Molitva mrtvima učenje iz Biblije ili ne?

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
U Ivanovu Otkrivenju duše pobijenih viču pred Bogom, i Bog ih čuje i obraća im se. Ne misliš valjda da je i Bog prolup'o i da su i Boga opsjeli demoni?

Te duše viču kao i Abelova krv. Kažeš da smo biblijski fundamentalisti - ali uzimaš doslovno ono što tebi paše. Ovo je moje tijelo za euharistiju kao i ovaj stih da bi navodno opravdao neke molitve mrtvih....reci mi zar stvarno krv može vikati....

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
U Ivanovu Otkrivenju duše pobijenih viču pred Bogom, i Bog ih čuje i obraća im se. Ne misliš valjda da je i Bog prolup'o i da su i Boga opsjeli demoni?

Jer će kamen iz zida vikati I cvor iz drveta svedocice. Avakum 2,11.

Kažem vam ako oni usute, KAMENJE CE POVIKATI. Luka 19,40.

Po Slapu sigurno viče i kamenje a drveće svjedoči.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
8:22 Jer znamo da sva tvar uzdiše i tuži s nama do sad.

Uvek ću tvrditi da materija tuži i da krv viče kao što Bog reče.
Ja jesam fundamentalista i drago mi je zbog toga.
Gospoda su pitali kako da razumeju svitke i odgovorio im je KAKO ČITAŠ tako i čuješ i razumeš.
Čuo sam više puta tvrdnje da satana vara ljude i on viče pa ljudi misle da to krv viče i upitavši jednu stariju osobu KO BOGA PREVARI ČIJI GLAS i nije odgovorio jer ako kaže satana videće svoju grešku a ako kaže da Bog nije rekao istinu opet će videti grešku.
Nemam ja ništa protiv neka veruje ko kako želi nekome je i satana izmišljeni lik i ne veruju u vaskrsenje ...ima svega, ja zadržavam svoje mišljenje.

Da bi čovek malo dublje ušao u vibracije i amlitude shvatio bi šta je misao a potom kako misao postaje zvučna i kako zvuk kreira oblik a taj oblik nosi u sebi zapis cele poruke koja mu je osnova za sastav.Svako zrno peska ima svoju frekfenciju i energiju, svaka biljka ima svoj zapis u energiji i one osećaju. Čovek je toliko složen oblik ne samo energije i maretije već je kombinacija i Duha kao van materijalne dimenzije.Frekfencija uopšte nije istražena niti pokazatelji energije kao amlitude a to je sve pametna energija koja vrši ono što je u njoj programirano što kroz misao kao enerhetska poruka što kroz zvučni impuls a uz sve to duhovna prisutnost svemu daje neograničene mogućnosti.

Kad neko kaže materija je mrtva ja imam pitanje:
Bog govori da SMRT da svoje mrtvaca i da li ona daje...naravno.
Kaže da MORE daje svoje mrtvace i more kaže čekaj neću...da li voda daje, sluša li voda i vatra i vetar Boga i otkud znaju da im Isus kaže da ućute?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Te duše viču kao i Abelova krv.

Ne ulazeći uopće u detalje, ne razglabajući o tome je li to "vika" kakvu mi čujemo na ulici, ovdje je važno nešto drugo. Ovdje nedvojbeno vidimo da postoji svojevrsna komunikacija Boga s dušama ljudi koji su svoj zemaljski život završili. A Bog ne komunicira s mrtvima, na koncu, Bog je Bog živih a ne mrtvih. Ako i ti, kao i tripo, misliš da se Bogu pričinjaju glasovi mrtvih, onda su i po tebi demoni opsjeli Boga.

Kažeš da smo biblijski fundamentalisti

Jeste fundamentalisti. Farizeji 21. stoljeća.

ali uzimaš doslovno ono što tebi paše. Ovo je moje tijelo za euharistiju kao i ovaj stih da bi navodno opravdao neke molitve mrtvih....reci mi zar stvarno krv može vikati....

Isus tu rečenicu u kratkom vremenu pet puta ponavlja. I oni koji to nisu mogli prihvatiti doslovno, koji se upitaše, "Kako će nam ovaj svoje tijelo dati za jelo", kako svjedoči sveti Ivan, odstupiše od Isusa i nisu više išli za Isusom. Isto to čine svi oni koji ovo pitanje postavljaju i danas, kao i ti, koji se čak tim Isusovim riječima izruguju nazivajući Euharistiju kanibalizmom. S druge pak strane izmislili su "oblokavanje grožđanim sokom", jer su alergični na Isusovu krv.[/QUOTE]

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Kao prvo ja nisam nikad u raspravama uporabio riječ kanibalizam....kao drugo nisi odgovorio na pitanje kako to da krv viče....

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Kako nema obožavanja svetaca kada im se pridaju božanski atributi, oni su zaštitnici ljudi, gradova, država. Jesam ti dao jasno poređenje u kojem su paganski bogovi zaštitnici i sveci. Pa drugo je što se ljudi mole za sebe i za druge ljude. Gdje se neko mrtav moli Bogu?

Kakve veze ima sto je neko zastitinik?
Gde su tu bozanski atributi, molim te pokazi mi gde se bilo koji svetac izjednacava sa Bogom???

Pa svaka molitva mrtvima je bajalica. Kako ne vrši jesam ti dao razg. čovjeka sa umrlim svecom, navodno je to taj umrli. Vrše komunikaciju sa mrtvima, pa molitva Bogu je komukacija sa Bogom, molitva mrtvima je komunikacija sa naravno ne njima nego demonima. Pa jesam ti dao dvosmjernu komunikaciju.

Jel ti znas da razlikujes bajalicu, od molitve ? o_O
Ti si dao razgovor coveka sa umrlim koji pravoslavna crkva ne podrzava i govori protiv toga.
Crkva upozorava da nije sigurno i da je vrlo opasno komunicirati sa dusama mrtvih, da ne bi bili prevareni to se vernicima zabranjuje..
I gde ti tu imas dvosmernu komunikaciju, kada crkva to zabranjuje?
A ovaj primer je nekoga ko se tog crkvenog pravila uopste ne pridrzava, pa si se uhvatio za to...

Kako ne obožava mrtve ako su oni po tom paganskom vjerovanju zastupnici na nebu, zaštitnici, slave ih itd. Pa nije obožavanje samo smatranje nekog za Boga nego pridavanje božanskih atributa nekome. Mogu tvrditi jer se obožavaju sveci.

Obozavanje je upravo pridavanje bozanskih atribuda stvorenjima.
I ti ne mozes navesti ni jedan atribut koji se primenjuje na svece.
I andjeli Bozji sluze kao zastitinici gradova i cak citavih naroda u SZ pa niko zato ne tvrdi da su oni ''bozanstva''.
Citaj bibliju, sto izmisljas..

Kako moliš mrtve kada te oni ne čuju, ne vide, nemaju misli, ne hvale Boga.

Druga je stvar sto ti verujes u smrtnost duse, to je druga tema...

Pa pomoliću se za tebe Ocu u ime Isusa Hrista.

Nemoj molim te, naljutice se Hristos , on je nas jedini zastupnik, moitva mora biti direktna :)

Pa riječ posrednik znači i molitvu i za opraštanje grijeha. Drugog nema osim Isusa, molitva ljudi nije posredovanje za grijehe. Kakve veze ima molitva živih ljudi za druge, niko mrtav se ne moli Bogu.

Molis se kao sto bi se svako molio za brata svoga i ako on upadne u neki greh, da ga Bog spasi i da mu oprosti.
Sta ima tu lose??? Ti nista ne razumes...

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Mislim da ne smemo mešati običaje rimskog kluba sa Pravoslavljem.
Svuda postoje greške i to je činjenica a ova vrsta greški je dominantna u navedenom klubu.

Natrag