Može li zakon spasiti ?čemu je dat zakon?

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Prijatelju, savrseno posvecen covek ne cini nista sto je suprotno zakonu, on savr[eno zivi sa Bogom i ispunjava njegovu volju zap[isanu u srcu Duhom Svetim.

HRISCANIN NEMA DRUGE BOGOVE:
"Ја сам Господ Бог твој, који сам те извео из земље Мисирске, из дома ропскога.
Немој имати других богова уза ме."

ON SE NE KLANJA DELIMA SVOJIH RUKU:
"Не гради себи лика резана нити какве слике од онога што је горе на небу, или доље на земљи, или у води испод земље.
Немој им се клањати нити им служити, јер сам ја Господ Бог твој, Бог ревнитељ, који походим гријехе отачке на синовима до трећега и до четвртога кољена, онијех који мрзе на мене;
А чиним милост на тисућама онијех који ме љубе и чувају заповијести моје"

ON NE SLUZI BOGU UZALUD FORME RADI:
"Не узимај узалуд имена Господа Бога својега; јер неће пред Господом бити прав ко узме име његово узалуд"

ON POSTUJE BOZJI DAN OD ODMORA:
"Сјећај се дана од одмора да га светкујеш"
Шест дана ради, и свршуј све послове своје.
А седми је дан одмор Господу Богу твојему; тада немој радити ниједнога посла, ни ти, ни син твој, ни кћи твоја, ни слуга твој, ни слушкиња твоја, ни живинче твоје, ни странац који је међу вратима твојим.
Јер је за шест дана створио Господ небо и земљу, море и што је год у њима; а у седми дан почину; зато је благословио Господ дан од одмора и посветио га"

ON POSTUJE RODITELJE:
"Поштуј оца својега и матер своју, да ти се продуље дани на земљи, коју ти да Господ Бог твој.

ON NE UBIJA:
"Не убиј"

ON NE CINI PRELJUBE:
"Не чини прељубе."

ON NE KRADE:
"Не кради"

ON NE SVEDOCI LAZNO:
"Не свједочи лажно на ближњега својега"

ON NE ZELI NISTA TUDJE:
"Не пожели куће ближњега својега, не пожели жене ближњега својега, ни слуге његова, ни слушкиње његове, ни вола његова, ни магарца његова, нити ишта што је ближњега твојега"

AMIN!

1. HRISCANIN NEMA DRUGE BOGOVE:
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Opet lažiranje i oduzimanje Božjoj Jahvinoj riječi!
Zašto TO radiš?
Ne Bojiš se kazne?
Štab za DI ti je na prvom mjestu?
----------------------------------
Pogledajmo Istinu, a ne tvoje izmišljotine:

Izlazak 20,2
"Ja sam Jahve, Bog tvoj, koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva.

Jahve je Ime Bogu Jedinome.
Jahe je Jedini Bog.

-------------------------------------------------------------------------------------ON SE NE KLANJA DELIMA SVOJIH RUKU:
"Не гради себи лика резана нити какве слике од онога што је горе на небу, или доље на земљи, или у води испод земље.
Немој им се клањати нити им служити, јер сам ја Господ Бог твој, Бог ревнитељ, који походим гријехе отачке на синовима до трећега и до четвртога кољена, онијех који мрзе на мене;
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Izlazak 20,5
Ne klanjaj im se niti im služi. Jer ja, Jahve, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran. Kažnjavam grijeh otaca - onih koji me mrze - na djeci do trećeg i četvrtog
koljena,

Jahe je Jedini Bog.

-------------------------------------------------------------------------------------

"Не узимај узалуд имена Господа Бога својега; јер неће пред Господом бити прав ко узме име његово узалуд"
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Izlazak 20,7
Ne uzimaj uzalud imena Jahve, Boga svoga, jer Jahve ne oprašta onome koji uzalud izgovara ime njegovo.

Jahe je Jedini Bog.

-------------------------------------------------------------------------------------
А седми је дан одмор Господу Богу твојему; тада немој радити ниједнога посла, ни ти, ни син твој, ни кћи твоја, ни слуга твој, ни слушкиња твоја, ни живинче твоје, ни странац који је међу вратима твојим.
Јер је за шест дана створио Господ небо и земљу, море и што је год у њима; а у седми дан почину; зато је благословио Господ дан од одмора и посветио га"
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Izlazak 20,10
A sedmoga je dana subota, počinak posvećen Jahvi, Bogu tvojemu. Tada nikakva posla nemoj raditi: ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živina tvoja, niti došljak koji se nađe unutar tvojih vrata.
Izlazak 20,11
Ta i Jahve je šest dana stvarao nebo, zemlju i more i sve što je u njima, a sedmoga je dana počinuo. Stoga je Jahve blagoslovio i posvetio dan subotni.

Jahe je Jedini Bog.

ON POSTUJE RODITELJE:

"Поштуј оца својега и матер своју, да ти се продуље дани на земљи, коју ти да Господ Бог твој.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Izlazak 20,12
Poštuj oca svoga i majku svoju da imadneš dug život na zemlji koju ti da Jahve, Bog tvoj.

Jahe je Jedini Bog.

Da li ti uviđaš koliko ti je lažan i nakaradan nauk?
Očito ne – jer si već više puta bio upozoren,
ali
ti i nadalje nastavljaš sa neistinom.
Sebi – ne meni – sebi na propast.
Čovječe – osvjesti se.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Prijatelju, savrseno posvecen covek ne cini nista sto je suprotno zakonu, on savr[eno zivi sa Bogom i ispunjava njegovu volju zap[isanu u srcu Duhom Svetim.

HRISCANIN NEMA DRUGE BOGOVE:

ON SE NE KLANJA DELIMA SVOJIH RUKU:

ON POSTUJE RODITELJE:

ON NE UBIJA:
"Не убиј"

ON NE CINI PRELJUBE:
"Не чини прељубе."

ON NE KRADE:
"Не кради"

ON NE SVEDOCI LAZNO:
"Не свједочи лажно на ближњега својега"

ON NE ZELI NISTA TUDJE:
"Не пожели куће ближњега својега, не пожели жене ближњега својега, ни слуге његова, ни слушкиње његове, ни вола његова, ни магарца његова, нити ишта што је ближњега твојега"

AMIN!
samo Isus je bio u ispunjenju zakona,i niko više.zakon je od Boga dat da donese sud svetu,tako d ati oćeš promenuti smisao Božje reči. rekao sam već,99,99 posto posvećenosti ako staviš pod zakon kriv si i imaš sud. to je jedino što ti sleduje pod zakonom. Isus je ispunjavao zakon i opet je morao umreti. zato što niko od ljudi nije bio spašen jer je zakon došao danas sve osudi stavi pod sud pod greh jer smo skrivili Bogu. i sve što možemo u svojoj pravednosti učiniti je da umremo u Hirstu i u njemu i vaskrsnemo. van njega mi možemo samo umirati po zakonu ne i ustati u vaskrs.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Za Mrsavkića

Niko ne stavlja ništa pod zakon, već živi u zajednici sa Bogom iz koje proizilazi sveti život bez greha.
Po tvom tumačenju - čovek treba namerno da greši da ne bi ono što čini izgledalo kao da drži zapovesti.
Zapovesti su život, odraz svakodnevnog moralnog ponašanja čoveka koji kroz život hoda sa Bogom
Isus je naš primer u svemu, i kada mi ne bi ispunili svaku pravdu kao i Isus, onda biblija laže da moramo biti kao on u svemu svom življenju.

Za Piramidu

Dobro je, čuli smo već da je jedno od imena Božjih Jhwh, ne moraš da ponavljaš po stotinu puta, jer time ništa ne dokazuješ jer smo svi mi toga svesni i prihvatamo tu činjenicu.

Pozdrav!

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Za Mrsavkića

Niko ne stavlja ništa pod zakon, već živi u zajednici sa Bogom iz koje proizilazi sveti život bez greha.
Po tvom tumačenju - čovek treba namerno da greši da ne bi ono što čini izgledalo kao da drži zapovesti.
Zapovesti su život, odraz svakodnevnog moralnog ponašanja čoveka koji kroz život hoda sa Bogom
Isus je naš primer u svemu, i kada mi ne bi ispunili svaku pravdu kao i Isus, onda biblija laže da moramo biti kao on u svemu svom življenju.

Za Piramidu

Dobro je, čuli smo već da je jedno od imena Božjih Jhwh, ne moraš da ponavljaš po stotinu puta, jer time ništa ne dokazuješ jer smo svi mi toga svesni i prihvatamo tu činjenicu.

Pozdrav!
stara priča. kad bi jednom mogli da prekinemo sa pričom da neko zagovara kako pavle kažed a je za njega govorkano da činimo greh da raste množi se blagodat,pošto je on propovedao blagodat a ne zakon onda su za njega govorilo tako,ali on kaže,ne dao Bog. on je samo napominjao dea je zakon dat da svi budu krivi Bogu,a ne da sad možemo da kršimo Božju reč. mi se trudimo da u Hristu činimo ugodnost i ne pad anam na pamet spomena greha,ali ako čovek istim tim žarom se vrati i obaveže na zakonsku normu on nema nade osim suda,jer mu Isus tu ne može pomoći,ako sagreši i malu titlu,a sve održati ne može,kriv je. ne da on neće,već je zakon jasan. ko je moćan da ga održi? niko. ako si pod njime sud ti je. zato stojimo u Hristu da nam pronese. ono što pod zakonom niko održati ne može.
eto ti podržavaš recimo tri Boga kršiš prvu zapovest,potom dva braka,žena da uči,mušku odeću,gledanje tv,a možda...budući da si se obavezao pod zakon kriv si. ako bi došao Hristu postojala bi neka nada,da ti se smiluje i dati da mudrosti i snage.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mrsavkicu, odreci se lazne nauke koju propovedas jer Isus uskoro dolazi, dodji Hristu takav kakav jesi, odreci se greha i misli da ce te Isus primiti radi svoje milosti i ako budes gajio i jedan greh do kraja, jer to je prevara koju ti sotona ubacuje u um.
Dopusti mu da on Duhom svojim obnovi tvoj zivot, da te promeni i da ti da da radjas istinske rodove vere.

Ja ovu zajednicu sa Bogom imam, i iz ljubavi sluzim Bogu i on me vodi ka savrsenoj pravdi.
Osim toga - ja sam vesnik Gospodnji - Ilija koji ce doci, predodredjen od Boga za svetu sluzbu mnogo pre nego sto sam se rodio - pre nego sto su se rodili moji roditelji i njihovi roditelji i generacijama unazad.
S tim u vezi - istina je zapecacena u mom srcu Duhom Bozjim i ona je deo mene, on mi je sam svedoci i vodi da prepoznam svaku laznu nauku koja nije u skladu sa pismom i da je razotkrivam.

Poslusaj moj savet, moli se Bogu da ti on otkrije istinu, odreci se svojih subjektivnih misljenja, moli se sve dok ti on ne otkrije sta je istina makar to iziskivalo i sate provedene u molitvi na kolenima.

Neka ti Gospod pomogne i neka ti se objavi i neka te povede putem ove spoznaje ma kakve zrtve to iziskivalo.

Pozdravu Gospodu Isusu!

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Mrsavkicu, odreci se lazne nauke koju propovedas jer Isus uskoro dolazi, dodji Hristu takav kakav jesi, odreci se greha i misli da ce te Isus primiti radi svoje milosti i ako budes gajio i jedan greh do kraja, jer to je prevara koju ti sotona ubacuje u um.
Dopusti mu da on Duhom svojim obnovi tvoj zivot, da te promeni i da ti da da radjas istinske rodove vere.

Ja ovu zajednicu sa Bogom imam, i iz ljubavi sluzim Bogu i on me vodi ka savrsenoj pravdi.
Osim toga - ja sam vesnik Gospodnji - Ilija koji ce doci, predodredjen od Boga za svetu sluzbu mnogo pre nego sto sam se rodio - pre nego sto su se rodili moji roditelji i njihovi roditelji i generacijama unazad.
S tim u vezi - istina je zapecacena u mom srcu Duhom Bozjim i ona je deo mene, on mi je sam svedoci i vodi da prepoznam svaku laznu nauku koja nije u skladu sa pismom i da je razotkrivam.

Poslusaj moj savet, moli se Bogu da ti on otkrije istinu, odreci se svojih subjektivnih misljenja, moli se sve dok ti on ne otkrije sta je istina makar to iziskivalo i sate provedene u molitvi na kolenima.

Neka ti Gospod pomogne i neka ti se objavi i neka te povede putem ove spoznaje ma kakve zrtve to iziskivalo.

Pozdravu Gospodu Isusu!

Mrsavkicu, odreci se lazne nauke koju propovedas jer Isus uskoro dolazi,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
A da li dolazi i Bog Jahve?
A da li dolazi i Bog SD?
-----------------------------------------------------
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Kojim Bogom?
Bogom Jahvom? Bogom Isusom? Bogom SD?
Kojem ti to Bogu služiš?
------------------------------------------------------
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Izići će mnogi lažni proroci – već sada su tu!
Tko je tebi reko da si ti Ilija?
Čiji si ti vjesnik?
Kojega Gospoda?
Gospoda Boga Jahve?
Boga Isusa?
Boga SD?
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Vidljivo je iz tvojih napisa – koliko si u istini.
-------------------------------------------------------
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Kojem Bogu se moliti?
Onome Kome se je i Isus molio?
Ili Bogu Isusu?
Ili Bogu SD?
------------------------------------------------------
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Koji Gospod?
Jahve?
Isus?
SD?
Pozdravu Gospodu Isusu!
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
A pozdrav Gospodu Jahvi?
A pozdrav Gospodu SD?
---------------------------------------------------

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Za Piramidu

Pozdrav!
Dokaži na temi o Imenu Boga -
da Bog ima više imena.
Dokaži stihom u kojem ima riječ - IME Boga je......... - bilo koje drugo osim Jahve.
Kad to dokažeš - onda si u istini - do tada -
to tvoje copy pašta tone dogmatskih tekstova,
koji nemaju veze sa pitanjem,
su nula.
U prevodu - NEistina.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Pitanje za Adventiste -

Da li se treba držati SZ Zakona?

Da li su SZ Levitski i ostali Zakoni i nadalje na snazi?

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691

Pozdravu Gospodu Isusu!
mnoge ilije su došle i doće ali to je dokaz prevare samo ne istine.
ja ne držim do greha. nabrojao sam grehe koje ti kao zakonodavac začudo tiolerišeš a ja ne...ko tu drži zakon baš bi bilo zanimljivo pitaati se?
mislim da bi ti trebao biti pod molitvom i da Bog zna koliko ti u opšte znaš što činiš kad take reči o iliji govoriš. proroštvo za iliju je mnoge oduvuklo u krivom pravcu. vidim i tebe na žalost....

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Za Mrsavkica.

eto ti podržavaš recimo tri Boga kršiš prvu zapovest,potom dva braka,žena da uči,mušku odeću,gledanje tv,a možda...budući da si se obavezao pod zakon kriv si. ako bi došao Hristu postojala bi neka nada,da ti se smiluje i dati da mudrosti i snage.

Ponesto si od toga i izmislio.

Kao prvo - ne postoje tri Boga - vec jedan koji s otkriva u tri licnosti, i stvaranje drugih izmisljenih bogova u odnosu na njega kao takvog - je mnogobostvo.

Kao drugo - niko ne govori da covek u svakom slucaju treba da praktikuje razvodjenje i drugi brak.
Biblija je u ovom jasna, ona govori da muz moze da pusti zenu - odnosno da se razvede samo u slucaju zeninog neverstva.
Biblijski princip je jedan brak za ceo zivot.

Trece, u bibliji su postojale zene proroci koje su proricale i iznosile rec Bozju.
Zena treba da ima odredjene uloge u crkvi, ali se slazem da ne treba da bude svestenik ili propovednik.

Cetvrto - Zena ne treba da nosi musku odecu, tu se u potpunosti slazem, i to ni jedna ozbiljna zena ili devojka ne cini u Bozjoj crkvi.
Ona koja to cini - treba joj na to ukazati.

Peto - televizija je veliko ylo, i ne treba ga posedovati ni gledati u svakom slucaju.

Sto se tice Ilije, ovo je odgovor i za tebe i za Piramidu.

Uzmimo hipoteticki primer:

Kada bi Hristos kojim slucajem danas bio prisutan na zemlji, vi bi ste ga odbacili jer se to ne uklapa u vase licne poglede i subjektivna misljenja.
Sutra kada se pojavi Ilija vi ce te ga odbaciti zbog istih razloga, jer niste spremni da se odreknete licnih pogleda i subjektivnih misljenja.
Uostalom, vi to vec cinite.
Ipak, Bog ce vrlo uskoro znacima i cudima potvrditi svoje delo i silom Duha Svetoga objaviti istinu preko onih koje pozvao na ovo poslednje veliko delo.

Za Piramidu.

Sve sto govorim mi je sam Gospod objavio, on mi se javljao i govorio mi u mnogobrojnim otkrivenjima identicno kao i starozavetnim prorocima.
Logicno je da postoji sumnja, ali ako se covek moli Bogu - on ce ga osvedocavati i povesti putem istine, a u skoro ce to uciniti i javno - kao sto rekoh, znacima i cudima koje c ljudi gledati i u skladu sa iznesenom recju donositi odluke koje se ticu njihovog licnog odnosa prema primljenoj reci i svom licnom spasenju.

Ova poslednja vest koju Ilija treba da objavi svetu se moze sazeti u sledecem:

`I vidjeh drugoga anđela gdje leti posred neba, koji imaše vječno jevanđelje da objavi onima koji žive na zemlji, i svakome plemenu, i jeziku i koljenu i narodu.
I govoraše velikijem glasom: bojte se Boga, i podajte mu slavu, jer dođe čas suda njegova; i poklonite se onome koji je stvorio nebo i zemlju i more i izvore vodene.
I drugi anđeo za njim ide govoreći: pade, pade Vavilon grad veliki: jer otrovnijem vinom kurvarstva svojega napoji sve narode.
I treći anđeo za njim ide govoreći glasom velikijem: ko se god pokloni zvijeri i ikoni njezinoj, i primi žig na čelo svoje ili na ruku svoju,
I on će piti od vina gnjeva Božijega, koje je nepomiješano utočeno u čašu gnjeva njegova, i biće mučen ognjem i sumporom pred anđelima svetima i pred jagnjetom.
I dim mučenja njihova izlaziće va vijek vijeka; i neće imati mira dan i noć koji se poklanjaju zvijeri i ikoni njezinoj, i koji primaju žig imena njezina.
Ovdje je trpljenje svetijeh, koji drže zapovijesti Božije i vjeru Isusovu. ( otkrivenje Jovanovo 14. 6-12 ).

Ova troandjeoska vest upucuje na sledece :

1. Dati slavu Bogu, odreci se Ateizma i bezbostva.

2. Cas suda Bozjeg je dosao i blizina Hristovog drugog dolaska.

3. Pokloniti se Bogu kao stvoritelju slaveci njegov sedmi subotni dan, kao uspomenu na stvaranje, i znak Bozje stvaralacke sile i njegovog autoriteta.

4. Duhovni Vavilon je pao, olicen u papskom sistemu i otpalom protestantizmu sjedinjenim u Ekumenizmu - svetskom savezu crkava, koje zajedno cine Duhovni Vavilon, i laznim ucenjima koja pretstavljaju otrovno vino Vavilona varaju svet.

5. Opomena da se ne klanja zveri koja pretstavlja papski sistem na celu Rimokatolicke crkve sa sedistem u Vatikanu, i ikoni njezinoj koju pretstavlja otpali protestantizam sjedinjen sa zveri - papstvom u ekumenskom savezu, i da ne prima zig zveri olicen u nedeljnom zakonu koji ima svoje korene u mnogobozackoj tradiciji obozavanja sunca, nasuprot subote koja pretstavlja pecat Bozji, i znak izmedju njega njegovog pravog naroda.

Natrag