Odakle nedelja u kršćanstvu ?

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
A mozes li ti odbraniti subotu u NZ-tu!?do sad nisi iako sam ti argumentovao kome,kada zasto,zbog cega je data subota!ako si jevrein onda treba da postujes subotu kao i fariseji,sadukeji Isus je sam krsio subotu jer je on vlasnik subote.Ne malo je ovde ispisano citata o suboti a ti nisi dao ni jedan jedini argument da neznabosci treba da svetkuju subotu osim jevreja.

Galatima 3:[SUP]10[/SUP] Jer koji su god od dela zakona pod kletvom su, jer je pisano: Proklet svaki koji ne ostane u svemu što je napisano u knjizi zakonskoj da čini.(Znaci proklet si jer se nisi obrezao a primio si zakon dekaloga!jer si od dela zakona a neispunjavas ga potpuno a odbacujes spasenje kroz blagodat i veru u Hrista montiras ljudima tu subotu i dekalog samim tim ne priznajes a da nisi ni svestan Hristovu zrtvu).
[SUP]11[/SUP] A da se zakonom niko ne opravdava pred Bogom, poznato je: jer pravednik od vere živeće.(znaci od vere ce ziveti prijatelju zakonom se nijedno telo nece opravdati!?)

[SUP]12[/SUP] A zakon nije od vere; nego čovek koji to tvori živeće u tome.(Znaci ako zivis u zakonu moras ga i tvoriti,jer ne zivis po veri)

[SUP]13[/SUP] Hristos je nas iskupio od kletve zakonske postavši za nas kletva, jer je pisano: Proklet svaki koji visi na drvetu:(Znaci jasno pise da nas je Hristos odkupio od zakona i prikova ga na krstu odnosno drvetu!?)

[SUP]14[/SUP] Da među neznabošcima bude blagoslov Avramov u Hristu Isusu, da obećanje Duha primimo kroz veru.(Mi primamo blagoslov-blagodat Isusa Hristaobecanje Duha kroz veru no nikako kroz zakon)

Pozdrav.
Ma sta se tu natezete evo jasnog objasnjenja Faky je postavio jasan post,lepo pise niti je sta dodao niti je sta izbrisao sve je kako pise u bibliji.Ako treba ja cu potvrditi s orginalnim grckim,interesantno je da je spidy prosto proignorisao taj post,a takodje i Laodikeja! Zasto sta mislite?

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Kada Bog nesto cini on to cini sa svrhom i smislom. Subota je znak da je Bog nas stvoritelj i prema tome da nas zivot ima smisla jer nismo proizvod slucajnog mesanja molekula, vec da postoji Bog tvorac koji je stvorio ne samo nas vec i sve sto nas okruzuje. Ona je i znak dat ljudima po kome se prepoznaju pravi Hristovi sledbenici koji postuju Boga drzeci sve njegove zapovesti, od onih koji postuju zapovesti ljudske.

Jao...:beee:
Pobožanstvenio si subotu i od subote praviš idola. Ako naš život dobiva smisao samo zbog subote, onda smo stvarno jadni. Na to vaše isforsirano veličanje subote Isusu je već odgovorio: Nije čovjek stvoren zbog subote...već subota, kao i svi drugi dani za čovjeka.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jao...:beee:
Pobožanstvenio si subotu i od subote praviš idola. Ako naš život dobiva smisao samo zbog subote, onda smo stvarno jadni. Na to vaše isforsirano veličanje subote Isusu je već odgovorio: Nije čovjek stvoren zbog subote...već subota, kao i svi drugi dani za čovjeka.

Izokrenula si smisao onoga sto sam napisao.

Ja sam govorio o tome da Subota ukazuje na to da postoji Bog tvorac koji je sve stvorio, i da to saznanje daje samom zivotu smisao, a ne sama Subota kako si ti napisala.
Dakle, saznanje da postoji Bog tvorac daje coveku jednu novu dimenziju, a Subota ga samo podseca na tu cinjenicu.
Subota vraca coveka u izgubljeni raj i ukazuje na stvaranje.
Da je covecanstvo od pocetka sacuvalo Subortu kao uspomenu na stvaranje, ateizam se nikada ne bi pojavio.
Dakle ja nisam ukazivao na Subotu kao takvu, vec na Boga kao tvorca i cin stvaranja, koji je dao Subotu da bude podsetnik na taj cin i na njega kao stvoritelja.

Tacno, nije covek stvoren radi Subote, vec Subota radi coveka, i to je upravo ono sto sam jai rekao, da je Subota upravo stvorena da podseca coveka da postoji Bog koji ga je stvorio, ne samo njega vec i celu tvorevinu koja ga okruzuje.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Izokrenula si smisao onoga sto sam napisao.

Ja sam govorio o tome da Subota ukazuje na to da postoji Bog tvorac koji je sve stvorio, i da to saznanje daje samom zivotu smisao, a ne sama Subota kako si ti napisala.
Dakle, saznanje da postoji Bog tvorac daje coveku jednu novu dimenziju, a Subota ga samo podseca na tu cinjenicu.
Da je covecanstvo od pocetka sacuvalo Subortu kao uspomenu na stvaranje, ateizam se nikada ne bi pojavio.
Dakle ja nisam ukazivao na Subotu kao takvu, vec na Boga kao tvorca i cin stvaranja, koji je dao Subotu da bude podsetnik na taj cin i na njega kao stvoritelja.

Tacno, nije covek stvoren radi Subote, vec Subota radi coveka, i to je upravo ono sto sam jai rekao, da je Subota upravo stvorena da podseca coveka da postoji Bog koji ga je stvorio, ne samo njega vec i celu tvorevinu koja ga okruzuje.

Nemas ti pojma sta si rekao!ako bi iskopirali sve postove sta si ranije tvrdio tvoja dvolicnost bi bila jako vidna,ali ko da se stim bakce koga interesuje tvoja dvolicnost neka cita ranije tvoje postove!a nebi bilo lose da ih i sam procitas.

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380

Nemoj da te Jurivaka čuje, smijat će se...
Razumijem ja tebe, ali kako to da čovjek tisuću puta i na tisuće načina može zahvaljivati Bogu što ga je stvorio, otkupio, što ga ljubi i što mu oprašta... a pritom nikad ne pomisli na subotu.

To sve što pišeš je završilo s Isusom, jer Uskrsnuće je događaj koji nadilazi sve i s kojim počinje sve.
A bila je nedjelja.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Nemoj da te Jurivaka čuje, smijat će se...
Razumijem ja tebe, ali kako to da čovjek tisuću puta i na tisuće načina može zahvaljivati Bogu što ga je stvorio, otkupio, što ga ljubi i što mu oprašta... a pritom nikad ne pomisli na subotu.

To sve što pišeš je završilo s Isusom, jer Uskrsnuće je događaj koji nadilazi sve i s kojim počinje sve.
A bila je nedjelja.

Naravno da ce se smejati,ON zna svaki post koji je ovde postavljen!

Oni svi kazu da su Hriscani,a na Vaskrsenje Bozje pljuju(Nedelju)eto koliko im je stalo do Hrista!ne sekiraj se sestro mi cemo da i dalje lomimo hlebove u nedelju kao sto su to cinili apostoli a znamo i zasto!jer bi ih fariseji,sadukeji ubili da su to cinili u sinagogi,seti se kako je Pavle zavrsio svoj zivot i kroz koje muke je prosao od tih subotara-jevreja!?

Pozdrav od Gere.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nemas ti pojma sta si rekao!ako bi iskopirali sve postove sta si ranije tvrdio tvoja dvolicnost bi bila jako vidna,ali ko da se stim bakce koga interesuje tvoja dvolicnost neka cita ranije tvoje postove!a nebi bilo lose da ih i sam procitas.

Pozdrav od Gere.

Gero izmisljas i insinuiras, osudjujes me bez argumentacije.

I u vezi tvog poslednjeg komentara, ti imas slobodnu volju da postujes Nedelju, ali tu zapovest nisi primio ni od strane Hrista ni od apostola, jer biblija zapoveda da postujemo Subotu, i to je jasno navedeno.

Dogadjaj Hristovog vaskrsenja ne obavezuje postovanje tog dana, i prema tome on nema nikakav obredno ritualni znacaj, i Hristos nigde nije uputio svoje ucenike apostole da postuju ovaj dan kao uspomenu na njegovo vaskrsenje, niti su apostoli upucivali Hriscane na tako nesto, to ne mozes nigde naci u novom zavetu.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Gero izmisljas i insinuiras, osudjujes me bez argumentacije.

I u vezi tvog poslednjeg komentara, ti imas slobodnu volju da postujes Nedelju, ali tu zapovest nisi primio ni od strane Hrista ni od apostola, jer biblija zapoveda da postujemo Subotu, i to je jasno navedeno.

Dogagaj Hristovog vaskrsenja ne obavezuje postovanje tog dana, i prema tome on nema nikakav obredno ritualni znacaj.

Ti takodje nisi primio postovanje subote od Hrista,a i kako bi kad je on sam narusavao!!!a od apostola takodje gde to pise u NZ-tu???zato i pises kao navodno da nismo primili od Isusa i Apostola da bi samo malo dalje pomenuo bibliju o suboti.Biblija nikom nista ne zapoveda,biblija je knjiga-rec Bozja koju treba pravilno tumaciti,a tamo jasno pise kako su se jevreji subotari odnosili k Hriscanima-apostolima!vi takodje,vi ste isti proizvod samo drugo pakovanje.

Pozdrav od Gere.

P.S

Nemoj mene Laodikeja!pa neznam te ja od juce!!!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Biblija je po ovom pitanju jasna i nedvosmislena.
Molimo se Bogu da nam on razjasni ono sto nam izgleda komplikovano, ali prvenstveno dopustimo njemu da nas menja, predajmo se potpuno u njegove ruke i pocnimo da izgradjujemo svoju zajednicu sa njim danas, jer formalno drzanje bilo kog dana bez zive vere i prisustva Duha svetoga u nama samima to nam nece biti od velike koristi.
Drzanje zapovesti i dana koji je on odredio za odmor u duhu vere i poslusnosti, to je ono sto Bog od nas zeli.

Neka nam on pomogne u tome, da izgradimo savrsen karakter po nacelima njegove pravde, i da spoznamo sta on zeli da cinimo.

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Poštovani prijatelji Božje reči,

Zamolio bih vas da razmislite i da odgovorite (sebi)...

Da li možete da zamislite svetog Isusa Hrista da krši Božji zakon?

Svi znamo da su Njegovi učenici sporo učili i da su se često borili za prvenstvo (gajili su u sebi princip prvog buntovnika).

Ipak, svi apostoli su se na kraju odrekli sebe! (svi osim Jude Iskariotskog)

Ako su se apostoli odrekli sebe...

da li smo svi mi pozvani da se odreknemo sebe?

?

Poslednja izmena:
Natrag