Nastanak Adam i Eva

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Jeli možda Adem imao dvije žene ona prva štoji stvori istovremeno i ona druga štoje stvori od rebra

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
20.03.2013
Poruka
65
Jeli možda Adem imao dvije žene ona prva štoji stvori istovremeno i ona druga štoje stvori od rebra

Ako mene pitaš, reći ću ti da podatak o drugoj ženi nisam našao u Bibliji. Da je ona postojala i da mi to treba da znamo, siguran sam da bi nas Bog o tome izvestio kao što je učinio o celom stvaranju.

Zato sam sklon da verujem da je to puka izmišljotina besposlenih ljudi.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Potpuno se slažem dasu to puke izmišljotine. Tema je zanimljiva neki znaju reći daje prva Ademova žena bila Lilit

Član
Učlanjen(a)
20.03.2013
Poruka
65
Potpuno se slažem dasu to puke izmišljotine. Tema je zanimljiva neki znaju reći daje prva Ademova žena bila Lilit

Da, i ja verujem da su izmišljotine. Jer sve što mi treba da znamo, Bog nam je to otkrio kroz svoju reč.

No ljudi su skloni da izmišljaju stvari iz raznih raloga a jedan od njih je i da skrenu pažnju na sebe.
Da oni budu prvi koji će nešto "pametno" izreći.

Drugi opet da napakoste, da izmene Istinu, treći da ponize druge i tako dalje , i tako bliže.

A ne znaju da Bog, ne samo da čuje šta mi govorimo ili pišemo, On zna i šta ćemo reći pre nego što zinemo.

Zato je jako važno paziti o čemu i kako govorimo jer će doći dan kada će svako odgovarati za sve svoje reči i postupke.

Pozdrav

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
lilit

Zanimljivi biblijski lik koji se u Bibliji ne pojavljuje često… skoro se uopće ne pojavljuje, bar pod svojim imenom. Tamo se spominje kao “vrišteća sova”, “noćna vještica” ili “demonStvarajući svijet…

… na svoju sliku stvori Bog čovjeka,
na sliku Božju on ga stvori,
muško i žensko stvori ih.

Postanak 1:27Jedino se spominje u odlomku:
Ondje će se sretat divlje mačke s hijenama,
jarci će dozivati jedan drugoga;
ondje će se odmarati Lilit, našav počivalište.
Izaija 34:14

Učlanjen(a)
30.07.2010
Poruka
37
stvorio sve zivotinje musko i zensko..sto odma ne stvori i muskog i zenskog coveka.zasto ne stvori evu na isti nacin kao i adama.jel da bi prica bila zanimljivija.zasto komplikovati?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
lilit

Zanimljivi biblijski lik koji se u Bibliji ne pojavljuje često… skoro se uopće ne pojavljuje, bar pod svojim imenom. Tamo se spominje kao “vrišteća sova”, “noćna vještica” ili “demonStvarajući svijet…

… na svoju sliku stvori Bog čovjeka,
na sliku Božju on ga stvori,
muško i žensko stvori ih.

Postanak 1:27Jedino se spominje u odlomku:

Ondje će se sretat divlje mačke s hijenama,
jarci će dozivati jedan drugoga;
ondje će se odmarati Lilit, našav počivalište.
Izaija 34:14

Ovo mi je zanimljivo, odakle Lilit u Isaiji(ako se biblija uopste ne nadovezuje na te mitove?). Ispada da je tacno ono sto jevrejsko predanje govori, mi svakako ne bi smo razumeli ko je Lilit,ako ne uzmemo tradiciju..
Lilit je vestica, kasnije je to postala a bila je prva zena Adamova..

Edit:
Izraz ''Lilit'' se pojavljuje u originalnom hebrejskom: לִּילִ֔ית
Cita se Lil-It , ali se to razlicito prevodi.. Neki koriste izraz 'sova'.

Poslednja izmena:
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Ijako sam vjernica , jedno pitanje je potpuno nejasno , dali su Adam i Eva imali unučad . Ako su imali dva sina , KAINA, I ABELA . Bog je rekao; Ljubite se i množite. No kako su Kajin i Abel mogli imati potomstvo kad drugih ljudi nije bilo , a ni žena , nije bilo? Dali je taj dijo Biblije izgubljen u vremenu?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ijako sam vjernica , jedno pitanje je potpuno nejasno , dali su Adam i Eva imali unučad . Ako su imali dva sina , KAINA, I ABELA . Bog je rekao; Ljubite se i množite. No kako su Kajin i Abel mogli imati potomstvo kad drugih ljudi nije bilo , a ni žena , nije bilo? Dali je taj dijo Biblije izgubljen u vremenu?
Imali su Adam i Eva još dece ali se u Bibliji pominju samo muska deca, to je razlog..

Natrag