MONSTRUOZNO! Psu odsečene sve četiri noge!

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Beograd 15. 04. 2010
Press

MONSTRUOZNO! Psu odsečene sve četiri noge!


Dve devojke u beogradskom naselju Medaković pronašle preplašenu ženku psa kojoj je neko odsekao sve četiri noge! ORKA i "Evropska inicijativa 17" najavili krivičnu prijavu protiv nepoznatog mučitelja

1405-aleksandar-jovanovic-2.jpg


U beogradskom neselju Medaković, u utorak uveče, dve devojke su pronašle psa koji je puzao na obližnjem parkingu u potrazi za hranom i vodom, jer su mu sve četiri noge odsečene! Pretpostavlja se da je nesrećnog psa unakazio čovek, sekući mu sekirom nogu po nogu!

KOMŠIJE NISU NIŠTA PRIMETILE
Građani koji svakog dana prolaze ulicom Radovana Simića - Cige u naselju Medaković II juče su za Press tvrdili da povređenu ženku nisu videli tamo, niti čuli za nju. Inače, u delu naselja u kome je kuče nađeno uglavnom su zgrade. Vlasnica pekare bila je zgrožena kada je čula za nesrećnog psa.
- Radim u pekari, a živim iza. Nisam videla, niti čula da je u kraju takvo kuče. Deca bi primetila, čulo bi se, neko bi reagovao! - priča ona za Press.
Povređeno kuče nije video ni Nikola Pavlović. Kako svakodnevno više puta prolazi tom ulicom, a i sa terase njegovog stana na sedmom spratu vidi se celo naselje, kaže da ne veruje da bi mu promakao prizor osakaćenog kučeta koje puzi.

Prizor koji su ove dve devojke na povratku svojoj kući zatekle na parkingu u ulici Radovana Simića Cige, između brojeva 15 i 40 u beogradskom naselju Medaković II, bio je više nego potresan! Parkingom je puzilo kuče bez nogu, a za njim je ostajao krvav trag!

Krila se ispod kola

- Zatekla sam preplašenu kucu kako se krije ispod kola. Nije htela da izađe pa smo je izvlačili, ali ipak nije pokazala nijedan znak agresivnosti! Kada sam videla da su joj odsečene sve noge, zgrozila sam se! Prepoznala sam ovu ženku jer sam je ranije viđala u tom kraju. Nema vlasnika, ali niko se nije žalio da je agresivna i da napada ljude - kaže za Press Sandra Spoja, aktivistkinja Udruženja za zaštitu životinja "Evropska inicijativa 17".
Kako je ta organizacija već sarađivala sa veterinarskom ambulantom "Artvet" na Bežanijskoj kosi, a i s obzirom na to da je bilo već kasno i mnoge ambulante zatvorene, povređenog psa su kolima prevezli do te ordinacije.
Veterinar Vlada Antić, koji je osakaćenu ženku te večeri primio u svojoj ambulanti, kaže da za 25 godina rada nije video tako stravičan slučaj!
- Noge su odsečene oštrim predmetom, verovatno sekirom! Moguće je da je to uradio jedan čovek, vezavši psa, ili da je više njih to učinilo! Prema stanju rana, noge su ženki odsečene pre oko deset dana. Mahom su zarasle, ali na nekim mestima još krvare. Nije bilo potrebe da rane hirurški obrađujemo, niti da ženki dajemo infuzuju. Noge smo joj previli, nahranili je i napojili. Bila je mirna sve vreme i ležala na operacionom stolu. Noć je provela u našoj ambulanti - zabrinuto govori Antić.
Prema njegovim rečima, na kučetu nije bilo drugih povreda, niti tragova koje bi moralo da ima ukoliko mu je vezanom i svesnom sečena noga po noga.
- Ne mogu da objasnim kako kuče nije iskrvarilo! Da bi se sprečilo krvarenje, trebalo mu je prevezati rane žicom, ili nečim sličnim, ali takvih tragova nema - objašnjava dr Antić.
S druge strane, on ne isključuje mogućnost da je životinja osakaćena nesrećnim slučajem.
- Možda je ženka upala u zamku za lisice i divlje životinje. Međutim, sve četiri noge su joj ravnomerno presečene, a i zamka obično "ne uhvati" sve noge - objašnjava on.
U ambulantu su, kako kaže dr Antić, i ranije građani dovodili pse kojima je čovek naudio, ali ovakav slučaj još nisu videli!

1404-aleksandar-jovanovic-1.jpg


- Zabrinuti sugrađani dovodili su nam pse kojima je neko žicom vezao jezik ili kojima su noge krvarile, jer su bile vezivane lancima. Nisu retkost ni slučajevi polomljenih kostiju i kičme kod životinja - navodi on.
Vlasnik ove ordinacije dr Marko Tanasković kaže da će pružiti utočište ovoj ženki još nekoliko dana, ali se nada da će im se uskoro neko javiti sa željom da udomi nesrećnog psa.
Ženka je, navodi dr Tanasković, stara oko godinu dana i mešanac je. U Udruženju za zaštitu životinja "Evropska inicijativa 17" odmah su je nazvali Mila.

Angažovali advokata

- Ona je dobra kuca, i pored prestravljenosti i bola. Angažovali smo advokata, koji će policiji podneti prijavu za ovaj monstruozan čin! Takođe, štampaćemo plakate sa slikama Mile, da meštane naselja obavestimo da je među njima monstrum koji je u stanju da psu sekirom odseče nogu po nogu - objašnjava Sandra Spoja iz tog udruženja.

ČIN UPUĆUJE NA OSVETU
Psiholog Zoran Musterović kaže za Press da ovaj stravičan čin više liči na neku osvetu nego na poriv za mučenjem i iživljavanjem.
- Moguće je da je počinilac neki revoltirani roditelj koji je na ovaj način hteo da se osveti životinji ako mu je ugrozila dete, ali i da na neki način pošalje poruku javnosti. Istina, ovakav čin je veoma destruktivan i nije primeren, ali smatram da nije reč o osobi koja uživa u mučenju. Druga mogućnost je da je nesrećni pas naleteo na grupu adolescenata, koji su puni besa i verovatno pod uticajem alkohola, pa im je tako nešto bila zabava. Takve osobe u detinjstvu nisu razvile normalan osećaj prema životinjama, da ih maze ili čuvaju, već su ih jahali, šutirali, maltretirali... - zaključio je Musterović.

Takođe, i Nataša Biorac iz Organizacije za poštovanje i brigu o životinjama ORKA najavila je podnošenje krivične prijave.
- Krivičnim zakonom Republike Srbije, član 269, predviđena je kazna do godinu dana zatvora za počinioce ovakvih dela. Zločin prema životinjama je rani pokazatelj agresije prema ljudima. Od 2006. godine procesuirano je više desetina krivičnih prijava, a u jednom slučaju je presuđena i zatvorska kazna od tri meseca - priča Biorac.
Prema njenim rečima, najveći problem u procesuiranju ovakvih zločina je nedostatak svedoka.

N. RESANOVIĆ - I. BOGOJEV

 
__John__Wayne__
LEGEND
Učlanjen(a)
26.09.2009
Poruka
7.369
ccccc Strahota............. Kako je neko mogao tako nesto da ucini neduznoj zivotinju zasluzuje lomacu
 
Član
Učlanjen(a)
26.10.2009
Poruka
347
Nesto najmonstruoznije sto sam cuo u poslednje vreme.Ne znam samo gde pronadjose ovakvog idiota "psihologa" Zorana Musterovica za sagovornika.
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2009
Poruka
194
To delo je stvarno za svaku osudu,jer to niko ne zasluzuje a najmanje neduzna zivotinja......Naime,licno volim zivotinje,ali mi se ne svidja taj zakon u kome su psi lutalice zasticene zakonom,dok smo mi i nasa deca .......Naime,pre izvesnog vremena setao sam sa detetom,i napali su nas tri kuceta,lajali za nama 15 min,mene malo ujelo za nogu,a dete se prestrazilo do besvesti....I ja besan odem u opstinu da vidim sta da radim,a kroz glavu mi prolazi sta je sve moglo da se desi,a oni u opstini mi kazu da oni tu ne mogu nista da urade,nego da ja tuzim opstinu,pa sta bude,u zadnjem delicu sekunde sam se uzdrzao da ih ja ne izujedam.....E to je strasno....a da zaboravio sam da kazem da su me ispitivali da li sam udario pse,da li sam ih sutnuo..itd.izgleda da u nasoj zemlji vise prava imaju psi nego deca i ljudi...


Ali mozda se to uskoro i promeni.......
 
Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Danas sam na ulici video kako je pas ujeo dečaka od nekih 10-12 godina za ruku, koji se samo sagnuo da ga pomazi, nepromišljeno... Slažem se da je onakav gest i postupak za svaku osudu, morbidno i bolesno, ali i dalje ima više žrtava ujeda pasa od slučajeva maltretiranja životinja! Koji zakon čuva te žrtve?
 
Član
Učlanjen(a)
16.08.2009
Poruka
932
slazem se da i deca imaju pravo i nedaj boze da i jedno dete dozivi taj susret sa psom ili uopste covek, ali prijatelji moji .... odseci psu sape ..... pa to je .... nemam reci
za svaku osudu i najstroziju kaznu, naj jednostavnije receno
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Re,slazem se sa tobom,vec sam nesto slicno i napisala na jednoj temi.Slazem se da ima dosta zrtava ujeda pasa ali pre par dana sam na ulici videla psa koji spava uz samu zgradu.Onda prolaze 2-3 decka i jedan od njih iz cista mira sutne tog psa.Cemu?Pas ga nije dirao,spavao je.Posle udarca,pas je poceo da cvili i pobegao je.A da je bio agresivan i ujeo tog frustriranog kretena,ko bi bio kriv?
Ali ovaj slucaj je takodje za svaku osudu.Iskreno,nisam ni procitala ceo tekst,"nemam zeludac" za takve stvari.
Mislim da je premalo njih u ludackim kosuljama.
 
Član
Učlanjen(a)
08.10.2009
Poruka
174
Mislim da bi kod nas policija za zivotinje kao u drugim zemljama imala pune ruke posla.Takodje mislim da kod nas drustvo nije uredjeno po tom pitanju i zato ima toliko napada od strane zivotinja na ljude i od strane ljudi na zivotinje. Zivotinja koja ujeda ljude to radi instiktivno i iz razloga ugrozenosti,a u ovom slucaju ne znam koji je ljudski instinkt preovladao kod pocinioca. To je po meni demonstracija sile prema slabijem i zao mi je kuce nadam se da ce biti dobro.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
U nasem drustvu nema ni slova "U" od uredjenosti sto se mnogih stvari tice...
Uzalud azili dok su takvi manijaci na slobodi...
 
LEGEND
Učlanjen(a)
05.05.2009
Poruka
4.736
Ovo je zaista monstruozno i vrlo me zanima da li će zlikovci koji su to uradili biti pronadjeni,
 
Natrag
Top