- Učlanjen(a)
- 09.12.2013
- Poruka
- 79
Adriane, nisam rekao ili bar nisam hteo sa sigurnoscu da kazem da si ti to rekao. Zato sam i upotrebio rec "ispada"(da je tako na osnovu recenog, odnosno, napisanog). A ispada, zato sto je u jednoj istoj recenici receno da su u Srbiji netolerantni prema njima, a u Americi su mocni i uticajni. To sto su bogati, mocni i uticajni trebalo bi odvojeno razmatrati od pitanja netolerancije prema njima u Srbiji, u protivnom ispada da se gradjani Srbije kritikuju zbog neulagivanja mocnima.Не знам како сагледаваш ствари, ја нисам тако нешто рекао. Наводим да су те организације веома добро логистички подржане и профитабилне. Нити их подржавам (што је и кључ свега), нити говорим да их треба побити, малтретирати. То пре свега није хришћански.
Много већа зла се данас толеришу и сматрају нормалним, а многи који се ударају по грудима како су велики верници немају благе везе о основним хришћанским догмама. Али веома брзо знају да потрче ка насиљу или у такву организацију. Профитирају многи који се крију иза лажне религиозности и побожности. Бојим се да си погрешно схватио (или си баш тако желео да схватиш) зашто говорим о том култу, а и о осталим који делују. Толико их данас има да се не може избројати.