Неки ће сигурно одмах рећи: значи ли то да могу красти, лагати, убијати? И сама помисао на то већ је грех, а постаје страна појава за новорођеног човека. Тај нови човек само мисли како ће некоме помоћи, а не нашкодити. Не само због личних неких интереса, већ што Христ ради кроз њега. Једина корист (ако се тако може и сме рећи) је учешће у јеванђељу и Васкрсењу. Дакле, плате за то нема сем плате на Небесима. Сама плата је и добро дело милости и осталих хришћанских врлина (дела), као што Господ рече апостолу Павлу да му је само благодат Његова довољна.
Велики поздрав!
U drugoj temi sam naveo reči iz Pavlove poslanice: „Nismo više pod zakonom , nego pod milošću“ Hrišćaninu ovo ne treba objašnjavati. Nneko mi je postavio pitanje, ako nismo pod Zakonom, znači li to da možemo krasti, ubijati itd? Ljudi koji postavljaju ovakvo pitanje očigledno nisu pod milošću, nisu spoznali Hrista, a sebe hoće da predstave kao hrišćane. Žele, uprkos Jevanđelju, da nose jaram Zakona, žele da budu robovi greha, a ne sinovi slobode. Slažem se potpuno sa onim što pišeš. Ponoviću što sam ranije napisao: Hrišćanin, koji je pod milošću, sin je slobode, dakle, slobodan je od greha, a ne slobodan da greši. Jednostavno nije u kušnji.
Svako dobro