Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
I gdje imamo Mire u Bibliji da se mrtvi mole Bogu?
U Ivanovu Otkrivenju duše pobijenih viču pred Bogom, i Bog ih čuje i obraća im se. Ne misliš valjda da je i Bog prolup'o i da su i Boga opsjeli demoni?
U Ivanovu Otkrivenju duše pobijenih viču pred Bogom, i Bog ih čuje i obraća im se. Ne misliš valjda da je i Bog prolup'o i da su i Boga opsjeli demoni?
Te duše viču kao i Abelova krv.
Kažeš da smo biblijski fundamentalisti
ali uzimaš doslovno ono što tebi paše. Ovo je moje tijelo za euharistiju kao i ovaj stih da bi navodno opravdao neke molitve mrtvih....reci mi zar stvarno krv može vikati....
Kao prvo ja nisam nikad u raspravama uporabio riječ kanibalizam....kao drugo nisi odgovorio na pitanje kako to da krv viče....
Kako nema obožavanja svetaca kada im se pridaju božanski atributi, oni su zaštitnici ljudi, gradova, država. Jesam ti dao jasno poređenje u kojem su paganski bogovi zaštitnici i sveci. Pa drugo je što se ljudi mole za sebe i za druge ljude. Gdje se neko mrtav moli Bogu?
Pa svaka molitva mrtvima je bajalica. Kako ne vrši jesam ti dao razg. čovjeka sa umrlim svecom, navodno je to taj umrli. Vrše komunikaciju sa mrtvima, pa molitva Bogu je komukacija sa Bogom, molitva mrtvima je komunikacija sa naravno ne njima nego demonima. Pa jesam ti dao dvosmjernu komunikaciju.
Kako ne obožava mrtve ako su oni po tom paganskom vjerovanju zastupnici na nebu, zaštitnici, slave ih itd. Pa nije obožavanje samo smatranje nekog za Boga nego pridavanje božanskih atributa nekome. Mogu tvrditi jer se obožavaju sveci.
Kako moliš mrtve kada te oni ne čuju, ne vide, nemaju misli, ne hvale Boga.
Pa pomoliću se za tebe Ocu u ime Isusa Hrista.
Pa riječ posrednik znači i molitvu i za opraštanje grijeha. Drugog nema osim Isusa, molitva ljudi nije posredovanje za grijehe. Kakve veze ima molitva živih ljudi za druge, niko mrtav se ne moli Bogu.