"Čudno mi je što moram sada da objašnjavam ovaj poraz, kad osećam da bi trebalo da budem na onoj, drugačijoj konferenciju za novinare. Ali, to je što je. Da, mislim, očigledno je sve. Vratio se, igrao je dobro, ja nisam bio tako dobar na kraju. Naravno da sam razočaran, ali mogu samo sebe da krivim", izjavio je Federer u Njujorku.
Đoković je jednu meč loptu spasio rizičnim forhend riternom, kada je pogodio samu liniju. Za razliku od svih ostalih, Federer nije bio impresioniran tim udarcem i nije se složio sa ocenom da je u pitanju samopouzdanje.
"Samopouzdanje? Da li se šalite. Molim vas... Neki igrači odrastaju igrajući tako. Kada sam bio u juniorima sećam se da svi kad gube 5:2 počnu da tako 'šamaraju' udarce. To sve ulazi iz nekog razloga, jer su tako igrali kad su gubili dok su odrastali. Ja nikad nisam tako igrao. Ja verujem da se vredan rad isplati... Tako da je meni jako teško da razumem kako neko može da odigra taj udarac na meč poenu. Ali, možda on to radi već 20 godina i to je za njega normalno. Morate njega da pitate" , rekao je Federer.
(mondo.rs)
Kakav paćenik...nije mogao da se suzdrži kako mrzi Đokovića...još neku godinu će da šepuri kao najtrofejniji igrač a onda polako u drugi plan yes3