Nega obrva i trepavica

Učlanjen(a)
29.04.2009
Poruka
3.068
3 poteza do savršenih obrva: Sledite savete šminkera


Punije, što prirodnije obrve moderne su ove sezone. Zato pogledajte kako da napravite savršeni oblik, kao i kako da ih najlakše održavate urednim, prema savetima šminkera glumice Megan Foks.



10150_megan-foto01-Reuter_if.jpg


OBLIKOVANJE
Ako ste imate prirodno tamnije i gušće obrve za vas je najvažnije da održavate sve dlačice u jedinstvenoj formi. Najbolje bi bilo da jednom u dve nedelje izdvojite vreme i novac i posetite kozmetičara koji će vam napraviti savršen luk iznad očiju.
– Nađite nekog u koga imate poverenja i čiji vam se stil dopada. Ne morate baš stalno da trčite u salon, neka vam profesionalac ocrta oblik, a vi ga kod kuće održavajte redovnom negom. Za potpuni efekat koristite bezbojnu maskaru ili malo gela. Sa tako doteranim obrvama izgledaćete tip top i bez šminke – savetuje Damone Roberts šminker atraktivne Megan Fox.

POPUNJAVANJE
Ukoliko imate tanje obrve, sa adekvatnom olovkom i uz malo strpljenja postićićete savršen izgled obrva.
– Ako ste plavuša koristite olovku dve nijanse tamniju od boje kose. Ako ste brineta izaberite dva tona svetliju olovku za obrve – preporučuje Damone.
Kada olovkom popunjavate obrve, prvo ih začešljajte nadole, povučite nežno gornju liniju obrva. Onda ih vratite, popunjavajte praznine, nedostatke, i oivičite oblik koji želite da napravite. Na kraju ih iščetkajte i nanesite gel.

NIJANSIRANJE
Farbanje obrva je uobičajeno ako želite da ih uskladite sa tonom vaše kose. To nije stvar koju biste trebalo da radite kod kuće, zato se uvek opredeljujte za salone.
– Za većinu plavuša biramo nešto tamnije nijanse, jer one izgledaju preterano bledo i isprano. Smeđokose devojke često žele da imaju bakarne, karamel obrve i za tu nijansu mešamo dosta boja. U svakom slučaju, bojenje obrva prepustite profesionalcu da ne biste imali narandžaste ili spaljene obrve – kaže Damone.


Izvor:Blic Zena
 
Član
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
5
Moja drugarica je jednom ofarbala obrve bojom za kosu, i nije ispalo tako lose... Ali ja se jos ne usudjem na to... Plasim se da ostanem bez obrva... :) Da li mislite da je to opasno? Hvala vam na svim ovim savetima.... :yea:
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Probaj, ali ne sama, daj frizeru da ti to odradi. Znam ženu koja to radi godinama, ali joj farba frizerka koja joj farbu na obrvama drži možda 5 minuta, i to izgleda sasvim dobro. Ali opet, napominjem, nemoj sama, frizeri imaju iskustva s tim.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Jesenji trend - deblje i prirodnije obrve

Jesenji trend - deblje i prirodnije obrve

Večernje novosti 02.11.2010 13:36



Ako ste čestim čupanjem previše stanjili obrve, sada je pravo vreme da ih malo pustite da rastu i date im drugi oblik

Uz aktuelne stilove mejkapa vizažisti ove sezone savetuju debele obrve, ali ne i neuredne - važno je da izgledaju što prirodnije.

Ako ste čestim čupanjem previše stanjili obrve, sada je pravo vreme da ih malo pustite da rastu i date im drugi oblik.

Mesta na kojima su dlačice proređene popunite olovkom u nijansi obrva ili senkom za oči, ali se potrudite da na kraju izgled bude što prirodniji.

Ako imate svetle obrve, nikako ih ne potamnjujte tamnom olovkom ili senkom, izaberite nijansu do dve tamniju od vaših obrva.

Gušće obrve naglašavaju oči


Deblje, prirodne obrve ne izlaze iz mode poslednjih nekoliko sezona, pa tako su u trendu i ove zime. Teže, deblje crne ili smeđe obrve čine nas mlađima, naglašavaju oči i produbljuju pogled, zbog čega ih je prigrlila većina žena koje drže do svog izgleda.



 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Pravilnom njegom do lijepih trepavica

Pravilnom njegom do lijepih trepavica

4233_big.jpg


Budite pažljivi, nježni i vodite brigu o svojim trepavicama, baš kao što ste brinete za kožu, kosu, nokte...

Koja žena ne želi imati lijepe duge i guste trepavice? One daju novu perspektivu očima, daju im ljepši oblik i dojam da su oči veće. Upravo zbog toga, većina žena svakodnevno nanose različite vrste maskara i koristi uvijače za trepavice, kako bi upravo postigle dojam gušćih i duljih trepavica, te općenito ljepši izgled.

Na žalost, neke žene jednostavno nemaju prirodno lijepe trepavice, pa često pretjeruju s nanošenjem maskare, stavljanjem umjetnih trepavica, ili pak ne uklanjaju šminku prije spavanja, što sve može dodatno oštetiti trepavice, to mjere da u potpunosti otpadnu. Zbog toga, budite pažljivi, nježni i vodite brigu o svojim trepavicama, baš kao što ste brinete za kožu, kosu, nokte. One također štite oči i bez njih oči bi bile izložene različitim česticama prašine.

Serum za trepavice

Određene maskare imaju već u sebi serum za trepavice, koje ne samo im daju volumen, nego ih i njeguju. Maskare sa serumom možete prepoznati po tome što se sastoje od dvije komponente, koje se nanose na trepavice – prvo serum, a onda maskara. Serum možete koristiti sam, bez stavljanja maskare, zbog njegovih njegujućih svojstava. Nanesite serum ujutro i navečer prije spavanja i već za mjesec dana trebali biste vidjeti značajnu razliku.

trepavice04.jpg


Redovito skidanje maskare


Maskaru, pa tako i puder, sjenila, olovke za oči i svu šminku obavezno skidajte prije spavanja, kako bi se koža, pa tako i trepavice mogle „odmoriti“ i „disati“. Kada ne biste skidali maskaru prije spavanja, trepavice i njihov korijen bi se isušio. Vodootporne maskare obavezno čistite s tonikom za skidanje vodootporne maskare. Ona naime mnogo jače prijanja uz trepavice, što znači teže skidanje i njihovo lakše oštećivanje.

Ne trljajte prejako

Osim što trebate koristiti primjerena sredstva za čišćenje šminke, posebno što se tiče maskare, nikako nemojte trljati maskaru s trepavica. Na komadić vate stavite mlijeko
ili tonik za čišćenje šminke, zatvorite oči i pritisnite vatu na oči i samo držite 10-ak sekundi, kako bi se maskara lagano otopila. Nakon toga, uklanjanje maskare, pa i one vodootporne biti će vrlo lagano. Trljanjem ćete samo počupati trepavice.

Koristite nove proizvode

Svima je poznato da šminka ima svoj rok trajanja, a maskara je posebno osjetljiva jer se radi o vašim očima. Naime, na četkici maskare vrlo lako se nakupljaju bakterije, koje mogu prouzročiti upale očiju. Također, maskare nakon nekoliko mjeseci upotrebe postaju suhe, ne razmazuju se više kako treba, što znači da i vaše trepavice više neće nakon njezinog nanošenja izgledati kako treba. Preporuka je da se maskara mijenja svaka dva mjeseca.

Ne režite ih

Vjerovali ili ne postoje osobe koje podrezuju svoje trepavice, a ako ste vi jedna od njih, odmah prestanite s tom praksom. Normalno je da trepavice nisu jednake duljine, one prema vanjskom kutu oka su uvijek dulje, a one prema unutarnjem kutu su kraće i za to postoji razlog, a to je zaštita oka.

Nabavite Latisse

Radi se o novom lijeku koji pospješuje rast trepavica, može se dobiti na liječnički recept, ali samo ako imate ozbiljnih problema s opadanjem trepavica. Osim toga ima određene nuspojave kao i svi lijekovi. No, ono što je sigurno, od njega će vam trepavice biti dulje i gušće. Lijek je, inače, lansirala farmaceutska kuća Allergan Inc, širom svijeta poznata kao proizvođač Botoxa.


trepavice03.jpg


Ovo obećaju proizvođači Latissea
Izvor: Žena.hr



 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Lažne trepavice odlično ističu oči

13. 01. 2011. 08:00h| Vestinoline


Lažne trepavice odlično ističu oči


Najprirodniji, a opet glamurozan izgled postići ćete lepljenjem nekoliko pojedinačnih trepavica iako se drugi tip, celovite veštačke trepavice, lakše i brže nanose. Cena im je oko 600 dinara.

123115_trepuska_f.jpg
Prirodne ili veštačke, duge trepavice su uvek u modi

Pojedinačnim trepavicama stvara se utisak gustoće na predelima na kojima ih nema dovoljno, a celovite dodaju volumen čitavoj liniji trepavica.


Pre nanošenja povucite olovku po gornjem delu oka i razmažite je kako bi se manje video lepak. Tek tada na koren trepavica nanesite lepak i pričekajte da se malo osuši.


Uhvatite trepavice za vrh i lepite od spoljne linije oka, što bliže ivicama, prema nosu. Nakon što ste ih dobro pričvrstili, uvijte ih i nanesite maskaru, samo pazite da ne preterate.


Kad želite da skinete veštačke trepavice, budite što nežniji. Omekšaćete ih ako na njih pritisnete peškir natopljen toplom vodom ili ih samo premažete vazelinom.


"Trajne" se ne šminkaju


U kozmetičkim salonima stavljaju “trajne” trepavice, a cena ugradnje je od 1600 do 3500 dinara. Budući da su jako tamne, na njih ne treba stavljati maskaru.



 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Za savršene obrve potrebno je samo malo pažnje

Za savršene obrve potrebno je samo malo pažnje

Žena.hr
18.01.2011 20:48




Koliko puta vam se dogodilo da ste obrve previše počupali, te morali mjesec ili više čekati da ih ponovno možete formirati prema želji? Pročitajte savjete i spriječite pogreške

Koliko brige zaista vodite o svojim obrvama? Jesu li vam one samo usputno zlo koje morate silom prilika održavati ili u njih polažete više pažnje? Bez obzira koji ste tip žene, činjenica je da lijepe obrve uljepšavaju vaše lice, posebno oči.

U obrvama i njihovom održavanju i formiranju u biti nema mnogo mudrosti, a ono o čemu biste zaista morali voditi računa je da ne izgledaju poput gusjenica ili pak da se ne svode na tanku crtu. Bilo koji oblik obrva imate, one se mogu urediti tako da dobiju svoj najbolji mogući izgled. Zbog toga smo pripremili za vas savjete kako održavati lijepe i njegovane obrve.

Redovito održavanje
Ukoliko ste zadovoljni s vašim obrvama, sve što trebate je redovito ih održavati, odnosno čupati višak dlačica, što vam ne bi smjelo uzeti mnogo vremena. Ukoliko ih predugo pustite bez održavanja, sami sebi ćete zagorčati život jer ćete ih svaki puta ponovno morati ih oblikovati, a tu se onda mogu javiti pogreške, što na kraju može imati vrlo loš rezultat.

Profesionalne ruke
Ukoliko niste sigurne u svoje vještine čupanja obrva, posebno njihovog oblikovanja, posjetite kozmetički salon, gdje će vam osobe koje su obučene za to urediti obrve. Posebno to preporučujemo ženama koje su, primjerice, izrazite dešnjakinje, što znači da im je veliki problem čupati lijevu obrvu i obrnuto. Nakon što uredite svoje obrve u salonu, sve što trebate je održavati oblik obrva redoviti čupanjem nanovo izraslih dlačica. Uvijek možete svakih nekoliko mjeseci ponovno urediti obrve u salonu.

066c06e4c0f2ade3ae2f9667a5f27759.jpg

Čupajte polako i oprezno
Koliko puta vam se dogodilo da ste obrve previše počupali, te morali mjesec ili više čekati da ih ponovno možete formirati prema želji? A zbog čega vam se to dogodilo? Zato jer ste žurili ili niste polagali dovoljno pažnje. Uzmite si malo vremena i kad počupate dio, pažljivo promotrite čupate li pravilno, male greške mogu se sakriti...

Uredne obrve
Ako imate obrve koje vole biti nestašne, odnosno bježati na sve strane, za ljepši izgled morate ih držati pod kontrolom. Za to će biti dovoljno malo vazelina ili malo gela za kosu (pazite da ne nanesete previše jer će se inače primijetiti da su vam obrve slijepljene i da imaju neprirodan sjaj).

Konture za obrve
Ako zaista ne možete nikako formirati svoje obrve, a ne želite trošiti novac na kozmetičare, kupite naljepnice koje ocrtavaju željeni oblik obrva, zalijepite ih na svoje obrve i počupajte po tim konturama. To je vrlo dobar način za oblikovanje, ali i daljnje održavanje obrva.

c853fd5ba06bf475f5cfdd51a6773e55.jpg

Olovke za obrve
Jedna od najvećih grešaka koje čine žene sa tankim i svijetlim obrvama je da ih boje s pretamnim olovkama ili nanose previše boje, što dovodi baš do suprotnog efekta. Nabavite svijetlu olovku za obrve i nanosite ju vrlo lagano. Postoji još jedna metoda koju preporučuju poznati šminkeri, a to je da nakon što uredite obrve četkicom da kroz njih prođete sa sjenilom za oči koje je za nijansu svjetlije od obrva, što će im dati lijep i prirodan izgled.

Počupali ste previše i što sad?
Na žalost, nakon što ste se zanijeli i počupali previše, nema brzog povratka natrag. Morate čekati da ponovno izrastu što može potrajati i do dva-tri mjeseca, ovisno od osobe do osobe. Ukoliko ste pogriješili na jednoj obrvi, na žalost, istanjit ćete morati i drugu jer u protivnom izgledat ćete još smješnije. Najbolji način za njihovo ponovno oblikovanje je da pustite dlačice da rastu. Taj period neće biti estetski toliko lijep, ali s tamnijim sjenilima okolo očiju, jačim puderom i sjenilom ispod obrva, možete s više ili manje uspjeha prekriti dlačice koje rastu. No, pazite da ne ispadnete kao da ste član obitelji Adams.



 
Učlanjen(a)
29.04.2009
Poruka
3.068
Nadogradnja trepavica za magičan pogled


Žene uvek teže ka savršenom izgledu, a na listi prioriteta mnoge su upisale dugačke i guste trepavice. Ukoliko maskare ne daju dobre rezultate nadogradnja trepavica je pravi hit. To je laka i bezbolna metoda koja izgleda prirodno, a naglašava lepotu vaših očiju.



1955_sminka-08-vmitic_hfbp.jpg
U nekoliko koraka kozmetičar i estetičar, Aleksandra Ljuma iz salona “Trend” na Vračaru otkrila je sve prednosti i mane nadogradnje trepavica.
POSTUPAK

Postupak je bezbolan. Tretman traje do 40 minuta. Treba samo da legnete na krevet i opustite se. Veštačke dlačice se umaču u smesu za pričvršćivanje i lepe na vaše postojeće trepavice. Postupak je bezbedan jer lepak ne dodiruje oko kao ni očni kapak.
MATERIJALI
Koristi se specijalni lepak, najčešće providni ili crni. Klijent može da izabere kratke, srednje, duge i ekstra duge dlačice, a najčešće se koriste u crnoj boji. Kod nas se koristi tehnika nadogradnje sa sintetičkim pramenovima koji deluju vrlo prirodno i zavodljivo jer je korišćenje prirodne dlake mnogo skupo. Ukoliko odabrete duže dlačice i crni lepak koji se pažljivo nanosi, oči dobijaju mačkast izgled sa efektom ajlajnera.
NEGA
Veoma je važno da se trepavice ne kvase vodom, uljima ili kremama u prvih 24 sata nakon nadogradnje. Nove trepavice će trajati od četiri do šest nedelja, ali za maksimalne rezultate preporučuje se da na svake dve nedelje dopunite one dlačice koje su ispale.
CENA
Nadogradnja trepavica ima prednost u odnosu na lepljenje veštačkih jer je postojanija. Uvek postoji mogućnost da se veštačke trepavice odlepe ako ih sami sebi niste lepo zalepili. Nadogranja košta 1.200 dinara, dok za korekciju treba izdvojiti u zavisnosti od broja ispalih dlačica po 200 dinara.
6145_trepavice-foto-Public_f.jpg

ŠMINKA
Nakon nadogradnje nikako ne treba trljati trepavice kada se umivate. Što se tiče skidanja šminke trebate biti malo obazriviji i nežniji, a preporučuje se korišćenje odstranjivača koji su bazirani na vodi. Uvijači mogu da ih oštete, a nadogradnjom se postiže lep efekat tako da maskara često nije ni potrebna.

Izvor:Zena Blic
 
Član
Učlanjen(a)
28.01.2010
Poruka
63
Probala sam depilaciju koncem i oduševljena sam!Za oblikovanje obrva treba malo vežbe,može i na nekom drugom delu tela da se uvežba.Počupaju se i najsitnije dlačice,dobije se odličan oblik,manje boli nego pincetom,uz sve to i nema ničeg jevtinijeg,treba samo malo konca za šivenje,a toga ima u svakoj kući.Ova devojka je to jako lepo pokazala: YouTube - Eyebrow Threading
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Sezona superdugih trepavica

VRUĆI TREND

Sezona superdugih trepavica


news_3473.jpg

Ovog će proleća biti u trendu ruževi i senke gotovo fluorescentnih boja, ali i trepavice duže nego ikad!


Inspirisani stilskim ikonama 30-ih i 70-ih, veliki dizajneri i njihovi vizažisti najavljuju vrlo veselu sezonu. Ovog proleća i leta usne će krasiti intenzivne nijanse crvene, narandžaste i boje fuksije, dok će se na kapcima presijavati najživahnije nijanse žutih, zelenih, plavih i ljubičastih senki neretko začinjenih svetlucavim česticama.

Za one kojima se ne da baviti bojama, vizažisti su pripremili alternativne lookove s vrlo naglašenim trepavicama, koje su inače rezervisane za hladnu jesenje-zimsku sezonu.

Ako dosad niste bili skloni uvijanju i lepljenju veštačkih trepavica, krajnji je čas da počnete vežbati njihovo nanošenje. Ljubitelji nešto diskretnije šminke, odlučiće se za aplikaciju snopića parcijalnih trepavica na spoljnje uglove kapka, dok će odvažnije među nama otići u kozmetičke salone na ugradnju ekstenzija. Taj poduhvat zahteva mnogo strpljenja i veliku vještinu (kozmetičarke) te vašu (finansijsku) spremnost jer, u zavisnosti od broja ugrađenih trepavica, njihova cena često prelazi stotinu evra.

'Tradicionalisti' će se pouzdati u najnovije modele maskara. Nakon Lancômeove Oscillation i Turbo Lash All Effects Motion Estée Lauder, vibrirajućem trendu pridružio se i Avon vrlo povoljnom maskarom Sonic Boost, koja vibracijama oponaša cik-cak pokret profesionalnog vizažista. Engleski make-up mag Rimmel lansirao je maskaru Lash Ačelerator koja istodobno izdužuje trepavice, jača ih i podstiče njihov rast zahvaljujući posebnom kompleksu Grow-Lash. Volumizer francuskog Bourjoisa predlaže kreiranje voluminoznih trepavica u dva koraka uz pomoć četkica različitih debljina, dok Max Volume Twist njemačke Nivee omogućuje kreiranje različitih lookova odabirom jednog od tri položaja pre otvaranja maskare.


Izvor: tportal.hr



 
Natrag
Top