Ovo je zamena teze, jer upravo tradicionalne crkve stvaraju nekakvu zaveru protiv njih od strane kako oni kažu "Američkih sekti" i time samog Boga svrstavaju u zaverenika protiv samog sebe.
Ajde ne ispadaj smesan, kakva zamena teza?
Pa vi ste prvi izmislili "zaveru" i "paganizam" u crkvi, i onda je logicno da se crkva brani tvrdnjom da ste se "vi zaverili" protiv nje!
Crkva se dakle brani!
Prica o zaveri je potekla od vas samih, a ne od nas, i nema nikakve "zamene teza"!
Ti kad nemas sta da kazes onda koristis ovaj izlizani argument.
Zavera postoji, i to je upravo satanska zavera i pokusaj da ocrni tradicionalnu crkvu pricom o nekakvom "paganizmu" i "otpadu", a upravo ste vi nastali iz "paganizma" , jer vas osnivaju masoni (satanisti)!
Padanje u trans, vizije, cudesne objave, andjeli koji vam se javljaju, prorocice, zlatne knjige i vegeterijanska ishrana...
Nedavno sam slusao bivseg masona, koji je pre toga bio vestac, druid i bavio se magijom, satana mu se licno javio i obecao mu nadljudske moci, tako je na kraju on postao vampir a potom mason.
Ono sto mu je njegov ucitelj (satanisticki svestenik) rekao, jeste da ako bude u duhovnoj krizi pozove mormone.
Nakon molitve satani, on mu salje dva misionara mormona na vrata, i tako on postaje mormon!
To je cist dokaz, da je sve ove sekte koje izviru iz masonizma (a u sta smo mi imali prilike da se uverimo ) licno osnovao satana!
I vas je osnovao satana.
Verovatnoca da su sve sekte proizasle iz masonizma 1800-ih, satanske, a vi jedina prava, je 1 : 10000000000000..
Meni ne treba (sekta) sumnjivog porekla, ciji je osnivac (zacetnik pokreta) bivsi mason, vec mi treba ona koju je osnovao sam Isus Hristos!
To sto se vi naknadno ogradjujete od masonizma, i tvrdite da Miler nije osnivac sekte (a jeste osnivac pokreta) , je bezanje od stvarnosti!
To nije dokaz ni da ste vi ispravni, bas naprotiv, kod onog koji zna vase poreklo i ucenje, to budi opravdanu sumnju, a kada pocne istrazivati dublje nauku, sasvim je jasno ko je izvor.
Vi ste u pocetku poricali i Trojstvo. Sto je prva i osnovna tvrdnja masona, da su sve Trijade poreklom iz egipta i da je Hriscansko Trojstvo u stvari paganskog porekla.
Tako oni diskredituju nas Hriscane!
Tako ste vi poneseni tom masonskom naukom, takodje tvrdili da to nije biblijska nauka, jel ste to culi od masona! Znaci, njihovo ucenje je uticalo na vasu teologiju!
U to nema sumnje!
Tako i ti, ponesen tim "duhom", odredjujes datume, izvodis racunice na osnovu visine piramida, predvidjas kraj sveta, dakle kao i C.T.Russell , bavis se "piramidologijom"!
To je isti , obmanjivacki duh, koji je u pocetku prevario C.T.Russella i adventiste, a danas vara tebe, dajuci ti lazno pouzdanje kako si ti "izabran", podsticuci ponos i superiornost u odnosu na druge.
Tako i ti vise vrednujes svoje iskustvo, koje si primio od tog duha, nego Bozju rec i cinjenice koje dokazuju suprotno!