Najbolji saveti za telo bez celulita

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Telo bez celulita za 30 dana

Telo bez celulita za 30 dana

Blic žena


Čak 70 odsto celulita je dug nezdravom stilu života, a za 30 "odsto" je kriva genetika. Da biste se rešili pomorandžine kore sa kukova, stomaka i zadnjice, četiri nedelje se pridržavajte specifičnih vežbi i pravilne ishrane.


13287_celulit_shutterstock_41575012_hf.jpg


Nisu neophopdne skupe kreme i preparati, dovoljno je da se posvetite svom telu i uspeh je zagarantovan


HODAJTE
Ne zvuči inovativno, ali je šetnja najbolji način da poboljšate svoje zdravlje i stanjite bedra. Hodajte redovno i brzo. Da biste postigli rezultate za 30 dana hodati jedan i po do pet kilometara dnevno, šest dana nedeljno.
Ekstra savet:
Pronađite rutu koja će vam biti zabavna, a za boji učinak neka bude brežuljkasta. Uvek nosite udobnu obuću. Pre šetnje ne zaboravite na istezanje mišića. Hodajte brže nego inače i dopustite rukama da se njišu, ramena zabacite unazad, bradu držite visoko i gledajte ravno napred.

CILJANE VEŽBE

Za postizanje glatke i zategnute kože važno je da vežbate. Nije neophodno preznojavanje u tertanama, klubovima. Ove vežbe ćete moći da radite u svojoj sobi.
Kick-kick: Sedite na pod, s jednom nogom savijenom u kolenu tako da vam je stopalo ravno na podu, dok je druga noga ispružena. Podignite ispruženu nogu i zadržite je pet sekundi. Istu vežbu ponovite s drugom nogom.
Poni: Stanite na kolena i laktove, a leđa držite ravno. Polako podižite levu nogu u kolenu savijenu pod uglom od 45 stepeni. Stopalo neka su iznad visine zadnjice. Zadržite nogu u vazduhu pet sekundi i ponovite pet puta. Istu vežbu ponovite i s drugom nogom.
Vežbe uz zid: Stanite desetak centimetara od zida, sa stopalima ka napred. Spuštajte se niz zid dok ne dođete u položaj kao da sedite. U tom položaju se zadržite od 30 sekundi do dva minuta.
Ekstra savet:
Da bi vaši kukovi bili čvrsti, butine zategnute posle svakog hodanja radite vežbe. Ponavljajte ih što češće.


KALORIJE
Jedite kad ste gladni. Nikad nemojte dopustiti da pregladnite, samo ćete se prejesti i pijte dovoljno vode.
Uvek jedite sedeći - tako ćete uživati u hrani i uštedeti kalorije. Takođe, bez obzira što ste na dijeti ne unosite manje od 1.500 kalorija dnevno.

Ekstra savet: Obavezno brojte kalorije. Tako, recimo, ako vam je željena težina 65 kilograma i imate između 18 i 30 godina, dnevno treba da unosite 2.300 kalorija. Ako imate između 35 i 55 godina, broj kalorija je 2.050, a ako imate između 55 i 75, dnevni unos kalorija pada na 1.800.



 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Pronađeno rešenje za celulit!

07. 02. 2011. 08:00h| Vestionline, She.hr

Pronađeno rešenje za celulit!

Da je celulit većini žena najveći neprijatelj dokazuje činjenica da tržište anticelulitnih preparata svakodnevno raste, a skoro se proširilo i na tekstilnu tehnologiju u vidu pobedonosnih pantalona koje obećavaju da će “neprijatelja“ uništiti za svega 28 dana.

128783_ipant_f.jpg

Ove pantalone možete da nosite ispod stvari i neometano radite sve u toku dana

Vakoal, japanski proizvođač donjeg rublja, najavljuje debi svog revolucionarnog proizvoda, "Aj Pent" (iPant). Naime, reč je o rastegljivim pantalonama čijim se nošenjem vizuelno smanjuje pojava celulita na struku, bedrima i bokovima, a tajna delovanja leži u samom materijalu pantalona.

Aj Pent pantalone izrađene su od Novarel Slima, najlonskog mikrovlaknastog materijala kojeg čine sićušne, porozne kapsule od kofeina. Kofein je dobro poznat stimulans koji povećava protok krvi i ima svojstvo spaljivanja masnoće.

Osim kofeina, Novarel Slim sadrži retinol, ceramid, vitamin E i aloe veru kao aktivne sastojke. Novarel Slim reaguje na prirodno trenje koje se stvara između odeće i kože tokom nošenja tako da otpušta aktivne sastojke koji deluju na kožu i razaraju stanice celulita. Tehnologija je hipoalergenska, a izdržljiva je do 100 pranja.

Anticelulitne Aj Pent pantalone trebalo bi da pokažu svoje delovanje u 28 dana, a rezultati bi trebalo da budu trajni. Aj Pent će se na tržištu pojaviti 10. februara 2011.


 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Zdrav i lagan obrok

Zdrav i lagan obrok

Ž. P. | 06. februar 2011. 16:08 | Večernje novosti

Čak 60 odsto žena koje se žale na celulit, ne ume da izabere zdrav obrok za večeru, pogotovo kada se nađu u restoranu ili u poseti prijateljima


Niskokalorično predjelo od ribe ili pilećeg mesa i barenog povrća pravi je izbor

REZULTATI najnovijih istraživanja otkrivaju da 60 odsto žena koje se žale na celulit ne ume da izabere zdrav obrok za večeru, pogotovo kada se nađu u restoranu ili u poseti prijateljima. Zato profesor na katedri za estetsku hirurgiju na Medicinskom fakultetu u Rimu dr Marko Gasparoti ženama savetuje:

* Zaobilazite predjela

Različite salate, sirevi, salame, koji se u restoranima uglavnom služe kao predjela, prave su „kalorične bombe“, bogate mastima i solima i ne treba ih konzumirati na prazan stomak, naročito ne uveče. Radije se opredelite za niskokalorično predjelo od ribe ili pilećeg mesa i barenog povrća, kao što su pasulj i brokoli koji stimulišu izbacivanje vode iz organizma. Uz to, proteini iz ovih namirnica usporiće apsorpciju šećera iz testenine i pirinča, koje možete odmah potom naručiti.

* Testenina i pirinač ne smeju biti raskuvani.
Samo kada su kuvani „al dente“, testenina i pirinač usporavaju apsorpciju šećera i sprečavaju njegovo pretvaranje u masti.

* Ako ste obilno ručali, preskočite večeru

Pojedite samo mešanu salatu od testenine, povrća i ribe.

* Ne jedite slatkiše

Ako na večeri sa prijateljima baš ne možete da odolite desertu, treba da prođe bar dva sata pre nego što odete na počinak, jer je upravo toliko vremena potrebno vašem organizmu da preradi sav šećer koji ste konzumirali.

* Pijte vodu

Da biste iz organizma što brže izbacili sve toksine koji podstiču pojavu celulita, pijte mnogo vode uz večeru.

* Uzdržavajte se obilne večere

Jedite namirnice koje se lako i brzo vare, konzumirajte obrok na bazi mlečnih proizvoda i testenina. Pred spavanje prošetajte ili odradite nekoliko laganih vežbica kako biste ubrzali metabolizam.



 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Tople kreme koje brišu celulit i oblikuju figuru

Tople kreme koje brišu celulit i oblikuju figuru

Žena blic 11.02.2011 12:21



Najbolji saveznik u borbi protiv kilograma i celulita koje smo nabacili tokom minulih praznika jesu tople kreme koje tope masti.

IMAMO JEDNU DOBRU I JEDNU LOŠU VEST
Svake godine tokom zime ispod kože dobijamo dodatnu količinu masti, koja se vremenom taloži i postaje sve trvrdokornija. Nekoliko milimetara, a u nekim slučajevima i centimetara, nikada više nećemo uspeti da skinemo. To je loša vest.
A dobra vest je da danas postoje kreme koje su odlična preventiva za taj problem. One tope masnoću pre nego što se uvuče pod kožu, pretvori se u salo i celulit, i upropasti našu figuru.
Za kraj imamo i najbolju vest. Tokom ledenih zimskih dana ove kreme će vam izuzetno prijati jer greju kožu. Sad će vam biti toplo po nogama, a u proleće, kad ih otkrijete, biće vam toplo i oko srca.


UBRZAVAJU CIRKULACIJU
Usporena cirkulacija jeste najveće zimsko zlo. Zbog toga se tkivo slabije snabdeva hranom i kiseonikom. Zimi se takođe manje krećemo, pa je usporena je i limfna drenaža. To doprinosi skupljanju vode i toksina u tkivu. Sve ovo je smrt za našu figuru i izgled kože. Vezivno tkivo bez hrane propada, a nakupljeni toksini i tečnost su odlika celulita u koži.


SADRŽE KOFEIN
Rešenje su tople kreme, koje po pravilu sadrže:
– Kofein, koji ubrzava cirkulaciju.
– Alge, koje sadrže jod. One ubrzavaju metabolizam masti i nadoknađuju minerale u koži.
– Glinu, koja greje i remineralizuje.
– Biljne ekstrakte, bršljan, divlji kesten, brezu i eterična ulja.

Obilno nanesite kremu na područje koje želite da tretirate, masirajte se kružnim pokretima dok koža ne upije kremu najmanje četiri nedelje
Tople kreme ubrzavaju cirkulaciju, pospešuju snabdevanje tkiva kiseonikom, pojačavaju sagorevanje masnih materija, stvaraju intenzivan osećaj toplote
Tople kreme ne treba da stavljaju žene koje imaju problema s proširenim venama i kapilarima. Njima preporučujemo da redovno nanose obične anticelulit gelove

RADE U NOĆNOJ SMENI
Ove kreme je najbolje namazati uveče, ušuškati se i prespavati s njima. Tokom noći se tkivo obnavlja, pa aktivni sastojci najintenzivnije ishranjuju, podstiču drenažu i prodiru duboko pod kožu. Većina njih stavlja se svako veče tokom mesec dana, ukoliko u uputstvu nije drugačije naznačeno. Nakon nanošenja ćete osetiti toplotu i lagano peckanje, što je znak da preparat deluje.


TOPAO TUŠ POJAČAVA EFIKASNOST
Delove tela koje ćete tretirati toplim kremama prethodno pripremite tuširanjem toplom vodom i blagim pilingom lufa rukavicom. Potom osušite kožu i nanesite preparat. Topla voda otvara pore i pomoći će koži da bolje apsorbuje aktivne supstance iz preparata. Uklanjanje preparata počnite toplom vodom, a pošto ga isperete, pređite postepeno na hladniju vodu. Nikada nemojte praviti nagli prelaz sa tople na hladnu.



 
Član
Učlanjen(a)
10.05.2010
Poruka
2.064
Vaš najbolji anticelulit plan

Vaš najbolji anticelulit plan


Pročitajte odgovore Cosmo eksperata na najčešća pitanja o celulitu i pronađite najbolju strategiju za oslobađanje od narandžine kore...

cosmopolitan

thumbnail.php

Ne postoji magična krema koja će za 15 dana ukloniti vaš celulit, zato učinite sve što možete da ga se rešite i počnite na vreme. Ukoliko obratite pažnju na stil života (ishrana, pušenje, fizička aktivnost) i redovno koristite pomoćna sredstva u vidu krema, masaža i drenaža, situacija se drastično može popraviti. Pročitajte odgovore na najčešća pitanja o celulitu, kako biste pronašli najbolju strategiju i ovog leta izgledali besprekorno.

Kako da razlikujem salo od celulita?
Postoji siguran metod da biste to otkrili: uhvatite palcem i kažiprstom sumnjivu zonu kao da želite da se uštinete. Ukoliko osetite bol, a koža je hladna i ima izgled narandžine kore, nema sumnje - reč je o celulitu.

COSMO RECEPT: Većina kozmetičkih salona koja je specijalizovana za anticelulit tretmane poseduje i različite vrste testova kojima se proverava koliku količinu celulita imate i koju vrstu. Pokušajte i sami da odredite u kojoj je fazi vaš celulit uz našu pomoć. Evo koje su četiri faze u razvoju celuluta:

Faza 0: Koža je zategnuta, a dok stojite ili ležite površina je bez vidljivih izbočina. Kada se koža uštine, pokazuju se tek poneke nepravilnosti.
Faza 1: Površina kože je glatka dok stojite i ležite, ali kada uštinete kožu, nabori postaju jasno vidljivi. Normalna faza za većinu žena.
Faza 2: Površina kože je glatka dok ležite, ali dok stojite dolazi do deformiteta kože.
Faza 3: Celulit je vidan dok stojite, ležite i sedite

Da li je zapisan u genima?
I da i ne. Postoje medicinski testovi koji mogu otkriti da li je postojeći celulit rezultat nasleđa ili, pak, životnog stila. Ovo nije na odmet jer ćete znajući to, naći i najbolju moguću strategiju u borbi protiv celulita.

COSMO RECEPT: Na internetu možete naći adrese specijalista i kozmetičkih salona koji nude različite vrsta anticelulit programa.

Zadržavanje vode: šta da radim?
Od zadržavanja vode, pa do celulita - kratak je put. Zato je limfna drenaža idealna - ovom specijalnom ručnom masažom pospešuje se protok limfe, a time i cirkulacija. Započinje se od pazuha i abdomena da bi se prešlo na noge koje su najugroženije.

COSMO RECEPT: Probajte sa fitoterapeutskom kupkom. Kadu napunite vodu temperature 37 stepeni, sipajte kilogram morske soli i dodajte 20 kapi esencijalnog ulja mirođije. Sedite u kupki 20 minuta, a tretman završite tuširanjem nogu hladnom vodom, počevši od članaka ka butinama.

Kako dijeta utiče na celulit?
Nije dovoljno držati dijetu da bi celulit nestao. Ukoliko su masne naslage grupisane samo na pojedinim mestima, određeni dijetetski režim će učiniti da izgubite kilograme, ali će „jastučići“ ostati. I ne samo to: drastična dijeta bez masti i ugljenih hidrata „prazni“ tkivo, dok hiperproteinska dijeta može još više stvrdnuti zahvaćene delove. Zato je bolje da se pridržavate sledećeg režima ishrane: izbaciti so, uzročnika skupljanja vode u organizmu, začine, masnu hranu (ulje, puter), slatkiše. Testenina, hleb i pirinač su dozvoljeni u umerenim količinama. „Da“ i za aromatične biljke, voće (koje sadrži šećer, ali i i minerale - prijatelje cirkulacije), povrće, žitarice i zeleniš bogat vlaknima koje pomažu u eliminaciji tečnosti i toksina iz organizma.

COSMO RECEPT: Ananasom bobedite pomorandžu. Ovo voće puno je bromelina, enzima koji utiče na rastvaranje masti i pospešuje probavu. Ukoliko ne možete da nađete svež, opredelite se za kapsule.

files.php

Da li su emocije jedan od uzročnika?
Čak i stres ima svoju ulogu u pojavi i razvoju celulita. Može otežati varenje, izazvati nesanicu, kao i probleme sa cirkulacijom. Svi ovi faktori zajedno mogu poremetiti rad nadbubrežne žlezde. Uzrok - razvoj hormona koji usporavaju metabolizam i zadržavaju tečnost u organizmu. I otuda celulit.

COSMO RECEPT: Kroz hranu unesite što je više moguće magnezijuma, koji umiruje nervni sistem.

Da li masaža pomaže?
Svakako! Ne treba ni da govorimo koliko stimuliše cirkulaciju i razmenu materija. Neki će reći da samo nanošenje krema i gelova protiv celulita ima veći efekat nego sam proizvod. Kozmetičari savetuju da anticelulit proizvode koristite tokom cele godine. Neka vam to pređe u naviku. Lakše teksture koristite ujutru, a one jače, intenzivnije uveče. Proizvod nanesite na nogu a zatim laganim pritiskom ga utrljavajte polazeći od stopala ka butinama. Na kritičnim tačkama intenzivirajte pritisak. Uostalom, gotovo svako pakovanje praćeno je i savetom za nanošenje i ručnu masažu.

COSMO RECEPT: Tretmani ručne masaže su jedan od najefikasnijih sredstava u borbi protiv celulita. No, bitno je podvući da je za potpuni efekat neophodan pravilan način ishrane, unošenje dovoljne količine tečnosti i fizička aktivnost.

Da li su štikle rizične?
Pozicija stopala sa petom podignutom više od četiri centimetra ometa normalnu cirkulaciju. Veliko „ne“ važi i za potpuno ravnu obuću, špicaste cipele ili sandale sa kaišićima koji previše stežu nogu.

COSMO RECEPT: Naravno da se zbog toga nećete odreći visokih štikli, ali se bar potrudite da ih nosite ne više od četiri sata dnevno. Diskretno, kada vas niko ne vidi, ispod stola prelazite bosim stopalom pet minuta preko masažera za noge (i teniska loptica može da posluži). Uzani džins, tesan donji veš i čarape sa gumom, takođe, treba dozirano nositi. Ovo nije modni, već medicinski savet - ometaju cirkulaciju i izazivaju edeme i zadržavanje tečnosti.

Koji mi sport pomaže?
Svaka fizička aktivnost koja topi masti i jača mišićnu masu je dobra. No, najidealnije je svakako plivanje ili aqua-aerobik tri puta nedeljeno - osim forme pružaju i hidromasažu celog tela.

COSMO RECEPT: Pravac u teretanu! Svaki nudi različitu vrstu programa, a neki i specijalizovane za borbu potiv celulita. Postoji i mogućnost angažovanja ličnog trenera koji će vam pokazati onu vrstu vežbi kojom ćete targetirati najugroženije zone na telu.
 
Učlanjen(a)
10.05.2011
Poruka
1
ma mene ne ubija toliko celulit a imam ga too much koliko strije
celulit jos nekak i bumo al strije ajooj
nista curke bum probala ovo s kavom,al mislim da me najvise ubija taj uredski nacin rada i stalno sjedenje
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Beli luk “pegla“ kožu

Beli luk “pegla“ kožu

Ž. P. | 28. jun 2011. 14:15 | Večernje novosti

Na pojavu celulita utiču kofein i nikotin iz cigareta, dok je beli luk dobar izbor u borbi protiv njega

zp-beli-luk_310x186.jpg

IAKO redovno vežbate i trudite se da izgledate lepo i zgodno, celulit koji se taloži na vašim nogama i zadnjici onemogućava vam postizanje željenog cilja.
Prvo šta trebate da učinite jeste da promenite način ishrane i da često jedete jagode, paradajz i grašak, jer su ove namirnice bogate vitaminom C, baš kao i crveno grožđe, borovnice, trešnje i kupine.
Na pojavu celulita utiču kofein i nikotin iz cigareta, dok je beli luk dobar izbor u borbi protiv njega. Izbegavajte kupanje u vreloj vodi, jer će celulit u tom slučaju biti vidljiviji nego uobičajeno. Koristite kreme koje sadrže vitamin E.

U borbi protiv celulita potrebno je piti i mnogo vode kako bi se ubrzao metabolizam, a dobro bi bilo kada biste pili i biljne čajeve kao što su zeleni i čaj od koprive.
Kada pocrnite, celulit se manje vidi, ali kada se izlažete suncu, zaštitite se kremom za sunčanje, kako ne biste pospešili starenje kože. Izbegavajte lekove protiv bolova, a svojoj ishrani dodajte vitamine A, C i E.
Protiv celulita, osim korišćenja belog luka, treba da se borite i masažom koju možete da izvodite sami u kući. Prstima štipajte manja područja, jer ćete na taj način ukloniti toksine koji su već nagomilani u vašem telu. Takođe možete da se masirate šakama, a usredsredite se na mesta koja su prekrivena celulitom. Opustite svoje mišiće rukama. Oponašajte na svojim bedrima ceđenje veša. Redovno masirajte noge, koristite beli luk u svakodnevnoj ishrani i rezultati neće izostati.



 
Učlanjen(a)
09.02.2012
Poruka
1
ah taj celulit!

:crayy: jel probao neko recept sa djumbirom (postavila Crnka ful..)? Znate li koliko treba da se drze peskiri!?
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
[h=1]Hrana - ubica celulita [/h]



Neke namirnice jednostavno uništavaju celulit. Saznajte koje.

news_10752.jpg


Celulit nije uvek povezan sa prekomernom telesnom težinom, na njegovu pojavu, pre svega, utiču ženski polni hormoni, naročito u periodu puberteta, trudnoće i pre menopauze. Pravilnom ishranom, koja omogućava izlučivanje otpadnih materija, može se puno postići u ublažavanju celulita.

1. JOD - podstiče razmenu materija i ubrzava sagorevanje masti. Važno: puno ljudi pati od nedostatka joda, oseća umor i goji se uprkos svim naporima. Ako se tako osećate, proverite nivo joda u krvi

2. GVOŽĐE -
prilikom sagorevanja masti daje ćelijama potreban kiseonik. Ima ga u velikoj količini u kupusu, spanaću, mahunarkama, paradajzu, ribi i plodovima mora.

3. MAGNEZIJUM - mineral koji daje energiju. Ima ga u zelenoj salati, bananama, orasima. Jedna banana obezbeđuje šestinu dnevnih potreba. Najviše štiti od grčeva prilikom bavljenja sportom.

4. VITAMIN C - ima ga u svežem voću, npr. kiviju, citrusima, kiselim jabukama i letnjem bobičastom voću.

5. JABUKOVO SIRĆE - samo 1 kašika razređena
vodom pre glavnog jela dovoljna je da se sagorevanje belančevina dvostruko poboljša i da se vezivno tkivo probudi. Na taj način se celulit gubi. Osim toga, jabukovo sirće je vrlo zdravo jer sadrži kalcijum, silicijum, magnezijum, fosfor i natrijum.

6. NEZASIĆENE MASNE KISELINE - prosto mame mast iz ćelija, a osim toga snižavaju nivo holesterola u krvi. Potrebna dnevna doza je 25 g. Smanjuju rizik od upala, sužavanja krvnih sudova i alergija, piše VelikiKuvar.







Izvor: S media
 
Natrag
Top