Član
- Učlanjen(a)
- 05.09.2013
- Poruka
- 4.465
Ja sam u Bibliji procitao da je Bogu odvratno da se neko bavi astrologijom naukom gledanja u zvezde i da po njima tumaci dogadjaje itd...,tako da mi je u startu bilo odvratno da citam knjige koje se bave astrologijom....,drugo je Astronomija...,tako da je to vec tvoj prvi kamen spoticanja.Katastrofa..
Ne moze bibliju da tumaci moja baba, koja je neuka, bas zbog ovakvih stvari..
Ajde da ti objasnim..
Zar nisi nikad procitao u astrologiji da se "planeta krece retrogradno"???
E vidis, pre nego sto planeta krene retrogradno, ona prvo mora da "zastane"!
Oni su iz starih prorocanstava i astrologije zakljucili da se desava nesto izvanredno.. Vodili su se prorocanstvom da ce "Zvezda izaći iz Jakova i ustaće palica iz Izrailja." (4. Mojsijeva 24, 17) u njihovoj verziji tumacenja..
Iako su planete fiksne na nebu, sunce i mesec ih ponekad "preklapaju" i zaklanjaju, pa ih mozemo ponovo videti tek kada sunce prodje mimo njih! To se desava kada sunce ode daleko, odnosno kada je "na istoku"..
Dakle, prvo ponovno pojavljivanje planete koja je do tada bila skrivena je ono sto se kod starih Grka naziva - "en te antole" - "na istoku". Posebno je pojavljivanje planete poput Jupitera kod starih grckih astrologa imalo posebno znacenje za rodjene tog dana..
Tako se "zvezda na istoku" odnosi na astronomski dogadjaj sa astroloskim znacenjem kod starih Grka.
Kazes zvezda se "parkirala" iznad sobe u kojoj se nalazio Isus?
U evandjelju se spominje izraz "stajala preko" (stood over) a dolazi od grcke reci "epano" koja ima posebno znacenje u drevnoj astrologiji.
Odnosi se naime na odredjni trenutak kada planeta "zastane" prestane da se krece i menja pravac od zapada ka istoku. Ovo se desava kada se Zemlja, koja se brze okrece oko sunca od npr marsa, jupitera ili saturna, stigne ili se preklopi sa drugom planetom..
Dakle, rec je o obicnim astrolozima koji su pratili obicnu zvezdu na nebu, a pisac matej je koristio fraze, tj. poznate astroloske izraze u ono vreme..
Nije dzabe naglaseno u evandjelju to da su oni bili "astrolozi", vidi se i iz teksta da su bili jer koriste te termine!
Krug nije "sfera"! Jako je bitno, jer je krug trodimenzionalan objekat! Na sferi ti stojis naopacke a na krugu ne stojis naopacke!
Ti biblijom ne mozes dokazati oblik zemlje! To sto pise "krug" nije dokaz, jer je i ravnozemljasima ona krug! Jednaka je sneznoj kugli koju imas u kineskoj prodavnici, sa svodom od gore!
To sto "visi ni na cem" samo znaci da je nista ne podupire (bezvadusni prostor), a ne da je okrugla!
Ni naukom ne mozes da dokazes sferu..
Gotovo sve slike NASA-e su lazne.. Ja sam licno skinuo sliku sa NAS-inog sajta, provukao je kroz photoshop, i umalo nisam pao sa stolice kad sam shvatio da je lazna! Umetnuli su zemlju na pozadinu gde astronaut na mesecu drzi zastavu! Do tad nisam u ovo verovao..
Eno ti gore diskusija fizicara naucnika i ravnozemljasa, pa pogledaj malo i obrazuj se..
Samo velicas sotonu, a nicim nisi dokazao da je on toliko superiorno bice!
Pa ti ga ucini cak i vecim od andjela!
Ja sam ti biblijom dokazao da andjeo nije nista veliko, da moze biti pobedjen fizicki i od obicnog coveka, ako se ukloni sva njegova tehnika.. A ti? Sta si ti dokazao?
Nista!
Pod 2.citaj sta pise Matej 2:
Matej, glava 2
9 I oni saslušavši cara, pođoše: a to i zvezda koju su videli na istoku, iđaše pred njima dok ne dođe i stade odozgo gde beše dete.
10 A kad videše zvezdu gde je stala, obradovaše se veoma velikom radosti.
Mislis li ti da je to zaista prava zvezda ? Jasno je da se radi o nekom letecem objektu koje se cak za razliku od pravih ZVEZDA zaustavlja i to u ovom slucaju "iznad deteta" sto govori da nije vise bio beba. Ali ti ides jos dalje pa kazes da je stajala "PREKO"...pa na kolko metara preko puta deteta ili iznad deteta??? Da nije bila Zvoncica iznad Petra Pana??? Ali ti sad ides i u polje fizike ,pises o pomracenju Meseca,Zemlje,Sunca....???
Sit sam se nasmejao pa odoh da spavam. Zelim svima laku noc .