Juce sam isao na malo duzi put i koristio Sygic, stvarno mi se svidja, bas su obratili paznju na korisne stvari. Ne samo da najavljuje parking koji je uz put, vec i kad ga omasim prikazuje za koliko se udaljavam od njega, u metrima
.. Isto tako najavljuje promenu ogranicenja brzine. Na primer, bilo je stotinak metara do ogranicenja 40km/h, pojavilo se obavestenje u metrima da ce biti promena ogranicenja brzine i onda je odbrojavalo sve do tacke kad sam naisao na znak gde sto i pise, 40km/h. Ovo se dogadja samo u gradu. Naravno, uredno obavestava kad prekoracim brzinu
. I mozda najbitnija stvar je da radi vrlo precizno. I uvek na levoj strani ekrana imam uspravno ikonice sa prikazom bar 3 benzinske pume, pored svake je napisana udaljenost, dovoljno je samo kliknuti na zeljenu ikonicu i odvesce vas do nje.
Sto se iGo navigacije tice, ono sto mi kod nje najvise smeta je to sto bilo kakva POI ima maltene istu oznaku! Za sve su postavili plave kruzice i unutar njega je drugaciji prikaz. I veoma su male oznake. Sad, ovo nije problem kad setam gradom i cackam telefon, ali kad vozim jako je neprakticno i maltene opasno. Ako bi da vidim sta tamo pise moram dobro da zagledam, a ima li potrebe naglasavati da ovo bas i nije bezbedno raditi dok vozite.
Probao sam i Navigon, ali malo, tako da ne bih komentarisao ovu navigaciju, ali za sad mi je favorit definitivno Sygic.
ZX16, kako se tebi cini, koja je najbolja? Znam da im je preciznost gotovo ista, to uglavnom zavisi od hardvera, nego me zanima prakticnost. Znaci, u toku voznje koja je najlaksa za pracenje bez da busem ometan sitnim oznakama, neblagovremenim obavestenjima i slicno? Kakav je Navigon?