Najveća prevara u istoriji čovečanstva???

Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
Trka u svemiru bila je i ostala u domenu nauke i najve'eg uspeha čoveka ikad. Logično je sumnjati. To je u ljudskoj prirodi. Znam kako je Jugin to prenosio, znam sve što je navedeno u ranijim pro sletanja argumentima i naravno da se sažem sa tim.
Ali, razglabajući ovu tezu, iz zezanja, polako se otvaraju mnoga pitanja koja dovode pod znak sumnje čitavu rabotu. Ne bi se ja tu bavio Van Alenovim pojasima, ali kad staviš prst na čelo i pod sumnju ono što ti je servirano preko tlevizije, pokušaš da se vratiš (rekonstrušeš) opšte stanje tehnike i geopolitčku situaciju onog vremna... Spakovati ljude u konzervu, pa uz to staviti opremu koja je, priznaćete gabaritna, pa sve to spičiti prema svemirskom telu, to da sleti pa ponovo poleti i vrati se modul, uz to da se snimak emituje prvi put preko stacioniranih satelita ( za njih je dobrim delom A. Klark zaslužan kao naučnik) uz kompjuter koji je na nivou digitrona, a da sve to bude rađeno in vivo, uz potpunu svest da se može pretvoriti u totalni debakl tom istorijskom trenu ( vreme Kenedija, početak rata u Vjetnamu, Kenedi ide i priča ono Ja sam berlinac, početak kubanske krize, zakuvavanje sa mafijom, niz ranijih kntinuranih neuspeha u svemirskom programu u odnosu na SSSR) akle, direktan presnos i čitav šou ne bi bio priređen da nije se verovalo u 100% uspeh. U suprotnom, da je Apolo buknuo u amosferi, da je makar jedna kamera zatajila, neko od kosmonauta se ugušio pred licem javnosti... pa taman da sva američka vlada uzme konopče i obesi se jer bi dokazala kako je totalno nesposobna. Njima je trebao uspeh. Zicer. To je bio isuviše veliki zicer da bi se uz svu ondašnju tehnologiju izveo 100% uspešno. A izveden je. Direktno. Takav rizik bi samo lud čovek preuzeo, a oprostite, u to vreme SAD nisu bile baš toliko blesave. Osnovi sumnje su u činjenici da je trebao, očajnički, bilo kakav uspeh. pa makar ga izmislili. Odatle tolko sumnji i osporavanja. Uzgred, kad se malo pregledaju snimci na yu tubu ( dobar je onaj štos snimak, ali kad ga odgleate nastvite sa drugima, gde ima zanimljivijih i stvarno zabrinjavajućih sekvenci stvarnih snimaka) stvarno se čovek zamisli.

Dodato posle 5 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Uzgred, NASA je nacionalni projekat, finansiran od države i veoma je rentabilan u kontekstu ekonomskog Mekenzijevkog razmišljnja, gde proizvodiš da bi trošio, a potrošnja, unštavanje skupih aparta je i te kako rentabilno. Amerika ekonomija počiva na ratu kao klasičnom simbolu potrošačkog društva: praviš potrošnu robu: municjiju, oružije, hranu i to moraš da praviš iznova i iznova. Uvek se traže potrošačke grane koje će moći brzo da "pojedu" stvoreno i traže nova ulaganja. Naftaši se tu, u tom delu, malko slabije pitaju. oni finasiraju ratove i medisjku podršku radi naftonosnih i polja uglja (po nestanku nafte, praviće se sintetičko gorivo od uglja po već postojećoj formuli iz 40 godina). zato se otimaju i zemlje sa rudnicima uglja a ne samo sa naftom.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
Mala ispravka: prvi televizijski prenos preko satelita bio je 1962, prvi direktni televizijski prenos s meseca iz orbite bio je 1967, znači dve godine ranije pre odlaska ljudi na mesec. izvor Телевизија - Википедија
Ako je gospodin Jugin video kosmonaute koje je prepoznao (jer ih zna od ranije) kako ulaze u raketllu , ako su to isto videli i Rusi (kosmonauti, novinari i špijuni) , ako je ta raketlla odletela, vinula se u nebesa i ako su Rusi preko svojih satelita (i radara) koje su već tad imali pratili putanju raketlle - pa ne znam onda čemu sumlja. Dobro, može neko da kaže da se nisu spustili na mesec, možda su samo ušli u njegovu orbitu ali i to bi Rusi otkrili preko svojih satelita a možda i ne bi, ali bi bar izrazili sumlju. Osim toga Rusi su imali toliko špijuna (u tom periodu) na ključnim mestima u Pentagonu i Ciji da se takva stvar ne bi mogla sakriti (jer organizovanje tako nečega traži puno ljudi).
A to da je ceo poduhvat bio riskantan to je činjenica , ali i da nije uspeo ne bi bilo prvi put da su se izblamirali, pa čitav program Apolo počeo je sa neuspehom a setimo se samo Čelindžera i pogibije svih članova posade. A da su uspeli, ušli bi u istoriju i danas bi raspravljali o tome da li je to nameštaljka:wink:
Ma ne mogu da verujem šta ja radim , dobro ako kažete da je sve to bila velika prevara onda neka tako bude, :-x SVEEE JE TO JEDNA VEEELIKA PREVARA, EVO I MENE NASA PLAĆA 500 000 000 000 000 000 000 000 000 00 . . . .$ DA ZATAŠKAVAM STVARI. ALI TVRD STE ORAH, NE DATE SE , PA SAM IZGUBIO ŽIVCE . .

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
Pretraži malo ruske sajtove. samo će ti se kasti. A da znaš kolega, mene KGB je lepo plaćao da otkrijem suprotno i dokažem superionost slovenske rase.

Član
Učlanjen(a)
23.03.2010
Poruka
160
Vidim jos raspisan konkurs za strane placenike pa ako neko moze da i mene ubaci preko veze,dosadilo mi da rmbacim za ovu moju bednu platu:)

Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
Nismo mi strani plаćenici. Mi smo paćenici. Radimo iz ljubavi preme, valjda, ćevapima i votki. Neko za hamburgere.
A to što je Jugin video kosmonaute...
Gledao sam ja na felevizoru, pa ako lažu, kako onaj Koperfild prođe kroz kineksi zid. I sad treba da verujem u to?
Da je mesec osvojen, drug Tito bi poslao jednu ekipu od svih republika i pokrajni na mesec, te tamo odmah napravio nesvrstane, započeo lov na antilope gnu i svašta još... A SSSR nikad nije hteo da ospori put na mesec da se ne bi desilo da sura njima ne kažu: a kako smo to mi slagali a vi niste?

Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
Kad već niko nije bio na mesecu, nešto se mislim da ja nabudžim neku raketlu od kontejnera i obložim je teflonskim tiganjima a unutra plutom za svaku sigurnost. Motor bih napravio od nekoliko luna (mislim na raketle zemlja zemlja ) imam ih dosta u dvorištu za nedaj bože neki novi rat. No ima jedan problem - nemam kosmonaute. Gospon Aleksije, pošto vi treba da dokažete superiornost slovenske rase mogli bi da se uključite u projekt i da budete prvi čovek ako ne čovek onda Sloven na mesecu . A i ti Šumadinac mogao bi da postaneš kosmički Šumadinac.
Da . . kad se popnete na mesec i ako vidite neku zabodenu zastavu vi je pocepajte i zakopajte, ako vas neko pita o njoj odgovor je - "Mi nikakvu zastavu nismo videli":dntknw:

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
Ja hoću! Osnovni podatci: imam 138 kila žive vage, IQ mi je 29, a visok sam 176 cm. Plava kosa i plave oči, mi daju za pravo da više ličim na amerikanca.Po svim standardima sam amer. Još pratim i one kečere i uživam u košarci. Imam sve predispozicije. Pa ako možeš neki veći kontejner...

Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
Imate idealne predispozicije , vama radijacija ne može ništa, samo ne znam za ovog Šumadinca ?

Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
Radijacija ne postoji. To smo dokazali. Rusi su bili na mesecu 1956 godine, o čemu postoji izveštaj Poltkomu SSSR-a, sa tim da je u periodu od 1957-58 izvršeno montiranje više hidrogenskih bombi, sa idejom da se u pogodnom trenutku kad se mesec nadje iznad Amerike, aktiviraju, tako da bljesak i x - zraci u jednom trenu osvetle SAD i taj deo Zemlje. Radijacija ne bi ni stigla do zemlje a sve živo bi crklo u sekundi. Kako bi se izbegla demontaža već instaliranih bombi koje bi pretvorile mesec u prašinu, gagarin je morao da kruži kao jedan u patroli, samo su ga provalili te je ispalo da je bio prvi čovek u orbiti, što nije tačno. Niz SSSR patrola (danas ruskih) krstari svemirom i uništava sve što proba da krene u akciju deminiranja. U tom cilju je bila i postavljena stalna karaula :svemirska stanica MIR, a pojedini šatlovi su rušeni čim pređu bezbedonosnu zonu. Eto, zato znam da ameri nikad nisu stigli na mesec.
Informacije: Milan Tarot, Kleopatra, Vidovita Zorka, Treće oko i časopis Misterije, kao i poverljivi protokol KGB prodat lično od B. Jeljcina u Berlinu za 0,34 DEM i pola litre špiritusa (nakon čega je onako plesao). Namerno se gojim jer salo sprečava zračenje. To preporučujem i vama.

Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
Znači moraćemo da odustanemo od projekta:(.Šteta a ja baš meračio jedan debeli kontinjer što bi rekli braća Romi.

Poslednja izmena:
Natrag