Očajno suđenje na SP-u

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Učlanjen(a)
07.12.2009
Poruka
1.053
Osmina finala. Englezima poništen čist gol a argentinci postigli gol iz ofsajda (metar i po)...previše je takvih primera... Šta mislite o tome ?
 
Član
Učlanjen(a)
08.01.2010
Poruka
933
Jako lose sudjenje. Mene zanima da li oni tamo na video bimu vide to kada puste usporen snimak? Ako vide zasto ne poniste? Sta je problem? :/
 

ATI

Član
Učlanjen(a)
04.08.2009
Poruka
221
FIFA je najorganizovanija kriminalna organizacija na svetu, za njih je Mafija obicna ulicna banda. :)

Miljanic ima gomilu nagrada od FIFE pa vi razmislite...
 
Član
Učlanjen(a)
06.10.2009
Poruka
783
Ma uvesti elektronsko sudjenje, odnosno pregledanje video snimaka i donosenje konacne odluke na licu mesta, a sudije mogu da sude u kukuruz ligi gde fudbalski klubovi ne mogu da priuste tu tehnologiju.
 
Član
Učlanjen(a)
02.07.2009
Poruka
2.908
I previše sudijskih grešaka za jedno ozbiljno takmičenje. Prvi problem su neevropske sudije, koje mnogo zaostaju za evropskim. Pre svega mislim na to što preterano lako daju kartone i na taj način unose nepotrebnu nervozu. Takođe se i lošije kreću i procenjuju situacije. Jednostavno, u svim segmentima sudijskog posla mnogo zaostaju. Drugi problem je to što i najbolje sudije greše, ali njihove greške idu na dušu direktno FIFA-i (postojeći/nepostojeći ofsajdi, postojeći/nepostojeći penali, nepriznati regularni golovi itd.) U 21. veku, sa tolikim tehnološkim dostignućima, oni nalaze neka nebulozna opravdanja zbog kojih ne uvode nešto poput čelendž sistema u tenisu ili hokeju. To je tehnološki sasvim izvodljivo, nije skupo spram novca koji se vrti u fudbalu, i sigurno ne bi kvarilo igru kako oni tvrde (naprotiv, to bi samo povećalo regularnost). Zašto se na tome ne radi, pravi odgovor jedino zna veće staraca iz međunarodne fudbalske organizacije. Moja pretpostavka je da ne postoji dobra voljda da fudbal postane regularniji, jer bi onda bilo teže krimosima/kladionicama da muljaju.


Jako lose sudjenje. Mene zanima da li oni tamo na video bimu vide to kada puste usporen snimak? Ako vide zasto ne poniste? Sta je problem? :/

Sudija ima pravo da preinači odluku nakon konsultacije sa pomoćnim, ali samo na osnovu onoga što su njih dvojica videli. Dakle, po (debilnim) pravilima sudija nema pravo da na osnovu ponovljenog snimka menja odluku, jer bi zbog toga bio kažnjen. Čist idiotizam, konkretno na meču Argentina-Meksiko prilično sam siguran da je Roseti video na bimu da je ofsajd, ali je bio nemoćan da promeni odluku.

Bilo bi dobro da se na ovom prvenstvu nastavi sa katastrofalnim sudijskim odlukama (koje se mogu sprečiti uvođenjem tehnologije), jer će se samo tako dići velika frka i primorati bagra iz FIFA-e da unese značajne novine u fudbal, a sve u cilju podizanja regularnosti. Obični gledaoci širom sveta vole da je sve pošteno, nepravda im smeta, a za krimose i njihova muljanja baš ih briga.
 
Član
Učlanjen(a)
15.05.2010
Poruka
773
ljudi moramo shvatiti da se radi u prilog velikih ekipa i reprezentacija,od 10 tih spornih momenata 8 ili 9 će ići na štetu manjih ekipa,ako ne može taj sistem da se uvede u jelen super ligi ili nekoj sličnoj sigurno može u LŠ,SP, i jačim evropskim ligama,ali to očigledno nekom nije u interesu
 
Član
Učlanjen(a)
12.04.2010
Poruka
591
Sudije stvarno ocajno sude na ovom svetskom prvenstvu ali nije stvar samo u njima.Sta je sa propustima golmana i samih igraca?I da je Argentini ponisten onaj gol (ne zelim da kazem da nije trebao da bude ponisten) svakako bi prosli dalje 99% .... Tako isto i sa Englezima ... Nemci su ih totalno nadigrali u drugom poluvremenu pa i da je gol bio prihvacen (sto je isto trebalo) opet bi isti ishod bio . Tako isto i sa Srbiojm - kao kriv je sudija sto se nismo plasirali u nokaut fazu?
Kad resis utakmicu u svoju korist na vreme kasnije neces traziti raloge sto si ispao.
 
Član
Učlanjen(a)
02.07.2009
Poruka
2.908
Nemci jesu razbili Engleze, ali da li bi bilo tako da nisu napravljene 2 velike greške na štetu Engleza? Prva greška: gol Klosea iz čistog ofsajda. Druga greška: onaj šut Lamparda. Jedan gol Nemaca manje i jedan gol Engleza više sasvim bi promenio odnos snaga u drugom poluvremenu. Nikom nije lako da se oporavi posle toga. Što se nas tiče, moje mišljenje je da nam je sreća potpuno okrenula leđa. Ili je to do dekoncentracije igrača u ključnim momentima, ne znam, uglavnom bar smo sa 2:0 mogli da odemo na poluvreme. Ali nismo. Posle smo svi videli šta se dešavalo, no i pored toga sudija nema pravo da nas ošteti. Nismo mi izmislili tu ruku, Kejhila je lopta pogodila u ruku i to se jasno videlo. E sad je možda za diskusiju da li je bila namera ili nije, pošto je on bio okrenut leđima. Viđao sam da se penali sude i za mnogo manje. Uglavnom, slažem se da smo mi morali da dobijemo tu utakmicu, nismo uspeli i zasluženo smo ispali.

Nego, da se vratimo na temu. Krupne sudijske greške: Igranje Fabijana rukom 2 puta pre postizanja gola, gol iz ofsajda Klosea, nepriznat čist gol Amerima protiv Slovenije i Lampardu protiv Nemaca, gol Argentine iz ofsajda, par diskutabilnih crvenih kartona... Ako se neko seti još nečega, neka doda. A mislim da je i ovo previše za jedno SP.
 
Član
Učlanjen(a)
11.02.2010
Poruka
113
35558_410036453900_525868900_4326769_1773126_n.jpg
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag
Top