Hehe, sad si me podsetio. Mi smo o tome već pričali malo u muzičkim diskusijama, ali ovo je malo šire gledano.
I ja sam ponosna vlasnica gramofona i oko 400 LP-ja koje ni za šta na svetu nikada ne bih dala, i između ostalog, prve lično moje ploče bile su "Mrtva priroda" i "Gratest hits" od "Doors"-a.
Divnog li vremena...
Nedostaju mi te šašave osamdesete koje su izrodile toliko dobrih bendova, od kojih traju i danas. Naravno, ima i starijih koji još uvek rade, ali osamdesete su mi nekako bile skroz posebne. Nedostaju mi koncerti, koncerti, koncerti... mislim da sam u proseku svake nedelje išla na dva. Pa samo "Leb i sol" slušala sam uživo bar 30 puta u životu.
Nedostaju mi jazz klubovi koji su tada počeli da se otvaraju na sve strane... uh, toliko toga. :-(
P.S.
Što se igala tiče, može ponešto da se nađe na berzi u "SKC"-u nedeljom. Koliko se sećam, ima neki tip čiji je tata nekada radio za "Thomson", pa u kućnoj radinosti prave igle i ovaj ih prodaje na berzi. Između ostalog, mislim da čak u postojeću glavu može da ugradi odgovarajuću iglu. A stanuju u Zemunu...