Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Nisi u pravu. Šejtanov ratnik je bio zezanje grupe studenata i ispao mnogo bolji nego što su i oni i mi očekivali."Šišanje" je nikakav film. Pogotovo što je u bliskoj vezi sa filmom "Šejtanov Ratnik" koji tek nema veze sa vezom. Zamišljen jeste kao jak ali ne i ostvaren. Ni jedan ni drugi.
Šejtanov ratnik[/B] je veseo filmić
Ima itekakve veze sa realnošću. Ne znam koliko poznaješ ''skin heads-e''. Ali, prilično su dobro ''skinuti'', kao osobe. Na to sam mislila, na transformaciju koju je glavni lik doživeo, upuštajući se u nešto što je samo za njega ozbiljno, a za ostale je čisto zezanje. A i ponašanje policije u takvim situacijama, takođe...Ne bih dalje, da ne politiziram...Transformacija i psiholgija...ali po kom pitanju?
Po pitanju nacizma. Priča je vrlo naivna i ima vezu sa vezom onako uopšteno, ali nema vezu sa realnošću...samo propaganda vladajuće klase yes3
U filmu je dat samo jedan primer nasilja, a nasilje se u našem društvu nalazi u raznim drugim oblicima. Da nacionalizam predstavlja najveću opasnost, naravno da nije istina, ali svakako ''bode oči'' javnosti....Naravno, razmena mišljenja
Da Skinhedi jesu, može tako da se kaže, ali koliko njih danas ima. Ispada da je problematika nasilja i mogućih zabluda mladih veoma vezana za nacionalno pitanje, da je to ono što predstavlja potencijalno najveću opasnost.
Najlakši način da se mladi afirmišu, je upravo kroz neki model politike. Da li si zapamtio ponašanje Viktora Savića (Relju u tom filmu)...On se naprosto ''uvlači'', profesoru-govorniku (Predrag Ejdus), a sve u cilju ulaska u visoko društvo....
Isto tako, slažem se za policiju...ima film smisao i realan životni prostor ali je cela priča pogrešna baš zbog prethodno navedenog, odnosno zbog kretanja pažnje sa nedovoljno mogućnosti da se mladi afirmišu, na zablude i nalaženje izlaza u nasilju yes3