nostalgija..

Član
Učlanjen(a)
13.09.2009
Poruka
175
Da li vam,ponekad,nedostaju stare ploce na kojima se cuje ono simpaticno krcanje?Da li je fer da cela karijera jednog benda stane na jedan disk?Nemam nista protiv diskova ali mislim da oni nemaju dusu.Mozda je to zato sto je danas sve dostupno i lako se moze doci i do filma i do muzike.

Učlanjen(a)
29.04.2009
Poruka
3.068
Nedostaje dosta toga iz tih vremena. Kumic moj rovario po podrumu i nadje LP plocu i okrece se prema mojoj kumi i pita. "Kakvi su vam ovo diskovi". Danasnje generacije ne znaju kako je to kad zuris u radnju da kupis novu singlicu da se nerasproda i jedva cekas da dodjes kuci da je pustis. Eh to su bili dani.

Član
Učlanjen(a)
13.09.2009
Poruka
175
Savrseno poredjenje.Prvu plocu koju sam dobio je bila "mrtva priroda" od Riblje Corbe i imam je i dan danas.Skoro sam video sina da je drzi u rukama i sem sto me je pitao,sta je ovo,trazio je od mene da mu od ploce napravim "suriken"(oruzje nindje).Jos uvek imam gramofon i to poprilicno dobar ali mu fali igla i nemam ideju gde bih mogao da je nadjen a imam veliku zelju da ponovo odslusam neku plocu.

Učlanjen(a)
29.04.2009
Poruka
3.068
Imas na buvljaku ili po antikvarnicama. Skoro je neko moj nasao i kupio iglu. Vidi po pijacama mozda ima kod onih preprodavaca. Znam sta je suriken lete mi napravljeni od kartona iznad glave. :lol:

Edit: Prati ove sajmove antikviteta u hotelu Slavija mislim da mozes to tamo da nadjes. Ili ovo sto kaze crvendac. :)

Poslednja izmena:
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.023
Hehe, sad si me podsetio. Mi smo o tome već pričali malo u muzičkim diskusijama, ali ovo je malo šire gledano.
I ja sam ponosna vlasnica gramofona i oko 400 LP-ja koje ni za šta na svetu nikada ne bih dala, i između ostalog, prve lično moje ploče bile su "Mrtva priroda" i "Gratest hits" od "Doors"-a. :)
Divnog li vremena...
Nedostaju mi te šašave osamdesete koje su izrodile toliko dobrih bendova, od kojih traju i danas. Naravno, ima i starijih koji još uvek rade, ali osamdesete su mi nekako bile skroz posebne. Nedostaju mi koncerti, koncerti, koncerti... mislim da sam u proseku svake nedelje išla na dva. Pa samo "Leb i sol" slušala sam uživo bar 30 puta u životu.
Nedostaju mi jazz klubovi koji su tada počeli da se otvaraju na sve strane... uh, toliko toga. :-(

P.S.
Što se igala tiče, može ponešto da se nađe na berzi u "SKC"-u nedeljom. Koliko se sećam, ima neki tip čiji je tata nekada radio za "Thomson", pa u kućnoj radinosti prave igle i ovaj ih prodaje na berzi. Između ostalog, mislim da čak u postojeću glavu može da ugradi odgovarajuću iglu. A stanuju u Zemunu...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
18.02.2010
Poruka
4.679
Savrseno poredjenje.Prvu plocu koju sam dobio je bila "mrtva priroda" od Riblje Corbe i imam je i dan danas.Skoro sam video sina da je drzi u rukama i sem sto me je pitao,sta je ovo,trazio je od mene da mu od ploce napravim "suriken"(oruzje nindje).Jos uvek imam gramofon i to poprilicno dobar ali mu fali igla i nemam ideju gde bih mogao da je nadjen a imam veliku zelju da ponovo odslusam neku plocu.

U dućanima sa muzičkim instrumentima i opremom imaš igle ili se mogu naručiti. Ne znam koji ti je gramofon? Može i na eBay-u. Ako želiš, ostavi podatke, ja ću ti naći.

Učlanjen(a)
29.04.2009
Poruka
3.068
E sada sam se setila Misa bubnjar iz Riblje corbe je negde kod terazijske cesme imao radnju sa instrumentima, mozda ima kod njega. :D

Član
Učlanjen(a)
13.09.2009
Poruka
175
Hvala Ljubopitljiva na informaciji,pokusacu da je nadjem.Ja sam bio ubedjen da sam sa stotinjak ploca "veliki"kolekcionar ali kad "crvendac"rece da ima oko cetiristotine onda ispadam malo dete.Secam se da se moje i razmisljanje mojih prijatelja,osamdesetih,svodilo na to da se nadje nacin kako da se ode na koncert da se nabavi neka nova ploca ili kaseta.Prvi koncert na koji sam otisao je bio koncert Riblje Corbe gde sam posle koncerta dugo bio u transu i nije mi jasno kako mogu danas da kazu da su odusevljeni koncertom Jelene Keruse(ups).Nakon petog oktobra se pricalo o nekoj "kulturnoj dekontaminaciji" ali neznam zasto se stalo s tim.

Član
Učlanjen(a)
18.02.2010
Poruka
4.679
Ovo je tema za "seniore"(koji lijep naziv).
Nema do ploče. Pa unutra pjesmarica sa tekstovima i velikim slikama, a ne trebaš povećalo.
Pa u nekima bio i poster.
Cijeli zid sobe mi bio u posterima. To mi bilo jedino svetište u životu. I sada ga vidim pred očima.
Mojih 600 LP nebi dao ni za kamion cd-a.
Iako i sada u ovom času snimam cd Hladnog piva. Što je, je ima cd prednosti. Ogromnih, i volih ih samo tako.
Ali ploče. Eh ploče. Prva ljubav zaborava nema.

Član
Učlanjen(a)
13.09.2009
Poruka
175
OK.Ako ne budem mogao na drugi nacin da je nadjem,javicutise obavezno.hvala.

Natrag