@navigas U Here Maps kucam "Vojvodjanska 6" i dobijem 3 ponude...Kada smo kod gresaka u Here Maps, hocu da ukazem na jos jednu, po mom misljenju vrlo ozbiljnu, a tice se algoritma pretrage. Naime, sasvim slucajno, proveravajuci kako se HereMaps snalazi u (inace novoj) ulici Mileve Maric Ajnstajn...
Druže, napravio si nedopustive greške i u jednom i u drugom primeru. Kažeš da si igrao "eci-peci-pec " i HERE navigacija te odvela 5km dalje od željene adrese. Čudi me da ti HERE Maps nije ponudila, kao meni, svih 20 rezultata pretrage. Igrajući "eci-peci-pec" si mogao otići i u Pančevo. Možda još dalje...Malo si me razočarao. Nadam se da se nećeš ljutiti zbog ovog termina
. Ipak, ne svađamao se, samo suprotstavljamo mišljenja. Morao si malo bolje da zatražiš adresu. Pogotovo, zbog posla kojim se baviš. Dakle, da si ukucao
Vojvodjanska 6, Novi Beograd, HERE Maps bi ti ponudila samo jednu i to ispravnu adresu :
U slučaju ulice Mileve Marić Ajnštajn, zaista ne razumem zašto ti se HERE Maps srozala
Pošto ne poznajem nikoga u toj novoj ulici, na netu sam potražio adresu onih tz. "smrdljivih" zgrada. Baš ružan izraz, ali kažu da je tako. Izabrao sam jednu adresu
Mileve Maric Ajnstajn 100 i evo šta mi je navigacija HERE ponudila :
Ja ne vidim nijedan razlog da si morao da pokvariš utisak po pitanju adresa u HERE navigaciji. Često prolazim tim krajem, do Dr Ivana Ribara, ali ne znam da li je mapa baš "ubola" pravu adresu. Mislim da jeste. Na "infograd" nema ove nove ulice i ne mogu proveriti. Smatram da i nema potreba. Osim smera Pionirske, niz Košutnjak, do sada nisam primetio ni jednu grešku na mapi koju koristi HERE navigacija.
Veruj mi, slobodno koristi ovu navigaciju, i bićeš miran. To ti ne kažem kao "zadrti" navijač navigacije HERE. Moji skoro svakoga dana moraju da odu do neke nove, nepoznate adrese. Traže stan. Nijednom ih navigacija nije pogrešno odvela. Juče su bili na adresi u Mirijevu, do Pupinove 19. Kažu da su oduševljeni iako su bili malo zabrinuti kako ih navigacija vodila. Kroz tesne ulice sa autoputa preko Malog Mokrog Luga. Nudim im iGO a li neće ni da čuju. Oni ne proučavaju navigacije. Kažu da im je HERE odlična. Tako su našli prekjuče Gandijevu 7. Zatro i ja imam isključivo poverenje u HERE navigaciju.
Što se tiče
iGO, rekao sam da smatram da je najbolja. Ali, juče me razočarala. Sa mapom HERE nema adresu
Trgovačka 16. HERE Maps me odvela direktno do kafića u tržnom centru "Mondo". Mogao sam odmah da se parkiram. Kod kuće sam proverio. Contrast mapa ima upisanu ovu adresu...Ali, već sam rekao. Smeta mi činjenica da moram da menjam mapu ako jedna omane. Koristim HERE navigaciju i ne brinem. Naravno, samo je bitno onda kada idem na neku nepoznatu adresu u Beogradu. Iako ovde živim već 37 godina, ne znam baš svaki kraj...
Nadam se da sam ti sa gornjim slikama vratio poverenje u HERE Maps navigaciju...Ponavljam po ko zna koji put. Navigacija mi je potrebna samo iz praktičnih razloga. Nemam nikakav interes da baš ovu protežiram. Jedino, prijateljima i drugarima sa foruma, želim da pomognem u izboru najbolje navigacije za Beograd. Oni, koji su me poslušali, nijednom se nisu požalili.
Probaj i ti malo češća. Nećeš se pokajati.
Pozdrav !