Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
ne znam nista napamet,daj mi taj biblijski stih pa cu da proverimAko citas otkrivenje, trebao bi da znas sled dogadjaja.
Zdravo Mire,Ovo nije tema o milenijumu...
Ali Zaokret, na odgovarajucoj temi za to, mi odgovori: na osnovu cega smatras da postoje dve grupe Hriscana, da se oni dele na one "koji ce ziveti na zemlji" i na one "koji ce ziveti na nebu"!?
Hvala.
Zdravo Mire,
nesto sam u guzvi pa brzam.
Evo najkrace
Luka 12:32
32 Ne boj se malo stado! Jer bi volja vašeg Oca da vam da carstvo.
To su 144.ooo otkupljenih sa zemlje na nebo.Njihov odabir je poceo nakon uskrsenja isusa Hrista na nebo i traje do Armagedona.U vreme pred pocetak Armagedona zivece ostatak od tog broja 144.000.koji ce se da kazem radi najlakseg razumevanja "dematerijalizovati" i pridruziti se svojoj braci da se taj broj do 144.000 dopuni. Nakon toga slede Armagedon pa 1000 godisnja vladavina isusa Hrista i njegovih 144.000 sucareva i susvestenika.Oni dobijaju besmrnost...koju cak ni andjeli nemaju.
Oni dobijaju besmrnost...koju cak ni andjeli nemaju.
Ovo su oni koji ce preziveti veliku nevolju i oni ostaju za zemlju i pridruzice im se oni koje Isus uskrsne iz drugog uskrsenja.U njima ce biti i Enoh,i Noje,Mojsije,Avraham,Isak,Jakov,David pa sve bitni zakljucno sa Jovanom Krstiteljom ,naravno svi ostali do Armagedona koje Isus odluci da uskrsne...za vecni zivot na zemlji
To sto ti tvrdis moras dokazati biblijskim stihovima.Ima bar nekoliko hiljada zajednica malo stado. Nije to mjerilo nego rod i učenje.
Naravno da iz površnog shvatanja propagiraš dematerijalizaciju jer piše da krv i tijelo neće naslijediti Božje carstvo. Nema gorih teologa od JS. Jasno je Jovan napisao da grijeh neće naslijediti Božje carstvo.
Kako nemaju.
Enoh je već gore nije ni umro na zemlji, kao i Ilija, Mojsije je vaskrsnut inače se ne bi mogaopojaviti na Gori Preobraženja.
David je u grobu.
To sto ti tvrdis moras dokazati biblijskim stihovima.
Naprimer kolko je otkupljenih ljudi sa zemlje na nebo???
144.000
dokaz
Otkrivenje 14:3
3 I pevahu kao novu pesmu pred prestolom i pred četiri životinje i pred starešinama: i niko ne mogaše naučiti pesme, osim onih sto i četrdeset i četiri hiljade koji su otkupljeni sa zemlje.
Sto se tice uskrsenja
Ako je Isus prvorodjeni iz mrtvih,
kako to da su Mojsije itd uskrsnuli pre njega???
Kad ovo odgovoris mozemo dalje
Zdravo Mire,
nesto sam u guzvi pa brzam.
Evo najkrace
Luka 12:32
32 Ne boj se malo stado! Jer bi volja vašeg Oca da vam da carstvo.
To su 144.ooo otkupljenih sa zemlje na nebo.
Vidis brate, tu vasa teologija "pada"!
Nemoj da si u zurbi molim te.
Na ovo moras obratiti posebnu paznju, pre svega drugog, jer o ovoj temi visi sva vasa teologija! Nije to Trojstvo ili bilo sta drugo, vec upravo ova tema je kljuc svega.
Isus kaze ovako: "imam i druge ovce koje nisu iz ovog stada, i njih moram da dovedem i bice jedno stado pod jednim pastirom"!
Ko su dakle "druge ovce"!?
Idemo redom:
Isus kaze: "Nikome nisam poslan, do izgubljenim ovcama doma Izraelovog"!
("malo stado")
Isus kaze ucenicima: (Mt. 10,6) "Nego idite najprijeizgubljenim ovcama doma Izrailjeva!"(''malo stado'')
Zatim Apostol Petar kaze: (Dela. 13,46)''Vama je najprije trebalo da se govori riječ Božija(''malo stado'' izraelci); ali pošto je odbacujete, i ne smatrate sebe dostojnima vječnoga života, evo obraćamo se neznabošcima''.(''druge ovce'' - ''veliko mnostvo'').
(Dela. 13,26) "LJudi braćo, sinovi roda Avraamova, i koji se među vama boje Boga,vama se posla riječ ovoga spasenja.". (Prvo je Jevrejima uputio poziv. ''malo stado'')
(Dela. 3,26) "Vama prvo Bog podigavši Sina svojega Isusa, posla ga da vas blagoslovi. (Prvo jevrejima ''malom stadu'')
(Dap. 11,19) "Oni, međutim, koji se rasijaše od nevolje, koja nasta zbog Stefana, prođoše sve do Finikije i Kipra i Antiohije ne propovijedajući riječ nikome do samo Judejcima. (Prvo Jevrejima ''malom stadu'').
(Rim. 1,16) ''Jer je ono Sila Božija na spasenje svakome koji vjeruje, a najprije Jevrejinu i Grku.";(ovde imas dve grupe zajedno ''Jevreje'' i ''Grke''(neznabosce) kojima se kasnije propovedalo).
Zato Isus kaze tamo: ''A imam i druge ovce koje nisu iz ovog stada, i njih moram da dovedem''.(Jovan 10:16).
Ko su ''druge ovce'' prijatelju?
Ceo Novi Zavet ti svedoci!
Postojala je podela i medju Apostolima u zavisnosti od poslanja, kojoj su grupi upuceni:
(Gal. 2:9) ''videvši da je meni povereno evanđelje među neznabošcima, kao Petru među obrezanima..i poznavši blagodat koja je meni dana, Jakov i Kifa i Jovan, koji se smatraju za stubove, dadoše meni i Varnavi desnice zajednice, da mi idemo neobrezanima a oni obrezanima''.
Jel vidis istoriju prve crkve, jel vidis ko je ''malo stado'' a ko ''druge ovce''?
Jel vidis da je postojala podela izmedju ''obrezanih'' i ''neobrezanih''?
Jel vidis da se radi o ''prirodnim izraelcima'' i ''mnogoboscima''?
Jel vidis da je njihovo sakupljanje pocelo odmah nakon Hristove smrti a ne u XX veku?
Imam toliko toga napisati da ne moze ni stati.
Uzmi pa citaj, nemoj da te lazu tvoje vodje..
Ne brate, to su "jevreji" to su "izraelci", oni su predstavljeni "ogranicenim brojem" od 144 000 , zato sto je njih "manje" (jel je malo prirodnih izraelaca prihvatilo mesiju) nasuprot "velikog mnostva", ciji je broj ''neogranicen" (koji su mnogobosci)!
Tako se i desilo i doslo je do "priliva pagana" u Hriscanstvo jos u prvom veku i to je "veliko mnostvo"!
Ovu temu moras doktorirati da bi shvatio najvecu zabludu vase organizacije, jel na tome sve stoji ili pada!
Imas konkordans, pa trazi termine "druge ovce", "malo stado", "izgubljene ovce doma izraelovog" i slicno, i videces podelu u Bibliji i videces da je postojala i u prvom veku , te shvatiti da se to nista ne odnosi na 20. i 21. vek...