New album

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
BOB DILAN IZDAJE NEOBJAVLJENE PESME KOJE SU U POSLEDNJEM MOMENTU “ISPALE” S KULTNOG ALBUMA IZ 1975.

dilan-ova6293e7340b39caa5.jpg


Američki rok muzičar Bob Dilan u novembru će izdati neobjavljene snimke nastale tokom pripreme kultnog albuma “Blood on the Tracks”, koji nisu ušli u konačnu verziju albuma.

Album objavljen 1975. godine, koji je u to doba doživio negativne kritike, sada se smatra jednim od najboljih Dilanovih albuma.

Muzički časopis Roling Stoun smatra da je “Blood on the Tracks” među 20 najboljih ikada snimljenih albuma u istoriji rokenrola.

Dilan, dobitnik Nobelove nagrade za književnost 2016. godine, izdaće te snimke 2. novembra kao box-set sa šest diskova pod nazivom “More Blood, More Tracks – The Bootleg Series Vol. 14”.

Muzičar je snimio te pesme prvobitno 1974. godine u jednom njujorškom studiju ali je od njih odustao nakon što ih je pustio prijateljima kojima se to nije mnogo dopalo.

239f9971d9d0aaaa0.jpg


Dilan se potom vratio u studio, ali u Mineapolisu, i napravio korekcije snimljenih pesama.

“Blood on the Tracks” se smatra introspektivnim albumom jer ga je Dilan napisao i snimio kad se razišao od prve supruge Sare, mada sam umetnik nikad nije želeo da objasni korene i inspiraciju za taj album.

Dilan, kome je pravo ime Robert Alen Zimerman, kultna je ličnost generacije 60-ih godina i jedan od najvećih kantautora 20. veka. Često je kroz pesmu izražavao bunt protiv politike i društvenih dogmi svog vremena.

Njegove najpoznatije pesme su “The Times They are changing”, “Blowing in the Wind”, “Like a Rolling Stone” i “All Along the Watchtower”.

Pored Nobelove nagrade za književnost 2016. godine, Dilan, koji je veoma cenjen u Francuskoj, dobio je 2013. godine najveće francusko priznanje – orden Legije časti.


HL/Izvor: cdm.me
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
DŽONI ŠTULIĆ PONOVO U AKCIJI: KOMPLETAN ALBUM “KRIVO SRASTANJE” OBJAVIO NA YOUTUBEU, ALI JE IZBACIO JEDNU PESMU…

58f0fcb3-3d4c-4592-9f9a-52180a0a0a64-dzoni-stulic-1822d952b8aca1c95d.jpg


Džoni Štulić od kraja osamdesetih ne živi na prostoru bivše Jugoslavije, a bivšim se sunarodnicima obraća na kašičicu. Njegovi fanovi nikako ne mogu da prihvate činjenicu da se nikada neće vratiti i napraviti koncert.

S popularnošću YouTube platforme poslednjih deset godina na našim prostorima porastao je i interes za muzikom koja se nekad slušala, ali Štulić svoje pesme nije prepustio društvenim mrežama. Objavljuje ih sam, pa tako fanovi Azre na YouTubeu mogu da slušaju hitove u tri kompilacije koje je objavio. Nazvao ih je Filigranska Azra, a povremeno je objavljivao i svoje obrade starih hitova poznatih jugoslovenskih bendova i izvođača.

Sada je sve pretplatnike kanala Petrović Petar, čiji je vlasnik Džoni, prijatno iznenadila nova objava. Štulić je objavio ceo album “Krivo srastanje” i fanovi su oduševljeni. Na YouTubeu su sada i “3N”, “Pukovnik i pokojnik”, “Mon ami”, “Bez komentara”, “Jane”, “Krivo srastanje”, “Klinček stoji pod oblokom”, “MSP”, “Duboko u tebi” i “Flash”.

Štulić je izbacio sa ovog snimka pesmu “Nešto između”, te na YouTube izdanje “Krivog srastanja” ubacio kratki instrumental pesme “Zvira voda”.

Popravite sebi dan…


(Headliner.rs)
 
Natrag
Top