New album

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979

WE ARE NOT ALONE… KAŽU NIK KEJV I VOREN ELIS U NOVOJ PESMI ZA DOKUMENTARAC “SNEŽNI LEOPARD”


Nik-1024x770.jpg


Nik Kejv i njegov dugogodišnji saradnik, član benda The Bad Seeds – Woren Elis, objavili su pesmu “We Are Not Alone”, kao najavu albuma koji spremaju za francuski dokumentarni film o prirodi “La Panthere des Neiges” (Snežni leopard).

Kejv i Elis zajedno stvaraju muziku za filmove još od 2005. godine, a Elis je izjavio da u ovom dokumentarnom filmu “postoji nešto što vas privlači“ i da misli da su napravili “jedan od najlepših filmova na kojima su do sada radili“.

Album za dokumentarac “La Panthere des Neiges” biće objavljen 17. decembra za izdavačku kuću Invada.

La-Panthere-Des-Neiges-750x750.jpg


– Pitao sam Nika da li može da dođe na jedan dan, napiše pesmu i odsvira nešto na klaviru. Video je film i ostao četiri dana. Ovo je jedno od mojih omiljenih iskustava na projektu. Zvezde filma su životinje u svojoj divljoj slavi, onakve kakve ih nikada ranije nismo videli. A čovek oseća poštovanje i divljenje – kazao je Elis.

Premijera dokumentarnog filma je 22. decembra u Sjedinjenim Američkim Državama, a radnja prati fotografa Vincenta Muniera i romanopisca Silviana Tesona na Tibetanskoj visoravni, u potrazi za neuhvatljivim snežnim leopardom.

NickCave-WarrenEllis-Online-SOH1600x900.jpg.image_.1600.900.high_.jpg


Nik Kejv je nedavno objavio dugo očekivani album “B-Sides & Rarities Part II”. Ovo dvostruko izdanje donelo je 27 B-strana singlova i retkih pesama iz razdoblja od 2006. do 2020. godine.

Kejv i njegovi The Bad Seeds, zagrmeće sa Main Stagea EXIT festivala u petak, 8. jula 2022. godine, i posle nezaboravnog nastupa grupe The Cure nastaviti niz gostovanja velikih imena na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Jednodnevne ulaznice za petak, 8. jul, u prodaji su po poklon cenama, sa više od 40 posto popusta: regularne ulaznice po ceni od 2.990 dinara, fan pit po ceni od 3.990 dinara i VIP po ceni od 12.000 dinara.

U prodaji su i četvorodnevne ulaznice za EXIT festival 2022, po ceni od 6.490 dinara, uz uštedu od 60 posto.

Ulaznice se mogu kupiti na festivalskom sajtu, kao i na prodajnim mestima i onlajn na stranicama GigsTixa.


(Headliner.rs)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979

AU, KAKO OVO DOBRO ZVUČI… U FEBRUARU STIŽE “A TRIBUTE TO LED ZEPPELIN” NEVEROVATNE BET HART

IMG_9633-sr-l.jpg


Bet Hart jedna od najmoćnijih žena na sceni završava jedan od svojih najzanimljivijih poduhvata do sada – “A Tribute To Led Zeppelin”. Album na kome je Hartova predano radila izaći će 25. februara 2022. preko Provogue/Mascot Label Group i biće dostupan u digitalnom obliku, na CD-u i u 3 različite boje vinila.

Album s devet pesama naglašava neverovatan muzički spektar u kojem je Led Zeppelin delovao, od moćnog rocka do psihodelije, folka, jazza, proga, bluesa, funka, soula i dalje. Na čelu produkcije su bili Rob Cavaljo i Dag Mekin, zajedno s timom muzičara sa A liste.

Stvari su se “skockale” kada je Cavaljo producirao Betin prethodni album, “War In My Mind”, a ona improvizovala uz “Whole Lotta Love” tokom sesije. I evo nas! Materijal je skoro tu. Neke od pesama su već objavljene, a Bet Hart predstavlja “A Tribute To Led Zeppelin”. I to zvuči… moćno!



(Headliner)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979

BAJAGA I INSTRUKTORI IZNENADA OBJAVILI PESMU “21. VEK”, MRAČNU REP HIMNU O SUMORNOJ STVARNOSTI OVOG VREMENA…

IMG_1751-sr-l-g.jpg


Bajaga i Instruktori priredili su prilično iznenađenje obožavaocima objavivši singl “21. vek” uz tekstualni video na YouTubeu. Reč je o njihovom prvom diskografskom tragu posle albuma “Ovaj svet se menja” (2020), a tematski se, na neki način, naslanja upravo na naslovnu pesmu s tog izdanja, jer govori o stvarima koje poslednjih godina potresaju planetu.

Zvučno, doduše, sada na malo drugačiji način, u rap stilu. Ali oni koji pomno prate karijeru Momčila Bajagića znaju da mu s vremena na vreme ni takav vid izražavanja nije stran. Bajaga samostalno potpisuje tekst, muziku je komponovao s klavijaturistom Instruktora Sašom Loknerom, dok su za aranžman zaslužni Lokner i gitarista benda Marko Nježić.

“21. vek počeo je tek, a oni hoće sve da nas iznenade”, poručuju u himničnom refrenu. U strofama se, između ostalog, osvrću na devedesete godine, sećajući se “traume iz vremena ‘Muzike na struju’”, što je bilo “gadno vreme rata, al’ nažalost u blizini novi rat se hvata”.

– Pesma “21. vek” je odraz ovog vremena u kojem živimo, i rezime svega ovoga što nam se dešava u protekle dve, tri godine – ističe Bajaga. – U prošlom veku smo imali veoma uspešnu pesmu “20. vek”, a u ovom veku su se stvari malo promenile, pa sam imao potrebu da napišem i pesmu “21. vek”. Ono što smo do sad doživeli u njemu, nije bilo tako lepo kao u dvadesetom, tako da je i pesma malo mračnija, u skladu sa mračnom realnošću.


(Headliner.rs)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Znam da nećeš biti oduševljen, ali da malo oživimo temu. :)

Friško! :)


Official video for Better With You, taken from Simply Red's brand new album 'Time'.
 
Natrag
Top