Мормони

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Dok te mami, "medom" te hrani ... predpostavljam kako svi možete pogoditi šta se posle kusa ...

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Сигурно ниси у Библији прочитао да Дух Свети није Бог, него само сила, да је сабор у Никеји лош итд., већ си то све чуо и прочитао управо од ових секти о којима пишемо.

Adrijane možeš li da navedeš stavke u Bibliji koji govore o nikejskom saboru i o tome da je sveti duh Bog Svemogući?

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ако ти већ верујеш да је Свети Дух Божија сила, онда се ти слажеш да је Божија сила свемогућа, зар не? Ето видиш да је Свети Дух заиста Свемогућ. Не морам ни да тражим по Библији. Јер Дух Свети јесте Божији, као што је и Син - Божији. Ви Символ вере гледате као да се ту говори о три бога, а не можете схватити да када се каже Бог, да се мисли на једног јединог Бога.

7. Јер је троје што сведочи на небу: Отац, Реч, и Свети Дух; и ово је троје једно. - један једини Бог

Ако треба да вам се црта, онда ту не могу помоћи. Нисам неки сликар.

Ионако смо вам исписали огроман број постова на ту тему, а ви и даље исто говорите. Ту сте браћа са муслиманима који такође поричу да је Исус Бог који се објавио у телу (ви кажете анђео који поста човек телепортацијом, па је после унапређен у Бога), а за Духа Светога исто говорите.

И када бих ти тражио сада, чему мој труд? Јер ти не желиш да знаш, већ ми постављаш питање из приручника. У том истом приручнику имаш све одговоре које си усвојио, баш као и мормони из своје књиге.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Ако ти већ верујеш да је Свети Дух Божија сила, онда се ти слажеш да је Божија сила свемогућа, зар не? Ето видиш да је Свети Дух заиста Свемогућ. Не морам ни да тражим по Библији. Јер Дух Свети јесте Божији, као што је и Син - Божији. Ви Символ вере гледате као да се ту говори о три бога, а не можете схватити да када се каже Бог, да се мисли на једног јединог Бога.

7. Јер је троје што сведочи на небу: Отац, Реч, и Свети Дух; и ово је троје једно. - један једини Бог

Ако треба да вам се црта, онда ту не могу помоћи. Нисам неки сликар.

Ионако смо вам исписали огроман број постова на ту тему, а ви и даље исто говорите. Ту сте браћа са муслиманима који такође поричу да је Исус Бог који се објавио у телу (ви кажете анђео који поста човек телепортацијом, па је после унапређен у Бога), а за Духа Светога исто говорите.

И када бих ти тражио сада, чему мој труд? Јер ти не желиш да знаш, већ ми постављаш питање из приручника. У том истом приручнику имаш све одговоре које си усвојио, баш као и мормони из своје књиге.

Adrijane nigde se u Bibliji ne govori da je sveti duh Svemogući Bog. Biblija govori da je sveti duh sila koju Jehova jedini i istiniti i Svemogući Bog koristi i kontroliše, dakle sveti duh nije osoba već aktivna sila koja pripada Svemogućem Bogu!

Drugo: zamolio sam te da navedeš stihove u Bibliji koji govore o nikejskom saboru jer si izneo u gornjem postu da Biblija govori o saboru u Nikeji! Da te podsetim na ovo što si pisao: "Сигурно ниси у Библији прочитао да Дух Свети није Бог, него само сила, да је сабор у Никеји лош итд...," zar ne, ovo je tvoja tvrdnja. Molio bih te da citiraš stihove u Bibliji, bilo kojoj Bibliji o ovoj tvrdnji!

Blagodarim unapred!

;)

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
`Ајде, не глуматај ту. Милион пута исти фазони. Ја скоро да сам ветеран у дописивању са вама и вашим извртањем. То што сам ја написао разумљиво је неким људима, онима којима није - не могу помоћи, заиста. Пробао сам и писао, а ви подједнако исто пишете као првога дана, јер уопште и не разматрате шта се пише. Ви само "товарите" своје спремљене материјале. За сваки одређени термин следи одређени материјал, и тако у круг до вечности.

"Сигурно ниси у Библији прочитао да Дух Свети није Бог, него само сила, да је сабор у Никеји лош итд...,"

Ја и кажем да то нисте у Библији нашли, не разумем како те ово збуњује. А види ово:

...мада знам ја да ви ово и не видите. Као када се на хард диску наиђе на бед сектор, па крене да багује...тако и ви на одређене термине и цитате. Онда имате изговор да је Библија кривотворена и да није лепо преведена. Зато сви имате неку "нову библију".

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Adrijane nigde se u Bibliji ne govori da je sveti duh Svemogući Bog. Biblija govori da je sveti duh sila koju Jehova jedini i istiniti i Svemogući Bog koristi i kontroliše, dakle sveti duh nije osoba već aktivna sila koja pripada Svemogućem Bogu!

Drugo: zamolio sam te da navedeš stihove u Bibliji koji govore o nikejskom saboru jer si izneo u gornjem postu da Biblija govori o saboru u Nikeji! Da te podsetim na ovo što si pisao: "Сигурно ниси у Библији прочитао да Дух Свети није Бог, него само сила, да је сабор у Никеји лош итд...," zar ne, ovo je tvoja tvrdnja. Molio bih te da citiraš stihove u Bibliji, bilo kojoj Bibliji o ovoj tvrdnji!

Blagodarim unapred!

;)
nikeja je izbacila krštenje duhom van i to je najveća prevara vekova. ali što ser tiče adrijana on je doista daleko ipak od nikejskog verovanja. on veruje da je jedan Bog objavio se u Hristu i to je Biblijski tačno. sami Bog je bio u Hristu punina telesno. da li sveti Duh koji je viđen od jovana nad Isusom na jordanu je imao telesni oblik? jeste. onda da li je Božja sila odvojena od pojma Bog kada se on utelovio po svojem promislu kao u golubu ili u Hristu kao Bog u telu? ili isti Bog kada se materijalizuje u nesagorevajućoj
kupini, ili ognjenom stubu, ili u anđelu Gopodnjem,da li je to drugi Bog ili jedna Bog Biblije? dakle dali je Bog koji je došao u vernike krštenjem Duhom zapravo drugi Bog ili jedan isti Jahve?

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ево га још један "антиникејац". Још само неки муфтија да се придружи и сви сте на окупу.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
`

Po treći put isto pitanje: koji stavak u Bibliji govori sveti duh je Svemogući Bog i Stvoritelj svega? Da li je ovo toliko teško pitanje? Mislim da je veoma jednostavno, navedi brate stih u Bibliji koji to kaže! Možeš da koristiš bilo koju Bibliju!

Blagodarim!

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Ево га још један "антиникејац". Још само неки муфтија да се придружи и сви сте на окупу.
postaješ neozbiljan adrijnane. vrlo dobro znaš da su apostoli bili antinikejci., da nisu bili,sabor nikad ne bi imao sakupljanje take vrste.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Po treći put isto pitanje: koji stavak u Bibliji govori sveti duh je Svemogući Bog i Stvoritelj svega? Da li je ovo toliko teško pitanje? Mislim da je veoma jednostavno, navedi brate stih u Bibliji koji to kaže! Možeš da koristiš bilo koju Bibliju!

Blagodarim!

По милионити пут: ово што си сам навео говори оно што ти питаш. Или се правиш (у шта не сумњам) или стварно не видиш и схваташ. Ако твој ум не разуме да је троје једно (Бог), онда било шта да испишем теби неће бити довољно. Уосталом, шта има да ја теби одговарам када уопште и не гледаш шта пише. Ко да би ти променио веровање због цитата које ја показујем. Разуман разматра, а неразуман не жили ни да види. Показало се након свих протеклих година, а и векова.

postaješ neozbiljan adrijnane. vrlo dobro znaš da su apostoli bili antinikejci., da nisu bili,sabor nikad ne bi imao sakupljanje take vrste.

Сабори су управо због таквих јереси какве ви заговарате. Да сам и најнеозбиљнији човек на планети - то су чињенице. Почев од Првог Сабора који се наводи у Новом завету где је осуђена јерес фарисејска и донете прве догме у Цркви, па на даље. Јереси су ницале као кукољ међу житом. Али Господ рече:

24. Другу причу каза им говорећи: Царство је небеско као човек који посеја добро семе у пољу свом, 25. А кад људи поспаше, дође његов непријатељ и посеја кукољ по пшеници, па отиде.
26. А кад ниче усев и род донесе, онда се показа кукољ.
27. Тада дођоше слуге домаћинове и рекоше му: Господару! Ниси ли ти добро семе сејао на својој њиви? Откуда дакле кукољ?
28. А он рече им: Непријатељ човек то учини. А слуге рекоше му: Хоћеш ли дакле да идемо да га почупамо?
29. А он рече: Не; да не би чупајући кукољ почупали заједно с њиме пшеницу.

30. Оставите нека расте обоје заједно до жетве; и у време жетве рећи ћу жетеоцима: Саберите најпре кукољ, и свежите га у снопље да га сажежем; а пшеницу свезите у житницу моју. (Матеј 13)

Poslednja izmena:
Natrag