Brate Mire, slažem se da se radi o nedovoljno obraćenima, ali u šta obraćenima? U Adventizam? Džehovizam? Ili Zapadno i Istočno Hrišćanstvo?
I to si dobro rekao, cini se da su oni pre sledbenici svoje crkve.
Kazu da je "Hristos = Crkva", sto i jeste tako, ali Hristos nije tako gledao stvari, kad su mu rekli kako jedan izgoni demone njegovim imenom a nije clan njihove crkve, on se nije ljutio niti mu je branio. Zato sto je crkva pre svega duhovna i ne zavisi od pripadnosti. Tako i ja mislim da bi oni trebali biti Hristovi i slediti njega, posto vec ispovedaju njegovo ime, ali verovatno gresim. Jer dela svedoce, sta i ko moze biti onaj koji se bori protiv drugih koji ispovedaju Hrista? Verovatno samo antihrist.
Fanatici? Ne bih rekao, čini se da su pre na zadatku da se pokažu, ili da i ovde obraćuju nekoga, uostalom ovde je lakše, anonimnost i tako to. Zato i rade to što rade.
Jesu fanatici, to se vidi iz pisanja (ne kazem da su svi). A to za dokazivanje, dokazuju najpre sebi, da zadovolje svoju sujetu. To je prvenstveni cilj. A obratiti nekoga i to je cilj, opet ne da bi dobili plus u zajednici, jer se time nista ne dobija, vec prosto da zadovolje svoju sujetu... A ne vidi se kod njih nikakva zelja i ljubav da spasu ljude kojima svedoce. Ja kod Tripa to ne videh, cast izuzecima, nisu svi kao on, a njima je i nacin pisanja drugaciji.
Pomenuo si JS. Ne, oni ne smeju da napadno nameću svoju "veru", tako da nije ni čudo da si se lepo ispričao.
Pa eto Tripo bi ih utukao, kaze da su napadni. Nisu oni uopste napadni, kada znas normalno da razgovaras. Vecina njih su dobri ljudi, prevareni, ali dobri. Dovoljno je popricati da se zamisle, sto je i bio cilj, jer Bog nikog ne prisiljava.
Pise u otkrivenju: "Stojim na vratima i kucam, ako ko cuje glas moj i otvori, uci cu k njemu i veceracu sa njim".
Medjutim, ovi fanatici bi radije "razvaljivali", kao sto kaze Tripo - "razvalio sam tvoju nauku"!
Tripo? Ne uzimam za zlo. Sve što čini, čini sebi na štetu, da ne kažem greh.
Na zalost, a za taj greh nalazi opravdanje cak i u Pismu izvrcuci tekst, i pothranjujuci jos vise svoju sujetu. Ni ja ga ne osudjujem, meni je zao njega.
Nego da se mi vratimo temi.
Da, uvek skrenemo u off topic.
Napisao sam ranije, a to i van Interneta tvrdim, kako je čltava priča o vanzemaljcima u Bibliji došla na red i kako se širila. I to nema veze sa verovanjem u zagrobni život, ili besmrtnost ljudske duše. New Age lupetanja. Isto kao i oni što napraviše Džedajsku crkvu.
Pa ja stvarno ne znam, da neko moze izjaviti tako nesto, da ovo ima slicnosti ili veze sa verovanjem u zagrobni zivot. Sta treba da mislim o nekome ko tako nesto izjavi? Ne mogu reci da je razuman, jer tu logike nikakve nema. I onda se ljuti kad kazem da to nije razumno.
Arhetipi koji postoje u umovima svih nas, tj duboko u DNK čoveka, pokazuju se u svakom ljudskom delu. E to je ono što nas čini posebnim i podložnim sotonskom varanju. Jer to mu i jeste meta. Zašto. Zato što je to od Boga.
Pa coveku bas i trebaju neki vanzemaljci, neki bogovi, nesto sto ce on da obozava, jer on ima usadjenu potrebu za obozavanjem, takvim je stvoren. sotona to koristi.
Ako se vanzemaljci pojave, jedan deo ce ih smatrati demonima, drugi deo ce ih obozavati kao bogove, a treci deo ce biti u strahu od nekakve invazije.
Nastala bi velika pometnja, drustvena pomeranja kao i religiozni fanatizam..
Jedan od razloga zasto se ova bica navodno i kriju od nas, je taj sto ne zele da uticu na ljudske tokove, na politiku i razvoj svesti kod ljudi, odnosno drustva. Greska amerikanaca je bas ta sto su u Iraku nametnuli demokratiju narodu koji na to nije bio spreman. I sta su postigli? Nista!
To nasilno nametanje ne vodi nikuda, uzrokuje samo nevolju. Zato vanzemaljci ne zele da se otkriju sve dok se ljudska svest ne podigne na taj nivo da budu spremni da ih prihvate.
Otuda se vec davno koristi propaganda o vanzemaljcima, covecanstvo se priprema putem filmova, medija i drugih ljudi koji ih promovisu.
Sta mi licno mislimo o ovim bicima je nevazno, vec cinjenica da oni postoje..
Steven Greer se vec decenijama bavi vanzemaljcima, okuplja grupe ciji je cilj uspostava kontakta. Ne radi se o nekakvim ludacima. Vanzemaljci se stvarno i vidljivo pojavljuju i dolaze na poziv, svaki put. To je dokumentovano i snimljeno. Ovaj covek je imao kontakte sa mnogim vladinim sluzbenicima , kongresom, predsednicima, predstavnicima CIA-e i dr.. Jednom su mu cak i pretili hapsenjem zbog odavanja drzavne tajne, jer covek raspolaze informacijama koje ne bi ni smeo da poseduje.
Posto je ovo tema o vanzemaljcima, imate dole jedan od slucajeva kada se ova bica vidljivo prikazuju, a dosli su na poziv Stevena i njegove grupe:
Evo jos nekih njegovih videa..