New album

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
VRATILA SE ENI LENOKS… OVO JE NJENA PRVA PESMA POSLE OSAM GODINA STUDIJSKE PAUZE

eni88d2952d2d2681a6.jpg


Pesma “Requiem for a Private War” pojaviće se u biografskom filmu o legendarnoj ratnoj reporterki i novinarki Meri Kolvin.

Eni Lenoks objavila je svoj prvi singl još od 2010. godine. Reč je o pesmi pod naslovom “Requiem for a Private War” koja će se pojaviti u novom biografskom filmu “A Private War”, koji prati život kultne američke ratne novinarke Meri Kolvin.Kolvinovu će u filmu igrati Rosamund Pajk, a film je režirao Metju Hajneman, producent jednom nominovan za Oscara kojem je ovo prvo filmsko dugometražno iskustvo.

U intervjuu za Entertainment Weekly Lennox je objasnila da je Kolvinovu lično poznavala. Da podsetimo, Meri Kolvin poginula je na novinarskom zadatku u sirijskom gradu Homsu, 2012. godine.

– Ne mogu da kažem da smo bile prijateljice, ali da Meri nije onako tragično preminula, definitivno mogu da kažem da bismo nastavile da se družimo i viđamo. Ne želim da budem preterano sentimentalna oko čitave ove priče, ali da je Meri ovde, mislim da bi joj se dopala moja pesma.

Da li se i vama dopada…


(Headliner.rs)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
MORISI NAJAVIO ALBUM S OBRADAMA, UKLJUČUJUĆI BOBA DILANA, DŽONI MIČEL, ROJA ORBINSONA…

morisi-face-1-1024x68173cb83d4ca19ba0a.jpg


Posle nedavne obrade The Pretendersa, bivši frontmen The Smithsa odlučio je na svetlo dana pusti i čitav album obrada.

Morisi če objaviti novi album koji će biti popunjen isključivo obradama dragih mu autora, a album je odlučio da nazove “Calfironia Son”. Bivši frontmen The Smithsa vest je podelio preko svoje službene stranice. Sve pesme su navodno već aranžirane, otpevane i snimljene i čeka se samo datum izlaska novog Mozovog izdanja.

Album je producirao Džoe Ćičareli i sadrža će ukupno 12 pesama (spisak je ispod teksta). “California Son” stiže tako tek nekoliko meseci otkako je Morisi obradio i objavio Pretendersovu “The Chain Gang” koja bi pak svoje mjesto trebalo da pronađe na deluxe reizdanju njegovog prošlogodišnjeg albuma “Low In High School”.


Kompletan spisak obrada s Mozovog “California Son” izdanja:

“Morning Starship” (Jobriath)
“Don’t Interrupt The Sorrow” (Joni Mitchell)
“Only A Pawn In Their Game” (Bob Dylan)
“Suffer The Little Children” (Buffy Sainte Marie)
“Days Of Decision” (Phil Ochs)
“It’s Over” (Roy Orbison)
“Wedding Bell Blues” (Laura Nyro)
“Loneliness Remembers What Happiness Forgets” (Dionne Warwick)
“Lady Willpower” (Gary Puckett & the Union Gap)
“When You Close Your Eyes” (Carly Simon)
“Lenny’s Tune” (Tim Hardin)
“Some Say I Got Devil” (Melanie)

(Headliner.rs)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Legendarni jazz klavijaturista Tihomir Pop Asanović posle više od 40 godina predstavio je potpuno novi singl “Femme Fatale” u kojem je ugostio vrhunske muzičare Sabrinu Hebiri i Sašu Antića

 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
BRAJAN ADAMS OBJAVIO NOVI SINGL I OTKRIO DETALJE O NOVOM STUDIJSKOM ALBUMU… I ŠTA TU RADE DŽEJ LO I ED ŠIRAN

38200052_1896069577106120_3721872196033839104_o-1024x6063d095c91ba2dd91b.jpg


Jedan od najpopularnijih kantautora svih vremena potvrdio je izlazak novog studijskog izdanja. Pod naslovom “Shine A Light”, album nam stiže 1. marta, a u februaru započinje i istoimena turneja na području Kanade, Novog Zelanda, Australije i Ujedinjenog Kraljevstva.

Album će sadržati 12 novih pesama prožetih elementima rock, pop i R&B muzike, a obožavaoci će saznati i kako to zvuči kad Adams udruži snage s američkom zvezdom Dženifer Lopez.

– Bilo je sjajno sarađivati s njom, naši glasovi se savršeno nadopunjuju – rekao je muzičar, koji je Džej Lo ugostio na budućem klasiku “That’s How Strong Our Love Is“. Uz najavu albuma, svestrani Brajan najavio je i turneju, a svi koncertni datumi dostupni su na njegovoj službenoj stranici.


Najnovije studijsko izdanje Adams je najavio istoimenim singlom “Shine A Light“. Reč je o pesmi koja je prvoklasni moderni pop-rock hit, a s Kanađaninom je na njoj sarađivao popularni Ed Širan.

– Ed i ja nedavno smo se upoznali u Dablinu na jednom od njegovih koncerata i ostali u kontaktu. Jednog dana poslao sam mu ideju za refren i pitao ga da li želi iz nje da razvije čitavu pesmu. Nekoliko dana kasnije poslao mi je nekoliko verzija koje je smislio, ne možete ni da zamislite kako je to dobro zvučalo! – prokomentarisao je Adams saradnju s britanskim hitmejkerom. Singl je dostupan na Deezeru i Google Playu.

HL/Izvor: sound-report.com
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
KOVERDEJL U DESETMINUTNOM VIDEU PREDSTAVIO LUKSUZNO IZDANJE KULTNOG ALBUMA WHITESNAKEA

dca3e3ef8e1e61da4d.jpg


“Slide It In” je svojevrsna prekretnica u karijeri grupe Whitesnake i jedan od najuspešnijih albuma iz Koverdejlove duge karijere. S postignutom platinastim tiražom, album iz 1984. godine je širom sveta prodat u više od četiri miliona primeraka, sa hitovima poput naslovne pesme, “Love Ain’t No Stranger”i “Slow An’ Easy”…
Ove godine obeležiće se 35. godišnjica ovog klasika, a veliki uspeh najbolje je proslaviti s nekoliko novih verzija istog albuma, uključujući luksuzni box set koji je putem videa i lično predtavio Dejvid Koverdejl.

O kultnom albumu, on kaže:

– Za razliku od dotadašnjih Whitesnakeovih albuma koji su bili više orijentisani na blues klasike, za “Slide It In” se od početka znalo kako će biti više električan i moderniji album.

– Zaista mi je sjajno da ponovo čujem sve te pesme, osvežene i pročišćene za ovu priliku. (…) Ne samo da je Kristofer (Kristofer Kolije, koji je napravio remastering) izvukao ono najbolje iz snimaka nego je albumu dao i sveže ruho i boju koja je zvuk približila današnjem vremenu. Lično, oduševljen sam.



“Slide It In: The Ultimate Special Edition” uz remasterizovane verzije i britanskog i američkog izdanja albuma, sadrži dosad neobjavljene live snimke kao i video zapise sa snimanja, takođe i muzičke spotove i delove s koncerata. Uz sve to dolazi i tvrdo uvezena knjiga sa 60 stranica ispunjena fotografijama i memorabilijom iz te ere kao i veliki intervju s pevačem i osnivačem Whitesnakea, Dejvidom Koverdejlom.

Uz ovo luksuzno izdanje, “Slide It In” će biti dostupan u još dve verzije: kao dvostruki “Deluxe Edition” CD ili dvostruko “Deluxe Edition” LP izdanje kao i jednostavno, remasterizpvano CD izdanje koje će biti dostupno i na digitalnim platformama.

Reizdanja će biti dostupna 22. marta 2019. godine.

Whitesnake je zvanično potvrdio da će, u okviru svoje “Flash & Blood” turneje, svirati na otvaranju 53. Gitarijade u Zaječaru koja se održava od 27. do 29. juna.


(HeadLiner.rs/Izvor: Mixer.hr)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Nije ni novi album, ni nova pesma, al' moram da postavim, predivna je <3

ČETIRI GODINE SU PROŠLE… POSLUŠAJTE NOVU VERZIJU “SAMO JEDNU LJUBAV IMAM”, JEDNE OD NAJLEPŠIH PESAMA VLADE DIVLJANA

ivljanv6bd8669f7b63539f.jpg


Na današnji dan 4. marta pre četiri godine preminuo je Vlada Divljan, kompozitor, izvođač i stvaralac koji je ostavio neizbrisiv trag na muzičkoj sceni bivše Jugoslavije.
Divljan (1958-2015) je kao gitarista, pevač i glavna kreativna snaga sastava Idoli u prvoj polovini osamdesetih godina bio zaslužan za klasike “Retko te viđam sa devojkama”, “Malena”, “Rusija”, “Nebeska tema”, “Maršal” i “Ona to zna”… samo neke od pesama iz bogatog opusa Idola, u kome se posebno ističe album “Odbrana i poslednji dani” (1982).

Tokom duge samostalne karijere po raspadu Idola, Vlada nam je podario “Ona radi u Rudniku/Patuljke”, “Sve laži sveta”, “Odnesi me” i po mnogima jednu od njegovih najboljih pesama – “Samo jednu ljubav imam” objavljenu na mini albumu “Četiri godišnja doba” (2012) Vlade i Ljetnog kina.

Vlada-Divljan-foto-Boris-Vezmar-683x1024e9ff4ec4ddabf5fa.jpg


Vladin prijatelj i muzičar, član Nevladine organizacije, perkusionista Boris Bunjac pripremio je novu verziju ove pesme koju je Vlada snimio sa NVO, koju su osim Bunjca činili i Vladini dugogodišnji saradnici i prijatelji basista Zdenko Kolar, pijanista Aleksandar Šandorov i bubnjar Marko Milivojević.

– To je poslednji snimak koji je Nevladina organizacija napravila sa Vladom pre dosta godinaobjašnjava Boris Bunjac i dodaje – Ostao je sakriven u kompjuteru da sačeka moju sigurnost da će zvučati dobro i bilo mu je potrebno tačno tri godine za to. Na kraju sam miks ipak realizovao u Vladinom omiljenom programu, Logic Pro X, i jeste bio u pravu kada je govorio da tu muzika zvuči lepše.

Na Vladinu značajnu i bogatu zaostavštinu podsetio je i prošlogodišnji koncert održan 10. maja na njegov 60. rođendan u beogradskom Sava centru, gde su neke od Divljanovih najlepših pesama izvodili Momčila Bajagić, Kornelije Kovač, Dušan Kojić-Koja, Zoran Kostić-Cane, Nebojša Antonijević Anton, Darko Rundek, Zoran Predin, Saša Lošić, Dejan Vučetić, Goran Vasović, Bojana Vunturišević i brojni drugi, uz podršku Nevladine organizacije i zagrebačkog Ljetnog kina.


(Headliner.rs)
 
Natrag
Top