Član
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poruka
749
tacan ogdovor)))
aj ovu...
Ako je potrebno 20 minuta da biste tvrdo skuvali guskino jaje, koliko ce vremena trebati da skuvate 4 guskina jajeta?
i ovu
Gospodja Petrovic je obavljala posao u kuhinji kada je izgubila dijamantskii prsten koji je upao u kavu. Prsten nije potonuo, zasto?

1. Isto 20 min jer će se kuvati zajedno
2. Zato što kafa nije bila skuvana, već je prsten upao u kutiju sa mlevenom kafom.

3. A gde je meni odgovor na postavljen zadatak?

Učlanjen(a)
20.06.2009
Poruka
676
1. Isto 20 min jer će se kuvati zajedno
2. Zato što kafa nije bila skuvana, već je prsten upao u kutiju sa mlevenom kafom.

3. A gde je meni odgovor na postavljen zadatak?
tacno tako....
a za koji zadatak?:dance2:

Prvo ovo sa kamperima je TAČNO

Drugo za svinje:
Ni jedna, svinje ne govore:acute:

U jednom mesecu tri četvrtka su parni datumi.Koji je dan u nedelji bio 26. dana tog meseca?
tek sam sad video....
sorry:)

Dodato posle 5 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

bio je nedelja?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
20.06.2009
Poruka
676
sad sam ispisao sve moguce kombinacije na pair, ima 7 kombinacija, da je cetrvrtak 1, 2,3,4,5,6ili 7 dan meseca...
i posle sam svaki broj sabrao sa 7, i samo u drugom slucaju, kada je cetvrtak 2 dan u mesecu, imamo situaciju da imamo jos 2 cetrvrtka koji su parni, a to su 16 i 30, a 26 dan u tom mesecu je nedelja?

aj sad joksir nek postsvi nesto???

Član
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poruka
749
sad sam ispisao sve moguce kombinacije na pair, ima 7 kombinacija, da je cetrvrtak 1, 2,3,4,5,6ili 7 dan meseca...
i posle sam svaki broj sabrao sa 7, i samo u drugom slucaju, kada je cetvrtak 2 dan u mesecu, imamo situaciju da imamo jos 2 cetrvrtka koji su parni, a to su 16 i 30, a 26 dan u tom mesecu je nedelja?

Ja sam se poslužila prevarom:D. Listala sam kroz mobilni kalendar dok nisam došla do rešenja ;).
Jul 2009 hehe, malo i ja da varam wacko2

Član
Učlanjen(a)
12.09.2009
Poruka
511
Ovo gore je prvobitno bio zadatak, dok ga Jorki nije modifikovao. (da patuljci mogu da vide boju kapice patuljka ispred sebe) inače ovaj post je na 35 strani.

Rešenje je moje, samo Jorkić nije hteo da prizna, pa je dodao ovo što si ti citirao,

Elem, dakle, da ponovim, rešenje je sledeće:

Jer reče prvobitno Jorki :"U slučaju da neki od njih nađe/smisli rešenje, saznaće ga i svi ostali, opet bez komunikacije."

Kada izađu napolje svi patuljci, dovoljno je da jedan sa belom kapicom ukapira da kroz nju nazire siluete i da krene na drugu stranu, ostali sa belim kapicama ukapiraće i poći za njim jer i oni takođe naziru kroz bele kape šta se dešava.

Patuljci sa crnim kapicama kroz svoje kapice ne vide ništa i neće videti šta se dešava, tako da će ostati da stoje tamo gde jesu.

I ovo je JEDINI način da se podele.

Međutim Jorki nije hteo da prizna rešenje i dodao je šta je dodao a s kojim ciljem on zna....:dntknw:

Stvarno mi je žao, i daleko je od toga da ja nisam hteo da priznam tvoje rešenje, onda je ovo sve bila jedna velika glupost. Ali nema veze, nesporazum je bio po sredi. Samo ja nigde nisam napisao da im je kapa bila preko očiju pa su oni mogli da vide kroz njih. Ja i dalje ne mogu da skapiram rešenje koje si ti postavila, to je samo dokaz o mom kapacitetu razumevanja ove logičke cicasmicalice. Ali mislim da više i nema poente pričati o tome. Rešenje je sledeće, da ako u tome vidiš logiku onda je to ok. I onako sam rekao da ima više mogućih rešenja... Ovo što sam ja naveo je meni bilo logično...

Član
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poruka
749
Dobro, ne plači :roll: nije važno, daj neku smicalicucicu, Djole čeka a meni ne pada trenutno ni jedna na pamet.:dntknw:

Učlanjen(a)
20.06.2009
Poruka
676
Stvarno mi je žao, i daleko je od toga da ja nisam hteo da priznam tvoje rešenje, onda je ovo sve bila jedna velika glupost. Ali nema veze, nesporazum je bio po sredi. Samo ja nigde nisam napisao da im je kapa bila preko očiju pa su oni mogli da vide kroz njih. Ja i dalje ne mogu da skapiram rešenje koje si ti postavila, to je samo dokaz o mom kapacitetu razumevanja ove logičke cicasmicalice. Ali mislim da više i nema poente pričati o tome. Rešenje je sledeće, da ako u tome vidiš logiku onda je to ok. I onako sam rekao da ima više mogućih rešenja... Ovo što sam ja naveo je meni bilo logično...

Opusteno jorki, nema veze, ajmo dalje:dance2:
aj daj neku tvoju, da nam zagorcas ovo vece:dance2:

izgleda da nas je Jorki napustio(((
valjda ce se vratiti sa nekom jakom mozgalicom)))

Natrag