Naplaćuje se taksa na šetnju

Učlanjen(a)
08.07.2010
Poruka
490
Ne, narod je prost. Kolektivna svest nam je 0 (nula).

Kad hleb bez ikakve logike poskupi 10 dinara, istog momenta cela Srbija prestaje da kupuje taj hleb!

E kad budemo shvatili važnost tog događaja i kad se konačno, budemo emancipovali kao sav normalan narod za nekih 100 godina, šta znam... polažem nade, mada nikad se ne zna, e onda možemo računati da smo nešto uradili. Do tad - nerviraj se pojedincu, dok ne crkneš!

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Ne, narod je prost. Kolektivna svest nam je 0 (nula).

Kad hleb bez ikakve logike poskupi 10 dinara, istog momenta cela Srbija prestaje da kupuje taj hleb!

E kad budemo shvatili važnost tog događaja i kad se konačno, budemo emancipovali kao sav normalan narod za nekih 100 godina, šta znam... polažem nade, mada nikad se ne zna, e onda možemo računati da smo nešto uradili. Do tad - nerviraj se pojedincu, dok ne crkneš!

Kolektivna svest jeste na niskom nivou, ali šta je sve narod pretrpeo...to i nije neko čudo...
Razumem šta hoćeš da kažeš ali bez organizovane pobune nema ništa, kao i bez žrtava...malo ko je spreman da da sebe ne samo što nije siguran hoće li to ikako vredeti nego i zbog toga što zna da gomila u njegovom okruženju nešto slično ne bi uradila.

Učlanjen(a)
08.07.2010
Poruka
490
Pa ybga, neće niko... i nikom - ništa :)

A što neće niko? Što neko ne da neki primer jednom? Ne volim kad ljudi čuvaju svoje doope ceo život.

Sem toga postoji valjda nešto što se zove princip.. pa makar to i prećutno uradili...za jačanje sopstvenog karaktera... ne znam.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Hteo je da kaže da nijedan, iole normalan narod ne bi trpeo sve ovo što trpimo mi. I ćutimo. Kao mule.
I bolje da ne kažem više ništa na ovu temu da se opet ne bih iznervirala.
Ne znam zašto ljudi misle da smo mi kao narod nešto posebni, u negativnom ili pozitivnom smislu??? Pa sve što se dešava oko nas, već se negde nekom desilo! Pa nismo mi vanzemaljci, ogledni kunići ili ne znam šta! Pa dovoljno je pročitati kojekakve nebulozne zakone po svetu, bedu u drugim zemljama, ili kolektivno ludilo drugih naroda, pa se zapitati-a šta su oni uradili???

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Pa ybga, neće niko... i nikom - ništa :)

A što neće niko? Što neko ne da neki primer jednom? Ne volim kad ljudi čuvaju svoje doope ceo život.

Pa tako ispada :dntknw:
Pa neće rekao sam što, pojedinci nešto urade ali to nije suštinska promena...a kako okolina to doživi, neko sažaljeva, neko se divi, neko se čudi...sve se svodi na priču i prolazni utisak.
Jeste, ljudi se čuvaju da bi nešto sačuvali...malo ko će da rizikuje posebno ako ne primećuje da to može da ima ikakve koristi za budućnost :dntknw:

Učlanjen(a)
08.07.2010
Poruka
490
Ne znam zašto ljudi misle da smo mi kao narod nešto posebni, u negativnom ili pozitivnom smislu??? Pa sve što se dešava oko nas, već se negde nekom desilo! Pa nismo mi vanzemaljci, ogledni kunići ili ne znam šta! Pa dovoljno je pročitati kojekakve nebulozne zakone po svetu, bedu u drugim zemljama, ili kolektivno ludilo drugih naroda, pa se zapitati-a šta su oni uradili???

Pa znaš kako.... nije baš da i nisu uradili ništa. I ne znam na koji narod misliš? Ja bogami kad se upoređujem sa nekim, sigurno se neću tešiti što sam bolja od onog cige što spava ispod plavog mosta, već ću biti kivna što nisam bolja od Donalda Trampa... tako i u ovom slučaju, kad kažem normalne zemlje, uopšte ne mislim ni na Albaniju ni na afričke zemlje.
A to i da smo u pozitivnom smislu posebni, to stoji.. pa mi Srbi smo nebeski narod bre! ;)

Član
Učlanjen(a)
27.03.2009
Poruka
530
@sendi

ok.

@death row

Upravo tako. Ništa bez konkretne akcije. Ali IMA ko da organizuje, dokle god tako mislimo - da IMA.

Ima ko = MI. Svi mi.
Nek' bude opet Čačak, Užice, Kragujevac.. Niš.... svejedno koji grad..

Ne da nema nego da IMA.
Trik u mozgu.

Dok sedimo ovako na dupetu ... nema.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Da, uvek se može naći gori primer...opravdanja odavno nema...ne izgleda da se stvari menjaju na bolje, već se samo komplikuju...na gore...

Upravo tako. Ništa bez konkretne akcije. Ali IMA ko da organizuje, dokle god tako mislimo - da IMA.

Ne da nema nego da IMA.
Trik u mozgu.

Dok sedimo ovako na dupetu ... nema.

Teška posla... ko može da okupi široke narodne mase i da mu neko veruje...ali da, uvek možemo da pričamo yes3

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Re,nemam zahvalnicu pa moram ovako...
Sto se poskupljenja hleba tice (dosta je bilo setnje,mora i o hlebu da se misli),da li je tek tako?
Kad cena brašna toliko ode gore (dobavljaci su povećali cene brasna za oko 80 % a poskupeli su i drugi "inputi" u proizvodnji) normalno je da se sve to odrazi i na cenu hleba,ko je lud da radi sa gubicima.
A zasto su dobavljaci podigli cenu brasna kad u robnim rezervama ima dovoljno psenice...vec nemam blage veze...

Natrag