Najbolja dijeta za mrsavljenje

Član
Učlanjen(a)
19.04.2009
Poruka
96
...prvo i osnovno je zdravlje..ponekad je bolje biti debeo i zdrav nego mršav i bolestan..ne postoje nažalost čarobne tablete a bogme ni napitci koji od Vas mogu za nekoliko dana napraviti manekenku...
..ostaje onda samo zdrav način prehrane..
da Vas podsetim to sigurno nije ono što Vam sad stoji kod računara..to je sve voće i povrće..i sve ono otprilike što ne volite da jedete..potrudite se malo..i dosta se krećite..i nikako ni u kom slučaju nemojte jesti ispred ekrana..to je strogo zabranjeno..rezultati neće izostati...
pekarka.gif
 
Član
Učlanjen(a)
19.04.2009
Poruka
96
Ovsene mekinje tope kilograme i snižavaju loš holesterol
Zdravlje

Samo dve supene kašike ovsenih mekinja dnevno mogu da vam pomognu da izgubite višak kilograma, snizite holesterol i zaštitite svoje krvne sudove, predupredite ili ublažite dijabetes, sprecite zatvor i preventivno uticete na moguc razvoja raka debelog creva....Izgleda suviše jednostavno da bi bilo istinito? Francuski lekar i dijetolog dr Pjer Dukan je autor nekoliko poznatih dijeta, kao i knjiga bestselera o ovsenim mekinjama. Uverio se da su one najefikasnije sredstvo za mršavljenje. Ovsene mekinje su odlicne za one koji žele da smršaju jer ne moraju da drže nikakvu posebnu dijetu. Mogu da nastave da se hrane na relativno prirodan i normalan nacin, uz dodatak samo jedne ili dve kašike ovsenih mekinja svojim dnevnim obrocima.
Pošto je osecaj gladi najveca prepreka za one koji žele da smršaju, a ovsene mekinje mogu da uvecaju svoj obim 20 do 40 puta, one omogucuju da se napuni želudac sa manje unete hrane. Na taj nacin, konzumiranje jedne supene kašike ovsenih mekinja uz obrok omogucuje vam da zapravo pojedete manje ostale hrane, a da ipak budete siti. Pored toga, ovsene mekinje upijaju u sebe znatnu kolicinu tecnosti sa rastvorenim hranljivim materijama i tako sprecavaju da se veci deo vec unetih kalorija usvoji. Kalorije naprosto zajedno sa ovsenim mekinjama prolaze kroz creva i eliminišu se iz organizma.
Kada sa svojom hranom konzumirate ovsene mekinje, loš holesterol koji se proizvede u procesu varenja se zalepi za njihova vlakna upravo onako kako bi se zalepio i za zidove arterija. A pošto ta vlakna nesvarena prolaze kroz tanko crevo i dospevaju u debelo crevo, ni holesterol koji se zalepi na njih ne dospeva u krv, vec se eliminiše iz organizma.
Po tvrdnjama dr Pjera Dikana, redovno konzumiranje ovsenih mekinja može da snizi loš holesterol za 15 odsto - što je ravno dejstvu lekova koji se koriste u istu svrhu. yes3
 
Učlanjen(a)
10.06.2009
Poruka
46
Odlican tekst... :yea:

Evo jos ponesto o ovsenim pahuljama.
Neizostavna zdrava hrana sa gomilom hranljivih sastojaka. Daje dugotrajnu, stabilnu energiju,drzeci insulin stabilnim pogoduje dijetama za skidanje viska kilograma.Takodje su i dobre za opste zdravlje,snizavaju los holesterol,visok pritisak,smanjuju rizik od pojave dijabetesa...

A evo i sastava:
Ovsene pahuljice sadrze-na 100gr:
oko 300 cal,
oko 55gr.U.Hidrata,
10tak gr.vlakana,
5mg gvozdja,
280mg kalijuma,
oko 3mg cinka,
oko 2,5gr.Glutamina,
1,5gr.Leucina,
1,5gr.Arginina
znacajne kolicine kalcijuma,magnezijuma,
selena cak oko 40mcg.
I na kraju 5gr.Masti
i cak 15gr.Proteina
sa obiljem amino kiselina.
 
Član
Učlanjen(a)
10.05.2009
Poruka
455
Sto se tice dijeta...
Poznajem dosta osoba koji imaju taj problem, svakog narednog meseca nova dijeta, opterecenost kalorijama... Da li deluje ili ne, stvarno ne znam...
Ljudi, naviknite se na zdrav zivot, pustite te dijete...
 
Član
Učlanjen(a)
19.04.2009
Poruka
96
Kari-topi kilograme

Ako želite da skinete koji kilogram, u ishranu uvrstite poznati indijski zacin kari. Naucnici veruju da ovaj zacin sadrži aktivni sastojak koji pomaže u borbi sa debljinom. Jela koja sadrže indijski šafran, sastojak mešavine zacina karija, pomažu u gubljenju kilograma, dok ista jela bez tog zacina nemaju isti rezultat. Indijski šafran sadrži kurkumin, biljne hemikalije koje se lako apsorbuju u telo, tvrde naucnici iz Bostona. Kari je ukusna mešavina pikantnih zacina, "izum" Britanaca tokom njihove kolonijalne vladavine u Indiji. Sadrži od pet do trideset razlicitih zacina, najcešce korijander, kurkum, kumin, kim, cili, dumbir, beli luk, komoranc, slacicu, muskatni orašcic, cimet i biber, a u zavisnosti od sastojaka može biti crvene, zelene ili žute boje. U tradicionalnoj indijskoj medicini koristi se kao pomoc kod problema sa probavom, jer podstice rad creva i jetre.
 
Član
Učlanjen(a)
19.04.2009
Poruka
96
Umesto detoksikacije

Pobornici prirodne higijene smatraju da zbog pogrešnog odnosa prema hrani dolazi do toksemije tj. zatrovanosti organizma. U proseku, na dnevnom nivou je neophodno izbaciti oko 380 milijardi starih ćelija koje su toksične. Ukoliko se te ćelije ne izbacuju, otpadne materije postaju deo ćelijske strukture što dovodi do povećanja telesne težine i do bolesti.

Istražila: Jasmina Gavrilović



Kao prvo treba da napomenem da treba biti veoma oprezan sa kratkoročnim detoksikacijama jer su najnovija istraživanja pokazala da je nakon njih organizam skloniji apsorbovanju toksina (efekat sunđera). Program prirodne higijene podrazumeva stalnu detoksikaciju organizma kroz pravilno kombinovanje namirnica čime se mogućnost zatrovanosti organizma isključuje.

Prvi i najvažniji princip ovog progrmaa je uzimati hranu sa visokim procentom vode. Takođe, on podrazumeva i poštovanje osnovnih telesnih ciklusa:

Aproprijacija – predstavlja uzimanje hrane i varenje i traje u periodu od 12 časova u podne do 8 uveče.
Asimilacija – predstavlja apsorpciju i iskorišćavanje hrane i traje u periodu od 8 uveče do 4 časova ujutru
Eliminacija – čišćenje organizma od otpadnih materija iz hrane i samog tela i traje u periodu od 4 ujutru do 12 u podne.


Neophodno je napomenuti da se ovi ciklusi poklapaju sa navedenim periodima kod osoba koje žive relativno redovnim životom tj.ustaju između 5 i 9 sati ujutru i ležu između 10 i 12 sati uveče ili bar ne mnogo

posle ponoći).


Drugi princip ovog programa je ispravno kombinovanje namirnica. Namirnice koje uzimamo možemo podeliti u dve grupe:

· Koncentrisane

· Nekoncentrisane

U nekoncentrisanu hranu spada svo neprerađeno voće i povrće, a koncentrisana hrana je sve ostalo. Dakle, princip kombinovanja je jednostavan: samo jedna koncentrisana namirnica i bilo koja količina nekoncentrisanih. Primera radi sa mesom ne treba jesti hleb. Razlog za ovaj način kombinovanje leži u činjenici da n aš organizam može da svari samo jednu koncentrisanu hranu. Ukoliko se istovremeno pojede meso i pirinač nastaje sledeći problem: da bi se svarilo meso neophodno je da se u želucu izluči enzim koji je u osnovi kiselina, a za varenje pirinča se izlučuju enzimi koji neutrališu kiseline. Tako se događa da obrok provede u želucu 15 do 20 sati, a da naše telo nije u stanju da ga potpuno svari. Ovo uzrokuje toksemiju i narušavanje prirodnih ciklusa u ljudskom organizmu. S druge strane pravilno kombinovanom obroku je neophodno svega 2 do 4 sata da bi bio potpuno svaren.

Treći princip podrazumeva ispravno konzumiranje voća. Voće treba jesti samo na potpuno prazan želudac, tj. nikako kao dezert posle jela. Zašto? Princip je jednosatavan: voće je hrana koju naš organizam najlakše vari (primera radi: lubenice 10 minuta, a banane 40 minuta). Za varenje povrća je potrebno oko 2 sata. Ako uzmemo ove činjenice u obzir ’nadimanje’ je veoma jednostavno objasniti. Hranu koja kroz creva putuje satima sustiže hrana kojoj je za potrebno samo desetak minuta. Tako dolazi do neke vrste sudara koji znatno otežava ili čak onemogućava ispravno varenje i jedne idruge vrste hrane.

S obzirom da da ljudskom organizmu varenje voća ne predstavlja problem dozvoljeno ga je jesti preko celog dana a zabranjeno:

40 minuta pre bilo kog drugog obroka
2 sata posle svežeg povrća
3 sata posle pravilno kombinovanog obroka bez ribe i mesa
4 sata posle pravilno kombinovanog obroka sa ribom i mesom
8 sati nakon nepravilno kombinovanog obroka


Da sumiramo:

Ne uzimajte dve koncentrisane hrane istovremeno (sa mesom jedite povrće, sa sirom salatu)
Ne prejedajte se - jedan od razloga za prejedanje je što naše telo ne absorbuje hranjive sastojke odmah i daje nam signal da je gladno
Do podne ne konzumirajte ništa osim voća
Vodu ne treba piti jedan sat pre i dva do tri sata posle svakog obroka jer razblažuje sokove neophodne za varenje hrane.


Pobornici ovog pravca tvrde da se proces dekoksikacije odvija nesmetano na dnevnom nivou kad se čovek pridržava ovih pravila.

Napominjem da je ovo samo kratka verzija programa i da se na našem tržištu mogu pronaći knjige koje se detaljno bave prirodnom higijenom. Po
gastrolog @ 1yes3
 
Član
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
8
Od kako u ishrani koristim zacin majcinu dusicu, moji ukucani i ja sa njima smo smrsali bez ikakve dijete. To sam isto negdje procitala i stvarno djeluje. Inace 9 godina sam pokusavala bar 1 kilu smrsati, ali bez uspjeha. Od kako koristim ovaj zacin svakodnevno za jela rezultat je bas vidljiv.
 
Član
Učlanjen(a)
06.07.2009
Poruka
265
MAJČINA DUŠICA
Majčina dušica ili timijan raste na sunčanim mestima. Zbog izvanrednog mirisa koristi se kao začin za supe, soseve, jela od mesa i paradajza, i variva. Dobro pristaje uz teža jela, kao što je pečenje, kajgana sa slaninom, pržena džigerica, a stavlja se i u peciva. Listovi majčine dušice koriste se sveži ili osušeni, i to u malim količinama, jer ovaj začin ima prilično jak ukus

izvor: dijetica.com

Inače, čaj od kukuruzne svile topi masne naslage, ali... ništa bez smanjivanja količine hrane i fizičke aktivnosti. To je jedini recept.
 
Član
Učlanjen(a)
27.08.2009
Poruka
80
Evo i ja da se javim, isao sam na neki pregled i ustanovio sam da imam 105kg. Kad sam cuo samo sto se nisam slogirao, razlog tome jer sam prestao da treniram kosarku. I onda sam cvrsto odlucio da skinem kile.
Poceo sam dijetu, dijeta se sastavlja samo od povrca i voca i uglavnom barenog mesa (govedjeg, juneceg i pileceg. Svinjsko meso sam batalio), onda sam izbacio gazirane sokove, slatkise, hleb... uglavnom sam jeo od povrca boraniju, kupus, kuvani pirinac i neke salate. Osim dijete imam i redovno rekreaciju svaki dan, rekreacija se sastoji iz trcanja i vezbi (trbusnjaci, vezba za ledja, sklekovi, i neke vezbe za noge radim). Sto se tice hemije, tu nisam nista uzimao niti uzimam jer uopste nije potrebno. I mogu vam reci da sam za mesec dana skinuo 6kg, a do dana danasnjeg sam skinuo 14kg. I jos uvek tako radim, dok ne dodjem do optimalne tezine (oko 82kg)...
Zelim da vam kazem ko skida kile da samo ostavi slatkise, hleb, sokove i naravno mora biti "fizicki" aktivan, jer bez toga nema nista..
 
Natrag
Top