Učlanjen(a)
20.06.2009
Poruka
676
Evo jedne matematicke mozgalice)))
Kraljevic je hteo videti princezu. Trebao je doci tacno u 17h. Ako bi prelazio 15 kilometara na sat, stigao bi dan ranije.
Ako bi prelazio 10 kilometara nas sat, stigao bi jedan sat kasnije.
Pitanja:
1. U koliko sati je krenuo?
2. Koliko kilometara je morao preci?
3. Kojom brzinom je putovao?

Učlanjen(a)
20.06.2009
Poruka
676
pa najlakse je naci resenje na googlu:)
nije nista licno,
ali ako neces da resavas, pusti druge da resavaju:)
ja i Joksir se ubijamo razmisljajuci i ubijajuci se oko resenja...
normalno da mi nesmisljamo, jer nismo bas toliki intelekti, ali ocigledno je da volimo da resavamo...(dosta toga znamo, i kad se desi da znamo, mi je brzo resimo, ali kada neidje neka koju neznamo, nepalimo odmah google i razne pretrazivace....recimo ona sa patuljcima, resavao sa je 5 sati, a na googlu bih je sigurno nasao za par minuta)
ovo je mesto za sve one koji vole da resavaju...:dance2:
pozz:)

i pogledao sam ove sto si stavila, za preko vise od pola sam znao tacno resenje)))

Jel tako Joksire?)))

Član
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poruka
749
pa najlakse je naci resenje na googlu:)
nije nista licno,
ali ako neces da resavas, pusti druge da resavaju:)
ja i joskir se ubijamo razmisljajuci i ubijajuci se oko resenja...
normalno da mi nesmisljamo, jer nismo bas toliki intelekti, ali ocigledno je da volimo da resavamo...(dosta toga znamo, i kad se desi da znamo, mi je brzo resimo, ali kada neidje neka koju neznamo, nepalimo odmah google i razne pretrazivace....recimo ona sa patuljcima, resavao sa je 5 sati, a na googlu bih je sigurno nasao za par minuta)
ovo je mesto za sve one koji vole da resavaju...:dance2:
pozz:)

i pogledao sam ove sto si stavila, za preko vise od pola sam znao tacno resenje)))

Ovde nema resenja za tvoju pitalicu :blum3:. Ali ima pitalica koje ste prepisali...
Patuljci nisu rešeni ;).

Ono vam je malo inspiracije. Pregledaj, dopašće ti se. :dance2:
I dalje ste mnogo slatki i zanimljivi, nastavite, čitam vas:heart:(mislim čitam svaki vaš post).

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
20.06.2009
Poruka
676
Ovde nema resenja za tvoju pitalicu :blum3:. Ali ima pitalica koje ste prepisali...
Patuljci nisu rešeni ;).

Ono vam je malo inspiracije. Pregledaj, dopašće ti se. :dance2:
I dalje ste mnogo slatki i zanimljivi, nastavite, čitam vas:heart:
kako nisu reseni patuljci?
pa zar ih ja nisam teskom mukom resio?:dance2:
procitaj moj odgovor ponovo:acute:

Član
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poruka
749
kako nisu reseni patuljci?
pa zar ih ja nisam teskom mukom resio?:dance2:
procitaj moj odgovor ponovo:acute:

Pročitaj ti. Teoretski ajde nek ti bude :dance2:, a praktično kako će onaj s crnom, neprozirnom kapicom da zna da li je stao na dobro mesto? Ako promaši samo malo ulevo ili udesno ode u kapice druge boje i propade ti teorija :blum3:.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2009
Poruka
148
Evo jedne matematicke mozgalice)))
Kraljevic je hteo videti princezu. Trebao je doci tacno u 17h. Ako bi prelazio 15 kilometara na sat, stigao bi dan ranije.
Ako bi prelazio 10 kilometara nas sat, stigao bi jedan sat kasnije.
Pitanja:
1. U koliko sati je krenuo?
2. Koliko kilometara je morao preci?
3. Kojom brzinom je putovao?

Da nije mozda isao 3dana i 2h sto znaci da je krenuo u 15h, put koji je presao 750km i brzina oko 10,135 kilometara na sat. Nisam gledao resenje ako je tacno :)

Učlanjen(a)
20.06.2009
Poruka
676
Da nije mozda isao 3dana i 2h sto znaci da je krenuo u 15h, put koji je presao 750km i brzina oko 10,135 kilometara na sat. Nisam gledao resenje ako je tacno :)
nije isao toliko dugo...mnogo manje od 3 dana...najpriblliznija ti je brzina...ostalo si podosta omasio)))

Dodato posle 11 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Pročitaj ti. Teoretski ajde nek ti bude :dance2:, a praktično kako će onaj s crnom, neprozirnom kapicom da zna da li je stao na dobro mesto? Ako promaši samo malo ulevo ili udesno ode u kapice druge boje i propade ti teorija :blum3:.

ne, gledaj ovako, mozda nisam bas najbolje opisao...

krecu patuljcu da izlaze iz pecine...
nije bitno dal ih ima paran ili neparan broj...
i nek bude ovakva situacija...
Izasla su nasumicno 2, i mogu da budu 3 situacije...2 bela,2 crna,i 1beo i 1 crn...sada na red dolazi 3, i ako vidi da su iste boje, on ce stati sa strane,ako su razliciti , on ce stati u sredinu, i tako i teoriski, a i u praksi, nece nikada pogresiti...

Prilozi

• slika.jpg
    slika.jpg
    24,8 KB · Pregleda: 29
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
20.06.2009
Poruka
676
Znači -n- pataljuka ima na sebi kapice koje su ili bele ili crne. Oni ne mogu da vide koje je boje njihova kapa ali mogu da vide boje kapica na patuljcima ispred sebe. Treba da naprave da sa jedne strane budu patuljci sa belim kapama a sa druge da budu sa crnim. Zmaj je učunio mađiom da ne mogu da pričaju niti bilo kakvim gestilulacijama da odaju odgovor kako da se poređaju. Samo ako jedan shvati način onda ga razumeju svi patuljci.
ali u zadatku pise da mogu da vide kapice ispred sebe....
posto vide, tacno znaju gde treba da stanu....)))

Poslednja izmena:
Natrag