Novak: "Izbore u TSS odlučile političke igre"
Novak je dao ekskluzivni intervju "Sportskom Žurnalu" u kome je govorio o ambicijama u ovoj sezoni, predstojećem turniru u Dubaiju, pokušaju da prekine dominaciju Nadala na šljaci.
Naš najbolji teniser je odlično raspoložen, osim kada se pomenu izbori u TSS, na kojima je njegov otac izgubio od Slobodana Živojinovića.
"Završilo se kako se završilo. U svet je poslata jedna loša slika i o Teniskom savezu i o samim izborima", jasan je Đoković.
On kaže da su presudile političke igre.
"Ceo teniski svet, ne samo u Srbiji je znao šta se dešava. Presudila je politika, a nađžen je najgori mogući tajming, posle Dejvis Kupa. Nije se poštovalo ono što su igrači želeli. Idemo dalje, imamo svoje karijere, igraćemo za Srbiju, a ne za TSS", poručio je Novak.
On je objasnio i zbog čega je retko u Srbiji.
"Tamo nemam privatan život, u Monaku sam to našao. U Srbiju idem da posetim porodicu, ali gde god da sam predstavljam svoju zemlju. Meni nedostaje mnogo stvari iz Srbije, pogotovo jer je to sjajna zemlja za zabavu mladih ljudi", završio je Novak šampion Dubaija za prethodne dve godine, koji odbranu titule otvara protiv Francuza Majkla Ljodre.
(sportske.net)