Novak Djokovic

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Novak: Mnogo mi je stalo do trofeja
Izvor. B92 | SO
Prvi teniser sveta Novak Đoković započinje pohod na trofej u Sinsinatiju, jedinu titulu iz Masters 1000 serije koja mu nedostaje.

191775136253e7fe008241d210168667_orig.jpg

Beta/AP
“To svakako daje dodatni značaj ovom turniru za mene, mnogo mi je stalo da osvojim trofej. Četiri puta sam izgubio u finalu, a nije ni da sam bio blizu pobede u tim finalima. Na ovom turniru nisam uspevao da odigram najbolje kada je trebalo“, izjavio je Đoković, koji je slobodan u prvom kolu.

Prvi put Novak je u Sinsinatiju igrao finale 2008. godine, kada je izgubio od Endija Marija 7:6 (7-4), 7:6 (7-5). Godinu dana kasnije bolji je bio Rodžer Federer 6:1, 7:5, a 2011. Novak je predao meč kada je Mari vodio 6:4, 3:0.

Poslednji put nadomak trofeja bio je pre dve sezone, ali ponovo je Federer slavio – 6:0, 7:6 (9-7). Ukupno, Đokovićev skor u Sinsinatiju jeste 21-9.

“Imao sam i dobrih mečeva ovde, nadam se da ću sada uspeti da odem korak dalje, mada u Torontu nisam igrao onako dobro kako sam želeo. Mnogo sam vremena proveo na terenu u poslednjih nekoliko dana kako bih podigao nivo igre i imao šansu da daleko doguram na ovom turniru“, kaže Novak.

Đoković je na Vimbldonu osvojio sedmu Gren slem titulu, a zatim je usledila i svadba. Sve to oduzelo mu je dosta energije.

“Posle svega što mi se desilo u prethodnih mesec dana, definitivno nije lako povratiti pravi mentalni sklop i biti na 100 posto psihički, fizički i emotivno. Ipak, nije prvi put da imam tu pauzu u sezoni i znam šta je potrebno da uradim kako bih ušao u formu. Ipak, to je lakše reći nego učiniti – mislim da je konkurencija jača nego pre recimo pet godina. Došla je nova generacija spremna da izazove najbolje“, rekao je Đoković.

Novak je do sada u karijeri osvojio 45 trofeja, a u pohodu na 46. titulu prvi suparnik biće mu bolji iz duela Žila Simona i Bernarda Tomića.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Novak: Nisam na nivou, biću bolji
Izvor. B92
Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je zadovoljan jednim delom meča i trijumfom nad Žilom Simonom u drugom kolu Mastersa u Sinsinatiju.

10319817453eb0864d2cb1912173790_orig.jpg

Beta/AP Photo/Tom Uhlman
Đoković je pohod na jedini Masters koji mu nedostaje počeo teškom pobedom nad Simonom sa 6:3, 4:6, 6:4 za 129 minuta igre.

Taj duel obeležilo je loše vreme, kao i slaba završnica drugog seta našeg tenisera, koji je ipak u odlučujućem uspeo da slavi.

„Mislim da sam dobro igrao u većem delu meča. Kraj drugog i početak trećeg seta nisu bili dobri, ali pokušavam da izvučem pozitivne stvari iz svakog meča. Znam da još ne igram na nivou na kom želim, to je očigledno, ali nastavljam da se borim. Svaki dan je novi izazov i pokušavaću da tražim bolju igru sutra, prekosutra i nadam se da će ona doći“, rekao je Đoković.

On se potom osvrnuo na protivnika i celokupni meč drugog kola.

„Njegovo kretanje na osnovnoj liniji je veoma dobro. On tera protivnike da uvek odigraju udarac više, zato sam pokušavao da miksujem, menjam ritam i tražim prave uglove. Sve je funkcionisalo dosta dobro, a onda sam, odjednom, počeo da pravim neiznuđene greške, povukao se malo i on je počeo da bude dominantan u relijima. Tada je usledio prilično izjednačen treći set, sve do kraja. Ali opet, to je borba i drago mi je što sam uspeo da pobedim“, zaključio je Novak.

U trećoj rundi Novaka čeka bolji iz okršaja domaćeg igrača Sema Kverija i Španca Tomija Robreda.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Muke, vetar, Đoković u trećem kolu
Izvor. B92 | SO
Prvi teniser sveta Novak Đoković pobedio je Žila Simona sa 6:3, 4:6, 6:4 za 129 minuta igre u drugom kolu turnira iz Masters 1000 serije u Sinsinatiju.

97511609353eabcf090eae239213248_orig.jpg

Beta/AP
U trećoj rundi Novaka čeka bolji iz okršaja domaćeg igrača Sema Kverija i Španca Tomija Robreda.

Đoković je imao periode dobre igre, ali se od sredine drugog seta mučio na osnovnoj liniji, naročito na forhendu. Meč je završio sa 32 vinera i 39 neiznuđenih grešaka, ali je na mišiće uspeo da dođe do trijumfa.

Đoković je praktično imao dobijen meč – set i vođstvo 4:2 u drugom, ali je od tog trenutka izgubio pet gemova u nizu. U veoma napetom trećem setu Novak je u prvom gemu propustio šest brejk lopti, ali je u sedmom gemu napokon napravio brejk zahvaljujući Simonovim greškama.

Malo je nedostajalo da Francuz vrati brejk, ali je Novak u sledećem gemu spasao brejk loptu, da bi koji minut kasnije realizovao drugu meč loptu za konačni trijumf.

Uslovi za igru nisu bili idealni – vetar je duvao i remetio obojicu tenisera, pa nismo gledali baš kvalitetan meč, mada je bilo i nekoliko razmena za pamćenje.

Tok meča:
100113222053eabcf15190e205370416_orig.jpg

Beta/AP
Na početku prvog seta vetar je zadavao obojici tenisera mnogo problema, a Simon je u petom gemu došao do brejka, i to bez izgubljenog poena, uz dve greške Novaka i jedan sjajni pasing forhend slajsom.

To kao da je probudilo Đokovića, koji je postao mnogo čvršći sa osnovne linije – bekhend mu je bio odličan, čitao je izvrsno servise rivala i potpuno je preuzeo kontrolu nad igrom. To je za posledicu imalo četiri uzastopno osvojena gema i vođstvo u setovima – 6:3.

Kada je u ranoj fazi drugog seta napravio novi brejk, činilo se da će Novak bez većih problema privesti meč kraju. Međuti, Simon je podigao nivo igre uporedo sa Đokovićevim blagim padom i uspeo je da vrati brejk, a zatim i da povede sa 5:4.

Tada je Novak postao pasivan, izdao ga je i prvi servis, a Simon je napravio još jedan brejk i osvojio je drugi set – 6:4.

Bilo je evidentno da Đokoviću nedostaje samopouzdanja u tim momentima. Na početku odlučujućeg seta Novak je u izuzetno dugom gemu propustio čak šest brejk lopti – kod prve tri Simon je odigrao besprekorno, ali na ostale tri Đoković je imao aktivne poene i nije uspeo da ih realizuje.

Tada je Novak napokon prekinuo niz od pet uzastopno izgubljenih gemova i izjednačio je na 1:1. Ipak, Đoković je i dalje bio pasivan, greške sa osnovne linije postale su nešto češće, a ni u petom gemu Novak nije došao do brejk lopte iako je od 40:0 stigao do izjednačenja.

Srpski teniser lakše je osvajao svoje gemove, a u sedmom gemu dočekao je nove šanse – ruku na srce, pomoć je imao od Simona, koji je prvo zakucao loptu u sredinu mreže za 15:40, a zatim je usledila nova greška i vođstvo Novaka 4:3.

I sledeći gem bio je dramatičan – oba tenisera ponovo je mučio vetar, a Đoković je dva puta u nizu već svoj prvi udarac posle servisa poslao u aut i poklonio je brejk loptu rivalu. Ipak, uspeo je da je spase skraćenom lopticom nakon vrha mreže posle Simonovog udarca.

Novaku je prvi servis napokon proradio i zahvaljujući njemu uspeo je da se izvuče i da povede sa 5:3.

Simon je sledeći gem dobio bez izgubljenog poena, a onda je počela kiša u Sinsinatiju. Posle prekida od četiri minuta igrači su izašli na teren, a Đoković je odigrao svoja dva najbolja udarca na meču u tom gemu - viner bekhend paralelom i sjajan bekhend volej. Realizovao je drugu meč loptu i došao je do pobede posle više od dva časa igre.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Novak: Nisam na nivou, biću bolji
Izvor. B92
Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je zadovoljan jednim delom meča i trijumfom nad Žilom Simonom u drugom kolu Mastersa u Sinsinatiju.

10319817453eb0864d2cb1912173790_orig.jpg

Đoković je pohod na jedini Masters koji mu nedostaje počeo teškom pobedom nad Simonom sa 6:3, 4:6, 6:4 za 129 minuta igre.

Taj duel obeležilo je loše vreme, kao i slaba završnica drugog seta našeg tenisera, koji je ipak u odlučujućem uspeo da slavi.

„Mislim da sam dobro igrao u većem delu meča. Kraj drugog i početak trećeg seta nisu bili dobri, ali pokušavam da izvučem pozitivne stvari iz svakog meča. Znam da još ne igram na nivou na kom želim, to je očigledno, ali nastavljam da se borim. Svaki dan je novi izazov i pokušavaću da tražim bolju igru sutra, prekosutra i nadam se da će ona doći“, rekao je Đoković.

On se potom osvrnuo na protivnika i celokupni meč drugog kola.

„Njegovo kretanje na osnovnoj liniji je veoma dobro. On tera protivnike da uvek odigraju udarac više, zato sam pokušavao da miksujem, menjam ritam i tražim prave uglove. Sve je funkcionisalo dosta dobro, a onda sam, odjednom, počeo da pravim neiznuđene greške, povukao se malo i on je počeo da bude dominantan u relijima. Tada je usledio prilično izjednačen treći set, sve do kraja. Ali opet, to je borba i drago mi je što sam uspeo da pobedim“, zaključio je Novak.

trećoj rundi Novaka čeka bolji iz okršaja domaćeg igrača Sema Kverija i Španca Tomija Robreda

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Đoković sa Robredom u 3. kolu
Izvor. B92
Novak Đoković igraće protiv Tomija Robreda u trećem kolu turnira Masters serije u Sinsinatiju.

49192054953ebce45bd25e620053743_orig.jpg
Beta/AP
Španski teniser se izborio za duel sa najboljim na svetu pobedom protiv Amerikanca Sema Kverija u dva seta – 6:2, 6:4 posle manje od sat vremena.

Robredo je neočekivano lako savladao Kverija, pretrpeo je jedan brejk, a na drugoj strani je iskoristio sve četiri brejk šanse.

Đoković je do sada u karijeri igrao sedam puta protiv Robreda i vodi sa 6-1 u pobedama. Od 2009. godine odigrali su samo jedan meč i to ove godine – na Mastersu u Majamiju srpski teniser je slavio sa 6:3, 7:5.

Đoković ne igra u najboljoj formi na startu američke turneja. U Torontu je izgubio u osmini finala od Žo-Vilfreda Conge, a u drugoj rundi u Sinsinatiju je posle velikih poteškoća pobedio Žila Simona u tri seta.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Novak: Tenis je bio moja sudbina
Izvor. B92 | SO
Prvi teniser sveta Novak Đoković nada se da su mu šanse za titulu na US openu veoma dobre, kazao je Novak gostujući u emisiji kod Dejvida Letermana.

23751853153f443a93a2ca796698128_orig.jpg

“Nadam se da su šanse veoma dobre. Vredno radim i pripremam se za turnir – ovo je poslednji Gren slem turnir sezone, ogroman turnir. Sada je nedelja kada igrači pokušavaju da poboljšaju izdržljivost, fizičku spremnost i sve ostalo kako bi bili spremni za te dve nedelje“, izjavio je Novak.

Na konstataciju Letermana da je u izvanrednoj fizičkoj formi, Novak se našalio upitavši voditelja “da li me to pitate da skinem košulju sada“, na šta je u publici zavladao smeh i Đoković je dobio ovacije. Ipak, ni Leterman se nije dao:

“Ako bi ti bilo udobnije, samo napred“, odgovorio je poznati voditelj.

Takođe, Novak je govorio o tome kako ga je kao dete inspirisalo rivalstvo Samprasa i Agasija, o uticaju tehnologije na tenis, kao i o “vantelesnom iskustvu“ koje je doživeo tokom finala Australijan opena 2012. godine sa Rafaelom Nadalom.

US open počinje 25. avgusta, a Đoković je postavljen za prvog nosioca na turniru na kojem je do sada pet puta igrao u finalu.
"Rat ne donosi ništa dobro bilo kome"
44345773353f45be29634a014613819_orig.jpg

U nastavku emisije Novak je govorio o svom odrastanju u Srbiji, a otkrio je i kako su se upoznali njegov otac Srđan i majka Dijana.

“Rođen sam i odrastao sam u Srbiji. Počeo sam da igram tenis sa četiri godine, on mi je bio kao sudbina, pošto se niko u mojoj porodici nije bavio tenisom. Doduše, dolazim iz sportske porodice – moj otac je bio profesionalni skijaš, igrao je i fudbal, a mama mi je diplomirala na Fakultetu za sport. Oni su se upoznali na skijaškoj stazi – on je bio instruktor, ona je pala, a onda je on uvideo priliku i rekao: ’Zdravo, mogu li da te naučim da skijaš?’. Ona je odgovorila: ’Što da ne?’ i evo mene sada“, rekao je Novak uz osmeh.

Neizbežna tema bio je i rat i teška prošlost Srbije.

“Cenim sve što imam u životu zbog prošlosti koju sam imao. Srbija je mala zemlja, veoma mala u poređenju sa SAD. Imali smo tešku prošlost, pogotovo u poslednjih 30 godina – dva rata, sankcije, ljudi su morali da čekaju u redu za hleb i mleko. Bilo je teško, ali prošao sam kroz sve to sa roditeljima i bakom i dedom. Nekada nisam putovao na juniorske turnire zbog nedostatka novca, ali kada pogledam unazad, srećan sam zbog toga jer sada sve što imam cenim više“.

Da li ste tvoja porodica i ti bili u fizičkoj opasnosti kada si bio dete, glasilo je pitanje voditelja.

“Da, bili smo. Mislim da bi se većina ljudi saglasila da rat ne donosi ništa dobro bilo kome. Niko ne pobeđuje u ratu i nikome ne želim ono što smo iskusili moja porodica, ja i srpski narod – vidiš avione na nebu, ljude koji beže, plaču, zgrade koje gore itd. Ima uspomena koje ne bih želeo da imam, ali to su slike koje ostanu celog života – ne može se od ljudi tražiti da zaborave, ali može se tražiti da oproste i nastave dalje“, kazao je Novak i dodao da mu je to pomoglo u karijeri.

“Bilo je vrlo teško, brineš se za najbliže, ali ostali smo zajedno u tome i sve to nas je učinilo jačima. To je bio veliki deo moje mentalne snage u profesionalnoj karijeri, pomoglo mi je da se nosim sa velikim trenucima, očekivanjima itd“.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Novak i sa Grigorom u dva seta
Izvor. B92
Prvi teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira iz Serije 500 u Pekingu, pošto je savladao Grigora Dimitrova iz Bugarske sa 6:2, 6:4.

580641393542e47115e606969878383_orig.jpg

Novaku je to peta pobeda u šest međusobnih mečeva sa Dimitrovom.

Đoković sada u karijeri ima skor 22-0 u Pekingu, a prošle sezone je u finalu dobio Nadala.

Ukupno, Đoković je upisao 13 vinera i 16 neiznuđenih grešaka, dok je Dimitrov imao 17 direktnih poena i 33 greške.

Prvi set nije bio lak kao što rezultat kazuje – Dimitrov je propustio čak šest brejk lopti (pet već u trećem gemu), a Novak je realizovao obe i došao do vođstva. U drugom setu srpski teniser je dva puta prokockao brejk prednosti, ali je u poslednjem gemu napravio novi brejk i došao do trijumfa.

Sledeći Novakov rival biće Endi Mari, koji je u dva seta savladao Čilića.

Tok meča:
1053526082542e4711e2d92032377582_orig.jpg

Beta/AP
Prva dva gema teniseri su na svoj servis dobili bez problema, a od starta smo gledali intenzivne razmene sa osnovne linije, uz dobre udarce i poneku grešku.

Treći gem bio je veoma dug – Đoković je spasao čak pet brejk lopti, od toga dve vezane, a svaki put je igrao najbolje kada je bio u opasnosti da izgubi gem. Na kraju, došao je Novak do gem lopte i iskoristio je dobrim volejom – 2:1.

Kako to obično biva, posle neiskorišćenih brojnih šansi usledio je mali pad u igri Bugarina. Đoković je prvo fantastičnim riternom došao do 30:30, a zatim je insistiranjem na bekhendu dočekao grešku rivala za brejk loptu.

Usledila je nova razmena i greška Dimitrova iz forhenda, da bi Novak zatim rutinski materijalizovao brejk za 4:1.

Pri rezultatu 4:2 Novak je odličnim servisom spasao brejk loptu i to se ispostavilo presudnim, pošto je u sledećem gemu sjajnim riternima došao do brejk i set šanse, i odmah je realizovao – 6:2.

I u drugom setu Đoković je prvi stigao do brejka i poveo je sa 3:1, ali se Dimitrov nije predavao i momentalno uzvraća istom merom.

Tada se činilo da Bugarin ulazi u ritam, ali u narednom gemu Novak je vratio izuzetno težak servis i osvojio poen za 30:30. Usledila je dupla greška Bugarina za brejk loptu, a potom je Đoković ritern na prvi servis vratio slajsom na liniju, da bi u nastavku poena dočekao grešku suparnika – 4:2.

Činilo se da je sve gotovo kada je srpski teniser u sledećem gemu poveo sa 30:0, ali Bugarin se sjajnim riternom vraća u meč, da bi ubrzo došao do brejk lopte. Ubacio je Novak prvi servis, imao smeč, zatim i volej, ali ništa od toga nije uspeo da pretvori u poen, pa se Dimitrov vratio u meč – 5:4.

Đokovića to nije obeshrabrilo, usledili su sjajni riterni i dve greške Dimitrova bekhendom za 15:40 i dve vezane meč lopte. Već na prvoj je Bugarin duplom greškom poklonio meč Novaku - 6:2, 6:4.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Novak u novom finalu Pekinga!
IZVOR. B92 | ĐN
Najbolji teniser sveta zadržao je maksimalan učinak na ATP turniru u Pekingu i plasirao se u peto finale u karijeri.

382113445542f9c171accb266327617_orig.jpg

Beta/AP Photo/Vincent Thian

Đoković je u polufinalu savladao Britanca Endija Marija sa 6:3, 6:4, posle nešto manje od 100 minuta igre.

Novak je tako nastavio niz nepobedivosti u kineskom gradu, sada ima 23 trijumfa bez poraza, uz četiri osvojene titule (2009, 2010, 2012. i 2013).

U drugom polufinalnom duelu u Pekingu sastaju se Martin Kližan i Tomaš Berdih.

Duel dvojice tenisera bio je 22. međusobni okršaj, a Đoković sada vodi sa 14-8 u pobedama.

Đoković je odigrao odličan prvi set i zahvaljujući brejku u osmom gemu uspeo da privede taj deo igre u svoju korist. Na startu drugog dela napravio je brejk i imao potpunu kontolu, ali je usledila mini kriza sredinom seta.

Ispustio je stečenu prednost, ali je vrlo brzo povratio i plasirao se u peto finale u Pekingu.

Tok meča:
1512654931542f9c17c775f354797486_orig.jpg

Srpski teniser otvorio je duel svojim servisom i imao malih problema na početku. Endi je stigao do 15:30, ali je Novak vezao tri poena i poveo sa 1:0. Mari je odlično odgovorio, pogodio je tri vezana prva servisa – viner iz bekhenda i as bili su dovoljni za izjednačenje.

Đoković je treći gem započeo as udarcem, a treći poen trajao je čak 28 udaraca i završen je napadom našeg igrača. Još dva sigurna poena i vođstvo od 2:1.

Nismo dugo čekali da dobijemo još duži poen od onog malopređašnjeg, Endi je poslao bekhend u mrežu posle čak 31 udarca. To je uticalo na Britanca koji je napravio duplu servis grešku i uveo sebe u problem. Na 0:30 Đoković je promašio jednostavan forhend, kada je krenula Marijeva serija za 2:2.

Na red je došao i prvi gem bez izgubljenog poena Đokovića i vođstvo od 3:2.

Trenutno 11. teniser na ATP turu šesti gem krenuo je bolje od prethodnog, a viner iz forhenda po paraleli i dobar servis doneli su mu 30:0. Novak je uzeo jedan poen, ali posle dva snažna početna udarca Mari izjednačuje na 3:3.

Prvi put od početka meča Đoković je poen završio smeč udarcem, bila su mu potrebna dva da povede u gemu. Usledila je snažna bekhend paralela Endija, ali i napad našeg igrača iz forhenda. Novaka nije služio prvi, ali je odlično pogađao drugi servis gde za sada ima 7/7. Sačekao je greške protivnika i dobio najvažniji sedmi gem u setu – 4:3.

Kada su na terenu ova dvojica tenisera možemo očekivati duge razmene, a ponovo je jedna takva pripala Srbinu. Dobar start Đoković je iskoristio da stigne do 15:30, a posle greške Marija iz voleja dobio je prvu brejk loptu u meču. Tada je usledio najlepši poen na meču, Đoković je imao šansu, ali je Britanac dobio nadmudrivanje na mreži. Imao je Novak još jednu šansu koju je propustio greškom, ali je treću konačno realizovao zahvaljujući lošem bekhendu rivala. Imao je srpski teniser i sreće prilikom riterna, koji je u velikom lupu pao u poslednji metar terena.

Gem u kom je servirao za set Nole je počeo greškom koju često viđamo – lagan smeč izbacio je daleko u aut. Mari je to iskoristio napao riternom drugi servis i brzo došao do 0:30. Tada je naš igrač vezao as i poen kombinacijom servis-volej, a protivnik mu je novom greškom iz bekhenda dao set loptu. Revanširao mu se Novak, ali je vezao dva poena i poveo sa 1-0 (6:3).

498129559542f9c187c061260358628_orig.jpg

Novak je ’momentum’ osvajanjem prvog dela igre preneo i u drugi, a odlična odbrana donela mu je 0:30. Endi je dva puta uzastopno pogrešio iz forhenda i poklonio brejk našem igraču – 1:0.

Đoković je produžio seriju osvojenih poena na osam, i asom iz drugog servisa poveo sa 2:0.

Igra Endija Marija potpuno se raspala u tim trenucima, pa je bukvalno poklanjao poene Novaku – prvo lagan volej u aut, a onda i druga dupla greška. Međutim, prvom teniseru planete pala je koncentracija u drugom delu gema i Mari je uspeo da smanji na 2:1.

Nole je na sve načine stizao do poena – drop šot je proradio, a posle smeča dobio je gem loptu. Mari tada pogađa pasing bekhendom i dolazi do 40:40. Još jedna razmena od 29 udaraca zabavila je publiku, ali Đokovićevom greškom Endi dobio prvu brejk šansu da se vrati, ali je pogrešio prilikom napada iz bekhenda. Propustio je i sledeću pogrešivši lob, da bi naš teniser odličnim napadim uspeo da desetominutni gem reši u svoju korist i ode na 3:1.

Mogao je srpski teniser da reši meč u narednom gemu, ali je propustio brejk loptu za 4:1. Mari je dobio izgubljeni poen na mreži, a onda i pogodio as za 3:2.

Đoković je upao u malu krizu sredinom drugog seta i počeo češće da greši. Jedna greška stavila ga je u situaciju da mora da spasava dve vezane brejk lopte. To je i učinio dobrim servisima, ali se britanski teniser izborio za još jednu i izjednačio na 3:3.

Dobrim servisima prvi put je poveo u meču – 4:3.

Važno je bilo da Đoković prekine lošu seriju, to je i uspeo i sa tri vinera, drugi put sa ’nulom’ izjednačio na 4:4.

Sačekao je Novak pad koncentracije rivala koji je znatno podigao nivo igre. Mari je napravio dve greške za 15:40. Tada je Đoković pokazao zašto je najbolji na svetu – Endi je napadao, udarao iz sve snage, ali jeSrbin sve stizao i uspevao da vrati. Posle dvadesetak udaraca sačekao je grešku i poveo sa 5:4.

Ovoga puta nije bilo greške, četiri poena i novo finale u Pekingu – 6:4!

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Đoković: Najbolje finale u karijeri
Izvor. B92, zvanični sajt | ĐN
Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je da je finale Pekinga protiv Tomaša Berdiha verovatno njegovo najbolje u karijeri.

1157695603543175bd0889b699363653_orig.jpg

Đoković je odigrao verovatno najbolji meč u karijeri pošto je u finalu turnira u Pekingu pobedio Berdiha sa 6:0, 6:2.

Novak je odbranio titulu i još jednom dokazao da ne ume da izgubi u Pekingu.

„Ovo je, u datim okolnostima, verovatno moja najbolja partija u nekom od finala u karijeri. Bilo je neverovatno, neverovatno, posebno protiv Tomaša koji je veliko ime i iskusan igrač. Bilo je 6:0, 5:0 za manje od sata, a sve što sam pokušao je funkcionisalo. Da sam ponosan na igru je najmanje što mogu reći posle današnje partije“, rekao je Đoković.

On je još jednom istakao da nije mogao ni da se nada ovakvoj partiji.

„Igrao sam mnoga sjajna finala, imao neke ubedljive pobede, neke maksimalnim rezultatom protiv vrhunskih tenisera. Ali, ovakvu partiju i ovakvu rezultatsku dominaciju nikada. Mislim, nikada se nije desilo“, dodao je Novak.

Njegov rival u finalu Čeh Tomaš Berdih izjavio je da je u karijeri odigrao preko 700 mečeva, ali da nikada ništa slično nije iskusio.

„Definitivno laska čuti tako nešto od igrača koji je u vrhu toliko mnogo godina i koji je već ostvareni top 10 teniser“, zaključio je Đoković.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.925
Novak: Najteži meč u Kini
Izvor. B92, Beta | JT
Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da mu je meč sa Kazahstancem Mihailom Kukuškinom bio najteži koji je do sada odigrao u Kini.

1509410651543698a1aa09a910074715_orig.jpg

Đoković je do trijumfa došao sa 6:3, 4:6, 6:4 i u borbi za plasman u polufinale čeka ga susret sa Špancem Davidom Fererom.

Gurao me je do poslednjeg poena. Zaslužuje priznanje zbog toga kako je igrao. Neki udarci su bili neverovatni. Nikad nisam igrao protiv njega tako da mi je bilo teško da uđem u meč. Pravio je vinere sa svih delova terena”, rekao je Đoković.

Srpski teniser je istakao da mu pobeda u duelu sa Kukuškinom donosi puno samopouzdanja.

Ovaj meč je bio najteži koji sam do sada odigrao u Kini. Stvarno mi je drago što sam uspeo da ostanem mentalno jak, ovo je definistivno nešto što mi daje više samopouzdanja”, istakao je Đoković.

Natrag