Novak Djokovic

Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
Đoković: Igram najbolji tenis u životu



Tek je početak sezone i znam da konstantno moram da budem uspešan kako bih stigao u vrh. Suština je u mentalnoj igri koja pravi razliku među igračima - kaže Novak



Novak Đoković




Najbolji teniser Srbije Novak Đoković tokom minule noći je započeo takmičenje na turniru u Indijan Velsu, gde ga očekuje i važan zadatak. Naime, ovo je Đokovićeva prilika da „skine“ Rodžera Federera sa druge pozicije ATP liste i, s obzirom na to da je pobedio u poslednjih 17 mečeva, sve vodi ka tome.

Novak je 2008. godine trijumfovao u Kaliforniji, pa stoga kaže da su uslovi na turniru sve bolji i bolji.
- Turnir u Indijan Velsu je, čini mi se, sve bolji i bolji. Ljudi koji su u organizaciji spremni su da čuju potrebe učesnika i mnogo rade na tome. Moram da istaknem i da se „Plejers partiju“ svi veoma radujemo. Sjajan je i drugačiji u odnosu na ostale, a žurka je bila jedna od najboljih za mene – hvali Novak organizatore, uvek spreman za dobru zabavu.
Da je savremena komunikacija sve potrebnija i popularnija uverio se i naš as, jer je veoma aktivan na „fejsbuku“ i „tviteru“.
- Lud sam za tviterom i fejsbukom. Prosto mi je neverovatno, pošto sam oduvek stremio ka tome da sačuvam privatnost. Nikada nisam bio protiv društvenih mreža, ali nisam ih baš ni voleo. Ali, sada ne postoji izbor – rekao je Đoković, a preneo "Sport". - Prilično redovno ih posećujem i ažuriram. Mada, trudim se da to bude neobavezno, neobično i smešno, ne vezano za tenis.
Kao jedan od najboljih tenisera današnjice Novak je igrao mečeve na raznim destinacijama, ali uskoro će svi koji ga vole moći da gledaju kako je to igrati na krilima aviona! Nije želeo da otkriva detalje, samo je rekao da je to ideja „Heda“, jednog od njegovih sponzora. Premijerno će realizacija ideje moći da se vidi uoči turnira u Majamiju, 21. marta.
- Budite strpljivi i videćete. Spremamo zanimljiv video za Majami. Mislim da to nijedan igrač nije uradio. Mogu samo da kažem da me je inspirisala jedna čuvena fotografija, a uz dogovor smo došli na ideju igranja u vazduhu. Ne mogu da kažem ništa više. Biću novčano kažnjen – našalio se Novak Đoković.

Novak Đokovićje ipak ostao profesionalac do kraja i nije sa medijima pričao samo o zabavi.
- Izuzetno je važno kako ću igrati i na predstojećim turnirima, jer Nadal, Federer i ja ne branimo mnogo poena narednih nedelja. Igram najbolji tenis u životu, pogotovo poslednja dva meseca, i to ću se truditi da iskoristim na terenu. Tek je početak sezone i znam da konstantno moram da budem uspešan kako bih stigao u vrh. Suština je u mentalnoj igri, jer svi su fizički jaki, spremni i perfektno udaraju lopticu. U tom pogledu nema velike razlike između „top 5“ igrača i onih koji su 50, 60. na listi. Razlika je u sposobnosti, ko se kako nosi sa pritiskom, stabilnosti i potpunoj posvećenosti, da može da se kaže da ste profesionalac u svakom smislu te reči – zaključio je „vlasnik“ 20 titula, od kojih su dva gren slem trofeja.

Dodato posle 6 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Новак одувао Голубјева


Новак је немилосрдан. Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић декласирао је, у другом колу Индијен Велса, Казахстанца Андреја Голубјева са 2:0. Новак није дао шансу противнику, иако му је дозволио брејк на старту другог сета. Наредни противник нашег тенисера је Летонац Ернест Гулбис.
Силовито, снажно и прецизно, тако је наш тенисер одржао час модерног тениса. Жртва је био солидни Казахстанац, који овог пута није имао оружја да се супротстави фантастичном Нолету. Ђоковић је демонстрирао све лепоте тениса. Нашем тенисеру било је потребно само 59 минута да реши меч у своју корист.
nole2.jpg


Маниром врхунских мајстора тениса, што заправо и јесте, Новак је сломио отпор Голубјева. Од самог старта је напао, редом освајао гемове. Противник је био на коленима и није успео да освоји ни почасни гем у првом сету - 6:0 за нашег тенисера.
У другом сету, дошло је до пада концентрације и опуштања код нашег тенисера. Противник покушава да се врати у меч. Казахстанац успева да стигне до брејка и вођства од 2:0, а потом и 3:1.
Новак појачава. Поново контролише игру и враћа брејк, стиже до 4:3. Голубјев изједначује. Новак поново води са 5:4. Потом, прави нови брејк за коначних 6:4 у другом сету.
Новак ће у трећем колу одмерити снаге са Летонцем Ернестом Гулбисом, који је у другом колу савладао Лу Јен Хсун из Кинеског Тај Пеја са 2:1, по сетовима 6:7, 7:6, 6:1.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
Novak za manje od sat vremena deklasirao Gulbisa!

I.Đukić | 15. 03. 2011. - 20:06h

Najbolji srpski teniser Novak Đoković savladao je za 53 minuta Letonca Ernestsa Gulbisa sa 2:0 (6:0, 6:1) u šesnaestini finala Indijan Velsa. Đoković će u osmini finala igrati protiv pobednika duela Viktor Troicki - Mikael Lodra.
125037_aiaqffks_f.jpg
Đoković je od početka demonstrirao silu u svim segmentima igre i još jednom je dokazao da je u životnoj formi.
Gulbis igra ove sezone sasvim dobro ali je Novak prema ocenama svih relevantnijih stručnjaka iz oblasti tenisa u ovom trenutku daleko najbolji igrač planete, uz Rafaela Nadala.



Posle prvog gema koji je realizovao posle 40:40, Novak je naredna dva za pet minuta dobio izgubivši samo dva poena.
Gulbis se pribrao tek u četvrtom gemu nakon što je našao neki ritam da bar parira Đokoviću te je poveo sa 40:15. Verovao je da mu je gem na dohvat ruke, ali je Novak fenomenalnim riternima vezao pet poena za 4:0!
Tako je bilo i u naredna dva gema, za nestvarnih 25 minuta igre.

Kako je Novak u većem delu susreta igrao, izgledalo je da se igra sa Gulbisom - redovno bi Letonac i na svoj i na Novakov servis vodio, da bi srpski igrač sa tri, četiri poena zaredom oduševljavao publiku.
Ponašanje Gulbisa je bilo sjajno jer nijednog trenutka psihički nije pao, iako bi većina tenisera već razmišljala o brzom odlasku ka svlačionici.
125039_kzikjupm_f.jpg

Ništa manje ubedljiviji nije bio Đoković ni u drugom setu, iako je dozvolio sebi trenutak većeg opuštanja u četvrtom gemu, jedinom koji je pripao Gulbisu.
Što se statistike tiče, Novak je odservirao četiri asa, nije imao duplih servis grešaka, 57 odsto uspešnosti imao je prilikom prvog servisa, 72 odsto osvojenih poena na njega, a 68 na drugom.

Podatak da je sačuvao svih pet poena za mogući brejk Gulbisa, a da je pet od šest prilika za svoj brejk iskoristio najbolje pokazuje u kakvoj je formi srpski teniser.
Gledao je Novak da što manje vremena provede na terenu i sačuva svu snagu za sledećeg protivnika.

On bi mogao da bude ili jedan od njegovih najboljih prijatelja Viktor Troicki ili stari znanac iz finala Dejvis kupa i partner Nenada Zimonjića u dublu, Francuz Mikael Lodra.
Protiv obojice igrača Novak ima pozitivan učinak - 7:1 nad Viktorom i 2:1 nad francuskim teniserom.
 
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
Surovi Đoković – i Viktoru samo gem

Izvor: B92 | SO Novak Đoković nastavlja da briljira na turniru iz Masters 1000 serije u Indijan Velsu, pošto je deklasirao Viktora Troickog sa 6:0, 6:1.
8143208274d65226fb1572987344712_extreme.jpg
Đoković je do sada na turniru ukupno izgubio samo šest gemova, a neumoljiv je bio i u duelu sa dobrim drugom Troickim.
Bila je to osma Novakova pobeda u devet okršaja sa Viktorom. U borbi za polufinale Đoković će igrati sa Rišarom Gaskeom, koji je pobedio Endija Rodika iz SAD sa 6:3, 7:6 (7-5).
Baš kao i u prva dva kola, Đoković je odlično počeo meč i napravio je brejk na startu. Prvo je uzeo ’svoj’ gem, zatim je neutralisao dve gem lopte Troickog, da bi greškom suparnika iz bekhenda realizovao prvu brejk loptu – 2:0.

U narednom gemu Viktor je došao do brejk lopte dvostrukom greškom Đokovića, ali je Troicki potom poslao loptu u mrežu. Novak je zatim uzeo gem i poveo sa 3:0.

Troickom ništa nije polazilo od ruke, ukupno je osvojio 12 poena u setu, pa je logično što je u više navrata glasno izrazio nezadovoljstvo svojom igrom.

Sa druge strane, Đoković je igrao na standardno visokom nivou, a set je završio sa tri munjevita udarca – 6:0 za 24 minuta igre. Zanimljivo je da Novak još nije izgubio gem u prvim setovima u Indijan Velsu – i Golubjev i Gulbis prvi set okončali su sa ’nulom’ na semaforu.

U prvom gemu drugog seta Troicki je imao novu brejk loptu, ali je Đoković bio strpljiviji i dočekao grešku rivala posle duže razmene udaraca. Iako je Novak imao dve brejk lopte u narednom gemu, Viktor je u tim trenucima odigrao odvažno i napokon je uzeo gem.

Rezultatska ravnopravnost kratko je trajala jer je već u četvrtom gemu Đoković napravio brejk – prvo je snažnom forhend paralelom došao do prilike za brejk, a potom je riternom naterao Troickog na grešku (3:1).

Do kraja je Đoković lagano priveo meč kraju, iako je Viktor imao dve brejk lopte u poslednjem gemu – za 66 minuta igre bilo je 6:0, 6:1.
 
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
Đoković preko Gaskea do polufinala

Izvor: B92 Srpski teniser Novak Đoković pobedom nad Rišarom Gaskeom plasirao se u polufinale prvog Mastersa sezone koji se igra u Indijan Velsu.
3205320884d839ee9b0c58054903261_extreme.jpg

Beta​
Đoković je do trijumfa nad francuskim teniserom došao sa 6:2, 6:4, posle jednog sata i 35 minuta.
U borbi za finale Đokovića očekuje susret sa boljim iz duela dvojice Švajcaraca, Stanislasa Vavrinke i Rodžera Federea, koji se igra oko 23.30, uz direktan prenos na televiziji B92. U drugom polufinalu se sastaju Rafael Nadal i Huan Martin del Potro.
Đoković se u meču protiv Gaskea najviše mučio od svih mečeva koje je odigrao od starta turnira u Indijan Velsu. Najviše ga je mučio prvi servis, imao je samo 57 odsto ubačenih, ali kada ga je on služio bio je odličan. Srpski teniser je do meča sa Gaskeom na prvom Mastersu sezone protivnicima prepustio ukupno šest gemova, a upravo toliko ih je Francuz osvojio, i sigurno je bio pretnja po Đokovićev niz nepobedivosti koji traje od početka ove godine.
14853482274d83c03fe1174938332349_extreme.jpg

Beta​
Gaske je bio prvi na servisu u meču, u koji je ušao veoma agresivno. Francuz je vrlo brzo došao do dve gem lopte, ali se Đoković vratio. Ipak, Gaske je posle greške trećeg tenisera sveta, a potom i izbacivanja lopte u aut poveo sa 1:0. U narednom gemu usledila je velika borba ali je francuski teniser došao do brejka posle duple servis greške Đokovića.

Najveća borba verovatno i u celom meču viđena je u trećem gemu, u kojem je Đoković posle svakog vođstva Gaskea uspevao da se vrati i izjednači, a potom dođe i do brejk lopte, a tek četvrtu je i iskoristio. Bez izgubljenog poena Đoković je došao do izjednačenja, a potom je odličnim drop šotovima i riternom napravio brejk za preokret, a već u narednom gemu, ponovo bez izgubljenog poena, je povećao svoju prednost. Posle tri uzastopna gema koje je osvojio Đoković, Gaske je pokušao da se vrati, ali je srpski teniser zgrabio priliku za brejk, da bi uz male probleme, zbog lošeg prvog servisa, dobio prvi sa 6:2.
20038223644d83c0404bcbb247180949_extreme.jpg

Beta​
Uprkos tome što je agresivno ušao u drugi set, nivo Đokovićeve igre je pao, a prilike koje je imao zbog brojnih grešaka nije uspeo da iskoristi. Gaske je sve to oberučke prihvatio, a potom zahvaljujući neiznuđenim greškama našeg tenisera bez većih problema poveo sa 3:0. Posle velike borbe Đoković je smanjio na 3:1, a potom se potpuno probudio, ali je uz muku došao do izjednačenja.

Potom je usledio pravi preokret, kao u prvom setu, kada je Đoković osvojio tri uzastopna poena na servis Gaskea, a posle jednog asa francuskog tenisera poveo prvi put u drugom setu. Srpski teniser je u narednom gemu imao ponovo male probleme sa servisom, ali je strpljivo čekao grešku protivnika, i as udarcem poveo je sa 5:3. Gaske je u narednom gemu samo malo uspeo da produži meč da bi u narednom Đoković bez izgubljenog poena stavio tačku na najteži meč koji je imao u dosadašnjem trajanju Mastersa u Indijan Velsu.
 
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
Đoković – Federer 6:3, 3:6, 5:2

Izvor: B92 | SO

Najbolji srpski teniser Novak Đoković trenutno igra meč polufinala turnira u Indijan Velsu sa Rodžerom Federerom iz Švajcarske.
19948462384d8523164f17d214894036_extreme.JPG
U međusobnom skoru Federer vodi sa 13-8, ali je Novak dobio prethodna dva okršaja – u Melburnu i Dubaiju.
Srpski teniser je u dosadašnjem toku turnira eliminisao Golubjeva, Gulbisa, Troickog i Gaskea, dok je Rodžer bio bolji od Andrejeva, Čele, Herisona i Vavrinke.
Obojica su zaigrali maksimalno koncentrisano od samog početka meča i uzeli su gemove na svoj servis bez izgubljenog poena – 1:1.

Federer je izuzetno agresivno počeo meč, nekoliko puta je izašao na mrežu i trudio se da Novaka drži što dalje od osnovne linije. Odlično je servirao, ali je i Đokovićev ritern bio na visokom nivou, pa je srpski teniser prvi došao do brejk lopte, u petom gemu.

Igralo se vrlo kvalitetno, sa mnogo snažnih razmena sa osnovne linije, ali je Đoković na toj prvoj brejk lopti poslao relativno lak forhend u aut. Federer mu je uzvratio istom merom, a drugu šansu Novak je realizovao pošto je strpljivom igrom dočekao novu grešku Švajcarca iz forhenda – 3:2.
19617679314d852316bfcd6333637094_extreme.JPG
Novak je sa dva nekontrolisana udarca počeo sledeći gem, a potom je Federer izvrsnim forhendom stvorio dve brejk lopte u nizu. Ipak, Novak se izvukao preciznim servisima, a ubrzo je i uzeo gem posle forhend voleja (4:2).

Naredni gem Federer je osvojio iako se ponovo igralo na razliku, a Đoković je uprkos manjim poteškoćama osvojio novi gem i održao stečeni suficit – 5:3.

U devetom gemu viđeno je nekoliko spektakularnih poena, Novak je dva puta nadmudrio rivala na mreži, potom se vthunski branio i na drugoj brejk lopti dočekao grešku Federera – 6:3 za 44 minuta igre.

Đoković je uspeo da ’otera’ Federera iza osnovne linije u najvećem delu meča, ali Rodžer je proigrao u trećem gemu drugog seta. Jeste Novak napravio nekoliko grešaka, ali Švajcarac je igrao sjajno i forhend paralelom je materijalizovao drugu brejk loptu – 2:1 za Federera.

Posle kraćeg pada koncentracije, Đoković je ponovo zaigrao dobro, ali je i Federer podigao nivo igre i bilo mu je teško parirati u tom intervalu.
12531199394d852af59ac7e141197629_extreme.jpg
U šestom gemu pri rezultatu 30:30 Novak je izgubio ’dobijen’ poen, pa brejk lopte nije bilo. I Đoković je od brejka sigurno osvajao svoje gemove, pa je Federer vodio sa 4:3.

Završnica drugog seta bila je repriza prvog, samo sa obrnutim ulogama. Federer je igrao vrhunski, bio je motivisan i manje je grešio, dok je Đoković poslednji gem odigrao traljavo i Švajcarac je napravio novi brejk – 6:3 i 1-1 u setovima.

Ipak, situacija se promenila početkom odlučujućeg seta – Federer, čiji je bekhend bio konstantan tokom celog meča, malo je popustio i Đoković je već u prvom gemu napravio brejk.

Već u sledećem gemu Federer je posle duple greške Novaka i precizne bekhend paralele stvorio dve vezane brejk lopte, ali se srpski teniser izvukao iz neugodne situacije. Za to je prevashodno bio zaslužan Đokovićev servis, usledio je mali poklon Federera, a zatim briljantni forhend srpskog tenisera za vođstvo od 2:0.
Rodžer se nije predavao, igrao je dobro, a vrlo lošom igrom u četvrtom gemu Đoković mu je pomogao da vrati brejk – 2:2.

Međutim, to nije ni najmanje obeshrabrilo srpskog igrača – vrhunski je riternirao u narednom gemu, Federer je zaređao s greškama iako je imao 40:15, a gem je okončao dvostrukom servis greškom (3:2).

U tom periodu Đoković je bio izvanredan, a Rodžer je mnogo više grešio. Novak je sredinom seta osvojio 11 poena u nizu, poveo 4:2 i došao do tri vezane brejk lopte. Zatim je Švajcarac osvojio dva poena, ali je Đoković preciznim napadom iz forhenda napravio novi brejk (5:2).
 
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
ponedeljak 21.03.2011 | 21:33 -> 00:23
Izvor: B92 | SO

Novak Đoković pobednik je turnira iz Serije 1000 u Indijan Velsu, pošto je u finalu savladao Rafaela Nadala sa 4:6, 6:3, 6:2 za dva časa i 25 minuta igre.

To je bila 18. pobeda u nizu srpskog igrača od početka sezone, što je rekord otkad se u tenisu vodi statistika.
Đoković je prvi put bio bolji od Nadala u finalu nekog turnira, prethodno je pet puta gubio, a takođe je prvi put dobio Španca nakon što je izgubio prvi set.
Nadal je na putu do finala eliminisao De Vusta, Svitinga, Devarmana, Karlovića i Del Potra. Đoković je u prva tri kola Golubjevu. Gulbisu i Troickom prepustio ukupno šest gemova, a zatim je eliminisao Gaskea i Federera.

U prva tri servis-gema teniseri su odlično servirali i uglavnom brzo završavali poene – 2:1 za Đokovića.

Posle tog početnog ispitivanja snaga, peti gem trajao je desetak minuta i završio se brejkom Nadala, prvim na meču. Zahvaljujući sjajnim napadima iz forhenda, a potom i neverovatnom odbranom, Španac je stvorio tri vezane brejk lopte.

Novak ih je neutralisao greškama rivala, potom i još jednu, ali je zatim dao Nadalu novu šansu duplom servis greškom. Ponovo se igrao dug poen, a ovoga puta je prvi pogrešio srpski teniser – 3:2.

Đoković je u petom gemu samo jednom pogodio prvi servis, što je bio i ključni uzrok brejka.
7140273944d86888e5c87d568041063_extreme.JPG
To kao da je probudilo Novaka, koji je u narednom gemu odigrao savršeno i odmah vratio brejk. Briljantna skraćena forhend dijagonala, zatim ’viner’ bekhendom iz trka za brejk loptu, a potom i forhend paralela za 3:3.

Borba se rasplamsala, a Novak je u narednom servis gemu propustio nekoliko gem lopti, da bi zatim Španac posle dve uzastopne Đokovićeve greške iz bekhenda napravio novi brejk i poveo sa 4:3.

Sledeća dva gema igrači su dobili bez izgubljenog poena, pa je Nadal servirao za osvajanje prvog seta.

Đokoviću ritern nije funkcionisao ni izbliza dobro kao u prethodnom delu sezone, pa je Nadal i naredni gem osvojio bez izgubljenog poena i poveo sa 1-0 u setovima za 49 minuta igre.

U prvom set Novak je imao 8 ’vinera’ i 13 neiznuđenih grešaka, dok je Nadalov odnos bio 9/9.
20834665124d867f2ca125b118969360_extreme.JPG
Baš kao i u prvom setu, i u drugom su teniseri na početku bili sigurni na svoj servis – 2:2. Nadal je četiri uzastopna gema na svoj servis osvojio 'sa nulom'.

I Novak bez većih potresa osvaja ’svoje’ gemove, ali Nadal je tek u trećem gemu na svoj servis izgubio prvi poen, iako do tada nijednom nije ubacio prvi servis.

Tada je Đoković odigrao nekoliko vrhunskih poena, a naročito dobro funkcionisao je forhend. Prvu brejk loptu propustio je jer je bio i suviše pasivan, ali je na drugoj dočekao grešku Nadala iz forhenda – 4:2.

Međutim, Maljorčanin je momentalno odgovorio – odigrao je dva neverovatna poena (lob i bekhend paralela na liniju), ubrzo je došao do dve vezane brejk lopte, a Đoković mu na drugoj poklanja gem duplom greškom (4:3).

Sledeći gem nije bio za one sa srčanim tegobama – Đoković je propustio pet set lopti (dve vezane), Nadal jednu brejk loptu, a na kraju je srpski teniser posle više od deset minuta igre realizovao šestu set loptu.
20428986274d86777bcabbf641489021_extreme.JPG
Bilo je evidentno da je Novak pomalo stegnut, pre svega zbog svojih propusta nije koristio prilike, ali bi, kao po pravilu, već u narednom poenu odigrao izvrsno. Na kraju je Nadal pogrešio bekhendom i Đoković je izjednačio.

U drugom setu Đoković je imao 7 direktnih poena i 17 neiznuđenih grešaka, dok je Nadal upisao 6 ’vinera’ i 17 grešaka.

Početkom odlučujućeg seta Novak je ’pustio ruku’, ali i Španac mu je pomogao sa nekoliko grešaka, uključujući i promašeni smeč, pa je Đoković napravio brejk već na startu. Zatim ga je i potvrdio osvojivši gem bez izgubljenog poena – 2:0.

Ritern, Đokovićev zaštitni znak, napokon je proradio, pa je srpski teniser terao rivala na greške i napravio novi brejk (3:0).

Tek u petom gemu Nadal se ’upisao’ u trećem setu i smanjio je na 4:1. Đoković je bio svestan sa kime igra i da opuštanja ne sme da bude, te je snažnim forhendima bez izgubljenog poena uzeo naredni gem (5:1).

Dodato posle 16 Sati 35 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

ponedeljak 21.03.2011 | 12:38 Ko može da zaustavi "Džokera"?

Izvor: B92 Najbolji srpski teniser svih vremena, i uz nekolicinu sportista i muzičara sigurno najbolji ambasador naše zemlje u svetu, kaže da niko nije nepobediv...
16833934794d8738d1edd75868989005_extreme.jpg

Beta​
Novak Đoković je furiozno ušao u novu sezonu. Nakon dobrih igara na Hopman kupu, Austrelijen Opena, Dubaija, titule u Indijan Velsu, već je stigao do 3500 bodova, a igra se tek prva trećina sezone!
Nakon strašne serije u kojoj je već "nizao" Federera (3 puta), Berdiha (dva puta), Nadala u finalu Indijan Velsa, teniski svet već sa pravom postavlja pitanje - "Ko će zaustaviti Džokera" ? (kako ga popularno nazivaju u svetu)

Iako često naglašava da je Federer legenda, Nadala je nazvao najboljim svih vremena u Kaliforniji, realnost je da je Srbin trenutno najbolji teniser na svetu.

To nije prolazna pojava, koja će nestati i sa padom forme, koja mora da dođe u jednom trenutku. Novakov tenis je na višem nivou nego bila kada u karijeri. Serija pobeda stala je na broju 20, ali kako zaustaviti Srbina koji uz odličnu fizičku i mentalnu pripremu, "puca" od samopuzdanja?

Međutim,i pored svega što je viđeno u prethodna 3-4 meseca (a sve je počelo osvajanjem Dejvis kupa i velikom pobedom u Njujorku nad Federerom), Srbin tvrdi da seriji kad-tad mora da dođe kraj:

"Jednostavno, niko nije nepobediv. Zaista je ovo najbolji period u mom životu što se tiče teniskog terena, ali ponavljam niko nije nepobediv. I pored toga, nastaviću da igram najbolje što mogu u svakom narednom meču. To je recept" rekao je Đoković nakon Indijan Velsa.

Za srpskog tenisera nama odmora već u ponedeljak je u Bogoti gde ga očekuje egzibicioni u humanitarni meč sa Nadalom, a onda sledi selidba u Majami.

Novak može da započne napad na poziciju broj 1, jer u Majamiju je prošle godine ispao u drugom kolu od Belgijanca Rohusa. Nakon toga u Monte Karlu je stigao do polufinala, u Rimu, Beogradu i na Rolan Garosu do četvrtfinala. Nadal u tom periodu brani mnogo bodova i brojne titule...
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Novak zaigrao tenis na krilima aviona

Najbolji srpski teniser Novak Đoković snimio je reklamu za reket HEAD na krilu "oldtajmer" aviona.

138648_1-novak-krila_iff.jpg

Rečeno - učinjeno: Novak Đoković igra tenis na krilima aviona

Našem najboljem teniseru Novaku Đokoviću izgleda nije bilo dovoljno uzbuđenja na terenima tek završenog Maters turnira u Indija Velsu, gde je preslišao najveće konkurente Rafaela Nadala i Rodžera Federera, pa je Srbin odlučio da zaigra tenis u vazduhu i to na krilima aviona...

Reč je o reklami za rekete HEAD, a slogan je "Najbrži reket svih vremena". Uoči reklamne "vratolomije", Novak je na duhovit način objasnio šta će raditi...


"Možete li da zamislite da ću se popeti na krilo ovog aviona i igrati tenis? Rekli su mi: 'Ma, treba samo da igraš tenis na krilu aviona'. O, baš vam hvala, to je baš nešto što sam hteo da čujem i sad mi je mnooogoo lakše. Zvuči vrlo utešno i mnogo mi je bolje posle toga. Sve je bezbedno i sebe u to ubeđujem. Hajde da to uradimo", rekao je Đoković.


Vesti online
 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
utorak 22.03.2011 | 10:05

Nole i Rafa, salsa, sombrerosi...

Izvor: B92

Nadal i Đoković odigrali egzibiciju pred 15 hiljada ljudi. Pobedio Španac, igrala se salsa, nosili se sombrero šeširi, meč gledao i predsednik Kolumbije.
15783976364d886733250cd479005726_extreme.jpg

Beta​
Novak Đoković i Rafael Nadal odigrali su prema najavama egzibisioni meč u Bogoti. Spektaklu u Kolumbiji prisustvovalo je 15 hiljada ljudi, a na tribinama se našao i predsednik države Huan Manuel Santos. U duelu bez takmičarskog značaja slavio je Španac sa 7:6 (9:7) i 6:3 i tako naneo Novaku prvi poraz u sezoni.
Ipak, ovaj se neće računati u zvaničnoj statistici za 2011.godinu, ali će susret dvojice velikih prijatelja ostatit upamćen po zabavnom delu programa gde je Đoković još jednom podsetio i zašto ga zovu “Džoker” (šaljivdžija).


15390637894d88673445209060496588_extreme.jpg

Beta​
Dvojica tenisera osvrnula su se i na dosadašnji tok sezone:

"Ovo je svakako savršen start, moram da kažem da mi je cilj da budem stalan i da pobeđujem na turnirima, onda će i plasman na listi biti odgovarajući. Moram da budem potpuno posvećen tenisu, sezona je dugačka, ova tri meseca odigrao sam dobro ali ima ih još osam. Nije važno ko je trenutno prvi, sve to može da se menja, može i neko od koga se to ne očekuje da osvaja Gren Slem titule, mnogo je faktora." rekao je Đoković kolumbijskim novinarima.

"Volim da igram i volim da se takmičim. Stalno radim, treniram i trudim se da osvajam turnire. Nema razlike da li su Gren Slemovi ili manji turniri, uvek želiš da odigraš što bolje" rekao je Nadal.

Odmah po završetku meča Novak i Rafa su se uputili ka Majamiju gde počinju pripreme za drugi “Masters” sezone koji počinje u četvrtak, ali će dvojica najboljih na svetu, kao i ostali nosioci biti slobodni u prvom kolu
 

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Nole uputio finansijku pomoć


Đoković pomogao manastir Gračanicu sa 100.000 dolara




Izvor: Blic D. Nikolić | 22. 03. 2011. - 12:07h

Nakon osvajanja Masters turnira u Indijan Velsu, Novak Đoković je obezbedio donaciju od 100.000 američkih dolara za manastir Gračanicu.
119901_104-fonet-fonetap_f.jpg


Ova novčana pomoć manastiru Gračanici i Eparhiji Raško-prizrenskoj namenjena je otkupu zemljišne parcele Padalište u neposrednoj blizini manastirskog imanja. Manastir je bio prinuđen da otkupi pomenutu parcelu po veoma visokoj ceni jer bi u protivnom imovina bila zauvek otuđena od manastira i Crkve, što bi dugoročno gledano imalo veoma štetne posledice za celu srpsku zajednicu u Gračanici.

Novčana donacija za manastir Gračanicu uplaćena je preko Humanitarnog fonda "Novak" koji radi uz svesrdnu podršku Genadija Timčenka, uglednog biznismena i dobrotvora iz Rusije.

"Pored svojih dostignuća na polju sporta, Nole se istakao i svojom dobrotvornom delatnošću, svesrdnim i iskrenim pomaganjem stradalnom narodu sa Kosova i Metohije. Pored njegove redovne pomoći manastirima Hilandaru i Sv. Arhangelima kod Prizrena, takođe treba pomenuti pomoć i stipendiranje dece, posebno sa Kosova i Metohije, preko fondacije “Naša Srbija”, donaciju ambulantnog vozila bolnici u Kosovskoj Mitrovici, pomoć deci ometenoj u razvoju u Banjoj Luci, kao i pomoć nedavno postrdalim u zemljotresu u Kraljevu i poplavama u Loznici", navodi se u saopštenju objavljenom na zvaničnom internet sajtu našeg najboljeg tenisera.
 
Član
Učlanjen(a)
03.03.2011
Poruka
73
Ma nije važan nadimak, važno da je NOLE drugi teniser sveta. Posle pobede nad Rafaelom Nadalom 4:6 6:3 6:2 na turniru u Indian Wells-u ima prednost od preko 500 bodova nad Rogerom Federerom...... Napred SRBIJA!!!
 
Natrag
Top