- Učlanjen(a)
- 18.02.2014
- Poruka
- 1.805
Prijatelju, savrseno posvecen covek ne cini nista sto je suprotno zakonu, on savr[eno zivi sa Bogom i ispunjava njegovu volju zap[isanu u srcu Duhom Svetim.
HRISCANIN NEMA DRUGE BOGOVE:
"Ја сам Господ Бог твој, који сам те извео из земље Мисирске, из дома ропскога.
Немој имати других богова уза ме."
ON SE NE KLANJA DELIMA SVOJIH RUKU:
"Не гради себи лика резана нити какве слике од онога што је горе на небу, или доље на земљи, или у води испод земље.
Немој им се клањати нити им служити, јер сам ја Господ Бог твој, Бог ревнитељ, који походим гријехе отачке на синовима до трећега и до четвртога кољена, онијех који мрзе на мене;
А чиним милост на тисућама онијех који ме љубе и чувају заповијести моје"
ON NE SLUZI BOGU UZALUD FORME RADI:
"Не узимај узалуд имена Господа Бога својега; јер неће пред Господом бити прав ко узме име његово узалуд"
ON POSTUJE BOZJI DAN OD ODMORA:
"Сјећај се дана од одмора да га светкујеш"
Шест дана ради, и свршуј све послове своје.
А седми је дан одмор Господу Богу твојему; тада немој радити ниједнога посла, ни ти, ни син твој, ни кћи твоја, ни слуга твој, ни слушкиња твоја, ни живинче твоје, ни странац који је међу вратима твојим.
Јер је за шест дана створио Господ небо и земљу, море и што је год у њима; а у седми дан почину; зато је благословио Господ дан од одмора и посветио га"
ON POSTUJE RODITELJE:
"Поштуј оца својега и матер своју, да ти се продуље дани на земљи, коју ти да Господ Бог твој.
ON NE UBIJA:
"Не убиј"
ON NE CINI PRELJUBE:
"Не чини прељубе."
ON NE KRADE:
"Не кради"
ON NE SVEDOCI LAZNO:
"Не свједочи лажно на ближњега својега"
ON NE ZELI NISTA TUDJE:
"Не пожели куће ближњега својега, не пожели жене ближњега својега, ни слуге његова, ни слушкиње његове, ни вола његова, ни магарца његова, нити ишта што је ближњега твојега"
AMIN!
- HRISCANIN NEMA DRUGE BOGOVE:
"Ја сам Господ Бог твој, који сам те извео из земље Мисирске, из дома ропскога.
Немој имати других богова уза ме."
Opet lažiranje i oduzimanje Božjoj Jahvinoj riječi!
Zašto TO radiš?
Ne Bojiš se kazne?
Štab za DI ti je na prvom mjestu?
----------------------------------
Pogledajmo Istinu, a ne tvoje izmišljotine:
Izlazak 20,2
"Ja sam Jahve, Bog tvoj, koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva.
Jahve je Ime Bogu Jedinome.
Jahe je Jedini Bog.
-------------------------------------------------------------------------------------ON SE NE KLANJA DELIMA SVOJIH RUKU:
"Не гради себи лика резана нити какве слике од онога што је горе на небу, или доље на земљи, или у води испод земље.
Немој им се клањати нити им служити, јер сам ја Господ Бог твој, Бог ревнитељ, који походим гријехе отачке на синовима до трећега и до четвртога кољена, онијех који мрзе на мене;
А чиним милост на тисућама онијех који ме љубе и чувају заповијести моје"
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Izlazak 20,5
Ne klanjaj im se niti im služi. Jer ja, Jahve, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran. Kažnjavam grijeh otaca - onih koji me mrze - na djeci do trećeg i četvrtog
koljena,
Jahe je Jedini Bog.
-------------------------------------------------------------------------------------
ON NE SLUZI BOGU UZALUD FORME RADI:
"Не узимај узалуд имена Господа Бога својега; јер неће пред Господом бити прав ко узме име његово узалуд"
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Izlazak 20,7
Ne uzimaj uzalud imena Jahve, Boga svoga, jer Jahve ne oprašta onome koji uzalud izgovara ime njegovo.
Jahe je Jedini Bog.
-------------------------------------------------------------------------------------
ON POSTUJE BOZJI DAN OD ODMORA:
"Сјећај се дана од одмора да га светкујеш"
Шест дана ради, и свршуј све послове своје.
А седми је дан одмор Господу Богу твојему; тада немој радити ниједнога посла, ни ти, ни син твој, ни кћи твоја, ни слуга твој, ни слушкиња твоја, ни живинче твоје, ни странац који је међу вратима твојим.
Јер је за шест дана створио Господ небо и земљу, море и што је год у њима; а у седми дан почину; зато је благословио Господ дан од одмора и посветио га"
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Izlazak 20,10
A sedmoga je dana subota, počinak posvećen Jahvi, Bogu tvojemu. Tada nikakva posla nemoj raditi: ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živina tvoja, niti došljak koji se nađe unutar tvojih vrata.
Izlazak 20,11
Ta i Jahve je šest dana stvarao nebo, zemlju i more i sve što je u njima, a sedmoga je dana počinuo. Stoga je Jahve blagoslovio i posvetio dan subotni.
Jahe je Jedini Bog.
ON POSTUJE RODITELJE:
"Поштуј оца својега и матер своју, да ти се продуље дани на земљи, коју ти да Господ Бог твој.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Izlazak 20,12
Poštuj oca svoga i majku svoju da imadneš dug život na zemlji koju ti da Jahve, Bog tvoj.
Jahe je Jedini Bog.
Da li ti uviđaš koliko ti je lažan i nakaradan nauk?
Očito ne – jer si već više puta bio upozoren,
ali
ti i nadalje nastavljaš sa neistinom.
Sebi – ne meni – sebi na propast.
Čovječe – osvjesti se.
Poslednja izmena: