Navigacije, mape, uređaji, uporedivanje i analiza mapa - here, tom tom, topmap

Učlanjen(a)
05.02.2017
Poruka
224
Moze biti no malo bi bilo nezrelo da Google napise Street View a da to nije. (slika u prilogu)
No meni je Google Maps svakako samo POI baza, cak i u Njemackoj nije u rangu TomTom-a. Mape, traffic info, kamere (stacionarne, mobilne) profili vozila.plus kamion itd.
Daleko je jos Google Maps od profi navi jer nema neke od nabrojanih elementa da bi se uvrstio kao navigacija. Moze pomoci u nedostatku prave ali tu sve staje.
Ja samo tu nadjem.lokaciju i dalje je saljem u profi navi.
No ono sto ne mozemo zanemariti je veličina Google i buducnost. Jednostavno su ogromni, imaju resurse i ne moze se pretpostavili njihov rast.
Licnog sam.misljenja da jedna navigacija ne treba da isključuje drugu. Ja mislim da je kombinacija najbolja. Kao sto rekoh Google Maps kao adresar i POI bazu pa i provjeru rute (sa velikom rezervom) i saljem dalje u TomTom ili iGO NextGen.
Sto se tice Njemacke TomTom nema konkurencije. Malo sam razocaran ne(tacnoscu) Here.mapa s obzirom da je veliki njemacki Trio vlasnik Here Mapa.
No da to ne dovede neiskusnog citaoca u zabunu,, svaka od nabrojanih navigacija dovest ce vas na cilj sada mozda.malo nesto duzom/kracom rutom itd ali dolazite na cilj.
Sto bi rekli kod nas "sve je to u 10 deka"
Jedino sto ne mogu oprostiti NNG (iGO) je bajati i beskoristan traffic servis. Najvise mi nedostaje dojave zatvorenog puta kao kod TT ili cak.ako.ima dojavu o blokadi i dalje rutira kroz istu. To NNG mora pod hitno ispraviti. Ista iskustva imaju kolege.i na velikom.stranom forumu (nazalost).
TomTom Go traffic servis nevjerovatan, instant i vise puta sam spasen kazne zbog Live Mobile Speecam servisa. Super je to sto.kada prodjem.pored mobilne kamere TomTom.pita da li je speedcam i dalje tu. Na taj nacin cuvamo tacnost servisa.
Sve ovo govorim za Njemacku, za ostatak svijeta ne znam.

Mozda grijesim ali iskreno u navigacijskom smislu nemam bas interes za GM

Sent from my SM-N950F using Tapatalk
 
Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
916
1. Moze biti no malo bi bilo nezrelo da Google napise Street View a da to nije. (slika u prilogu)
2. No meni je Google Maps svakako samo POI baza, cak i u Njemackoj nije u rangu TomTom-a. Mape, traffic info, kamere (stacionarne, mobilne) profili vozila.plus kamion itd.
3. Daleko je jos Google Maps od profi navi jer nema neke od nabrojanih elementa da bi se uvrstio kao navigacija. Moze pomoci u nedostatku prave ali tu sve staje.
4. Ja samo tu nadjem.lokaciju i dalje je saljem u profi navi.
5. No ono sto ne mozemo zanemariti je veličina Google i buducnost. Jednostavno su ogromni, imaju resurse i ne moze se pretpostavili njihov rast.
6. Licnog sam.misljenja da jedna navigacija ne treba da isključuje drugu. Ja mislim da je kombinacija najbolja. Kao sto rekoh Google Maps kao adresar i POI bazu pa i provjeru rute (sa velikom rezervom) i saljem dalje u TomTom ili iGO NextGen.
7. Sto se tice Njemacke TomTom nema konkurencije. Malo sam razocaran ne(tacnoscu) Here.mapa s obzirom da je veliki njemacki Trio vlasnik Here Mapa.
8. No da to ne dovede neiskusnog citaoca u zabunu,, svaka od nabrojanih navigacija dovest ce vas na cilj sada mozda.malo nesto duzom/kracom rutom itd ali dolazite na cilj.
Sto bi rekli kod nas "sve je to u 10 deka"
9. Jedino sto ne mogu oprostiti NNG (iGO) je bajati i beskoristan traffic servis. Najvise mi nedostaje dojave zatvorenog puta kao kod TT ili cak.ako.ima dojavu o blokadi i dalje rutira kroz istu. To NNG mora pod hitno ispraviti. Ista iskustva imaju kolege.i na velikom.stranom forumu (nazalost).
10. TomTom Go traffic servis nevjerovatan, instant i vise puta sam spasen kazne zbog Live Mobile Speecam servisa. Super je to sto.kada prodjem.pored mobilne kamere TomTom.pita da li je speedcam i dalje tu. Na taj nacin cuvamo tacnost servisa.
Sve ovo govorim za Njemacku, za ostatak svijeta ne znam.
11. U prilogu slika gdje pise da je kliknemo na plava mjesta da pogledamo Street View i ako probate mozete kretati se ulicom.napred, nazad itd ne samo 360°.
12. Mozda grijesim ali iskreno u navigacijskom smislu nemam bas interes za GM
Nisam nameravao da polemišem, ali ti to ovako sugestivnim tekstovima zahtevaš. Serbian Forum važi za jedan od najozbiljnijih foruma, bar za oblast navigacija, i ne mogu da dozvolim da tvoja tvrđenja ostanu bez komentara. Razlog je jednostavan. Neko će steći utisak da je ono što si napisao istina. Nažalost, nije!

1) Street View. U pravu si, bilo bi zaista nezrelo da Google nešto tvrdi a da to nije tačno. Ipak, Google ne tvrdi ono što si ti izvukao iz konteksta. Street View su PLAVE LINIJE koje idu ulicama, putevima, saobraćajnicama. Ispod tih linija se nalazi VIDEO SNIMAK na osnovu koga možemo izvoziti neku rutu a da ne izađemo iz kuće. PLAVI KRUŽIĆI, koje ti stalno pominješ su tz. PHOTO SPHERE tj. FOTOGRAFIJE sa uglom prikaza od 360 stepeni. Pošto Google servis Street View nije samo koristan za GMaps već i ZA PRIPREMU rute na svim navigacijama, smatram da je potrebno da se ovo jednom razjasni. Posebno što vidim da ni u svetu ovo nije dovoljno jasno.

2.jpg

U prilogu je početna slika (sl. 0) koja pokazuje kako bi izgledala Evropa bez podataka koje Street View pruža. Tamno plava polja prikazuju, nakon klika na žutog čovečuljka u desnom donjem uglu, kuda je sve Google vozilo prošlo. Tada se otvara i prozor na kome piše "Slike" i ilustracija onog što sam naveo, Street View (linije) i Photo Sphere (kružići). Kao što vidimo iz slika iz priloga, BiH uopšte nije mapiran, Srbija dobrim delom jeste, nažalost neki gradovi (Čačak, Kragujevac, Kruševac...) nisu dovoljno. Za utehu, Nemačka je još manje pokrivena snimcima vozila Street View. U Nemačkoj su samo veći gradovi mapirani na nivou Beograda, ostali nisu, recimo tvoj Hajdelberg (slika 9). Nažalost, onako kvalitetni auto-putevi nisu pokriveni... Hrvatska i Slovenija su na Evropskom nivou. Nadam se da će svima biti jasno iz slika koje sam priložio...

Dragi mladi kolega, sada ću pokušati vrlo kratko da prokomentarišem ono što si napisao u svom postu.

2) Obećao sam da neću više hvalititi GMaps. Dakle, da li je u rangu TomTom ili ne, neka svako zaključi za sebe. Samo da te podučim, kamere (stacionarne, mobilne) nisu elemanat profesionalne navigacije. U mnogim državama su zabranjene. Ovde je odgovor i na još neke tačke gde si isključivo hvalio obaveštenja u vezi sa zatvorenim putevim i kamerama. NIGDE NISI POMENUO KVALITET PRIKAZA SAOBRAĆAJNE GUŽVE U REALNOM VREMENU. Ne moraš odgovarati. Jasno mi je i zašto...
3) Mislim da ti ne znaš koji su elementi profi navigacije. Ono što ti obično navodiš, je nedovoljno.
7) Zašto Android TomTom nije dobra navigacija. U odgovarajućoj temi ću pokazati da Android verzije loše i rutiraju i rerutiraju.
8) Odavno je prošlo vreme da nam automobil, pa i navigacija, SAMO SLUŽE da nas dovedu na cilj. Ja dnevno prelazim 20 do 50 km.
9) Ako ti se već NNG (iGO) ne dopada, zašto si izabrao ona imena. Nekada Sygic_Truck, sada iGO_Fan. I preporuka "Vozi sa iGO_Avic (Pioneer)"... Bar preporuku promenu u "Vozi sa TomTom navi"
10) I GMaps nudi da upišemo incident ili kameru na putu. Da li nam to treba. Da li je to atribut profi navi ?
12) GM te ne interesuje. Ovu tačku NEMAM PRAVO da komentarišem jer je to tvoje neotuđivo pravo :)

Dragi mladi kolega, nadam se da ćeš shvatiti da su svi moji komentari bili dobronamerni i da ne želim dalju polemiku. Ti si napisao šta ti misliš, ja napisao šta ja mislim, i to bi trebalo da bude kraj.
 

Prilozi

  • 0.jpg
    0.jpg
    115 KB · Pregleda: 28
  • 1.jpg
    1.jpg
    147 KB · Pregleda: 27
  • 3.jpg
    3.jpg
    213,8 KB · Pregleda: 11
  • 4.jpg
    4.jpg
    142,4 KB · Pregleda: 11
  • 5.jpg
    5.jpg
    130,3 KB · Pregleda: 11
  • 6.jpg
    6.jpg
    215,8 KB · Pregleda: 13
  • 7.jpg
    7.jpg
    122,2 KB · Pregleda: 12
  • 8.jpg
    8.jpg
    239 KB · Pregleda: 14
  • 9.jpg
    9.jpg
    111,5 KB · Pregleda: 24
Učlanjen(a)
05.02.2017
Poruka
224
Napisao sam gore da moze grijesim po pitanju Street View no kako rekoh Google Maps je svakako obicna baza POI i nista vise od digitalnog atlasa.
Vec duze vrijeme si pokusao da nas ostale ubijedis da je GM broj jedan da bi na kraju dobio komentar od kolege koji ti kaze "cini mi se da ti nas hoces da ubijedis da mi koristimo GM" Ako se ne varam kolega HyperSnap.
Koliko sam do sada vidio NIKO se na forumu nije slozio sa sa tobom da je GM uopste upoteljbljiva a kamoli najbolja navigacija.
Ne znam gdje nije jasno ili gdje nisam napisao TomTom Real Time traffic?? Pa ne znam da li si imao prilike da vozis kroz Njemacku ili tamo gdje je aktivan TomTom servis pa da vidis kako ti se boja puta/trake instant mjenja ako je guzva. Ovisno o intenzitetu prelazi iz Zuta/Orange/Crvena uz to jos sve ostale dojave tipa radovi na putu, nesrece, zatvoreni putevi itd itd. TomTom kvaliteta real time traffica je br.1 (sam Sygic i jos neki kupuju TT servis)
Google maps (to.sam davno i slikom objasnjavao) kasni daleko za TomTom po pitanju dojava o saobracaju, guzvama ili promjenama na putu.
Svi znamo da Google Maps info uzima do vozaca dok TomTom ima info od vozaca, plus traffic toweri i saradnja sa motosavezima u prevodu dalekoo profesionalniji pristup nego Google Maps koji cak i u Njemckoj ima izmisljenje ulice itd itd.
Ja nisam rekao da ne volim iGO (ne citas) nego da zamjeram NNG na traffic servisu i Here.mapama na ne(tacnoscu). Ja sam i dalje iGO_Fan samo sam svoju lepezu navi prosirio sa TomTom.
To.mogu prvenstveno zahvaliti kolegi Davidovicu koji dosta vozi po Europi i njemu kao i.meni puno znaci kvalitetan, brz i pouzdan traffic info (sto Google Maps nema ili kasni)
Na njegov nagovor sam sa iGO (u Njemackoj) presao n TomTom cak sam.i kupio TomTom GO licencu i moram.priznati jedna od boljih odluka.
Da li su servisi poput kamera dozvoljeni ili ne to nije bitno, bitno je da su tu pa izvoli. Ima drzava gdje nisu zabranjeni ali GM to ne nudi.kao bi brzinu puta (na svim dijelovima).
Da li si do sada primjetio i da li ti je cudno da se NIKO nije slozio sa tvojim preporukama navigacija? Uprkos slikama, video zapisima itd.
Cak si kritikovao i Bokija i velike majstore na forumu (pa cak i sve nas) da.pausalno uzimamo izbor odredjenih navigacija tipa iGO, TomTom Sygic itd.
Pa.ne moze biti da od svih nas samo si ti provalio sustinu a mi svi ostali ne.
Kazes vozis 20 do 50km svaki dan, pa da li znas koliko km voze vozaci kamiona, autobusa, kombija, taxija dnevno koji su 98% opremljeni sa iGO Primo ili NG? Ovo 2% su Garmin Dezl, TomTom ili Sygic Truck.
Nakon vise postova ispade na kraju da je GM samo dobar u par gradova srbije, na drugu stranu poredjenje usluge Google u srb i Njemackoj necu ni komentirati :D
Sve je ok sto ti radis ali gomila slika, video zapisa i tvrdnji ne znaci da si upravu. Subjektivan sud ovdje dominira.
Svaki dan sam u autu sto zbog obaveza sto zbog voznje onako beze, sto znaci svaki dan sam manje vise na autoputu i naravno pratim TomTom traffic info i palim na licnom telefonu Google Maps. Zaseban telefon sam kupio samo za navi (prima net preko hotspot sa.mog licnog moba)
Desava se da su u 70% identicni ali ostalo 30% TomTom.je brzi i tacniji jer i sam nacin prikupljanja info je profesionalniji.
Kao veliki fan navigacija pratim sta to drugi imaju u autima...80% su to Standalone navigacije (vecinom TomTom), nesto malo Garmina ostalo telefon Google Maps ili neka deseta navi.
Kolega cini mi se ivica je stigao do Kusadasija sa TomTom a sta mislis da li je mogao tako sa Google.Maps?
Prvo.Map Management (skidanje po regijama itd)
Koliko je koristan GM bez Neta?
Nemas kamere?
Nemas ogranicenja brzine?
Offline rezim (medjutacke, poi, adresa, ruta)
Da ti nekim.slucajem zatreba kombi, kamion jer.mozda eto iznajmio si i prevozis stvari ili sta vec, znas koliko koristi od GM???
Tvrdim a vidim i ostatak foruma se slaze da Google Maps nije bio i jos nije navigacija. Svi ostali smo odlucili se na iGO, TomTom, Sygic ili nesto deseto iz nama objasnjivih razloga i preferenci ali jesmo.
Buducnost Google Maps je sjajna, mozda za par godina TomTom NNG i ostali.okace kopacke o klin ali za sada G. Maps je samo adresar sumnjive kvalitete mapa.
Ja evo ne savjetujem nikom da kupi/proba iGo, TT ili Sygic zato sto sam.ja ili neko deseti zadovoljan, jok. Nisu nam svima.potrebe i prefenrece iste. Mislim da ostali useri imaji vise nego dovoljno materijala da iscitaju i sami skontaju koja navi im je najbolja.
Na kraju neka ti admini izvuku statistiku forumske sekcije koja navi tema.ima.najvise upita, aktivnosti itd i bit ce ti jasno.

Uzdravlje svima i birajte ono sto je vama najbolje.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
916
NDS v1.8.19.1 vs TomTom GO v2.2.3

Uporedio sam ove dve TomTom Android verzije TomTom. U iGO stilu, slobodno ih možemo nazvati "TomTom nextgen navigacije". Skoro identične, isti navigacioni algoritam, iste mape i jedva primetne razlike u izgledu. Da nisam koristio MOD kolege @david0vich, koja ima u levom delu dodatu ikonicu za izbor moda rutiranja, ne bih mogao da ih razlikujem u vožnji.

Nds je ekstra radio do pre par verzija, al zadnjih par verzija su mu bukvalno ... kevu sa zaglupljivanjem i rutama "preko preče,naokolo bliže".... tu je kolega @navigas pa ce on da isprati u narednom periodu.

Kolega @chifta, evo, ispratio sam i mogu reći da na ovoj istoj ruti (Aksa prodavnica na Banovom brdu do kuće) obe Android TomTom verzije rade identično. I rade sasvim dobro. Bez ijedne zamerke. Obe me navode, na njihovim drugim slikama, dalje uz Požešku, ja skrećem u Blagoja Parovića i obe verzije identično rerutiraju. Nema zahteva za vraćanjem jer sam JA ŽELEO DA VOZIM OVIM PUTEM. Super!
Inače, nisam podesio, a to obe verzije imaju, da se na ekranu ispiše naziv ulice kojom se trenutno vozi.
Razlike su samo u pogledu informacija koje vozač šalje "negde". U verziji GO 2.2.3 se tapnem na ikonu kamere u donjem delu (gde su dozvoljena i trenutna brzina), šaljem informaciju da sam primetio saobraćajnu kameru (ili mobilnu - radar) a aplikacije u traci gore ispiše "Thanks!". Kod verzije NDS se tapne na traku gde su brzije i ponudi se "Report Speed Camera" i "Avoid Blocked Road". Mislim da ništa nisam izabrao od ove dve ponude, ali na sledećem ekranu piše "Choose a road" i nerazumne ponude: ista ulica (kojom već vozim) i POGREŠNA DOZVOLJENA BRZINA 80 km/h. Ovo još nisam razjasnio ni zašto ni kako... Takođe, kada se u vožnji tapne na levu gornju ikonicu (izbor načina rutiranja), samo se ikonica promeni, bude bicikl ili pešak, ali se i dalje prati vožnja automobilom. Dakle, ova ikonica je suvišna da stoji sve vreme na ekranu, zbunjujuća je...

Na kraju, možda nekima izgleda nevažno, pitao bih kolegu @david0vich zašto je uopšte menjao Logo koji se pojavljuje prilikom pokretanja programa a koji je i na mestu gde je info (About) pored "Navigation Software Development Kit". Kolega @Bocky72 je na drugom forumu, na isto pitanje, ljutito odgovorio "Šta smeta, želeli smo da se razlikujemo jer je u pitanju MOD verzija". Kolega Boki, smeta itekako. Ako ti ne razumeš, onda... Meni smeta iz razloga što je SLIKA koja se nalazi u špici jedne domaće serije i KOJA PREDSTAVLJA BEOGRAD (donja polovina - pink boja), uobličena tako da je dodat nepostrojeći minaret a Hram Svetog Save na Vračaru u "umetničkom izvođenju" više liči na turban ili nešto slično. To više nisu simboli Beograda... Zašto ?
 

Prilozi

  • Screenshot_20200904-162050.jpg
    Screenshot_20200904-162050.jpg
    47 KB · Pregleda: 22
  • Screenshot_20200904-162159.jpg
    Screenshot_20200904-162159.jpg
    41,1 KB · Pregleda: 25
  • Screenshot_20200904-162231.jpg
    Screenshot_20200904-162231.jpg
    42,2 KB · Pregleda: 20
  • Screenshot_20200904-194558.jpg
    Screenshot_20200904-194558.jpg
    45,4 KB · Pregleda: 21
  • Screenshot_20200904-194633.jpg
    Screenshot_20200904-194633.jpg
    29,2 KB · Pregleda: 23
  • Screenshot_20200904-194056.jpg
    Screenshot_20200904-194056.jpg
    46,5 KB · Pregleda: 25
  • Screenshot_20200904-194303.jpg
    Screenshot_20200904-194303.jpg
    39,6 KB · Pregleda: 25
  • Screenshot_20200904-194316.jpg
    Screenshot_20200904-194316.jpg
    42,1 KB · Pregleda: 23
  • Screenshot_20200904-194410.jpg
    Screenshot_20200904-194410.jpg
    40,4 KB · Pregleda: 43
  • Logo.jpg
    Logo.jpg
    30 KB · Pregleda: 65
VIP
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poruka
1.618
Ljutiti sam odgovorio?
Zanimljivo, kako se na osnovu ispisanih nekoliko reči, pa još na tuđem jeziku može zaključiti da je ljutito :) Nije bilo ni znaka uzvika niti podebljanih slova niti crvene boje...
Na stranu što je čovek pitao za ikonu, a ne za logo.

Na moju inicijativu promenjena je ikona, logo je kreirao kolega david0vich još mnogo ranije. Bože me sačuvaj nije mi ni palo na pamet da predstavlja Beograd a i iskreno baš me briga, dopao mi se.
Očigledno je i da ne gledamo iste programe a kamo li emisije...:D
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.118
Danas sam koristio navigaciju Tom nds i uporno sam dobijao instrukciju da ulazim u kruzni tok i da izadjem na prvom izlazu. Tu kruzni tok ne postoji niti postoje najave da ce ikada biti.

IMG_20200906_144441.jpg
Evo me sa autom ispred kruznog.
Screenshot_2020-09-06-14-45-25-804_com.tomtom.gplay.navapp.nds.jpg
Nakon sto sam izasao iz famoznog kruznog uspio sam screenshot da napravim. Ovo je samo jedan od razloga zasto mi je najdraza navigacija tom tom go mobile ali stara verzija jer sam prije dva dana prosao istom rutom i ttgm mi nije kruzni tok pokazala.
 
Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
916
Danas sam koristio navigaciju Tom nds i uporno sam dobijao instrukciju da ulazim u kruzni tok i da izadjem na prvom izlazu. Tu kruzni tok ne postoji niti postoje najave da ce ikada biti.
Nakon sto sam izasao iz famoznog kruznog uspio sam screenshot da napravim. Ovo je samo jedan od razloga zasto mi je najdraza navigacija tom tom go mobile ali stara verzija jer sam prije dva dana prosao istom rutom i ttgm mi nije kruzni tok pokazala.

Apdejt mape ne donosi uvek kvalitetniju i precizniju mapu

Nadam se da sam pogodio pravi nepostojeći "kružni tok". Zaintrigiralo me je u čemu je problem. Imam TomTom aplikacije na nekoliko telefona. Probao sam na njima i zaključio da je u pitanju pogrešna TomTom AŽURIRANA mapa za Android verzije NDS, GO Navigation a i za verziju GO Mobile, mapa v10.55.

IMG_20200907_105020.jpg

Kao što se vidi, na TomTom zvaničnom sajtu nije ucrtan nikakav kružni tok na raskrnici koju je snimio drugar @HyperSnap. Takođe, vidi se i prikaz saobraćaja u realnom vremenu na bulevaru Meše Selimovića... Šteta što saobraćaj još "ne vide" Android verzije. Inače, verzija GO Mobile TomTom navigacije, sa prethodnom verzijom mape v10.50, ne rutira nikakvim kružnim tokom, jer ga i nema. Neki krug sa tačkicama u sebi, koji se vidi, je možda nesrećno označen put za pešake, prva slika u prilogu. Dakle, to su rutiranja u navigaciji GO Mobile sa mapom v10.50. Sledeće dve slike su rutiranja sa istom navigacijom GO Mobile 1.18.1 ali sa najnovijom mapom v10.55 i tu je POGREŠNO UCRTAN KRUŽNI TOK. Sledeće 3 slike su rutiranja u verziji TomTom NDS MOD. Tu je i slika nepostojećeg kružnog toka. Na kraju su i slike iz navigacije HERE WeGo i GMaps koje TAKOĐE NEMAJU UCRTAN NEPOSTOJEĆI KRUŽNI TOK. Dakle, zvanične mape TomTom, HERE i GMaps NEMAJU UCRTAN KRUŽNI TOK, kako i tvrdi kolega @HyperSnap.
 

Prilozi

  • Screenshot_20200907-075617.png
    Screenshot_20200907-075617.png
    150,3 KB · Pregleda: 33
  • Screenshot_20200907-080650.png
    Screenshot_20200907-080650.png
    149,3 KB · Pregleda: 27
  • Screenshot_20200907_080024_com.tomtom.gplay.navapp.jpg
    Screenshot_20200907_080024_com.tomtom.gplay.navapp.jpg
    35,9 KB · Pregleda: 26
  • Screenshot_20200907_080039_com.tomtom.gplay.navapp.jpg
    Screenshot_20200907_080039_com.tomtom.gplay.navapp.jpg
    45,6 KB · Pregleda: 24
  • Screenshot_20200907-101242.jpg
    Screenshot_20200907-101242.jpg
    22 KB · Pregleda: 23
  • Screenshot_20200907-095935.jpg
    Screenshot_20200907-095935.jpg
    39,8 KB · Pregleda: 24
  • Screenshot_20200907-100111.jpg
    Screenshot_20200907-100111.jpg
    45 KB · Pregleda: 24
  • SC_022.jpg
    SC_022.jpg
    49,7 KB · Pregleda: 14
  • SC_023.jpg
    SC_023.jpg
    48,4 KB · Pregleda: 33
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
916
Evo me na istoj raskrsnici ali iz drugog pravca. Kruzni tok je ucrtan ali nisam dobio instrukciju na kojem izlazu da izadjem. Aplikacija je ostala nijema./QUOTE]
Nažalost, nešto nije u redu ni sa ovom raskrsnicom a ni sa skoro istim TomTom Android aplikacijama, NDS i TomTom GO Navigation. Eksperimentisao sam i nisam uspeo da nađem bilo kakav smisleni odgovor. Na ovoj raskrsnici, iz smera kretanja kolege @HyperSnap, nekada rutira kao kroz kružni tok, nekada kao da ga nema. Koristio sam GPS Fake za polaznu lokaciju, da bih imao i simulaciju vožnje, ali je isto nepredvidivo rutiranje bilo i sa izborom Start i Stop lokacija. Nekada se raskrsnica "pojavljivala" samim izborom druge alternativne rute. U programiranju je osnovno pravilo: pri istim ulaznim podacima, isti algoritam daje UVEK ISTI REZULTAT. Ovde to nije slučaj... nažalost. Ne bih se izjašnjavao šta ne valja: da li algoritam ili TomTom mapa na ovoj raskrsnici... Ovo je zaista velika sramota za TomTom. Ovo je još jedan dokaz da nove TomTom Android navigacije nisu pouzdane...
 

Prilozi

  • Screenshot_20200908-130916.jpg
    Screenshot_20200908-130916.jpg
    50,9 KB · Pregleda: 26
  • Screenshot_20200908-135351.jpg
    Screenshot_20200908-135351.jpg
    50,2 KB · Pregleda: 17
  • Screenshot_20200908-143843.jpg
    Screenshot_20200908-143843.jpg
    42,9 KB · Pregleda: 13
  • Screenshot_20200908-143901.jpg
    Screenshot_20200908-143901.jpg
    44,9 KB · Pregleda: 12
  • Screenshot_20200908-144647.jpg
    Screenshot_20200908-144647.jpg
    46,9 KB · Pregleda: 14
  • Screenshot_20200908-144702.jpg
    Screenshot_20200908-144702.jpg
    32,1 KB · Pregleda: 15
  • Screenshot_20200908-144729.jpg
    Screenshot_20200908-144729.jpg
    52,3 KB · Pregleda: 18
  • Screenshot_20200908-144751.jpg
    Screenshot_20200908-144751.jpg
    36 KB · Pregleda: 17
  • Screenshot_20200908-144805.jpg
    Screenshot_20200908-144805.jpg
    41,6 KB · Pregleda: 16
  • Screenshot_20200908-145800.jpg
    Screenshot_20200908-145800.jpg
    49,6 KB · Pregleda: 16
Natrag
Top