Naplaćuje se taksa na šetnju

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Pa znaš kako.... nije baš da i nisu uradili ništa. I ne znam na koji narod misliš? Ja bogami kad se upoređujem sa nekim, sigurno se neću tešiti što sam bolja od onog cige što spava ispod plavog mosta, već ću biti kivna što nisam bolja od Donalda Trampa... tako i u ovom slučaju, kad kažem normalne zemlje, uopšte ne mislim ni na Albaniju ni na afričke zemlje.
A to i da smo u pozitivnom smislu posebni, to stoji.. pa mi Srbi smo nebeski narod bre! ;)
"Oblong (Ilinois)- Zakonski je kaznjivo voditi ljubav za vreme lova ili pecanja na dan vaseg vencanja."
"Ames (Ajova) - Muz, nakon sexa sa svojom zenom, ne sme da popije vise od tri gutljaja piva dok jos uvek lezi u krevetu sa njom ili dok je drzi u naruciju."
Evo, nije ni Albanija, a nisu ni afričke zemlje, već "najdemokratskija" zemlja na svetu, kolevka mudrosti, zemlja snova i rekorder po broju tupadžija na kvadratnom kilometru...

Učlanjen(a)
08.07.2010
Poruka
490
"Oblong (Ilinois)- Zakonski je kaznjivo voditi ljubav za vreme lova ili pecanja na dan vaseg vencanja."
"Ames (Ajova) - Muz, nakon sexa sa svojom zenom, ne sme da popije vise od tri gutljaja piva dok jos uvek lezi u krevetu sa njom ili dok je drzi u naruciju."
Evo, nije ni Albanija, a nisu ni afričke zemlje, već "najdemokratskija" zemlja na svetu, kolevka mudrosti, zemlja snova i rekorder po broju tupadžija na kvadratnom kilometru...

Blaah.... kladim se da nemaju korupmirano zdravstvo, rupe na putevima, mostove u raspadu, 80% socijalnih slučajeva u zemlji, 400.000 cigana koje ne postoje faktički, korumpirano sudstvo, kao i apsurde na svakom koraku gde god zakoračiš i pokušaš da otvoriš vrata... ;)
Evo, ja sve ovo menjam za to da završim u zatvoru ako se poseksam za vreme pecanja ili na dan venčanja :mrgreen:... Mislim... nema potrebe da se dižemo u nebesa, jer, niti smo nebeski narod, niti smo ništa posebno... glupavi smo. ja Srbiju volim i žustro je branim kad krenu napadi sa strane, ali ovako interno među nama, Srbima.... ništa ovo ne valja. I to svi znamo, zar ne? ;)

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Znamo... i onaj klip će da ima mnogo poseta...ali sutra će biti isto :dntknw:

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Blaah.... kladim se da nemaju korupmirano zdravstvo, rupe na putevima, mostove u raspadu, 80% socijalnih slučajeva u zemlji, 400.000 cigana koje ne postoje faktički, korumpirano sudstvo, kao i apsurde na svakom koraku gde god zakoračiš i pokušaš da otvoriš vrata... ;)

Pomenula bih Nemacku koja mi je prilicno bliska.Nemaju rupe na putevima ni mostove u raspadu (ne znam tacno koliko je socijalnih slucajeva ali ih ima prilicno za jednu takvu zemlju,jedino sto su bezbedni ispod tih mostova),korumpirano zdravstvo (doduse ne u tolikoj meri kao kod nas) svakako postoji i jos prilicno nepravilnosti vezanih za zdravstvo.Apsurda,takodje ima ali ne dolaze do izrazaja zbog samog standarda kao kod nas,rade to malo prefinjenije.Sto se pitanja Roma tice,verujem da si citala o njihovoj situaciji u Francuskoj...

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Evo, ja sve ovo menjam za to da završim u zatvoru ako se poseksam za vreme pecanja ili na dan venčanja :mrgreen:... Mislim... nema potrebe da se dižemo u nebesa, jer, niti smo nebeski narod, niti smo ništa posebno... glupavi smo. ja Srbiju volim i žustro je branim kad krenu napadi sa strane, ali ovako interno među nama, Srbima.... ništa ovo ne valja. I to svi znamo, zar ne? ;)
Zdravstvo? Pogledaj koliki procenat američkog stanovništva ima zdravstveno osiguranje, skapavaju po ulici jer za sirotinju u bolnicama nema mesta...
Srbi glupavi? Nemoj me terati da tražim odgovore na najprostija pitanja iz opšte kulture koja su postavljana čak i na njihovim koledžima, ono je za plakanje...
Možda odgovor nema mnogo veze sa temom, ali poenta je da se za takve stvari može čuti svuda u svetu, nismo mi izmislili toplu vodu! Ali ćemo iz neznanja reći kako nekih stvari nema nigde osim kod nas (i to uvek one loše, naravno).

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Ma ok je sve to...ali ovde, kod nas smo videli da stvari mogu mnogo bolje da funkcionišu makar sa više humanosti...ali socijalizam je iz neke navike ili potrebe za modernizmom i trendovima sa zapada postao neka vrsta sinonima za neuspešno i negativno...
Ovde može i mora bolje nezavisno od toga kako je u bilo kojoj drugoj državi na svetu.

Učlanjen(a)
08.07.2010
Poruka
490
Zdravstvo? Pogledaj koliki procenat američkog stanovništva ima zdravstveno osiguranje, skapavaju po ulici jer za sirotinju u bolnicama nema mesta...
Srbi glupavi? Nemoj me terati da tražim odgovore na najprostija pitanja iz opšte kulture koja su postavljana čak i na njihovim koledžima, ono je za plakanje...
Možda odgovor nema mnogo veze sa temom, ali poenta je da se za takve stvari može čuti svuda u svetu, nismo mi izmislili toplu vodu! Ali ćemo iz neznanja reći kako nekih stvari nema nigde osim kod nas (i to uvek one loše, naravno).

Gle,sve što ja pokušavam reći to je da smo inertan narod koji ne ume da priča. A kad se zadovoljstvo nakupi, onda lomimo ni krive ni dužne izloge po beogradskim ulicama, pa onda američki mediji prenesu tu sliku u svet i kažu: "e ovo su Srbi, da znate"... I onda mi mrzimo Amere što tako pričaju za nas... :)
Možda Ameri skapavaju po ulici jer nemaju zdravstveno osiguranje, ali zato imaju sistem koji pruža svakome šansu da uradi nešto u životu. Kako ovde pružaju šansu da se uradi nešto? Evo ja imam problem već danima sa administracijom oko prijave na posao. I umesto da izađu u susret i samo logički povežu činjenice kako bih ja dobila svoja legalna dokumenta (uopšte veliki moždani napor nije u pitanju), oni me vucaraju već danima od službe do službe... Znači ne daju mi da radim, tako ispada. U zemlji u kojoj ima ko zna koliko hiljada nezaposlenih. A dobijaju platu iz mog, tvog džepa?! :) Apsurd....
Navedi mi jednu stvar, jednu granu privrede, zdravstva, školstva, poljoprivrede jednu državnu službu koja je ok u Srbiji?
De, da čujem.

Učlanjen(a)
08.07.2010
Poruka
490
PTT i telekomunikacije! ;)

Ma kakav crni ptt :) Pa oni su pored eps-a do skoro bili najgori monopolisti, i iskreno se nadam da će ova nova fiksna telefonija imati sve više korisnika u odnosu na ptt... Telekomunikacije su ok, a znaš li zašto su ok? Zato što imaju zdravu konkurenciju.... Kada konačno osvane i taj dan da recimo jedan eps ima zdravu konkurenciju, lakše će se disati.

Član
Učlanjen(a)
13.02.2010
Poruka
4.075
Mislim da bi bilo stvarno sramota da se u nasoj zemlji i od nas, naplacuju usluge setnje po sumama, gorama i parkovima..Neka smisle neki drugaciji nacin kako bi zaradjivali novac a nas neka ostave na miru. Dosta bre vise nameta i kojekakvih taksi....

Natrag