Nega obrva i trepavica

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
4
Negde sam cula, pa isprobala i definitivno je tacno... Za vece i posebne prilike ekstremno guste trepavice mozete da dobijete tako sto cete pre maskare da ih natapkate puderom u kamenu ili senkom za oci ili bilo kojim prahom... Pa onda na takve mazete mazkaro izgledaju 3X gusce... Ne znam da li ste vec sppomenuli ili ne... Ali pali i jako je dobro...
 
Član
Učlanjen(a)
10.05.2010
Poruka
2.064
Trikovi za oblikovanje obrva

Trikovi za oblikovanje obrva​


Spremite se za nove seksi poglede i sve ostalo što dolazi uz njih! Za početak odredite oblik vašeg lica i pratite savete za sređivanje obrva, uz koje će vaš celokupni izgled zablistati.

obrve.jpg

Četvrtasto lice
Širina vašeg čela, obraza i jagodica (koje su jasno definisane) gotovo je ista.

Najseksepilniji oblik: Sa blagim polukružnim lukom. Oštre crte vašeg lica najbolje će „omekšati“ obrve bez uglastih lukova, objašnjava Remi Gafni, ekspert za obrve.

Ako su vam obrve prirodno kratke: Iščupajte red dlačica sa unutrašnje strane korena obrve, a zatim red od luka do spoljašnjeg kraja obrve tako da izgleda špicasto. Ovaj način čupanja učiniće da obrve izgledaju mekše, kaže Gafni. Eventualne praznine na obrvama popunite tankim slojem pudera za obrve. Eksperti se slažu da su puderi bolje rešenje od olovaka sa kojima obrve izgledaju istetovirano i pomalo veštački. Puder samo utapkajte i rasporedite duž obrve čistom četkicom.

Obrve su vam vec polukružne? Sačuvajte njihov oblik: Počupajte dlačice koje štrče van definisanog luka i ponovite postupak sa puderom.

Greška: Ravne obrve će naglasit jaku vilicu.

Ovalno lice
Dužina lica iznosi jednu i po širinu, pri čemu je vilica zaobljena, a jagodice „mekane“.

Najseksepilniji oblik: Sa dugačkim spoljašnjim krajem. „Da biste pronašli pravu dužinu i tačku do koje bi trebalo da se prostiru obrve, poslužite se trikom sa olovkom koju ćete postaviti vertikalno uz nos. Zatim olovku prislonjenu na spoljašnju stranu nosa pomerajte ka liniji kose. Kada dođete do slepoočnica, stigli ste do tačke u kojoj bi trebalo da se završi linija obrve.

Ako su obrve jake ili nepravilne: Koristite olovku za nijansu svetliju od prirodne boje obrva kako biste ih malo „izdužili“. Svaka tamnija nijansa može izgledati veštački, objašnjava ekspert za obrve Sanja Vučetaj. Spoljašnji kraj obrve trebalo bi da pada ka slepoočnicama.

Ako su obrve predugačke: Iščupajte dlačice koje su porasle van linije obrva, a zatim ponovite opisani metod da vratite oblik.

Greška: Kratke obrve učiniće da lice izgleda još izduženije

Srcoliko lice
Široko čelo i uska brada karakteristični su za ovaj oblik lica.

Najseksepilniji oblik: Obrve bi trebalo da su kraće i deblje kako bi napravile balans sa crtama lica. Ipak ne bi trebalo ni da su preširoke jer će tako brada izgledati još uže i oštrije. Ali mislite i na gornji deo lica i ne stanjujte obrve previše jer je poželjno da popune široki prostor u predelu čela.

Ako su dugačke: „Granice obrva trebalo bi da budu uglovi očiju. To znači da bi koren trebalo da bude paralelan sa unutrašnjim uglom oka, a kraj sa spoljašnjim“, objašnjava američki šminker Bret Fridmen. Kada odredite graničnike, odstranite sve dlačice van njih, između očiju i na slepoočnicama.

Obuzdajte žbunaste obrve: „Četkicom za obrve iščetkajte dlačice. Zatim trimerom uklonite sve dlačice koje štrče i definišite oblik gelom za obrve“, savetuje Fridmen.

Greška: Dugačke obrve dodatno će istaći bradu.

Okruglo lice
Širina i dužina vašeg lica gotovo su iste, obraščići puni, a brada zaobljena.

Najseksepilniji oblik: Sa oštrim naglašenim lukom. Ukoliko više podignete i istaknete luk, vaše ce lice izgledati kao izvajano.

Ako imate slab i nedefinisan luk: Vrh svake obrve trebalo bi da bude tačno iznad spoljašnje ivice šarenice (deo oka oko zenice). Počnite od ove tačke i idite ka kraju obrve, cupkajući gornji red. Ukoliko je potrebno, iščupajte još jedan red, tako da dobijete konture u obliku slova V u gornjem delu.

Ako imate ravne obrve: Brzo rešenje potražite u kozmetičkoj torbici. Malo šminke će rešiti problem. Najpre išcešljajte unutraš nje redove obrve gledano po dužini (od korena do tri cetvrtine dužine) nagore, a ostatak cetkajte u smeru ka slepoocnicama. Na kost ispod spoljašnjeg kraja obrve nanesite belu svetlucavu senku koja ce reflektovati svetlost.

Greška: Ravne obrve će učinit da vaše lice izgleda još oblije.


Izvor:savremenazena.rs
 
Član
Učlanjen(a)
10.05.2010
Poruka
2.064
Maskare u boji

Maskare u boji

I ove sezone u vrhu mejkap trendova su maskare u boji. Vrlo je važno uskladiti ih sa tenom i ostalim nijansama na licu. Naučite kako da ih prilagodite sopstvenom stilu​

Novosti: zivot+

zp-mascara3_620x0.jpg

I ove sezone u vrhu mejkap trendova su maskare u boji. Vizažisti ih kombinuju uz razne stilove šminkanja i savetuju da ih uvek uskladite sa ostalim nijansama na licu. Osim toga važno je da izaberete i boju maskare koja vam najviše odgovara.

Damama svetlijeg tena, smeđe ili crvenkaste kose najbolje stoji braon maskara. Ako, pak želite upečatljiviji mejkap možete da kombinujete crnu i braon maskaru, jednu nanesite na gornje, a drugu na donje trepavice. Ako vam je ten malo tamniji neka vaš izbor bude ljubičasta ili plava maskara, mada ove boje savršeno pristaju i tamnoputim damama, kao i plavušama sa braon očima. Ove maskare možete, takođe, da kombinujete - ljubičastu da stavite gore, a plavu dole, ili obrnuto.


Veoma su moderne i maskare u zlatnoj i srebrnoj boji, kao i svetlucave koje se, ipak, preporučuju za večernji mejkap i posebne prilike.

Maskaru je najbolje da nanesete u dva sloja, ako želite jači efekat možete i u tri, ali ne i više, jer ćete tako kompletan mejkap učiniti neprirodnim.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Oblik obrva licu daje karakter

Oblik obrva licu daje karakter

S. KOSTIĆ | 11. april 2011. 13:17 | Večernje novosti

Dužinu i debljinu trepavica treba uvek birati prema obliku lica kako biste dobili prirodan izgled

obrve---slike-iz-salona1_620x0.jpg

Obrve su veoma bitan detalj na licu i zato je važno da uvek budu uredne i pravilno oblikovane. Već nekoliko sezona unazad na modnoj sceni dominira trend debljih obrva.
Ali, njihovu dužinu i debljinu treba uvek birati prema obliku lica kako biste dobili prirodan izgled. Međutim, kako bi ispratile modne trendove pojedine poznate dame toliko preteruju u isticanju ovog dela lica da izgledaju potpuno izveštačeno. U želji da ih naglase i učine lepšim one ih maksimalno podebljaju i produže.
Pre nego što se odlučite za bilo koju korekciju obrva uvek je dobro da se posavetujete sa stručnjakom. Jedan od aktuelnih načina njihovog isticanja je i trajna šminka. Nešto više o trendovima u oblikovanju obrva govoriVanda Vujović,medicinski pigmentist i šminker iz salona „Gala-kozmetika“.

- Modni trendovi se menjaju i daju diktate koje ne bi trebalo slepo pratiti. Tako, često možemo videti obrve koje ne odgovaraju obliku lica, a koje se zbog trenutnih modnih diktata uporno ističu.

Ako imate


obrve2.jpg

*Visoko čelo ne treba da imate tanko iščupane obrve
*Širokom licu ne odgovaraju razmaknute i dugačke obrve
*Uskom licu sa kratkim čelom ne pristaju prejake obrve.
Oblik i debljina obrva licu daju karakter, osvežavaju pogled, zatvaraju ili otvaraju oči, naglašavaju crte lica. Zato neadekvatno odabran oblik i debljina, mogu da naruže lice i ostave utisak neurednosti ili neprefinjenosti.
Postoje četiri oblika lica i za njih odgovarajući idealan oblik obrva:
*Ovalno liceje pogodno za sve tipove obrva i u zavisnosti od ostalih delova lica (oči, nos, usta, veličina čela) određujemo i debljinu obrva.
* Kvadratastom licuidealno stoje blago lučne obrve, a debljina zavisi od ostalih delova lica.
*Okruglom licupristaju kraće obrve sa istaknutim uglom.
*Za trouglasto liceidealne obrve su kratke, blago povijene sa najvišom tačkom na sredini.
*Kod svih tipova obrva kraj obrve ne bi smeo da bude niži od početka. Bez obzira na oblik lica i odgovarajući oblik obrva veoma je bitno voditi računa o debljini same obrve.



 
Član
Učlanjen(a)
10.05.2010
Poruka
2.064
Oblikovanje obrva

Oblikovanje obrva

-921-Oblikovanje-obrva.jpg

mojezdravlje

Idealni oblik obrva kod žena je u obliku luka gdje je vanjski dio obrve uzdignut u odnosu na unutarnji dio obrva.​

S vremenom zbog slabosti vezivnog tkiva i gubitka potkožnog masnog tkiva u sljepoočnoj regiji dolazi do padanja obrva. Prije tretmana oblikovanja obrva potrebno je odrediti radi li se istovremeno o gubitku potkožnog masnog tkiva i slabosti vezivnog tkiva ili su oba problema samostalno izražena. Jedna od metoda kojom su se podizale obrve je operacija u sklopu smanjivanja bora čela. Od nedavno postoje posebne žice koje se ugrađuju pod kožu i tako poprimaju ulogu nosača kože. Tu su i nove metode kojima možemo podignuti i oblikovati obrve.


Botox

Cilj botoxa je izazvati prolazno slabljenje mišića na čelu i tako uzrokovati podizanje vanjskog dijela obrva. Potreban je 1 tretman, a rezultat traje 4 do 9 mjeseci. Nema oporavka nakon tretmana. Savjetuju se tretmani održavanja jedanput godišnje svakih 1 do 3 godine.


Punjači

Uloga punjača je da zamijene potkožno masno tkivo koje se s godinama smanjuje, zbog čega obrve padaju. Ovisno o izraženosti gubitka potkožnog masnog tkiva, punjači se ubrizgavaju u sljepoočnu regiju, u područje same obrve ili kombinirano. Na taj se način obrve oblikuju, jače naglašavaju i podižu manjim dijelom. Savjetuju se punjači na bazi hijaluronske kiseline koja je prirodni građevni sastojak kože. Rezultat traje 5 do 12 mjeseci. Potreban je 1 tretman, a uglavnom nema oporavaka nakon tretmana osim rijetko manjih modrica. Savjetuju se tretmani održavanja jedanput godišnje svakih 1 do 3 godine.


Frakcijski radiovalovi

Elektromagnetska energija izaziva mikroskopska oštećenja ispod površine kože koja se izbacuju i nadomještaju novim tkivom. Uslijed toga dolazi do podizanja obrva. Rezultat se vidi uglavnom nakon tretmana, a narednih 6 do 9 mjeseci postaje sve bolji jer toliko traje i proces zamjene tkiva. Potrebno je 1 do 3 tretmana. Nakon tretmana zaostaje crvenilo koje traje 1 do 3 dana, a može se već sutradan prikriti make upom. U principu, anestezija nije potrebna.


Frakcijski CO2 laser

Istovjetni princip djelovanja tretmana kao kod frakcijskih radiovalova, samo se koristi optička umjesto elektromagnetske energije. Potreban je 1 tretman. Zaostaje crvenilo 2 do 5 dana, koje se može prikriti. Anestezija nije uvijek nužna.
 
Član
Učlanjen(a)
15.08.2009
Poruka
67
Ja sam zakazala minival za trepavice, receno mi je da ce posle tog tretmana, trepke da mi budu gusce i podigute, a kada stavim maskaru bice kao sa reklame :). Inace imam normlane trepavice, i one su mi najbitnije posto najvise trosim za maskaru.
 
Član
Učlanjen(a)
13.02.2010
Poruka
4.075
Izraz lica najviše zavisi od obrva

Izraz lica najviše zavisi od obrva

Pre nego što uzmete pincetu u ruke, imajte na umu da ćete ili znatno doprineti vašoj lepoti ili ćete je narušiti. Izazovan pogled, radoznalost, ljutnja, melanholija mogu se "naslikati" pomoću obrva.

9289_opbr_if.jpg

Ukoliko pogrešite sa pincetom, možete debljinu, dužinu, pa čak i luk korigovati pomoću olovke za obrve. Samo, vodite računa da bude što sličnije nijanse prirodnoj boji vaše kose.


Obratite pažnju na prirodni luk obrva. Podignute obrve su odraz dinamične, nestrpljive i impulsivne osobe. Manje izražen luk imaju emotivne, nežne duše.

Damama sa okruglim licem pristaju tanje obrve i visok luk koji izdužuje lice.

Uz četvrtast oblik koji karakterišu "jača" vilica i široki obrazi, obrve bi trebalo da budu oblikovane u blago zaobljen luk.

Usko, izduženo lice "zahteva" gotovo ravne obrve, koje ga čine umiljatijim, dok dame sa ovalnim oblikom lica mogu da biraju da li će im obrve biti kraće ili duže, podignute ili spuštene, jer im sve lepo stoji.



zena.blic.rs
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Pravilno nanošenje maskare u četiri koraka




Ako pogrešite prilikom nanošenja maskare, rizikujete da pokvarite celokupan izgled. Pogledajte kako možete izbeći greške.

news_9894.jpg


Maskara je suštinski element kada je šminka za oči u pitanju. Ona daje vašim očima zavodljiv izgled naglašavajući ih.

1. KORISTITE UVIJAČ ZA TREPAVICE

Pre nego što nanesete maskaru, uvek koristite uvijač za trepavice. On malo podiže vaše trepavice i otvara vam oči, čineći da izgledaju veće. Ovo je
posebnovažno za dame koje imaju tanke trepavice koje se ne primećuju toliko.

2. IZABERITE PRAVU MASKARU

Izaberite pravu maskaru za efekat koji želite da postignete. Možda želite da dodate volumen vašim trepavicama, ili dužinu. Bilo bi dobro da imate nekoliko vrsta maskara i u više boja (crnu za veče i braon za dan) koje ćete koristiti u različitim prilikama.

3. PAZITE NA PRAVAC

Nanesite maskaru
pravo na gore od korena trepavica. Takođe, počnite nanošenje od nosa ka slepoočnicama, a ne u obrnutom pravcu. To će pomoći da pravilno usmerite trepavice.

4. MANJE NA DONJIM TREPAVICAMA

Nemojte stavljati onoliko maskare na donje trepavice koliko ste stavili i na gornje.
Umočite četkicu u maskaru, nanesite na gornje trepavice, i onda ostatak nanesite na donje.



Izvor: S media
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Tajna savršeno oblikovanih obrva



Hoćemo li izgledati kao devojčice ili zavodnice, imati strog ili blag izraz lica, zavisi i od oblika obrva koje moraju da budu savršeno doterane u svakoj prilici. Važno je da znate da pravilnim oblikovanjem obrva može da se postigne mlađi i odmorniji izgled.

1804_obrve-dreamstime_8457750_iff.jpg


Najbolji oblik za vaše lice

Pre nego što posegnete za pincetom, ne razmišljajte o tome šta je moderno a šta ne. Posavetujte se s kozmetičarkom kakav oblik obrva pristaje vašem licu. Jer, iako vam se možda sviđaju baš one jako istaknute obrve Selme Hajek, elegantne Liz Tejlor, tanke kao kod Gvinet Paltrou ili izdužene kao kod Dženifer Aniston, ne znači da su baš takve i za vas najbolji izbor.


Trik s olovkom

Ako odlučite da taj zahvat izvedete kod kuće, dužinu obrva odredite pomoću olovke. Prvo stavite olovku pored nosa i poravnajte s unutrašnjim uglom oka da biste odredili gde obrva treba da počinje. Ako jedan kraj olovke prislonite ispod nozdrve, a drugi pored spoljašnjeg luka rožnjače, odredićete najvišu tačku luka obrve. Gde obrve treba da se završavaju odredićete ako jedan kraj olovke prislonite ispod nozdrve, a drugi na spoljašnji ugao oka.

1803_Deborah-Black&Long-Mascara_if.jpg

Naglasite obrve šminkom

Ako imate svetle ili retke obrve, možete dodatno da ih istaknete olovkama ili maskarom. Pri izboru nijanse vodite se bojom vaše kose. Zahvaljujući posebnim češljevima i četkicama koje se nalaze na drugom kraju olovki, obrve možete uvek da držite pod kontrolom.

Posebna nega

Neuredne obrve ostavljaju utisak neuredne osobe. Zato je potrebno da svojim obrvama posvetite isto pažnje koliko i frizuri. Kada na lice nanesete šminku, s obrva uklonite puder, očešljajte ih i nanesite kremu ili gel kao fiksator koji će dodatno da ih naglasi. Osim krema, prava blagodet za obrve je ricinusovo ulje koje hrani dlačice, a na obrve je najbolje da ga utrljate uveče, pred spavanje.


1802_oko-pinceta-dreamstime_304989_kup.jpg

Savladajte umetnost čupanja obrva


Osim kvalitetne pincete za čupanje obrva potrebno je, naravno, i ogledalo. Najbolje je da koristite ogledalo koje uveličava, i to ispred prozora po dnevnom svetlu. Obrvu ćete najlakše da oblikujete ako je zategnete između palca i kažiprsta. Drugom rukom držite pincetu, pa jednu po jednu dlačicu brzim pokretima u smeru rasta iščupajte s korenom. Postupak je najbolje raditi bar jedan sat pre izlaska jer će se na mestu čupanja javiti blago crvenilo.





Izvor: Blic Žena
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Zanosne trepavice u samo pet koraka





Koliko puta ste satima pokušavali da svoje trepavice učinite zanosnim, a sve što biste dobili su grudvice i previše maskare? Za savršene trepavice potrebno je dosta truda, ali je najvažnije da znate na šta treba da se fokusirate.



1. Nabavite
kvalitetan uvijač za trepavice, koji je u skladu sa njihovim oblikom. Najpre ga držite na korenu trepavica, oko 10 sekundi, a potom ga nekoliko puta držite i na sredini i krajevima. Za posebno dramatičan izgled, zagrejte uvijač fenom za kosu, ali pazite da ne bude pretopao.


2. Kada nanosite maskaru, poseban akcenat stavite na koren trepavica, jer one tu treba da izgledaju nagušće i najtamnije. U predelu korena zadržite četkicu maskare malo duže


3. Ukoliko želite da vam trepavice izgledaju zaista zanosno, nanosite dve različite vrste maskare – jednu za izdužavanje i jednu koja će trepavicama dati voluumen i gustinu. Nakon što nanesete prvi sloj, odmah stavite i drugu maskaru, dok se prva ne osuši, da se ne bi stvorile grudvice.


4. Zatvorite oko i dodatno uvijte trepavice nanoseći maskaru i sa njihove druge strane. Donje trepavice naglasite vrhom četkice. Pobrinite se da su sve trepavice jednako naglašene.


5. Ajlajner će stvoriti iluziju gušćih trepavica. Stavite tamno smeđi ili crni ajlajner uz spoljnu liniju očiju, ali se potrudite da linija ne bude previše široka.







Lepota&Zdravlje
 
Natrag
Top