Nega obrva i trepavica

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Možda u ovome grešite pri čupanju obrva?

Ako ste nezadovoljni oblikom svojih obrva, sigurno nešto radite pogrešno prilikom njihovog održavanja. Pogledajte ovih 8 najčešćih grešaka koje žene prave prilikom čupanja obrva i otkrijte u čemu grešite.

1_zps0eca4004.jpg

Čupanje obrva često je umetnost

Prečesto čupate obrve
- Svakodnevno čupanje obrva je nekima zadovoljstvo, ali stručnjaci smatraju da je to pogrešno. Naime, oni kažu da je čupanje jednom svake tri nedelje zapravo najbolja mera. Na taj način, dlačice koje rastu različitim ritmom imaju dovoljno vremena da izrastu, pa će vam obrve delovati ujednačeno. Previše počupane obrve ne daju definiciju licu, a takođe pune obrve su već neko vreme u modi, te vam to može biti još jedan razlog da ostavite pincetu po strani.

Koristite staru pincetu
- Ako vam dlačice klize iz pincete ili se mučite da spojite dva kraja, verovatno je vreme da kupite novu. I, nikako ne dozvolite pinceti da se prlja na dnu nesesera, vrlo je bitno redovno je čistiti alkoholom da se ne bi gomilale bakterije.

Pravite prevelik razmak između obrva
- Da bi izbegle da imaju spojenu obrvu, neke žene čupanjem naprave preveliki razmak, a što je veći prostor između obrva, to nos deluje veće, a oči previše udaljene. Početak obrve bi trebao da bude u liniji sa prevojem na nosu, a ne spoljnoj strani nozdrve. Takođe, kada su u pitanju spoljašnje ivice obrva, zamislite dijagonalnu liniju koja ide od ugla nosa do spoljašnjeg ugla oka.

Previsoko čupate luk
- Obrve u obliku duge čine da vam lice deluje konstantno zapanjeno. Pronađite svoj prirodni oblik obrve tako što ćete pronaći najvišu tačku gde vam se završavaju obrve, a koja je obično oko dve trećine udaljena od unutrašnjeg dela obrve. Čupajte dlačice ispod tog dela obrve da biste je na neki način podigli. Ako niste sigurni da ćete uspeti da budete precizni, probajte da koristite senku za obrve kojom ćete napraviti oblik, a potom čupati oko tog modela koji ste napravili.

Zaboravljate na gornji deo obrva
- Kao što je već rečeno, čupanje ispod obrve može da je lepo podigne, ali nikako ne zaboravite deo iznad obrve. Iako želite deblje obrve, one ne bi trebalo da budu neuredne. Održavajte predeo iznad obrva urednim i uklonite dlačice koje štrče.

Preterujete sa olovkom za obrve
- Ako iscrtavate obrve olovkom, morate napraviti samo nekoliko laganih pokreta, jer ako previše pritiskate, napravićete kontra efekat i obrve će vam biti previše oštre i neprirodne. Izaberite olovku za nijansu svetliju od vaših obrva da biste postigli prirodan izgled, i potom lagano osenčite obrve, nikako ih nemojte crtati. Ako vam je i olovka prejaka, probajte sa senkom za obrve, koja bi trebalo da bude za nijansu-dve svetlija od boje vaše kose.

Depilirate obrve umesto da ih čupate
- Medicinske kreme sa retinoidima podstiču prozvodnju kolagena, otčepljuju pore i ubrzavaju deobu ćelija. Ali, oni takođe mogu napraviti haos ako depilirate obrve. Naime, retinoidi čine vašu kožu preosetljivom i tankom, te stoga možete poderati kožu ako voskom uklanjate dlačice sa obrva. Eksperti preporučuju da ne koristite retinoide bar šest nedelja, pa da tek onda krenete sa depiliranjem obrva. U međuvremenu, slobodno koristite pincetu.

Nikada niste oblikovali obrve u salonu
- Ako niste vični u čupanju obrva i niste sigurni kako bi trebalo da vam izgledaju obrve, ili pak želite da ih popravite, idite kod stručnjaka. Čak iako idete kod kozmetičara jednom ili dva puta godišnje, to će vam pomoći da održavate prirodan oblik obrva koji ćete vi posle samo održavati. Obrve imaju tu moć da privlače pažnju na oči i tako ih čine glavnim tačkama na licu, a ako su loše oblikovane, mogu da pogoršaju čitav utisak.

Izvor: Blic žena
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Kako staviti veštačke trepavice

Individualne (pojedinačne) i linijske (na traci) trepavice se stavljaju svake na svoj način.

68999500743398075934.jpg

Stavljanje veštačkih trepa

Individualne trepavice


Vaši kapci treba da su čisti i da nemate nikakve šminke na kapcima i trepavicama.

Za nadogradnju su vam potrebne individualne veštačke trepavice, lepak i pinceta.

Uzmite jednu veštačku trepavicu pomoću pincete. Malo lepka možete staviti na maramicu ili na sličnu površinu.

Umočite zadnji deo veštačke trepavice u lepak.

Stavite kraj vaše veštačke trepavice gde se nalazi lepak na kraj vaše prirodne trepavice i držite pritisnutu veštačku i prirodnu trepavicu sa pincetom 10-ak sekundi da se lepak priupije na prirodnu trepavicu tako da je veštačka trepavica dobro nalepljena na nju.

Red kojim bi trebalo da stavljate veštačke trepavice je da počnete stavljanje veštačkih trepavica počev od sredine duž linije vaših prirodnih trepavica pa prema uglovima.

Kada želite da skidate veštačke trepavice koristite sredstvo za skidanje trepavica.

U suprotnom ukoliko pokušavate da skinete veštačke trepavice bez upotrebe adekvatnog sredstava za skidanje, možete iščupati prirodnu trepavicu.

Linijske trepavice

Za nadogradnju su vam potrebne linijske veštačke trepavice, lepak, pinceta, ogledalo i makaze.

Potrebno je da izmerite širinu vaših liniijskih veštačkih trepavica tako što ih prislonite duž vaših prirodnih trepavica.

Ukoliko su linijske veštačke trepavice šire od vaših prirodnih trepavica, odsecite linijske trepavice na adekvatnu širinu.

Nanesite lepak na traku linijskih veštačkih trepavica. Nemojte naneti suviše lepka da ne bi došlo do neželjenih efekata kao da se vaše donje trepavice slepe sa gornjim.

Nakon što nanesete lepak na traku, sačekajte oko 30-ak sekundi tako da lepak postane lepljiv, ne potpuno suv ali da je na ivici da postane suv.

Podesite ogledalo onako kako vam najviše odgovara da vidite mesto gde postavljate veštačke trepavice.

57284937113866622438.jpg

Uz praćenje uputstva možete ceo proces obaviti bezbolno

Linijske veštačke trepavice možete postaviti tako što ih držite sa pincetama ili rukama.

Linijske veštačke trepavice treba da postavite neposredno iznad duž linije vaših prirodnih trepavica.

Nakon što nanesete veštačke trepavice i sigurni ste da su se dobro prilepile i da se lepak osušio, možete naneti ajlaner tako da se nevidi bilo kakva razlika između mesta gde su postavljene veštačke trepavice i gde počinju prirodne trepavice, tečni ajlajner je najidealniji za ovo.

Po izboru, možete naneti maskaru tako da dadatno ujednačite veštačke i prirodne trepavice.

Ukoliko se desi da je razlika između veštačkih i prirodnih trepavica uočljiva, možete koristiti uvijač trepavica, pri tome obratite pažnju da ne oštetite veštačke trepavice.

Linijske trepavice skidate sa odgovarajućim sredstvom za skidanje trepavica.

Nakon što ih skinete, možete ih koristiti ponovo nekoliko puta.

Odaberite one veštačke trepavice koje vam najviše odgovaraju. Možda će vam se neke veštačke trepavice činiti suviše 'teškim' da ih nosite, renomirane firme kao što su Revlon imaju veštačke trepavice koje su veoma lagane.

Izvor: Lepotainega.rs
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Obrve naglašavaju lepotu

Trend ove sezone su olovke jarko zelene, kraljevski plave i indigo nijanse

1_zps13d51ead.jpg


Naglašene i lepo oblikovane obrve, istaknute trepavice, ističu lice i podsećaju na lepotice iz 60-ih godina prošlog veka. Nekada su bile popularne veštačke trepavice, a danas se isti efekat postiže njihovom nadogradnjom.

- Trend ove sezone je iscrtavanje unutrašnjeg dela donjeg kapka olovkom jarko zelene, kraljevski plave ili indigo boje - naglašava Jasmina Lilić, profesionalna šminkerka. - Ove vedre nijanse dobro stoje svim damama, bez obzira na to da li su oči plave, zelene, smeđe ili crne. Aktuelan je prirodan izgled i obrve koje naglašavaju lepotu, a ljubiteljke dramatičnog izgleda mogu da eksperimentišu metalik senkama intenzivnih nijansi, srebrnom, zlatnom, bronzanom i sivom.

(Novosti)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Kako do savršenih obrva za samo 5 minuta

Verovale ili ne, oblik obrva odražava vaš karakter. Vrlo je važno da su u svakom trenutku lepo oblikovane i počupane kako bi vaše oči došle do izražaja.

2r3ij4m.jpg

Uz savršene obrve vaše oči dolaze do izražaja

Zato je najbolje da uzmite stvar u svoje ruke i rešite se dlačica koje narušavaju vašu lepotu uz nekoliko naših praktičnih saveta.

Zato žene (ponekad i previše) brinu o izgledu svojih obrva, pa ih svakodnevno čupaju ili idu kod kozmetičara… Ili na kraju ih sve počupaju, pa odu na japansko iscrtavanje ili klasično tetoviranje obrva.

Ali, ako spadate u one koje imaju prirodne obrve, znate kada je vreme za čupanje. Recimo da je to danas. Uzećete svoje ogledalo koje uvećava ili ćete se pribiti skroz uz ogledalo u kaupatilu na kome je savršeno svetlo za pronalaženje svih “neprijateljskih” dlačica.

Osim tih dlačica koje zaista treba da počupate, videćete i one koje tek treba da izrastu, a znate šta to znači - nerviranje i čupkanje kože dok ne dođete do te dlačice koja jedva da viri. To može dovesti do bolnih, crvenih ranica, ali i uraslih dlačica.


Šta zaista treba da uradite?

Udaljite se od (normalnog) ogledala i pogledajte celo lice. Tako ćete jasno videti šta treba, a šta ne da bude u predelu obrva.

Dlačice koje su “spremne” za čupkanje će uz samo jedan potez biti izvađene, dok druge, koje ne možete tako lako da počupate treba da ostavite još dan-dva.

Realno, niko vam neće primijetiti nekoliko dlačica, koje samo vi u stvari i vidite. Ne bi bilo loše i da naparite lice ili da ih počupate nakon kupanja, jer će se zbog pare i tople vode pore otvoriti, pa će vam celi proces biti dodatno olakšan.

Nemojte se nervirati, a ako nemate živaca da sami čupate obrve - uvek su vam na raspolaganju kozmetičarke.

(Vestionline)
 
Natrag
Top