Član
- Učlanjen(a)
- 31.12.2011
- Poruka
- 1.534
Ma sta se tu natezete evo jasnog objasnjenja Faky je postavio jasan post,lepo pise niti je sta dodao niti je sta izbrisao sve je kako pise u bibliji.Ako treba ja cu potvrditi s orginalnim grckim,interesantno je da je spidy prosto proignorisao taj post,a takodje i Laodikeja! Zasto sta mislite?A mozes li ti odbraniti subotu u NZ-tu!?do sad nisi iako sam ti argumentovao kome,kada zasto,zbog cega je data subota!ako si jevrein onda treba da postujes subotu kao i fariseji,sadukeji Isus je sam krsio subotu jer je on vlasnik subote.Ne malo je ovde ispisano citata o suboti a ti nisi dao ni jedan jedini argument da neznabosci treba da svetkuju subotu osim jevreja.
Galatima 3:[SUP]10[/SUP] Jer koji su god od dela zakona pod kletvom su, jer je pisano: Proklet svaki koji ne ostane u svemu što je napisano u knjizi zakonskoj da čini.(Znaci proklet si jer se nisi obrezao a primio si zakon dekaloga!jer si od dela zakona a neispunjavas ga potpuno a odbacujes spasenje kroz blagodat i veru u Hrista montiras ljudima tu subotu i dekalog samim tim ne priznajes a da nisi ni svestan Hristovu zrtvu).
[SUP]11[/SUP] A da se zakonom niko ne opravdava pred Bogom, poznato je: jer pravednik od vere živeće.(znaci od vere ce ziveti prijatelju zakonom se nijedno telo nece opravdati!?)
[SUP]12[/SUP] A zakon nije od vere; nego čovek koji to tvori živeće u tome.(Znaci ako zivis u zakonu moras ga i tvoriti,jer ne zivis po veri)
[SUP]13[/SUP] Hristos je nas iskupio od kletve zakonske postavši za nas kletva, jer je pisano: Proklet svaki koji visi na drvetu:(Znaci jasno pise da nas je Hristos odkupio od zakona i prikova ga na krstu odnosno drvetu!?)
[SUP]14[/SUP] Da među neznabošcima bude blagoslov Avramov u Hristu Isusu, da obećanje Duha primimo kroz veru.(Mi primamo blagoslov-blagodat Isusa Hristaobecanje Duha kroz veru no nikako kroz zakon)
Pozdrav.
Pozdrav od Gere.