NLO i Biblija -leteci tanjiri i vanzemaljci u Bibliji

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Jupiter, Mars, Venera, Saturn i Merkur su vidljivi golim okom, ne uvek ali se vide.

Pa Saturn se jedva vidi ljeti i to teleskopom. Nerazumni čovječe ;):) ne možeš vidjeti nijednu planetu bez teleskopa, ne možeš je prepoznati, one se ovako vide.

O s kim ja pričam sa formalistom. :mig: Vidi se ali ne znam da je to.

E pa to ti je ko da se ne vide.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pa Saturn se jedva vidi ljeti i to teleskopom. Nerazumni čovječe ;):) ne možeš vidjeti nijednu planetu bez teleskopa, ne možeš je prepoznati, one se ovako vide.

O s kim ja pričam sa formalistom. :mig: Vidi se ali ne znam da je to.

E pa to ti je ko da se ne vide.

Jel se vide!?

VIDE SE!

Hoces i to da ti dokazujem, ja sam video licno, imas i dokumentovano, sta sad treba da ti dajem tekstove astronoma?

Molim te prestani to raditi i lepo pricaj.

Ako hoces da branis EGW na silu a ne slusas bibliju da je svemir sve sa planetama i zvezdama stvoren u vreme kad i zemlja (zvali su ih "lutajuce zvezde"), onda mi nemamo o cemu pricati.

Ja sam ti dao biblijske tekstove, i planete su smatrane zvezdama u SZ, ako to neces priznati, uzalud je sve...

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ali evo da podjemo od tvoje price, da su svemir i planete stvorene pre zemlje (sto je suludo, jel to ne pise) , ali recimo da je to tacno..

Pise da su zvezde stvorene u vreme stvaranja zemje. Kako ces onda imati zivot na tim planetama ako one nemaju sunca (zvezde)???

Jedan od osnovnih preduslova za zivot je postojanje svetla i toplote...

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Jel se vide!?

VIDE SE!

Hoces i to da ti dokazujem, ja sam video licno, imas i dokumentovano, sta sad treba da ti dajem tekstove astronoma?

Jedva i to ljeti.

:roll::roll::roll:

Bez teleskopa ti ne znaš koja je planeta i da je planeta.

Molim te prestani to raditi i lepo pricaj.

:gl_wacko:

Ako hoces da branis EGW na silu a ne slusas bibliju da je svemir sve sa planetama i zvezdama stvoren u vreme kad i zemlja (zvali su ih "lutajuce zvezde"), onda mi nemamo o cemu pricati.

Ja sam ti dao biblijske tekstove, i planete su smatrane zvezdama u SZ, ako to neces priznati, uzalud je sve...

Ljudi su smatrali kada grmi da to bogovi djeluju. Svašta su ljudi kroz istoriju smatrali.

a ne slusas bibliju da je svemir sve sa planetama i zvezdama stvoren u vreme kad i zemlja (zvali su ih "lutajuce zvezde"),

A sada nije formalizam sada može i ovako.

Ali evo da podjemo od tvoje price, da su svemir i planete stvorene pre zemlje (sto je suludo, jel to ne pise) , ali recimo da je to tacno..

Pise da su zvezde stvorene u vreme stvaranja zemje. Kako ces onda imati zivot na tim planetama ako one nemaju sunca (zvezde)???

Ti znaš da nema tamo uslova. I kako dokazuješ da su ljudi planete smatrali zvijezdama kada nisu ni imalo pojam planete.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Naravno Mire da je postojao svemir u vreme stvaranja zemlje, jer Bog je u tom svemirskom prostoru stvorio zemlju.

Tekst koji si postavio - ti si potpuno pogresno protumacio.

Dakle, tekst glasi:

"Jer je za sest dana stvorio gospod NEBO I ZEMLJU... I SVU VOJSKU NJIHOVU (ZVEZDE)"

Ovaj tekst si ti protumacio - kao da on govori o stvaranju celog svemira, i ako tekst jasno kaze sta je Bog tu stvorio, a to je "NEBO, ZEMLJA, I VOJSKU NJIHOVU"

Dakle, govori se o stvaranju planete zemlje i nebeskog svoga, i sunce i mesec, i pojedine zvezde, jer tekst kaze "VOJSKU NJIHOVU" sto znaci "pojedine zvezde u okruzenju planete zemlje.

Ovo sam Bog potvrdjuje u knjizi o Jovu, kada pita Jova "GDE SI TI BIO KADA JA OSNIVAH ZEMLJU"

Bog ovde ne kaze Jovu "gde si ti bio kad ja osnivah kosmos i zemlju" vec jednostavno "zemlju"

Svemir je takoreci beskonacan, i postoji mnostvo drugih zvezdanih sistema, sa svojim sazvezdjima, planetama, suncima, itd.. koji su nevidljivi za ljudsko oko, i ako je neke od njih astronomija vec otkrila, ali ti to svrstavas u domen teorije zavere, tako da se moze reci - da ti verujes u crtane filmove, a ne ja, kako si mi svojevremeno pripisao.

Primetio sam jos nesto, da ti ides linijom razmisljanja "DA JE NEPOSTOJANJE DOKAZA, ISTO STO I DOKAZ NEPOSTOJANJA NECEGA"

Moze se reci "da ti donosis zakljucke, jer pobijas dokaze koji postoje, jer ih smatras zaverom.

U svakom slucaju, ti nemas temelj na kome gradis svoju teoriju, jer prelazis preko dokaza, a rec Bozju kao sto smo videli - pogresno tumacis.

Jos nesto bih izneo u vezi teorije ravne zemlje.

Prva zena Ruskinja u kosmosu Valentina Tereškova, za vreme svog leta u kosmos - 48 puta je obletela oko planete zemlje.

Pitanje:

Sta je videla ispod povrsine ravne ploce:)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Evo nekih zanimljivih informacija, koje pokazuju - koliko zvezda i galaksija može postojati u kosmosu, sagledavajući udaljenosti od našeg sunčevog sistema, i naše galaksije i broja zvezda i planeta u njemu.

U mlečnom putu ima sto milijardi zvezda, a u svemiru oko hiljadu milijardi galaksija.

Na udaljenosti od 10 svetlosnih godina od našeg sunčevog sistema - ima oko 20 zvezda.

Na udaljenosti od 100 svetlosnih godina - ima 10 000 zvezda.

A na udaljenosti 1000 svetlosnih godina - ima nekoliko miliona zvezda.

Promer naše galaksije je 80 000 svetlosnih godina, a udaljenost do nama najbliže galaksije - spiralne maglice M31, u sazvežđu Andromeda, iznosi 2, 5 miliona svetlosnih godina.

Na osnovu ovih parametara i računica - lako je odrediti koliko ima galaksija i zvezda u kosmosu, sagledavajući udaljenost u svetlosnim godinama - a to je beskonačan broj, koji se meri beskonačnim brojem nula.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Uzas, pravis se blesavim, a Tripo tamo samara racunar!

Dokaz da se sa vama ne moze razgovarati.

Laodikeja, lepo sam ti pokazao da Bog stvara i zvezde i planetu zemlju u isto vreme, a ti kazes - "stvorio je samo pojedine zvezde"! To je bezanje..

Zatim ti pokazem da je pod izrazom "nebeska vojska" smatrao i planete, a ti i to ignorises i tvrdis da su one stvorene ranije..

Tebi ne treba biblija, veruj EGW i gotovo.

Natrag