Nega obrva i trepavica

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Male tajne lepih obrva

Ženski kafe 27.10.2009 19:46



Najbolje je čupati samo one dlačice koje iskaču iz glavne linije, a svakako to učini nakon tuširanja, kada je koža najmekša, što će svakako pridoneti ublažavanju bola

Kod obrva je najvažnija njihova debljina, dužina i zaobljenost, a pri njihovom oblikovanju najbolje je pratiti postojeći oblik i možda ih samo malo usmeriti kako bi izgledale što prirodnije, a opet stilizovane. Naravno, treba paziti da se ne postigne protivefekat, jer ako ih previše zaobliš, mogla bi da izgledaš kao da se stalno čudiš.


Najveće greške događaju se kod čupanja, jer uvek smeta još pokoja dlačica, pa se napravi rupa u obrvi.
Najbolje je čupati samo one dlačice koje iskaču iz glavne linije, a svakako to učini nakon tuširanja, kada je koža najmekša, što će svakako pridoneti ublažavanju bola. Ako pak nisi stručna u tome, potraži pomoć kozmetičarke.
Kada postigneš da obrve napokon izgledaju uredno, male nepravilnosti mogu se korigovati specijalnim olovkama za obrve koje dolaze u kompletu s četkicom.

Pošto si ih lagano iscrtala, počešljaj ih četkicom. Na taj način razmazaćeš liniju olovke, pa će se stopiti s obrvom. Pazi da boja obrva bude u skladu s tvojom kosom.
Ako si plavuša i imaš svetle obrve, ne preporučujemo korišćenje olovaka, već senki u istom ili za nijansu tamnijem tonu, koji će izgledati prirodno. Ako su ti obrve neposlušne, ne žele da stoje kako ste ti to zamislila i vraćaju se u prvobitni položaj – imamo rešenje – fiksator za obrve! To je gel koji se vrlo jednostavno nanosi na njih, a upakovan je poput maskare. Lagano začešljaj obrve četkicom i gel će učiniti svoje. Tvoje obrve uokviriće oči na najbolji mogući način.





 
Poslednja izmena:
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Pravilna nega obrva i trepavica

Pravilna nega obrva i trepavica

Blic žena

Ukoliko želite da vam trepavice budu guste, sjajne i duže, negujte ih pravilno, a ponekad namažite i ricinusovim uljem. Evo još nekoliko saveta koji će vam u tome pomoći:

21188_svtrepavice-shutterstock21790561_f.jpg


- Obrvama treba da korigujete oblik, ali nikako da ga sasvim izmenite. Dovoljno je da iščupate suvišne dlačice koje izrastaju ispod linije obrva, poneku koja strči iznad linije ili prema slepoočnici.


- Bilo bi dobro da prvo oblikovanje obrva prepustite stručnjaku, to jest kozmetičarki kako se ne bi dogodilo da ih previše stanjite ili nejednako oblikujete.
- Pincetu pre upotrebe očistite alkoholom, a pre i posle čupkanja dlačica dezinfikujte kožu.


- Da bi obrve lepo izgledale i njih treba da negujete svaki dan. Uveče ih namažite kremom, nežno izmasirajte i zagladite u smeru rasta. Želite li da budu čvršće i gušće, namažite ih ricinusovim uljem. Nanesite kap ulja na meku četkicu za zube i njome nežno četkajte obrve u smeru rasta i prema gore.
Što se tiče trepavica, tu je priča malo drugačija, ali je veoma važno da i njih negujete pravilno da bi rasle i da bi bile duge i guste. Evo šta treba da znate i na šta treba da obratite pažnju.


- Tokom života trepavice sve slabije rastu i sve su ređe, pa nije retkost da osobe koje su u mladosti imale guste i dugačke trepavice, u starosti jedva da imaju nekoliko kratkih dlačica. Taj proces ne može da se izbegne, ali može da se uspori.


- Višegodišnje korišćenje šminke, tačnije ostaci nekorektno očišćene šminke, oštećuju koren trepavica. Postaju slabije, pa i otpadaju.


- Boju olovke i senke uklonite mlekom za čišćenje lica, a maskaru posebnim sredstvom za njeno uklanjanje ili uljem za negu dečje kože. Nakon toga trepavice, pomoću vate, operite mlakom vodom i obavezno na njih i deo kože oko očiju nanesite posebnu kremu za negu nežne kože oko očiju.


- Ricinusovo ulje, ali i bademovo, koristiće u nezi trepavica. Veoma malo ulja (manje od kapi) nanesite na sasvim mekanu četkicu i njome ih u smeru rasta četkajte najnežnije što možete.

 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Greške prilikom oblikovanja obrva

Greške prilikom oblikovanja obrva

She.hr 07.04.2010 09:09



Obrve daju okvir licu, naglašavaju vaše oči i ističu dobre strane izgleda. No, žene ih najčešće ili potpuno zanemare, ili postanu "žrtvama" pretjeranog čupanja obrva

Naravno, najbolje je kloniti se oba ova ekstrema. Pravilno oblikovane obrve mogu potpuno promijeniti izgled lica i naglasiti vaše najbolje, ali i najlošije strane. Nepočupane obrve daju neuredan izgled, no dobro uređene mogu laskati vašem licu i dati vam mladolik, uredniji i svjež izgled.

Koje su najčešće greške koje žene rade kada su u pitanju obrve?


Preterano čupanje


Ovo je jedan od najčešćih problema kada su obrve u pitanju. Većina žena i mladih djevojaka prije prvog čupanja ne zatraži savjet stručnjaka ili barem iskusnije osobe, pa se lako zanesu i iščupaju više dlaka nego što to uredan i lijep izgled zahtijeva. Ako obrve previše stanjite, oči su manje izražajne, a lice poprima umoran izgled. U usporedbi s jako tankim obrvama koje su bile u modu u prošlom stoljeću, danas su in malo deblje obrve, koje izgledaju prirodno.


Ako ne znate koliko i kada počupati, potražite savjet kozmetičarke ili vizažista – jednom kada vam on ili ona odrede osnovni oblik, kasnije ćete lako sami održavati idealnu formu.


Crtanje obrva pretamnom olovkom


Ako su vaše obrve rijetke, nemojte nikako ovaj problem rješavati tamnom olovkom. Ako želite ispuniti obrve, neprirodan izgled izbjeći ćete korištenjem olovke koja je za otprilike dvije nijanse svjetlija od boje vaše kose. Druga opcija je korištenje kista i ispunjavanje obrva puderom za obrve. Ako su vam obrve doista toliko rijetke, možete koristiti i olovku i puder, ali oprezno.


e44fbf22cb3c7f86b83e9c5e28ab9a0a.jpg

Previše podrezane obrve


Ako obrvama želite dati prirodnu konturu, možete to učiniti tako da ih, prvo počešljate, a zatim one dlake koje su preduge lagano "dovedete u red" škaricama. No pripazite, ako odrežete previše dlaka ili ih jako skratite, uništavate prirodan oblik obrva. Kako biste izbjegli ovaj problem, prvo dobro počešljajte obrve, a zatim skratite, ako je moguće, jednu po jednu dlaku. Podrežite samo preduge obrve, a one koje su normalne dužine, nemojte dirati.


Prekratke obrve


Kratke obrve izgledaju manje elegantno nego lijepo oblikovane, duge obrve, odnosno one prirodne dužine, koje slijede konturu oka. Mjesto gdje vam obrva treba završavati možete pronaći tako da jednostavno prstima potražite kraj kosti na kojoj počiva obrva. Ako su vaše obrve završile davno prije kraja te kosti, morat ćete ih ponovno pustiti.


 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Osvojite pogledom: 4 top saveta za duže i gušće trepavice

Osvojite pogledom: 4 top saveta za duže i gušće trepavice

Blic žena


Iako danas imamo ogroman izbor svakojakih proizvoda za negu trepavica, ne treba da zaboravimo na stare dobre trikove. Nekad su oni najbolji.

6891_trepavice_if.jpg


MASLINOVO ULJE

Namažite maslinovo ulje na koren trepavica i po njima, ostavite da deluje pet minuta i onda isperite mlakom vodom. Radite ovo mesec dana i počeće da vam rastu nove i jače trepavice.

VAZELIN

Nanesite pred spavanje vazelin uz koren trepavica i po čitavoj dužini. Ujutro isperite mlakom vodom.

VITAMIN E

Vitamin E je jedan od najboljih lekova protiv opadanja trepavica, a naći ćete ga u većini apoteka. Koristi se naisti način kao i vazelin.

IZBEGAVAJTE UVIJAČ

Kako biste dali trepavicama vremena da se oporave, izbegavajte uvijač dva-tri meseca, pogotovo onaj koji se zagreva.





 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Obrve i trepavice - za zavodljiviji pogled

Obrve i trepavice - za zavodljiviji pogled

Ljepota.ba 30.05.2010 16:10



Obrve i trepavice igaju veliku ulogu u lepoti pogleda, stoga je veoma bitno da ih pravilno negujete i održavate. Da bi oči i dalje bile vaš glavni adut, poslužite se malim trikovima i učinite vaše trepavice i obrve gušćim i sjajnijim.

Obrve svakako iziskuju korekciju, ali to ne znači da im potpun morate promjeniti izgled, stoga nemojte pretjerivati u čupkanju. Dovoljno je da uklonite višak koji je ispod ili iznad obrva i izgledat ćete prirodnije, a samim tim i ljepše. Za prvo oblikovanje bilo bi dobro da odete kod kozmetičara kako bi naučili da ih pravilno čupate same. Vodite računa o čistoći pribora za oblikovanje obrva a navečer svakako ih namažite s malo kreme za lice koju uobičajno koristite.
Trepavice neće postati gušće i čvršće ako ih čupate ili kratite, naprotiv, stoga to nikako ne činite. Umjesto toga vodite računa da skinite temeljito šminku s trepavica, jer ostatci maskare i druge kozmetike oštećuju korijen i dovode do njihovih ispadanja.
Ukoliko ste u mogućnosti (na odmoru, na plaži i slično) što manje se šminkajte, jer ćete na taj način pomoći obnavljanju trepavica. Prije nego što nanesete maskaru trepavice uvijite posebnim uvijačem kako ne biste morali nanositi mnogo slojeva. Ipak budite na oprezu da ne pritisnete prejako uvijač i prelomite trepavice na pola.

Mali savet
: bademovo a osobito rinucisovo ulje je odličn za njegu trepavica stoga u jako malim količinama (dovoljno ja kap – dvije) i utrljajte u trepavice-ljekovita svojstva gotovo ćete osjetiti odmah. Učinite da vaš glavni adut budu lijepe oči i zavodljiv pogled.
 
Član
Učlanjen(a)
12.02.2010
Poruka
356
Eh, žalim one koje imaju problema sa trepvicama. :D
Meni su duge trepavice od Boga date. :flirt:
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Pravilno čupanje obrva

Pravilno čupanje obrva

Ženski kafe 13.06.2010 11:52



Mnoge žene ne vole da čupaju obrve jer ih to boli, pa ovaj 'posao' poveravaju kozmetičarki. Saveti koji slede pomoći će vam da pravilno i bezbolno sredite dlake iznad očiju.

Bol koji se oseća dok čupkate obrve nije zanemariv. Da biste ga izbegle ili svele na minimum, pre nego što počnete da čupate obrve, kremom dobro namažite i obrve i deo oko njih. Bol će potpuno nestati ako ovom postupku prethodi običan spa. Dakle, posle kupanja koje traje bar petnaestak minuta, idealno je vreme da se srede obrve. Zašto? Zato što se pore otvore i rašire dok se kupate, te je tako lakše čupkati dlake.
Već duže vreme u modi nisu tanko počupane obrve, što je dobro jer, one vašem licu daju iznenađen pogled ili izgled zlobnice.
To vam može biti i olakšanje jer vam sada treba mnogo manje vremena, ali to ne znači da obrve treba zapostaviti.


Ovako se obavlja pravilno čupanje obrva:


Čupanje obrva
nije posao koji se može obaviti za minut-dva. Odvojite dovoljno vremena za to.

Unutrašnja strana obrva trebalo bi da bude u ravni sa unutrašnjim uglom oka. Sve što je izvan tog područja, trebalo bi počupati.
Kako se određuje najviša tačka luka obrve? Stavite olovku vertikalno ispred oka uz spoljnu ivicu šarenice. Mesto gde se seku obrva i olovka je tačka najvišeg luka.
Po pravilu, obrve počnite čupati sa donje strane, od unutra prema spolja. Luk oblikujte čupkajući dlačicu po dlačicu. Ovo treba obaviti polako, bez žurbe.
Debljina prve polovine obrve trebalo bi da bude oko 6 – 7 mm, a druga polovina stanjuje se postepeno. Nemojte praviti nagli prelaz, izgledaćete napadno.

Savet za kraj: Ako se vaša pinceta za obrve malo istupila, provucite njene vrhove kroz turpiju za nokte, tako ćete je malo naoštriti a samim tim i smanjiti bol kod čupkanja.





 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Kako se stavljaju veštačke trepavice

03. 07. 2010. 18:39h | Mondo

Kako se stavljaju veštačke trepavice

Najjednostavniji put do glamuroznog izgleda su veštačke trepavice, ali ako odlučite da ih koristite ovog leta, zaboravite na tešku šminku. Malo ružičastog, ili rumenila u boji kajsije, odgovarajući sjaj za usne i - spremne ste.


27511_greeneye_f.jpg



Veštačke trepavice se proizvode u više dužina, a najvažnije je da odaberete onu koja odgovara dužini vaših prirodnih trepavica.

Prave se od veštačke ili prirodne dlake, a mogu se nanositi kao ceo venac, ili kao pojedinačni snopovi.


Pre nego što stavite veštačke trepavice, na prirodne trepavice nanesite tanak sloj maskara. Zatim se na obod venca veštačkih tepavica nanese odgovarajući lepak u veoma tankom sloju.

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=AzxFgOzoPrM&feature=player_embedded"]YouTube - How To Apply False Eyelashes (by Kandee Johnson)[/ame]

Veštačke trepavice zatim pritisnite uz sam koren trepavica i sačekajte da se lepak osuši. Ako je lepak za veštačke trepavice u crnoj boji, preko ivice nanesite tanku liniju ajlajnerom.


Ukoliko želite da vaše prirodne trepavice izgledaju samo malo gušće, onda je dovoljno da na spoljašnjem uglu kapka dodate jedan ili dva snopa veštačkih trepavica.

U tom slučaju, lepak nanesite na koren snopa, a zatim ga prislonite između dve vaše trepavice. Ovu akciju najlakše ćete izvesti ako koristite pincetu.




 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Mali saveti - Kako bezbolno srediti obrve

Mali saveti - Kako bezbolno srediti obrve

Savjeti.hr 10.08.2010 14:17



Svi znamo da danas možete odstraniti sve dlake sa tijela pa tako ni obrve ne čine razliku. Odtranjivanje obrva zna biti vrlo bolno, no evo kako ih oblikovati, a da ne boli...

Trebat će vam prava kozmetička pinceta. Nemojte štedjeti na pinceti. Jeftine pincete su i slabe kvalitete. Investirajte malo više novaca i kupite kvalitetnu pincetu.

Odlučite kakvu formu će vam imati obrve. Netko voli das u obrve duže, tanje, kraće ili deblje, u luku ili ravne.

Kakav god oblik da želite morate početi od unutarnje strane obrva pa prema van.

Koristite toliko vruću vodu koliko možete podnijeti, no ne kipuću. Vruća voda je ključ. Vruća voda otvara pore na koži pa je bezbolno izvaditi dlaku. Umočite krpu u vruću vodu i prislonite na obrvu koju želite obraditi, te tako držite do 1 minute. Ponovite 2-3 puta. Kad ste gotovi sa pincetom počnite čupati dlake iz obrve. Ponovite postupak sa drugom obrvom.






 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Sama svoj majstor - Farbanje obrva

Sama svoj majstor - Farbanje obrva

Ženski kafe 03.09.2010 10:29



Obrve možete da bojite i kod kuće, same. Potrebno je samo da nabavite farbu za obrve i da budete malo pažljivije nego kad farbate kosu.

Mnoge žene se ne usuđuju farbati obrve kod kuće jer se plaše da će im boja ući u oči i tako oštetiti vid. Potrebno je samo malo pažnje i ovaj postupak biće odrađen sa lakoćom. Ukoliko ste ofarbali kosu u nijansu koja se baš i ne slaže sa bojom obrva, potrebno je i njih obojiti kako bi vaše lice došlo do izražaja.
Evo kako se to radi:

Farbanje obrva
se radi na opranom i očišćenom licu. Potrebno je mlekom i tonikom otkloniti sve nečistoće pogotovo sa dela koji prektiva obrve.

Obrve moraju da budu potpuno suve pre nego što se na njih nanese farba.
Boju za obrve pripremite onako kako je naznačeno na uputstvu.
Laganim pokretom nanesite boju na svaku obrvu i sačekajte oko 10 do 15 minuta.
Kada obrve dobiju boju koju ste želeli, farbu prvo skinite vatom koju ste prethodno pokvasili hladnom vodom. Ovaj postupak ponovite nekoliko puta sve dok se farba potpuno ne skine. Zatim hladnom vodom dobro isperite, prvo gornji deo lica, i na kraju celo lice.
Ukoliko bude potrebno, očistite lie mlekom još jednom.
Obrve posušite i namažite (najbolje je da upotrebite neke hidratantne kreme koje će sprečiti perutanje kože ispod obrva.







 
Natrag
Top