Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Fanovi benda moraće da se strpe do sledeće godine, jer grupa snima album.
Prošle godine No Doubt je objavio prvi studijski album nakon desetogodišnje pauze, i najavio svetsku turneju. Međutim, fanovi će morati da se strpe da bi Gven Stefani i ekipu videli uživo.
"Kada smo prošle godine promovisali 'Push and shove', Gven je rekla da je počela da piše nove pesme. Novi album napreduje previše dobro, da bismo sada prekinuli snimanje i otišli na turneju", saopštili su članovi benda.
Na Facebook profilu No Doubt piše da su svi planovi za turneju ove godine odloženi, a da će "utešna nagrada" fanovima biti novi album, čiji datum izlaska nije poznat.
Ovogodišnji festival koji slavi jednog od najvećih kompozitora Frederika Šopena, "Beogradski Šopen fest" okupiće u Beogradu mlade pijaniste, eminentne klavirske pedagoge, predavače i goste iz Srbije i inostranstva.
Ežen Delakroa: "Frederik Šopen", 1838.
Na festivalu u organizaciji Muzičke škole Stanković i umetničkog udruženja "Kreartiva" 1. marta uveče u sali Amerikana Doma omladine Beograda mladi i afirmisani umetnici u oblasti klasične, džez, pop i rok muzike, održaće koncert klasične muzike na kome će izvesti najlepše Šopenove melodije u obradama za različite kombinacije instrumenata, najavila je direktorka festivala Milenija Reljić.
Na koncertu pod nazivom "Šopen kao inspiracija" nastupiće Hor "Vox Slavicum", Irena Josifoska, vokalni duo Ivana Ristić i Nemanja Nikolić, Duo Moderato, Smilja i Marko Josifoski, Duo "Maske", Gudački kvartet "Mistik", Ingmar piano duo, Pjevačka družina Svetlane Spajić, Saša Vasić, duo "Silent", Leontina Vukomanović, mlada grupa "Jaž veze", Irena Blagojević i Jelena Jovović.
Ulaznice za koncert su artikli Fonda B92, a prihod je namenjen akciji "Bitka za porodilišta".
Na festivalu posvećenom Šopenu održaće se tri klavirska resitala, večeras će svirati Fulvio Turisini, 2. marta Biljana Gorunović, a na svečanoj završnici festivala 3. marta Sofija Guljak.
Pijanistkinja i pedagog Gorunović na "Belgrade Chopin Fest", u subotu 2. marta na Sceni "Raša Plaović" sviraće "Polonezu fantazija", "Sedam prelida" (izbor) i "Skerco" (cis mol), kao i svitu-poemu "Ođeci" Vasilija Mokranjca.
VIDEO> Biljana Gorunović svira Šopenovu "Polonezu fantaziju As op.61"
Sve je spremno za večerašnje polufinale i sutrašnje finale
Beosong: Pobednika biramo 10 minuta
Večeras i sutra biramo našeg predstavnika za Evroviziju. Pred večerašnje polufinale Maja Odžaklijevska morala je da uzima duple doze antibiotika, Dušana Svilara je savladala prehlada, dok Igor Terzija i trio SKY‘s nisu mogli da se naspavaju.
- Do pre nekoliko dana nisam mogla da otvorim usta. Morala sam da uzimam duple doze antibiotika kako bih se oporavila i spremila za večeras - rekla nam je Maja Odžaklijevska.
Dušan Svilar se pred sam nastup prehladio.
- Radim na tome da se oporavim, uzimam sve i svašta. Moram da se odmorim kako bih za tri minuta predstavio ono na čemu sam radio dva meseca - poručio je pevač.
Trio Ksenija Knežević, Anđela Vujović i Dana Gašić poslednjih nedelju dana ne uspevaju da se odmore. Šesnaestogodišnje devojčice su zbog čestih proba promukle i psihički napete.
- Nakon proba obavezno uključe MTV kanal i uz picu uživaju u muzici uz koju jedino mogu da se opuste, to im je neka vrsta ventila - ispričala nam je Nina Knežević, Ksenijina mama.
I Igora Terziju intenzivne probe pošteno su umorile.
- Mnogo sam umoran jer malo spavam. Ustajem oko sedam ujutru, tada počinju pripreme kostima, slede vežbe pevanja i koreografije, sve to traje do ponoći. Prisutan je i stres jer ne možete da znate da li će doći do nekih propusta - rekao je Terzija.
Izvođači će se večeras i sutra nadmetati za naklonost publike koja će SMS glasovima odlučiti koja će kompozicija biti pobednik festivala Beosong 2013. i ujedno srpska pesma za Malme 2013.
Glasanje će trajati 10 minuta tokom svake večeri. Sa jednog broja telefona može se poslati najviše pet poruka. Tokom prve večeri festivala publika će SMS glasovima od 15 numera izabrati pet najboljih. U finalu, takođe isključivo SMS-om, biće doneta odluka o pobedniku festivala Beosong 2013.
O ovogodišnjoj Beoviziji će pored predstavnika domaćih i stranih medija, izveštavati i portal eurovision.tv, koji je potvrdio dolazak u Srbiju.
Izvor: Blic Online
Koncert će biti neobičan u tom smislu što je format dela s kojima nastupam relativno nestandardan. Pred našom publikom je najlepše, ali i najteže svirati – kaže Milenković
NAŠA publika imaće priliku da opet čuje slavnog violinistu Stefana Milenkovića, u petak uveče na koncertu u pozorištu Madlenijanum. Uz klavirsku pratnju pijanistkinje Srebrenke Poljak izvešće "Neobični resital", a kako kaže za "Novosti", na programu su dela Geršvina, Čajkovskog, Ravela, ali i neka iznenađenja:
- Koncert će biti neobičan u tom smislu što je format dela s kojima nastupam relativno nestandardan - objašnjava Stefan. - Moj koncert je iz jednog dela, obično traje 90 minuta, a zbog biseva i razgovora sa publikom često i više. Volim da ćaskam na koncertu, da čujem pitanja, da dajem odgovore, i obrnuto, da ja pitam publiku ono što me zanima. Dela su birana tako da budu manje forme koje traju od pet do deset minuta, ali vrlo atraktivne, i da svako delo ima neku svoju priču koju mogu da iskoristim da sa nekoliko reči uvedem ljude u ono što sviram. Ovakvi nastupi su nešto što se ovde ne radi često, a meni se oni dopadaju, zato što ljudi na taj način od koncerta dobiju ne samo muzičku, nego i ljudsku dimenziju - mogu malo više da upoznaju umetnika koga slušaju, i kroz sviranje, i kroz njegove reči i direktnu komunikaciju sa njim. Istovremeno, to i meni daje šansu da bolje upoznam publiku koja želi da me čuje. Naravno, za mene je možda najlepše kad sviram u Beogradu, ali i najteže.
(Večernje novosti)
Beogradska filharmonija pod upravom Aleksandra Rahbarija održaće večeras u Kolarčevoj zadužbini koncert u okviru ciklusa Vremeplov, posvećen delima Igora Stravinskog.
Kompozitor oko koga su se otimale Francuska i Amerika
Kako je najavila Filharmonija, na programu “osmomartovskog” koncerta su orkestarske svite br. 1 i 2, kao i svite iz čuvenih baleta “Žar-ptica” i “Petruška” pod dirigentskom upravom stalno gostujućeg dirigenta Beogradske filharmonije Rahbarija.
Uoči koncerta Rahbari, koji radi već drugu nedelju sa našim orkestrom, rekao je da će koncert biti poseban jer se nijedan dirigent nije usudio da zajedno izvodi ova tri dela na istom koncertu.
Ruski kompozitor Stravinski koga podjednako smatraju svojim u Francuskoj i SAD jer je imao i državljanstvo tih zemalja, jedan od najvećih i najplodijih stvaralaca 20.veka. Ličnost impozantne snage, svestrani muzičar, dirigent, pijanista i kompozitor Stravinski obeležio je i baletsku umetnost na početku 20.veka.
Svetsku slavu Stravinski je stekao muzikom za balete, dugogodišnje prijateljstvo sa drugim velikim ruskim umetnikom Sergejem Dijagiljevim, koji je rano naslutio u Stravinskom genijalnog stvaraoca, rezultiralo je porudžbinom muzike za balet “Žar ptica” 1909.godine.
Pored svita iz ova dva baleta Beogradska filharmonija sa dirigentom Rahbarijem izvešće i svitu broj jedan za mali orkestar koju je Stravinski komponovao 1917.godine prvobitno za klavir i svitu broj dva za mali orkestar iz 1921.godine, takođe orkestrirana četiri klavirska stava.
Najpoznatija dela Stravinskog su baleti “Petruška”, “Žar-ptica” i “Posvećenje proleća” za koja je dobio nagradu Gremi za životno delo 1987.godine.
Igor Stravinski je rođen 1882.godine u Lomonosovu u Rusiji a umro je 1971.godine u Njujorku. U Francusku se preselio nakon premijere svog prvog baleta “Žar ptice” 1910.godine a 1934.godine postao je državljanin Francuske.
Slavni emigrant u Rusiju se vratio na poziv vlasti 1962.godine kako bi održao seriju koncerata.
Ovogodišnji "Gitar Art Festival" biće otvoren 12. marta koncertom u Domu Sindikata koji je posvećen obeležavanju 50. godina postojanja jednog od najvećih bendova u istoriji muzike legendarnih Bitlsa
Među muzičarima koji će nastupiti je i Vasil Hadžimanov, koji će zajedno sa Vlatkom Stefanovskim i Biserom Veletanlić interpretirati hitove ove grupe na sasvim drugačiji način.
- "Bitlsi" me asociraju na mnogo toga. Naravno na njihovu muziku i dvojac koji je komponovao na desetine pesama koje traju i trajaće dok je nas, ali i na detinjstvo i moje prve kontakte sa popularnom muzikom - kaže Vasil Hadžimanov.
Koliko je duvanje kul, proverite 1. aprila na Kolarcu!
"Prvoaprilsko duvanje" je naziv koncerta Kvarteta klarinetista "NEVSKI" koji će biti održan u Beogradu 1. aprila (20h) u Velikoj dvorani Zadužbine Ilije M. Kolarca.
Koncert će odudarati od tipičnih koncerata, ne samo zbog svog naziva, već i zbog scenografije. Koncept nastupa ovog kvarteta je osmišljen kao muzičko pozorište, gde će oni kroz mnoštvo šaljivih skečeva, razbiti ustaljene norme koje važe za koncerte klasične muzike. Koncert se održava u okviru projekta "Duvanje je cool", koji se tokom narednih godinu dana nastavlja svojevrsnom edukativnom turnejom po Srbiji koja će podrazumevati posete osnovnim i srednjim školama u gradovima gde broj zavisnika od narkotika beleži evidentan rast.
Pogledajte interesantnu najavu za ovaj koncert sa Sergejem Trifunovićem:
Fetboj Slim, jedan od najvećih di-džejeva današnjice, otvoriće ovogodišnju Dans arenu Egzita, saznaje „Blic“.
Pionir big-bita ponovo u Novom Sadu
Fetboj Slim je već nastupao pred publikom našeg najvećeg festivala, a pre dve godine je u Areni ugostio oko 10.000 obožavalaca. Poznati di-džej, koji je jedan od najzaslužnijih što je elktromuzika pronašla put ka mejnstrim kulturi, postao je neizostavni deo muzičke scene.
U istoriji elektronskih žurki, ostaće upamćeni njegovi nastupi na plažama u Brajtonu i Rio de Žaneiru, na kojima je prisustvovala više pod 250.000 ljudi, a policija je čak morala da spreči dolazak još većeg broja ljubitelja tog superstara.
- Previše volim ovo da bih tek tako prestao. Nikada nisam bio seks simbol, pa mi nije važno da li ljudi misle da sam previše star ili ćelav da bih se bavio ovim poslom. Stalno pokušavam da radim nešto novo. Niko ne zna u kojim godinama bi di-džej trebalo da prestane da se bavi muzikom. Očigledno još nisam došao u te godine. To mi pričinjava veliko zadovoljstvo - kaže Norman Kuk, čovek koji se krije iza imena Fetboj Slim.
Svojevrsni pionir big-bita u Egzitovu Dens arenu donosi miskove od hiphopa, fanka, džeza, tehno, elektro, rok i haus muzike koje kombinuje u jedinstveni muzički izraz pun pozitivne energije.
- Poslednji put kada sam bio na Egzitu bila je odlična atmosfera, ali sada smo još bolji. Očekujem sjajan šou - najavljuje on svoj dolazak na Egzit, koji ove godine traje od 10. do 14. jula.
Karte za 5.990 dinara Aktuelna cena petodnevne ulaznice za predstojeći Egzit festival iznosi 5.990 dinara, a one se mogu kupiti na Gigstix.com. Studenti i srednjoškolci mogu da kupe petodnevne ulaznice s popustom na Gigstix prodajnom mestu u Pariskom magazinu u Novom Sadu. Svi koji nisu iz Novog Sada treba da pišu na tix@gigstix.com.
Izvor: Blic Online
Grupa "Sanšajn" snimila spot za "Tebraksjon" za film "Skidanje"
Grupa "Sanšajn" snimila spot za "Tebraksjon" za film "Skidanje"
Bend "Sanšajn" i reditelj filma "Skidanje", Kosta Đorđević snimili su spot za novi singl "Tebraksjon", koji je ujedno i zvanična pesma pomenutog ostvarenja.
- Kada smo razmišljali ko bi sve mogao da radi pesmu za film "Skidanje", željeni izbor je bio "Sanšajn". Ispostavilo se da je stvar koju su u tom trenutku radili odlična za naš film, i to je bilo to - rekao je reditelj spota i filma, Kosta Đorđević.
Spot se radio ispod jedne beogradske saobraćajne petlje...
- Svideo mi se film. Na tragu je "Kengura", taj je neki fazon. Pun je fora i forica, u par navrata sam se zacenio od smeha! A ova naša stvar odlično leže na deo priče. Saradnja je onda bila logična - kaže Bane Sanšajn.
"Skidanje" će premijerno biti prikazano 17. aprila u Sava Centru.