LEGEND
- Učlanjen(a)
- 14.12.2009
- Poruka
- 29.042
Muškarci i žene - ko više laže?
Sumnje ženskog roda kroz vekove napokon su i službeno potvrđene - muškarci lažu znatno više nego žene, otkrilo je najnovije istraživanje britanskih stručnjaka.
Prosečan muškarac godišnje slaže oko 1.092 laži, odnosno oko tri dnevno, dok prosečna žena godišnje slaže oko 728 puta, odnosno oko dva puta dnevno.
Najdraže muške laži vezane su za njihovu ljubav prema društvu i piću, a najdraža ženska laž vezana je uz skrivanje osećanja: 'Ništa mi nije, u redu sam.'
Istraživanje je otkrilo da muškarci ređe osećaju krivicu zbog laganja. Tačnije, 70 odsto muškaraca priznalo je da zbog laži ponekad imaju grižu savesti.
Za razliku od njih, žene češće osećaju krivicu zbog laganja, a njih 82 odsto je to I zvanično priznalo.
Stručnjaci su otkrili da oba pola najčešće lažu kako ne bi povredili osećanja njima bliskih ljudi, ali i da zaštite sebe od mogućih posledica. Takođe, stručnjaci napominju i da je laganje neizbežan dio svakodnevne ljudske interakcije.
Uočeno je da ljudi teško otkrivaju kada ih neko laže, a čak i kada otkriju, smatraju to donekle normalnim, jer i sami katkad lažu. Sve u svemu, laganje je postalo prihvatljivo ponašanje.
10 najčešćih muških laži
1. Večeras uopšte nisam mnogo popio
2. Sve je u redu, nemam nikakvih problema
3. Nisam imao prijem na mobilnom
4. Nije bilo toliko skupo koliko sam mislio
5. Upravo sam krenuo
6. Kasnim zbog gužve u saobraćaju
7. Ne, tvoja zadnjica uopšte nije velika u tim farmerkama
8. Izvini, izgleda da mi je promakao tvoj poziv
9. Smršala si
10. To je ono što sam oduvek želeo
10 najčešćih ženskih laži
1. Nemam nikakvih problema, potpuno sam u redu
2. Ne znam gde je ta stvar, ništa nisam dirala po kući
3. Nije me koštalo toliko puno
4. Nisam uopšte puno popila
5. Izgleda da imam glavobolju
6. Bilo je na rasprodaji
7. Upravo sam krenula
8. Ovo? Pa to sam kupila odavno
9. Ne, nisam ništa bacala iz kuće
10. To je ono što sam oduvek želela
Izvor: B92
Sumnje ženskog roda kroz vekove napokon su i službeno potvrđene - muškarci lažu znatno više nego žene, otkrilo je najnovije istraživanje britanskih stručnjaka.
Prosečan muškarac godišnje slaže oko 1.092 laži, odnosno oko tri dnevno, dok prosečna žena godišnje slaže oko 728 puta, odnosno oko dva puta dnevno.
Najdraže muške laži vezane su za njihovu ljubav prema društvu i piću, a najdraža ženska laž vezana je uz skrivanje osećanja: 'Ništa mi nije, u redu sam.'
Istraživanje je otkrilo da muškarci ređe osećaju krivicu zbog laganja. Tačnije, 70 odsto muškaraca priznalo je da zbog laži ponekad imaju grižu savesti.
Za razliku od njih, žene češće osećaju krivicu zbog laganja, a njih 82 odsto je to I zvanično priznalo.
Stručnjaci su otkrili da oba pola najčešće lažu kako ne bi povredili osećanja njima bliskih ljudi, ali i da zaštite sebe od mogućih posledica. Takođe, stručnjaci napominju i da je laganje neizbežan dio svakodnevne ljudske interakcije.
Uočeno je da ljudi teško otkrivaju kada ih neko laže, a čak i kada otkriju, smatraju to donekle normalnim, jer i sami katkad lažu. Sve u svemu, laganje je postalo prihvatljivo ponašanje.
10 najčešćih muških laži
1. Večeras uopšte nisam mnogo popio
2. Sve je u redu, nemam nikakvih problema
3. Nisam imao prijem na mobilnom
4. Nije bilo toliko skupo koliko sam mislio
5. Upravo sam krenuo
6. Kasnim zbog gužve u saobraćaju
7. Ne, tvoja zadnjica uopšte nije velika u tim farmerkama
8. Izvini, izgleda da mi je promakao tvoj poziv
9. Smršala si
10. To je ono što sam oduvek želeo
10 najčešćih ženskih laži