Novosti i zanimljivosti iz sveta filma

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Sva nova dešavanja iz sveta filma podelite sa nama...

"Vrisak 4" - ko će se javiti na telefon?
Petak, 26. jun 2009. 11:29

v138920p0.jpg


Kanadska glumica Niv Kembel odbila da reprizira ulogu u četvrtom nastavku "Vrisak" franšize.

Maskirani serijski ubica ponovo dolazi na veliko platno u režiji Vesa Krejvena, ali ovog puta neće biti glavne junjakinje Sidni Preskot da se "javi na telefon" i da mu se suprotstavi.

Scenario za novi film strave bio je gotov, a bračni par Kortni Koks i Dejvid Arket potpisali su ugovor kojim su pristali da repriziraju uloge novinarke i "smotanog" policajca, kada je Kembelova rešila da odbije šansu da postane deo još jednog blokbastera.

"Pokušavali smo da je ubedimo da učestvuje u snimanju filma”, rekao je scenarista Kevin Vilijamson, koji je priznao medijima da je scenario pisan za nju. "Ona je divno stvorenje i odgovoran saradnik, ali odbila je da igra u filmu, i time nam svima napravila problem jer sad bi trebalo napisati potpuno nov scenario".

Početak snimanja bio je zakazan za drugu polovinu ove godine.

Izvor: Mondo
 
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Film o četvrt veka Bajage i „Instruktora“

Film o četvrt veka Bajage i „Instruktora“
Miloš Jovanović snima dokumentarac o rok grupi
04.07.2009. - 05:00 | Autor: Simonida Milojković | Foto:v. lalić

Bajaga i „Instruktori” ove godine proslavljaju 25 godina karijere. Tim povodom reditelj Miloš Jovanović snima film o jednom od najznačajnijih i najdugovečnijih bendova u regionu. Radni naslov filma je „Muzika na struju”, a biće prikazan u novembru, kada se očekuje i izlazak novog albuma Bajage i „Instruktora”.

bajaga-x.jpg


- Snimaćemo po celoj bivšoj Jugoslaviji, odnosno u svim mestima u kojima su nam se događale značajne stvari tokom ovih 25 godina - priča Momčilo Bajagić Bajaga i objašnjava da će o bendu govoriti ljudi sa kojima su sarađivali: Bata Kovač, Saša Habić, Voja Aralica, Jadranka Jovanović sa kojom su snimili „Buđenje proleća”, Josipa Lisac…
- Osim muzičara, o Bajagi će pričati i glumci, reditelji, kulturni i javni radnici iz cele bivše Jugoslavije, čak i političari - kaže reditelj i dodaje: - Znači, svi oni koji su povezani sa Bajagom, a malo je onih koji to nisu. Jer, uz njegove pesme su generacije odrastale, nalazili smo devojke, propadale su jedne, a stvarale se druge države… Imam utisak da se za ovih 25 godina sve oko nas promenilo, a jedna od vrednosti koja je ostala i koja traje jeste Bajaga - priča Jovanović.
Kada je reč o momentima u karijeri na koje je posebno ponosan, Bajaga izdvaja čuveni koncert pod kišom na „Tašmajdanu” 1985. godine, pa nastup u Moskvi u parku Gorki pred čak 200.000 ljudi…
Radnja filma će neminovno biti smeštena u istorijski i sociološki kontekst u kojem je bend nastao, razvijao se, i u kojem traje.
- Zaista se svašta izdešavalo za ovih 25 godina. Država je jedno četiri puta promenila ime, izgled, granice, menjali su se delovi u koje moraš sa vizom, a u koje možeš i bez vize… Svirali smo i studentima kod Terazijske česme dan-dva nakon 9. marta… - nabraja Bajaga koji je u jednom trenutku, ratne 92. godine raspustio grupu jer je, kako kaže, postalo potpuno nenormalno svirati u takvim uslovima.
U tom periodu radio je muziku za pozorište, seriju „Otvorena vrata” i film „Ni na nebu ni na zemlji”, za koji je napravio pesmu „Moji su drugovi” koja je postala megahit, a svakako će ostati i kao evergrin.
Kaže da mu, uprkos svemu, nikada nije palo na pamet da digne ruke od muzike.
- Profesionalno sviram više od 30 godina i teško da bi neka situacija mogla da me odvoji od muzike. Svašta smo preživeli i mnogo toga lepog doživeli za ove dve i po decenije i drago mi je što će to ostati zabeleženo u filmu. Biće puno dokumentarnog materijala. O tome brine Dušan Vesić, a posebno sam se obradovao kada mi je rekao da ima snimak našeg prvog koncerta koji smo održali 1984. u klubu „Kulišić” u Zagrebu - priča Bajaga.
Na pitanje kako napreduje novi album, kaže:
- Radim svaki dan pomalo. Dve-tri pesme su gotove. Krajem jula idem na more da se odmorim, pa kada se vratim nastavljam. Sve će biti spremno na jesen, i album i film.

Izvor: Blic
 
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Drea de Mateo u "Očajnim domaćicama"

Drea de Mateo u "Očajnim domaćicama"
02.07.2009. - 10:10

Glumica Drea de Mateo, zvezda serije "Porodica Soprano", dobila je ulogu u američkoj sapunici "Očajne domaćice", javio je BBC.

drea-de-mateo-AP-vr.jpg


Idi, jedna og glavnih junakinja serije "Očajne domaćice" koju je igrala Nikolet Šeridan, "ubijena" je u seriji kako bi mogla da je napusti. Za sada nema zvaničnih podataka o ulozi koja je pripala Drei de Mateo (37), ali "Entertejnment vikli" navodi da će ona glumiti Italijanku čiji je muž pejzažista. Drea de Mateo je bila i u glumačkoj ekipi serije "Prijatelji" u kojoj je tumačila sestru junaka Džoija kojeg je interpretirao Met Leblank.

Izvor: Blic
 
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
"Ledeno doba 3" najgledaniji film u svetu proteklog vikenda

"Ledeno doba 3" najgledaniji film u svetu proteklog vikenda
06.07.2009. - 13:07

iceage-vr.jpg


Animirani film "Ledeno doba 3: Dinosaurusi dolaze" proteklog vikenda je bio najgledaniji film u svetu, ostvarivši ukupnu zaradu na svetskom nivou u iznosu od 215,5 miliona dolara, saopštio je domaći distributer "Tak".

Pored rekordne gledanosti koju treći nastavak avantura stanovnika ledenog doba beleži širom sveta, u prvom vikendu prikazivanja je i najgledaniji film u našim bioskopima sa skoro 20.000 gledalaca.
"Ledeno doba 3" oborio je svetski rekord i po interesovanju za premijeru jednog animiranog filma i za predstavljanje filma u 3D tehnologiji. Ostvarenje reditelja Karlosa Saldana prvi je sinhronizovani animirani film koji se prikazuje kod nas u najnovijoj 3D tehnologiji i to u bioskopu "Kolosej", dok je titlovana verzija filma na repertoaru bioskopa "Ster sinemas".

Izvor: Tanjug
 
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Rupert Grint dobio svinjski grip

Rupert Grint dobio svinjski grip
Razboleo se glumac iz „Harija Potera”
Autor: M.Č. | Foto:AP | 06.07.2009. - 08:00

Glumac Rupert Grint, koji se proslavio ulogom Rona Veslija u popularnom „Hariju Poteru”, na snimanju nastavka ovog filma dobio je svinjski grip.

grip-x.jpg


Ovaj dvadeset*ogodišnji glumac je pre nekoliko dana na snimanju filma „Harry Potter and the Deathly Hallowes” u Britaniji osetio da ima povišenu temperaturu i stomačne bolove. Ubrzo potom Rupert je prevezen u bolnicu i konstatovano je da ima svinjski grip. Grint je hospitalizovan, a nakon potrebne terapije stanje mu se stabilizovalo, tako da će moći da prisustvuje londonskoj premijeri filma „Harry Potter and the Half Blod Prince”.
- Istina je da je Rupert Grint dobio svinjski grip. Zbog ovog virusa on je nekoliko dana pauzirao i nije snimao film. Budući da je na vreme osetio prve simptome, Rupert je uspešno izlečen i vraća se na snimanje, a potom putuje u London na premijeru filma „Harry Potter and the Half Blod Prince” - rekao je Rupertov menadžer.
Glumac Rupert Grint se prvi put pred kamerama pojavio 2001. godine kada je sniman prvi deo filma o Hariju Poteru, „Harry Potter and the Sorcerers Stone” u ulozi Rona Veslija, najboljeg druga Harija Potera.

Izvor: Blic
 
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Stefan Kapičić igra u američkoj seriji "24"

Stefan Kapičić igra u američkoj seriji "24"
Srpski glumac snima u Holivudu
06.07.2009. - 05:00 | Autor: M. Čule | Foto:g. srdanov

kapicic-ver.jpg


Stefan Kapičić
Naš glumac Stefan Kapičić, koji već dve godine živi u Americi i gradi karijeru u Holivudu, nedavno je dobio ulogu u popularnoj seriji Roberta Kokrana, kriminalističkoj drami „24”, u kojoj igra i Rade Šerbedžija, a emituje se na Televiziji „Foks”.

Snimanje osme sezone serije „24” počelo je 2. juna u Americi. Stefan tumači lik teroriste Spotera. Glavnu ulogu u seriji, šefa, agenta elitnog CIA tima, Džeka Bauera, igra slavni glumac Kifer Saderlend. Njegovu ženu Teri glumi uspešna glumica Lesli Houp, a njihovu ćerku Kim tumači Eliša Katbert. U seriji igraju i Džon Vojt, otac najlepše holivudske glumice Andželine Žoli, potom Rade Šerbedžija, Denis Hajsbert…
Radnja serije prati agente elitne jedinice CIA, koju predvodi Džek Bauer (Saderlend). Već sedam sezona kroz seriju su nam prikazani načini na koji se CIA bori protiv terorizma, organizovanog kriminala, prodaje droge, otmice i ostalih najtežih protivzakonitih dela.
U pozadini glavne priče serije koju čini rešavanje zločina su porodični i ljubavni problemi agenata.
Stefan je angažman u seriji „24” dobio nakon uspeha koji je postigao sa ulogama u američkim ultrapopularnim serijama „The Unit” i „Numbers”.
Seriju Dejvida Mameta, ratnu dramu „The Unit”, snimao je 2008. godine. Igrao je Dragana, a upravo ta uloga mu je otvorila vrata ka uspehu u američkim šou-biznisu. Ubrzo potom Stefan je dobio ulogu u popularnoj seriji Nikolasa Falaćija „The Unit”, misterioznoj drami koja govori o matematičaru koji pomaže u rešavanju FBI slučajeva. U pomenutoj seriji igrao je Lija Hagopijana.
Kapičić se pre dve godine preselio u Ameriku, na Beverli Hils, gde živi i radi sa svojom verenicom, hrvatskom manekenkom Mirandom Viđak.

Izvor: Blic
 
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
"Čuvari plaže" uskoro na filmu

"Čuvari plaže" uskoro na filmu
07.07.2009. - 20:49

cuvari-plaze-x.jpg


Popularna američka televizijska serija "Čuvari plaže" vratiće se, ali ovaj put na velike ekrane. Kompanija "Paramaunt" unajmila je Džeremija Gerlika da napiše i režira adaptaciju serije iz devedesetih godina, koja je donela uspon u karijeri glumcima Dejvidu Haselhofu i Pameli Anderson, piše "Dejli Mejl".


Gerlik, koji inače nije gledao seriju, odlučio je da od datog materijala napravi komediju.
"Osećao sam se dužnim da napravim film kao što su ‘Policijska akademija’ i ‘Pruge’, komedije uz koje sam odrastao", rekao je Gerlik.
Priča prati dvoje kandidata za spasavaoce koji pokušavaju da uhvate korak sa već iskusnima.
Nije otkriveno da li će se i Haselhof pojaviti na filmu, ali je sigurno da bi za to morao da se podvrgne strogoj disciplini, kako bi se vratio u formu, ukazao je britanski list.
Početkom ove godine njegova ćerka zatekla ga je kako leži na podu njihove kuće u Los Anđelesu i "šamarala ga kako bi ga održala budnim". On je jedva disao kad je došao u bolnicu na Beverli Hilsu, tvrdio je izvor blizak porodici.
Ovo je bio poslednji u nizu incidenata koji su se dogodili Haselhofu. Glumac je do sada, u desetak navrata, bio u bolnici zbog trovanja alkoholom.

Izvor: Blic
 
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Peta sezona serije "Bitange i princeze"

Peta sezona serije "Bitange i princeze"
Snimljene 24 nove epizode popularnog serijala
07.07.2009. | 05:00 Autor: E. B.

Peta sezona popularne hrvatske humorističke serije "Bitange i princeze" biće prikazana premijerno na jesen na Hrvatskoj radio-televiziji, a nove 24 epizode baviće se između ostalog zamišljenim ratom Hrvatske i Slovenije, kao i snimanjem porno filma.

bitange-x.jpg


Nova sezona "Bitangi i princeza" trebalo bi da bude emitovana i u Srbiji, kao što je bio slučaj i sa dosadašnjih 84 nastavka serije.
Mile Kekin, pevač zagrebačkog rok sastava "Hladno pivo" rekao je agenciji Beta da će u petoj sezoni biti prikazan zamišljeni rat Hrvatske i Slovenije, dok će njegov lik erotomana Saše dobiti priliku da snimi porno film, i to u epizodi za koju je napisao svoj prvi scenario.
- Napisao sam samo jednu epizodu od njih 24, i tu sam se dosta namučio. U mom scenarističkom debiju erotoman će konačno snimiti jedan domoljubno-ljubavni pornić i tu će doći do raznih komplikacija, pogotovo jezičnih. Mislim da će se ljudima dopasti - izjavio Kekin.
U novoj sezoni serije o dogodovštinama grupe prijatelja u Zagrebu, glavne uloge igraju Tarik Filipović, Rene Bitorajac, Mila Elegović, Hrvoje Kečkeš i Nataša Dangubić. Snimanje pete sezone završeno je u petak pod vođstom glavnog scenariste i reditelja Gorana Kulenovića, a sam proces snimanja odvijao se u vreme sve zaoštrenijih odnosa Hrvatske i Slovenije oko pograničnih pitanja.
- Ostali smo bez jednog sponzora iz Slovenije. Kada su čuli čime bi se pozabavili, zatražili su na uvid scenario, što ne dajemo nikome i odbili smo sponzorstvo – rekao je producent serije Ivan Maloča.

Izvor: Blic
 
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Bruk Šilds snima film posle deset godina

Bruk Šilds snima film posle deset godina
10.07.2009. - 03:57

POVRATAK Nakon desetogodišnje pauze američka glumica Bruk Šilds vratiće se na veliki ekran u porodičnoj komediji „Furry Vengeance“. Brendan Frejzer biće junak filma koga će režirati Rodžer Kambl, a Bruk Šilds će igrati njegovu ženu. To će biti prvi film Bruk Šilds od 1999, kada je snimila hip-hop dramu „Black and White“ Džejmsa Tobaka. U međuvremenu, junakinja „Plave lagune“ radila je na televiziji i na Brodveju.

Izvor: 24sata
 
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Snimaće se film „Štrumpfovi”

Snimaće se film „Štrumpfovi”
10.07.2009. - 03:57

ZANIMLJIVO Američki režiser Radža Gosnel snimiće film po popularnom stripu i crtaću „Štrumpfovi“, koji će biti spoj žive radnje i animacije. Scenario za film o malim plavim Štrumpfovima, čiji je tvorac belgijski strip autor Pejo, napisali su Dejvid Stem i Dejvid Vajs. Film će u bioskope stići 17. decembra 2010, u 2D i 3D formatu. Njegov zaplet čuva se u tajnosti, a očekuje se da će se u njemu pojaviti najpopularniji Štrumpfovi - Veliki Štrumpf i Štrumpfeta, kao i negativac Gargamel.

Izvor: 24sata
 
Natrag
Top