NLO i Biblija -leteci tanjiri i vanzemaljci u Bibliji

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ne vredi diskurtovati sa vama o ovoj temi, jer se vi namerno inatite, i terate segu.

Ti Mire optuzujes Jehovine svedoke za neka ucenja, a ovo sto ti pises - upravo uce JS, da je Bog jedino stvorio yemlju kao naseljenu u citavom kosmickom prostoru.

Ja u takvog Boga neradnika ne verujem.

To Jehovini Svedoci ne uce uopste, oni se time ni ne bave!

Skreces temu.

Naravno da neces razgovarati kada sam dokazao da su planete i zvezde stvorene "zbog zemlje", i da nisu postojale od ranije kao sto si tvrdio.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Uce mire, znam to njihovo ucenje, nemoj da iznosis neistine.

Ja sam tvrdio da u kosmosu koji mi ne vidimo, postoje zvezde i planete, bilo puste, ili na kojima postoji zivot.

Stvaranje zemlje nije i pocetak svega sto postoji u kosmosu, jer kosmos i elementi u njemu su postojali i pre stvaranja zemlje, a prilikom stvaranja zemlje - Bog je stvorio sunce, mesec, i odredjeni broj zvezda.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Uce mire, znam to njihovo ucenje, nemoj da iznosis neistine.

Ja sam tvrdio da u kosmosu koji mi ne vidimo, postoje zvezde i planete, bilo puste, ili na kojima postoji zivot.

Stvaranje zemlje nije i pocetak svega sto postoji u kosmosu, jer kosmos i elementi u njemu su postojali i pre stvaranja zemlje, a prilikom stvaranja zemlje - Bog je stvorio sunce, mesec, i odredjeni broj zvezda.

To oni ne uce nigde, i to nema nikakve veze sta oni uce.

To da li postoje planete vec sam odgovorio da ih mi ne vidimo, niti ih vidi teleskop Hublle. A cak i da postoje jos neke planete, to nije dokaz, da su one stvorene da bi na njima postojao zivot, niti su stvorene pre zemlje, vec su stvorene "za sest dana" u vreme stvaranja zemlje:

"Jer je za sest dana stvorio gospod NEBO I ZEMLJU... I SVU VOJSKU NJIHOVU (ZVEZDE)"

Dakle za "sest dana" je stvoren kosmos i zvezde (a zvezdama su se u staro vreme nazivale i planete , engleski "wondering stars") , nije postojao drugi naziv kao danas. To su sve "zvezde"!

Biblija o tome upravo govori, da su te "zvezde" (planete) stvorene kad i zemlja i sa razlogom da "obasjavaju zemlju", i nijedan drugi razlog ne postoji!

Kosmos nije stvoren pre zemlje, vec "u vreme stvaranja zemlje"i "radi zemlje", za sest dana, kako tekst kaze!

Ti kazes "Nije Bog lenj, da je stvorio samo zemlju", pa niko ne kaze da je on sedeo skrstenih ruku, vec da nije stvarao u ovom svemiru nista osim zemlje, bavio se drugim stvaralackim poduhvatima..

Biblija ne uci da je na planetama ili zvezdama moguc zivot, niti da ih ima!
Zemlja je jedinstvena i u sredistu , to tvrdi i kreacionisticka nauka...

jer kosmos i elementi u njemu su postojali i pre stvaranja zemlje
To ne moze biti!

Po tebi ispada, da je Bog zemlju stvorio pustu i bezoblicnu u pocetku, i da je ona bila u takvom stanju "eonima i hiljadama godina" pre nego sto se on setio da je "oblikuje"!

"U pocetku stvori Bog nebo i zemlju, a zemlja bese pusta i bese tama nad bezdanom"

Ako vi tako tumacite ovaj stih, da je zemlja postojala u bezoblicnom stanju, kao i svemir i planete milionima godina ranije, onda se nikako ne moze reci da je "za sest dana stvorena zemlja"!

""Jer je za sest dana stvorio gospod NEBO I ZEMLJU..."

I ne samo "zemlju", nego i zvezde:

"I SVU VOJSKU NJIHOVU"!!!

Tako tvoja teologija pada.
A ti odluci, hoces li verovati Bibliji, ili ces verovati EGW.

Podsecam te sta je ona rekla, upravo isto sto i ti, "da su planete postojale pre zemlje":

"
Božja vladavina obuhvata ne samo stanovnike neba nego i svih svetova koje je On stvorio; i Sotona je odlučio da, ukoliko uvuče u pobunu sve nebeske anđele, produži da povuče za sobom i stanovnike svih planeta."

Takodje tvrdi da je "kosmos" postojao pre stvaranja zemlje, i da se djavo setao svemirom:

"
Sotona je stvarao utisak da se on zalaže za dobro cele vasione."

Biblija ili EGW, ti odluci!

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, opet mi pripisujes nesto sto ja nisam napisao, ni tvrdio, navodno - da je Bog stvorio zemlju, i da je one bila pusta eonima godina, pre nego sto je Bog oblikovao zivot na njoj.

Zasto mi brate pripisujes takve neistine.

Ja sam napisao - da je Bog uz zemlju stvorio samo sunce, mesec, i neke zvezde, i to za sest dana, ali da u beskrajnom kosmosu - postoje mnogi drugi svetovi, galaksije, suncevi sistemi, koje je Bog stvarao pre zemlje.

Ti Mire iznosis svoja misljenja, i uverenja teoreticara zavere, i njihove teorije, a zvanicna astronomska nauka je otkrila mnogo toga, ali si ti zarobljen teorijom zavere, i ja ti tu ne mogu pomoci.

Pitaj bilo kog Jehovinog svedoka sta oni uce po pitanju zivota na drugim planetama, i sam ces se uveriti u ono sto sam napisao - da oni veruju isto ono sto i ti ovde propagiras.

Cak su jedan takav tekst svojevremeno objavili u "kuli strazara" nesto u smislu - da ne postoje naseljene planete osim zemlje, i nesto o Isusovom dolasku na ovaj svet, da je on bio jedino vanzemaljsko bice koje je posetilo zemlju ( sa cime se jedino slazem ), s time - da Isus nije bio vanzemaljac, vec Bog koji se rodio u ljudskom telu kao spasitelj.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, opet mi pripisujes nesto sto ja nisam napisao, ni tvrdio, navodno - da je Bog stvorio zemlju, i da je one bila pusta eonima godina, pre nego sto je Bog oblikovao zivot na njoj.

Ali je postojao svemir?

A ja sam ti biblijom dokazao da je svemir stvoren kad i zemlja "za sest dana":

"Jer je za sest dana stvorio gospod NEBO I ZEMLJU... I SVU VOJSKU NJIHOVU (ZVEZDE)"

Ajde se vec jednom dogovori sa sobom sta tvrdis!

Zasto mi brate pripisujes takve neistine.

Pa ne pripisujem ti nista, vec se ti dogovori sa sobom sta tvrdis.

Ja sam napisao - da je Bog uz zemlju stvorio samo sunce, mesec, i neke zvezde, i to za sest dana, ali da u beskrajnom kosmosu - postoje mnogi drugi svetovi, galaksije, suncevi sistemi, koje je Bog stvarao pre zemlje.

Eto, sada si pobegao u dubinu svemira i promenio pricu..

Ovo je bezanje i od Biblije i od stvarnosti, samo da se odrzi prica EGW.

Laodikeja, da bi postojale neke planete i galaksije u tom istom svemiru od ranije, onda mora da postoji svemir u kome se one nalaze!

A Biblija tvrdi da je Bog taj svemir "stvorio za sest dana":

"Velika je kola on zvjezdana i Orion i Medvjede načinio, i zvijezde na južnom nebu."

"Nacinio je.. Mjesec i zvijezde da vladaju noću.." (Ps. 136:7)

Ako je taj svemir stvoren u vreme stvaranja zemlje, onda ne mogu od ranije u njemu postojati planete!!!

Cak i da su nekim cudom planete postojale od ranije, one nisu mogle podrzavati zivot bez "sunaca" (odnosno zvezda) , a njih je prema izvestaju STVORIO KASNIJE (u vreme stvaranja zemlje)!

Tako tvoja teorija pada!

A planete su stvorene "radi zemlje", to biblija jasno kaze:

kad digneš svoje oči prema nebu te vidiš sunce, mjesec i zvijezde – svu nebesku vojsku (ovo ukljucuje i planete, jer se i one vide) ... Njih je Gospod, Bog tvoj, dao svim narodima, svugdje pod nebom (Pnz 4, 19).

Kaze "dao ih je narodima", kao ukras i da budu znaci vremenima, a ne da na njima zive vanzemaljci..

Ti Mire iznosis svoja misljenja, i uverenja teoreticara zavere, i njihove teorije, a zvanicna astronomska nauka je otkrila mnogo toga, ali si ti zarobljen teorijom zavere, i ja ti tu ne mogu pomoci.

Kakva teorije!?

Pa izneo sam ti sta NASA kaze a ni o kakvim zaverama pricao nisam!

I ti to ignorises!

Pitaj bilo kog Jehovinog svedoka sta oni uce po pitanju zivota na drugim planetama, i sam ces se uveriti u ono sto sam napisao - da oni veruju isto ono sto i ti ovde propagiras.

Laodikeja, ja sam godinama tamo bio, a oni nemaju zvanicno ucenje o tome da li postoji zivot na drugim planetama, niti se time bave, a to sto ce ti reci neki JS nije bitno jer je to njegovo misljenje...

Evo pitaj Risa, on veruje da postoje vanzemaljci, i temu je otvorio...

Cak su jedan takav tekst svojevremeno objavili u "kuli strazara" nesto u smislu - da ne postoje naseljene planete osim zemlje, i nesto o Isusovom dolasku na ovaj svet, da je on bio jedino vanzemaljsko bice koje je posetilo zemlju ( sa cime se jedino slazem ), s time - da Isus nije bio vanzemaljac, vec Bog koji se rodio u ljudskom telu kao spasitelj.

Laodikeja, nije sve napisano u Kuli Strazari dogma, postoje i pretpostavke, ovo je jedna od njih.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
I da se manemo ovih gluposti, dokazali smo Biblijom, da vas lazu!

Priznajte bibliju , ili slusajte reci EGW!

A sad da dokazemo da "vode" za koje vi tvrdite da su "pale'' (u vreme potopa) nisu pale!

David kaze:

"Hvalite ga, nebesa nad nebesima, i vodo nad nebesima!!!" (PS. 148:4)

Imate izbor! Verujte bibliji, ili verujte ovima sto propovedaju "vakum" (prazno). Takva im je i sva nauka, prazna prica i crtani filmovi..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Ali je postojao svemir?

A ja sam ti biblijom dokazao da je svemir stvoren kad i zemlja "za sest dana":

Ajde se vec jednom dogovori sa sobom sta tvrdis!

A gdje su ti planete, za vojsku si rekao da su zvijezde što je tačno.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
A gdje su ti planete, za vojsku si rekao da su zvijezde što je tačno.

Zvezdama su u staro vreme smatrali i planete, proveri da nije bilo drugog naziva, pa se vrati...

Sem toga za zvezde se u bibliji koristi izraz "svetlila (svece)", i to se odnosi na sva tela koja odaju neku svetlost, a ne samo na zvezde. Dakle to ukljucuje i planete..

A evo ti iz biblije:

kad digneš svoje oči prema nebu te vidiš sunce, mjesec i zvijezde – svu nebesku vojsku (ovo ukljucuje i planete, jer se i one vide i po njima su gatali) ... Njih je Gospod, Bog tvoj, dao svim narodima, svugdje pod nebom” (Pnz 4, 19).

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Zvezdama su u staro vreme smatrali i planete, proveri da nije bilo drugog naziva, pa se vrati...

Dokaz, pa za planete davno nisu ni znali. Znaš kada su otkrivene planete.

Ala ga lupetaš.

Sem toga za zvezde se u bibliji koristi izraz "svetlila (svece)", i to se odnosi na sva tela koja odaju neku svetlost, a ne samo na zvezde. Dakle to ukljucuje i planete..

Njima je odavao samo Mjesec, pa čovječe ja imam telskop, jedva se vidi Saturn i to u ljeto kada je vedro. Ko ti je vidio planete tada.

A evo ti iz biblije:

kad digneš svoje oči prema nebu te vidiš sunce, mjesec i zvijezde – svu nebesku vojsku (ovo ukljucuje i planete, jer se i one vide i po njima su gatali) ... Njih je Gospod, Bog tvoj, dao svim narodima, svugdje pod nebom” (Pnz 4, 19).

:roll::roll::roll:

Pa ne vide se planete. Vidi se Mjesec satelit Zemlje, čuj vide se Merkur, Jupiter itd.

:roll::roll::roll::roll::roll::roll:

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Dokaz, pa za planete davno nisu ni znali. Znaš kada su otkrivene planete.

Planete se vide i golim okom.
Govorim za nama poznate planete.

Ala ga lupetaš.

Ne znam stvarno sto hoces tako razgovarati.

Njima je odavao samo Mjesec, pa čovječe ja imam telskop, jedva se vidi Saturn i to u ljeto kada je vedro. Ko ti je vidio planete tada.

Imali su i u ono vreme teleskop, ili ti mislis da su oni bili toliko nerazvijeni?

Pa odakle im onda znanje o planetama???

Pa ne vide se planete. Vidi se Mjesec satelit Zemlje, čuj vide se Merkur, Jupiter itd.

Vide se neke planete i golim okom, ne sve, ali se vide. Verovatno su se ranije videle i bolje, a danas zbog zagadjenja i previse svetla na zemlji nocu se ne vide.

Nije ti ovo lepo. Ne treba da se ismejavas i protivis bezveze.

Ako ti hoces na silu da opravdas EGW, a ne slusas sta biblija kaze, onda ok, necemo vise pricati..

Rekao sam ti da proveris, jer su i za planete koristili isti naziv kao i za zvezde, zato kad pominje zvezde u Bibliji misli i na planete.

Ovo bi trebalo da je dovoljno:

Jel tebi ovde ne govori da je stvorio svemir kad i zemlju???

Natrag