Muškarci i žene - ko više laže?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Muškarci i žene - ko više laže?

Sumnje ženskog roda kroz vekove napokon su i službeno potvrđene - muškarci lažu znatno više nego žene, otkrilo je najnovije istraživanje britanskih stručnjaka.

Prosečan muškarac godišnje slaže oko 1.092 laži, odnosno oko tri dnevno, dok prosečna žena godišnje slaže oko 728 puta, odnosno oko dva puta dnevno.

Najdraže muške laži vezane su za njihovu ljubav prema društvu i piću, a najdraža ženska laž vezana je uz skrivanje osećanja: 'Ništa mi nije, u redu sam.'

Istraživanje je otkrilo da muškarci ređe osećaju krivicu zbog laganja. Tačnije, 70 odsto muškaraca priznalo je da zbog laži ponekad imaju grižu savesti.

Za razliku od njih, žene češće osećaju krivicu zbog laganja, a njih 82 odsto je to I zvanično priznalo.

Stručnjaci su otkrili da oba pola najčešće lažu kako ne bi povredili osećanja njima bliskih ljudi, ali i da zaštite sebe od mogućih posledica. Takođe, stručnjaci napominju i da je laganje neizbežan dio svakodnevne ljudske interakcije.

Uočeno je da ljudi teško otkrivaju kada ih neko laže, a čak i kada otkriju, smatraju to donekle normalnim, jer i sami katkad lažu. Sve u svemu, laganje je postalo prihvatljivo ponašanje.

10 najčešćih muških laži

1. Večeras uopšte nisam mnogo popio
2. Sve je u redu, nemam nikakvih problema
3. Nisam imao prijem na mobilnom
4. Nije bilo toliko skupo koliko sam mislio
5. Upravo sam krenuo
6. Kasnim zbog gužve u saobraćaju
7. Ne, tvoja zadnjica uopšte nije velika u tim farmerkama
8. Izvini, izgleda da mi je promakao tvoj poziv
9. Smršala si
10. To je ono što sam oduvek želeo

10 najčešćih ženskih laži

1. Nemam nikakvih problema, potpuno sam u redu
2. Ne znam gde je ta stvar, ništa nisam dirala po kući
3. Nije me koštalo toliko puno
4. Nisam uopšte puno popila
5. Izgleda da imam glavobolju
6. Bilo je na rasprodaji
7. Upravo sam krenula
8. Ovo? Pa to sam kupila odavno
9. Ne, nisam ništa bacala iz kuće
10. To je ono što sam oduvek želela

Izvor: B92

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.023
Mislim da je vrlo često "mrtva trka", ali ovaj odličan članak me podseti da imam ovo, pa da podelim sa Vama , da se malo smejete... :-D

[FONT=&quot]Razlika izmedu muškog i ženskog prijateljstva:[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT][FONT=&quot]Prijateljstvo među ženama:[/FONT][FONT=&quot]

[/FONT]
[FONT=&quot]Jednu noć supruga nije došla kući i suprug je upitao gde je spavala,[/FONT][FONT=&quot]

[/FONT]
[FONT=&quot]a ona mu odgovori da je spavala kod jedne svoje prijateljice.[/FONT][FONT=&quot]

[/FONT]
[FONT=&quot]Suprug je nazvao deset njenih najboljih prijateljica[/FONT][FONT=&quot]

[/FONT]
[FONT=&quot]ali nijedna od njih to nije potvrdila....[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT][FONT=&quot]Prijateljstvo među muškarcima:[/FONT][FONT=&quot]

[/FONT]
[FONT=&quot]Jednu noć suprug nije došao kući i supruga ga je upitala gde je spavao[/FONT][FONT=&quot]

[/FONT]
[FONT=&quot]a on joj odgovori da je spavao kod jednog prijatelja.[/FONT][FONT=&quot]

[/FONT]
[FONT=&quot]Supruga je nazvala deset njegovih najboljih prijatelja,[/FONT][FONT=&quot]

[/FONT]
[FONT=&quot]osmorica su potvrdila da je spavao kod njih, a dvojica da je još uvek tamo.

:lol:
[/FONT]

Učlanjen(a)
15.04.2010
Poruka
341
Nisam dobila tvoju poruku.
-Zaista mi se sviđas , ali prekasno si se pojavio.
-Kada bih pozeljela sa nekim spavati izbor bi pao na tebe.
-Sa tobom sam dozivjela prvi put,kao nesto posebno.......!
-Nikada se nisam osjecala ovako,kao danas sa tobom.
-Obozavam sport.
-Ti si najbolji ljubavnik kojeg sam imala.
-Ti si najzabavniji muskarac.
-Nije nam potreban prsten da bi smo imali dobru vezu.
-Nisi ti kriv nego ja.
-Ne brini,o tome nikad ne razgovaram sa prijateljicama.
-Samo ti se cini da celavis.
-Necu poludjeti sve dok si ti dobar.
-Nisam luda.
-Samo sam umorna.
-Ovog mjeseca nisam dobila.
-Zasto ne bi smo bili prijatelji.
-Uopce nije potrebno da se oblacis.
-I ja tebe volim. -Ti si najbolji ljubavnik kojeg sam imala.
-Nisi ti kriv nego ja.
-Nisam luda.
-Samo sam umorna. Ovo su neke od najčešćih ženskih laži za koje morate znati. Ukoliko se desi da nekad čujete neku od njih od svoje pertnerke bolje je unaprijed da znate njeno pravo značenje.

Ti si savršen
˝Volim te baš takvog kakav si i ne bi promjenila ništa kod tebe.˝ Niko nije savršen. Na početku veze sve kažu isto zato što vas ne poznaju dovoljno, ali nakon nekog vremena definitivno će pronaći nešto što će poželjeti da promjene.

Upravu si
Svaka rasprava sa vašom devojkom se završava tako što vam kaže da ste upravu? Možda vas to čini ponosnim, ali morate znati da je ovo velika laž. Vjerovatno nije ni razmišljala o mogućnosti da možete biti upravu već vam povlađuje samo da bi vi ušutili.

Sve je u redu
Najčešća laž kod žena je "Dobro sam" koju dobijete kada je pitate da li je sve ok. Kada vidite da je uznemirena, da se čudno ponaša ili da ne želi sa vama da razgovara, prirodno je da joj postavite takvo pitanje, ali se ne nadajte da ćete dobiti iskren odgovor. Žene ne žele da kažu pravu istinu ali očekuju da sami shvatite šta nije u redu.

Tvoja porodica je super, volim da provodim vrijeme sa njima
Istina? Možda dva puta mjesečno. Razmislite malo o tome. Zar zaista možete povjerovati da ona uživa da provodi vrijeme sa vašom familijom gdje svi posmatraju svaki njen pokret, pomno slušaju svaku njenu riječ i krišom je kritikuju?

Tvoj račun u banci nije bitan
Verujete u ovu izjavu? Svi znamo da je to laž. Sve žene žele muškarca koji je finansijski stabilan i nezavisan, muškarca koji može da osigura njenu budućnost bez finansijskih problema. Ovo naravno ne znači da morate biti bogati da biste imali djevojku, ali da morate imati nešto novca, to sigurno.

Obožavam sport
Možda će se u početku slagati sa vama i ostajati kući svakog vikenda da zajedno gledate fudbalsku utakmicu, ali to ne znači da ona u tome istinski uživa. Svjesno će prihvatiti da radi takve stvari da bi vam pokazala kako je različita od ostalih i da imate zajedničkih interesovanja....Ti uvek kad si glumila
u publici sam bio sam
svaku rec ti znam
i svaki put sam gledao novu reprizu

Ti uvek kad si lagala
sve lazi sam precutao, svaku gutao
jer sta su laz i istina
kad srce ugrizu

Ref.
Lazi su zenske najgore
i kad ih zena prodaje nemaju cenu
lazi su zenske olovne
i nikad ti ne govore nameru njenu
Muškarci nemaju monopol na laži. Nije da se hvalimo, ali upravo one nakreposnije žene besprijekornog ugleda dio svoje reputacije mogu zahvaliti upravo malim bijelim lažima koje izgovaraju kako bi ,zaštitile' svoje najdraže.
Evo nekoliko uobičajenih:

'Naravno da sam svršila ljubavi. Dva puta'
Tijekom jednog odnosa prosječna žena doživi od nula do jednog orgazma. To je sve što imamo za reći o toj temi.

'Ti si najbolji ljubavnik kojega sam do sada imala'
Ova se rečenica izgovara jer vi to očekujete, ne i zbog toga jer to zaslužujete.

'Ne smeta mi to što gledaš u druge žene'
Ne smeta joj jedino ako vas ne voli

'Ne pričam svojim prijateljicama o tebi'
Pričamo, pričamo i to stalno, a vašem ponašanju ovisi jesu li to dobre ili loše stvari.

'Ovo sam oduvijek željela'
Što je veći osmijeh, to je veća laž. Samo vrisak i zagrljaj govore u prilog tome da ste kupili pravu stvar.

'Sviđaš se mojoj najboljoj prijateljici i ako se nastavim viđati s tobom izgubit ću je'
Dečkima je prijateljstvo na prvom mjestu i oni će ovo prihvatiti kao valjan razlog. Žene s druge strane svoje frendice uglavnom gledaju kao suparnice. Otimanje frajera im je u krvi. Najvjerojatnije se ne sviđate frendici, pa ste odmah i njoj manje interesantni.

'U pravu si'
Niste u pravu, ona je to rekla kako biste ušutjeli.

'Ništa ne bih mijenjala na tebi'
Istina će, prije ili kasnije, izaći na vidjelo, a vi ćete tada biti drugi čovjek.

'Nikada ne lažem'
Hmmm...kako da ne...

-Zasto ne bi smo bili prijatelji.
-Boli me glava..

Prilozi

• thumbnail.ashx.jpg
    thumbnail.ashx.jpg
    28,5 KB · Pregleda: 58
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Otkrijte muške laži

Otkrijte muške laži

Naučnici su uz pomoć specijalnih kamera za snimanje krvotoka otkrili da osobi koja laže zbilja raste nos i to nazvali, naravno, Pinokio efektom. Pogledajte šta sve može da oda muškarca koji pokušava da zaobiđe istinu.

Pojačan krvni pritisak naduvava nos i prouzrokuje žmarce u nervnim završecima u njegovom vrhu, što izaziva svrab, a zatim i češanje. Isti fenomen se javlja kad je osoba uznemirena ili ljuta.
Naučnici iz Fondacije za lečenje i istraživanje čula mirisa i ukusa u Čikagu otkrili su da se u procesu laganja oslobađaju hemikalije zvane kateholamini, koje dovode do oticanja tkiva u nosu. Taj otok nije vidljiv golim okom, ali je interesantno napomenuti da se pri laganju isto dešava i s penisom. Prema tome, kad niste sigurni da li vas muškarac laže, skinite mu pantalone,„Zašto muškarci lažu, a žene plaču"
savetuju Barbara i Alan Piz u knjizi koju je kod nas objavila kuća „Mono&Manjana".

Pizovi u knjizi daju i ovaj kratak spisak ostalih pokazatelja koji mogu da odaju muškarca koji pokušava da zaobiđe istinu.

- Trzaji mišića lica -
mozak pokušava da spreči lice da oda bilo kakvu povratnu informaciju.
- Izostanak kontakta pogledom -
njegove oči gledaju negde drugo, a ako se nalazite u zatvorenom prostoru, on gleda prema vratima.
- Prekrštene ruke ili noge -
tipičan odbrambeni instinkt.
- Osmeh sa stisnutim usnama -
posredi je isforsiran osmeh kojim se koriste pripadnici oba pola kad glume iskrenost.
- Sužene zenice.
- Brz govor -
lažov želi da razgovor bude što pre gotov.
- Odmahivanje glavom za potvrdan odgovor i obrnuto.
- Skrivanje ruku -
muškarcu je lakše da laže držeći ruke u džepovima.
- Pogrešno ili nerazgovetno izgovaranje reči -
lažov misli da ne laže kada to čini.
- Preterana srdačnost -
želi da vam se dopadne kako biste mu poverovali.
(Zena blic)

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.023
Naravno, "slika govori više od hiljadu reči", pa kad nas lažu u oči, to možemo vrlo lako da "provalimo" po govoru tela.
Malo je nezgodinije kad to rade preko telefona, mada se iskusnom uhu neće potkrasti promena u glasu. ;-)

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Nema razlike, to je karakteristično za ljude na ovoj planeti, i ne zavisi od pola! Može se jedino govoriti individualno, čak ne može ni geografski, religijski, po boji kože...
Svi isto lažemo!!!

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Dajte o čemu pričamo, pa žene više lažu - to je naučno dokazano činjenica yes3
Žene su namazanije a muške laži bezazlenije, uvek bilo :)

Nego ovaj drugi tekst me zabrinjava, kad žena ženu savetuje kako da.... nadmudri muškarca :vorred:

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Mislim da nema pravila.
Nego,sto se savetovanja tice...Nema tu sta da te brine,ne trebaju tu neki saveti,provaljeni ste :blum3:

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Ne bih da citiram ovaj drugi tekst što si postavila.... ali nekad nam je u interesu da budemo provaljeni :D

Natrag