New album

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979

Legendarni gitarista i lider Dire Straits Mark Nofler objavio je video za pesmu “Good on You Son” koja najavljuje njegov novi solo album – “Down the Road Whenever”
(Headliner.rs)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
EVO GA, KONAČNO… STIGLO REMASTERIZOVANO REIZDANJE “…AND JUSTICE FOR ALL” ZA 30. GODIŠNJICU KULTNOG ALBUMA METALLICE

Metallica_photo-696x391a737db251504e351.jpg


Svetlo dana konačno je ugledalo iščekivano novo izdanje grupe Metallica remasterizovano reizdanje albuma “…And Justice For All”, koje ove godine slavi 30. rođendan.


Grupa je reizdanje objavila u raznim oblicima – od standardnog CD-a, kasete, vinila do bogatog kolekcionarskog deluxe box seta…, dostupnih putem Metallica.com. Za reizdanje su predstavljene i digitalne verzije, a remasterizovani album kod nas je moguće preslušati putem Deezer i Google Play platformi.

Fanove će zasigurno obradovati i činjenica da proširena verzija reizdanja (Expanded Edition) uključuje i prethodno neobjavljene demo i live snimke, prve mixeve pesama kao bogatu knjižicu sa do sada neobjavljenim fotografijama Rosa Halfina. Limited Edition Deluxe Box Set će zaista biti pravo muzičko blago, budući da će sadržati remasterizovani dvostruki 180g LP, 11 CD-a, 4 DVD-a, knjigu od 120 stranica, s neobjavljenim fotografijama i komentarima brojnih učesnika ove priče…


Album “…And Justice For All” originalno je objavljen 1988. godine, za Metallicu je to bilo četvrto po redu studijsko izdanje, a ubrzo se pokazalo ujedno i izdanjem koje im je širom otvorilo vrata prema fanovima širom sveta. Album je u SAD čak 8 puta imao platinasti tiraž a ujedno je i “prvo” izdanje u mnogočemu – to je prvi album Metallice na kojem se pojavljuje basista Džejson Nnjusted, prvi album s kojim su u SAD došli u Top 10 (dostigli #6 poziciju), snimili su svoj prvi video i to za singl “One” i ušli na Top 40 listu singlova, prvi put nastupili na dodeli nagrada Grammy, i ujedno i osvojili svoj prvi Grammy (‘Best Metal Performance for “One”‘).

Početkom maja sledeće godine Metallica stiže u Evropu – grupa je nedavno objavila datume evropskog dijela stadionske turneje “Worldwired Tour 2019”, u sklopu koje će posetiti 25 gradova. Najbliže našim prostorima nastupiće u Beču, a svi detalji mogu se pronaći na njihovoj web stranici.


(Headliner.rs)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
U SKLOPU 50. GODIŠNJICE “BELOG ALBUMA” OBJAVLJEN NOVI SPOT BEATLESA ZA “BACK IN THE U.S.S.R.”

bitlsiova5936d199ab73a56c.jpg


Objavljen je novi video spot Beatlesa za pesmu “Back In The U.S.S.R.” kojim će se obeležiti rođendan “White Albuma”, kultne ploče liverpulske četvorke objavljene 22. novembra 1968. godine.

Novi video za pesmu uključuje zrnaste slajdove različitih motiva, od aviona, benda do moskovskog metroa i Crvenog trga, dok se preko fasade spota izmenjuju rukom pisani stihovi pesme u zelenoj boji. Pesma je navedena kao “2018 Mix” pesme “Back In The U.S.S.R.” i biće uključena u predstojeće reizdanje albuma.


Podsećamo, proslava rođendana “Belog albuma” najavljena je još u septembru i uključivaće nove mikseve ukupno 30 pesama. Takođe će uključiti 27 ranih akustičnih demo sniamka i 50 različitih pesama sa studijskih sesija, od kojih mnoge nikada ranije nisu objavljene.

Box-set je dostupan od 9. novembra.


(Headliner.rs)
 
Natrag
Top