LEGEND
- Učlanjen(a)
- 14.09.2009
- Poruka
- 8.464
Po ko zna koji put ti ponavljam: Šta je Darvin mislio o rasama i rasnim razlikama je jedna stvar, a Teorija o evoluciji vrsta, je druga stvar. Jesi li upoznat sa činjenicom da Čarls Darvin nije napisao teoriju o evoluciji rasa, nego teoriju o evoluciji vrsta? Znaš li razliku između vrsta i rasa? Šta je pisao prije i poslije svoje teorije, posve je irelevantno, jer današnja nauka, koju ti zoveš rekla-kazala, (BTW, e jesi kompetentan da daješ sud o današnjoj nauci, nema šta!) polazi od njegove teorije o nastanku vrsta i isključivo od Teorije o nastanku vrsta, i samo nje, a ne od Darvinovih drugih djela. Darvinov život i njegova druga djela, mogu samo biti predmet spekulacija, kao što ti radiš, ali uistinu to nema nikakvog značaja niti veze sa njegovim glavnim djelom.blago sa takvim urednikom koji niti cita postove vec samo lepi neke etikete u nedostatku mogucnosti da ospori sto je neosporivo.Dakle kazes ne citas njegova pisma ,dnevnike i ostalo.sto ja nigde nisam citirao dakle mozda ce ovo od tebe zahtevati intelektualni napor ali da ponovo ne ispadnes ono sto vec jesi napregni se pa procitaj ponovo sledecih par recenica:
U svojoj knjizi , The Descent of Man, koju je objavio nakon Porijekla vrsta, on bestidno komentira "vece razlike izmeðu ljudi razlicitih rasa."1 U svojoj knjizi
Darwin smatra da su crnci i australijski Aboridzini jednaki sa gorilama i onda zakljucuje da ce ovi biti vremenom istrijebljeni od civiliziranih rasa.
Dakle nije on rekao njega su samo zlopupotrebilili jel tako?
I šta ja to ne mogu da osporim, cobi? Tvoje nebuloze? Sam se osporavaš, nije nikome potrebno da to posebno čini. A ima i ona: nikada pametan ne može popustiti, koliko budala može zategmuti!
Poslednja izmena: