Novak Djokovic

Član
Učlanjen(a)
19.06.2009
Poruka
519
Đoković dobio Simona za polufinale

Đoković dobio Simona za polufinale

13483746194a6dfbd387999580297771_big.jpg
Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira u Sinsinatiju, pošto je pobedio Francuza Žila Simona rezultatom 6:4, 7:5 za 1 čas i 28 minuta.

Obojica tenisera pružili su igru daleko od maksimuma i sa mnogo grešaka, ali je Novak u odlučujućim trenucima bio koncentrisaniji i stigao do trijumfa. Đoković će se za finale boriti sa boljim iz susreta Nadal – Berdih.
Prema očekivanjima, bilo je mnogo dugih poena i nadmudrivanja sa osnovne linije, ali nije se očekivao veliki broj grešaka – 26 u prvom setu, 15 Simona i 11 Đokovića.

Srpski teniser u četvrtom gemu prvi stiže do brejk prilike, ali je poslao bekhend paralelu u aut i šansa je propala. Novak je bio prilično siguran na svoj servis, pošto rivalu nije dozvolio nijednu brejk priliku.

Simon nije delovao odlučno, a ni servis ga nije služilo, što je kulminiralo u desetom gemu. U dve duge razmene Đoković je slajsovima održavao tempo i strpljenjem dobio poen, zatim je Simon zabio lopticu u mrežu bekhendom za 0:40 i tri vezane set lopte. Franucuz je prve dve spasao (loš 'drop-šot' i odličan servis), ali je na trećoj Novak snažnom bekhend paralelom iznudio grešku rivala i poveo 1-0 u setovima.

Novak je za prvih pet gemova drugog seta napravio čak 12 neiznuđenih grešaka, jednu više nego u celom prvom setu. U prvom gemu se provukao spasavši dve brejk lopte, ali je u petom posustao – napravio je tri ničim izazvane greške iz bekhenda i duplom servis greškom poklonio gem Simonu.

Ipak, u Đokoviću je tada proradio inat, odmah je vratio brejk iskoristivši treću brejk loptu, a zatim je za samo minut dobio gem za 4:3. Nastavio je Novak u istom ritmu, mada mu je i Simon svesrdno pomagao ne baš najboljim kretanjem i učestalim greškama. Ipak, Francuz spasava dve brejk lopte (dobar servis i loš slajs Đokovića), što je bio uvod u uzbudljiv finiš seta.

Novak je u samoj završnici napravio brejk i došao do zaslužene pobede, treće u četiri duela sa Simonom.

Izvor: B92

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.863
Kako se slavi u Ibizi,nemate pojma,častim čak i Špance,nemam kad da sredim utiske,samo znam jedno,Nadalla nika lošijeg nisam,ali ovim ne želim da omalovažavam Noletu igru.Tek ču ujutro da vam pričam kako su Španci komentarisali meč.idem da okupam jednog Španca komšiju,bila je opklada između mene i njega,da ko izgubi,kupa se u moru u farmerkama i rolci,i to debela kao dzemper,Evo ga aj ćao, posle idemo svi na turwe piće,i da komentarišemo,ko je i kako mogao.....25 stepena,trenutna temperatura,ali polako raste,a tek je 2 sata ujutro

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.863
Ali kupanje je palo,njegova sestra na vezi,oni se svi leče,koliko piva noćas popiše,kad su išli,kao sad da živimo naprimer na Banjici,a oni da idu u kumodraž ali selo,po pivo.....LUDACI,.Okupaše komšiju,u rolku i farmerke,paoni za njim,da ga vade iz vode,
Inače,ovde je mala kolonija iz bivše SFRJ,mogu da vam kažem,kad je Nole SPUCAO onaj meč poen pucalo se.....a vala pucalo se i kad je Blanka Vlašić uzela zlato u Berlinu

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.863
Spektakularni Nole u finalu!

8807048914a9091616a685517308592_big.jpg

Beta​
Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Mastersa u Sinsinatiju, pošto je u dva seta pobedio Rafaela Nadala 6:1, 6:4 za sat i 32 minuta igre.

Treći teniser sveta, koji je prvo mesto u julu prepustio Rodžeru Federeru zbog povrede kolena, pokazao je da je počeo da se vraća u formu posle dvomesečne pauze ali nije pokazao svoju karakterističnu igru, dok je srpski teniser pružio jednu od najboljih partija sezone. Novak će se u finalu sastati sa Rodžerom Federerom, koji je lako savladao Endija Marija 6:2, 7:6.
Novak je lako osvojio prvi gem uz dva asa i odmah je pokazao Špancu da će biti opasan protivnik u razmenama udaraca sa osnovne linije. Iako je Nadal kombinovao više tipova udaraca, uz mnogo slajseva i skraćenih dijagonala, Đokovića je fenomenalno služio servis, koji je i presudio pri osvajanju ključnih poena. U prvih nekoliko gemova obojica su demonstrirala tenisko umeće ispaljevanjem projektila sa osnovne linije i bez mnogo napadanja, da bi u četvrtom gemu posle nekoliko grešaka Nadala Đoković došao do prve brejk šanse. Srpski teniser potom matira Španca njegovim oružjem i odličnim pasing šotom dolazi do 3:1, a potom i 4:1.

U šestom gemu Novak stiže i do nove brejk lopte, koju odmah koristi posle neiznuđene greške Španca, koji je u drugoj polovini seta igrao nešto slabije.
3987686494a909161a4f5c132639809_big.jpg

Beta​
Ključ Đokovićevog uspeha u prvom setu bila je potpuna adaptacija na Nadalavo igru i odlično kretanje, uz izvrstan procenat ubačenog prvog servisa.

U drugoj polovini prvog seta Nadal kreće u nešto ofanzivniju igru, ali to mu nije mnogo pomoglo protiv raspoloženog Đokovića, koji sjajnim servisima brzo stiže do tri set lopte. Nadal prvu spasava odličnim slajs pasing šotom, ali potom nanovo greši i srpski teniser lako dolazi do 6:1.

I u drugom setu posle napetog prvog gema Đoković stiže do ukupno tri brejk prilike, ali Španac odlično koristi greške Srbina i na kraju spasava gem asom. Sledi veliko natezanje, u kojem su oba tenisera napravila po nekoliko atipičnih grešaka, a u petom gemu Novak stiže i do nove brejk prilike, i pravi brejk posle još jedne greške Nadala, koji bekhend šalje u mrežu.

Ipak, kao što to sa furioznim Špancem obično biva, prednost protivnika na terenu bila je motivacija za kontra-udar, i u osmom gemu dolazi do prve brejk šanse u meču. Đoković potom fantastično reaguje i spasava gem, tako da je Nadal bio prinuđen da servira za ostanak u meču.

Nadal lako osvaja sledeći gem, ali Novak još jednom pokazuje briljantnu i veoma hrabru igru, i posle sat i po vremena koristi drugu meč loptu za potpuno zasluženu petu pobedu u 19 susreta sa Špancem.

Đoković je ovom pobedom osvojio 600 poena, dok ima šansu da osvoji ukupno 1000, ukoliko trijumfuje u finalu. Finale se igra od 18:30 časova po našem vremenu.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.863
Greškom sam postvila dva ista posta posta,gornji je sa B92,a ovaj ibrisan je sa sportal.rs,ali isti izveštaj,BETA,pa se izvinjavam,menjam burazera koji je noćas sa ludacima bio pijan ko letva,a sad kukaju...baš su manijaci,čujemo se večeras posle finala,i daj bože kad uzme onom plačljivku pehar,kintu,jadničak,neće moći ćerama da kupi pelene,
Radim u super luksuznomhotelu,kako kaže moj muž,20-tak zvezdica,kad su se još zabavljali,Rožer i Mirka,bili su kod gosti,apartman,ma....a prohtevi,posebna priča,koliko su ovako "stidljivi" javno,zato privatno....tražili su poseban bazen za njih,u takvoj su panici da ih neko ne kidnapuje...ne daj bože nešto gore....
Nadal....nikad ga nisam volela,jer je Španija puna priča samo Nadal,jedino je fudbal jači sport od njega,kad je bio prošle godine na odmoru,sa devojkom,da mi koleginica nije rekla Nadal,pa nikad ne bih rekla,seo čovek u bar,popio dva pića,čekao "CISKU" da se pojavi, i samo u pratnji njegovog telohranitelja u život,ma čovek živi život,napisaću jednom,kad ispratim goste nešto o hotelu,i gostima koje sam lično upoznala,ali ta je priča za drugi post,aovde je da slavimo Noleta.......ĆAO!!!!!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Đoković: Federer je favorit!

Đoković: Federer je favorit!
23. avgust 2009.

00008417.jpg

Novak Đoković večeras (21:20, RTS) u finalu ATP turnira u Sinsinatiju sastaće se sa Rodžerom Federeom. Srpski teniser je do sada pobedio Švajcarca četiri puta od 11 mečeva, od kojih poslednja dva puta baš ove godine, u Rimu i Majamiju.

- Federer je izraziti favorit. On je najbolji teniser na svetu. Nadam se da ću imati šansu da pružim dobru partiju kao i u slučaju protiv Nadala - rekao je Đoković.

Federer žali što neće igrati sa Nadalom, jer je španski as počeo da se vraća u vrh, ali to isto kaže i za Đokovića.

- Ista stvar je i sa Novakom. Možda nije započeo sezonu kako se nadao, ali se ipak vraća. Mislim da će biti dobar meč za obojicu - poručio je prvi reket sveta.

Nagradni fond turnira ATP 1000 u Sinsinatiju je tri miliona dolara, a pobedniku u singlu pripašće 443.500 dolara.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.863
Hvala bogu,navijam za Noleta,ali ovaj sad naložena budala,ima decu,mora da ih prehrani,da im kupi pelene,da ne otkida od ŠTEKA sa ranijih turnira,ako ste pročitali post što je gore napisala moja sestra...uostalom,pisaćemo posebno o tome,samo je sad oplkada između mene i onog Španca,dali će da plače,Federer,ja kažem da hoće,a opklada,pivo za celo društvo posle tenisa,veliki pozdrav iz Valencije,bio sam na trci formule,biće slika,izveštaja na postu što pišem o Ibizi,već sam napisao par u toku trke

Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.863
Sad će da plače,verujte mi,biće suza i u publici,ali razbio ga je,stvarno,koliko ga ne volim,ne podnosim,FEDERERA!!!!Sad mora prvo na telefon,da se čuje sa Mirkom šta deca rade.....

Natrag