Molimo te, Bože...

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Na forumu Religije diskutiramo o raznim temama, ali povodom ove velike tragedije koja se danas dogodila u Beogradu,
otvaram ovu temu isključivo za MOLITVU:

Dobri Bože, primi u svoj zagrljaj duše preminule djece, a njihovim roditeljima pomozi da u Tebi nađu pomoć, snagu i utjehu.

Umiri srca ljudi, udijeli im svog Svetog Duha da traže mir i dobro. Svima koji su Tebe zaboravili i ostavili, udijeli milost
da se k Tebi vrate raskajana srca.
To te molimo, po Kristu Gospodinu našemu. Amen!

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Na forumu Religije diskutiramo o raznim temama, ali povodom ove velike tragedije koja se danas dogodila u Beogradu,
otvaram ovu temu isključivo za MOLITVU:

Dobri Bože, primi u svoj zagrljaj duše preminule djece, a njihovim roditeljima pomozi da u Tebi nađu pomoć, snagu i utjehu.

Umiri srca ljudi, udijeli im svog Svetog Duha da traže mir i dobro. Svima koji su Tebe zaboravili i ostavili, udijeli milost
da se k Tebi vrate raskajana srca.
To te molimo, po Kristu Gospodinu našemu. Amen!
Amen

Nisam pogledala vijesti prije...baš strašno i jako tužno.
Jadni roditelji .... zaista treba se moliti onako kako nas je uputio na to Isus, u kutku svoje sobe za te ljude da im Bog dadne mir i snage.

BOG je blizu svima koji pate, obnavlja one bez hrabrosti i nade. Psalam 34,18

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Živim u Srbiji 49 godina.
I ovde je haos.
Posebno od 90 godina.

A to kažem, jer je Komunizam bio pravedniji, moralniji, i etičkiji sistem.

Sve se ovo danas se dešava zato što u post komunističkom vremenu crkva ne radi svoj posao.

Država je sekularna.

Škole propovedaju ateizam i ateistički materijalizam.

A društo uništava mlade na svim poljima.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Noćas sanjam - kao nalazim se u mojoj školi.

A u hodnicima puno ljudi.

I stolice na kojima sede i gledaju nekakav film.

Ja pitam jednog kakav je to film, a on kaže 'o skinhedsima.

I tako ja šetam hodnicima..

Potom sam jutros čuo ovu vest na radiju.

 Inače, otac mu je lekar radiolog.

---------------------
Radiolog.
Skinhedsi - ćelavci.

Lečeni na radiologiji nemaju kosu zbog zračenja.

Nove informacije iz razgovora sa dečakom su - da je nad njim vršeno vršnjačko nasilje.
Bio je najbolji u svemu, i zbog toga odbačen.
Molio je roditelje da ga prebace u drugo odeljenje.
Tu je imao samo tri druga koji su ga podržavali da bude još bolji.

Odlučio je da osveti, i to dugo planirao.

Eto u šta su se škole pretvorile.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Sve se ovo danas se dešava zato što u post komunističkom vremenu crkva ne radi svoj posao. Država je sekularna. Škole propovedaju ateizam i ateistički materijalizam.

Ja sam vec prste unistio pisuci kako ovaj sistem nista ne valja, ali sto ga neki Hriscani podrzavaju, nece mi nikad biti jasno..

On je poguban po decu i mlade..

Nije problem sto je drzava sekularna, vec sto se nasilje promovise na internetu i televiziji. Sta radi kriminalac - Kristijan Golubovic na pinku u 12h u podne? Sta rade starlete? Koje vrednosti promovise zadruga i Zeljko Mitrovic? Tamo samo mozes videti, tucu svadju i nasilje..

I onda se pitamo zasto su nam deca takva?

Nasli su zrtveno jagnje, da svale svu krivicu na oca i na roditelje.. I opet ce po ko zna koji put, svu odgovornost svaliti na narod i roditelje, a drustvo i sistem, eto nije kriv nista..

Zeljko Mitrovic i oni koji promovisu izvrnute vrednosti nece trpeti nikakve sankcije!

Zalosno!

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Na žalost, žrtve u ovom slučaju su na obe strane. Dečak koji je pucao trpeo je određenu vrstu nasilja od vršnjaka, u vidu odbacivanja, nerazumevanja, hladnoće odnosa društva prema njemu. To je izazvalo reakciju, i on je posegao za osvetom. Žrtve su svakako i deca koja su stradala zbog ove reakcije u umu mladog dečaka a koji lično nisu odgovorni za njegovo stanje.

Naravno, mi znamo da zlo ne dolazi od sebe samo, već proističe iz nepobeđenih sklonosti ljudskog srca. U društvu generalno ne postoji borba protiv svoga ega, protiv svih anomalija karkatera. O tome se ne priča, to je tabu tema za društvo. Kada se ne borimo protiv prirodnih sklonosti, kada im popuštamo, one će se ispoljiti kada tad, na ovaj ili onaj način.

Ovaj događaj je za srpsko društvo opomena, da ljudi u Srbiji počnu da razmišljaju u ovim kategorijama. Da se ljudi počnu da preispituju, da počnu da se menajaju. Kada otpočne ozbiljna borba sa sobom i sopstvenim anomalijama pojedinačno, tada će društvo biti zdravo.

Molimo se za decu koja su ranjena i preživela ali i za ovog momka da shvati razmeru zla koje je počinio i da se lično pokaje.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330

RANJENI DEČAK I DEVOJČICA KRITIČNO! Lekari im se bore za život, poznato zdravstveno stanje ostale dece​

Dvoje dece koja su hospitalizovana u UC nalaze se u stabilnom stanju, dok je trećem dečaku stanje krtično, saznaje Informer.​

Molimo se za decu, i za ranjene da prezive, za roditelje koji su decu izgubili, a ostalo nista nije vazno..

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Ja sam vec prste unistio pisuci kako ovaj sistem nista ne valja,
Nasli su zrtveno jagnje, da svale svu krivicu na oca i na roditelje.. I opet ce po ko zna koji put, svu odgovornost svaliti na narod i roditelje, a drustvo i sistem, eto nije kriv nista..

mi znamo da zlo ne dolazi od sebe samo, već proističe iz nepobeđenih sklonosti ljudskog srca. U društvu generalno ne postoji borba protiv svoga ega, protiv svih anomalija karkatera. O tome se ne priča, to je tabu tema za društvo.
Ovaj događaj je za srpsko društvo opomena, da ljudi u Srbiji počnu da razmišljaju u ovim kategorijama.

Država je sekularna. Škole propovedaju ateizam i ateistički materijalizam. A društo uništava mlade na svim poljima.

Slažem se s ovim što ste napisali, to je kompleksan problem. Ne znam kako bismo mogli definirati današnji društveni sistem osim kao
"duh svijeta". I nije samo u Srbiji već po čitavom svijetu.
Ako je društvo danas usmjereno na ovozemaljsko, tko se brine za dušu djeteta?

Država je sekularna, sredina često puta ima štetan utjecaj, roditelji su prezaposleni...
ipak, roditelji su oni koji moraju dijete poučiti, riječju i primjerom, a ako su vjernici to im je prvotna dužnost.

Molitva za svoje vlastito otkriće

Opravdaj moju dušu, Bože, i napuni sa Svog izvora ognjem moju volju. Zasvijetli u moj um, iako to možda znači "tama mom iskustvu", osvoji moje srce Svojim silnim Životom. Neka moje oči ne vide ništa u svijetu osim Tvoje slave, i neka moje ruke ne dotiču ništa što nije za Tvoju službu. Neka moj jezik ne okusi kruha koji me neće prisiliti da hvalim Tvoju slavu. Hoću čuti Tvoj glas i hoću čuti sav sklad koji si stvorio i pjevati Tvoju pohvalnicu. Ovčja će me vuna i poljski pamuk dovoljno grijati da mogu živjeti u Tvojoj službi; ostatak ću dati Tvom siromahu. Daj da se služim svim stvarima zbog jednog jedinog razloga: naći svoje veselje dajući Ti veću slavu.

Zbog toga čuvaj me, iznad svega, od grijeha. Čuvaj me od smrti smrtnog grijeha koji stavlja pakao u moju dušu. Čuvaj me od putenog kvarenja koje zasljepljuje i truje moje srce. Čuvaj me od grijeha koji izjeda ljudsko tijelo neodoljivom vatrom dok ga ne proždere. Čuvaj me od ljubavi k novcu u kom je mržnja, od lakomosti i častohleplja koji guše moj život. Čuvaj me od mrtvih djela taštine i nezahvalnog posla u kom umjetnici uništavaju sami sebe zbog ponosa, novca i glasa a sveti se dave pod lavinom svoje vlastite nezgodne revnosti. Iscijeli u meni tešku ranu pohlepe i glada koja iscrpljuje moju narav njezinim krvarenjem. Pogazi zmijsku zavist koja bode otrovom ljubav i ubija svaku radost. Odveži moje ruke i oslobodi moje srce od lijenosti. Oslobodi me od besposlice koja obilazi prerušena u aktivnost tamo gdje se aktivnost ne traži od mene i od kukavičluka koji čini što nije zamoljen zato da izbjegne žrtvu.

Daj mi jakost koja čeka Tebe u šutnji i miru. Daj mi poniznost u kojoj je jedinoj smirenost i oslobodi me od oholosti koja je najteži teret. I zaposjedni cijelo moje srce i dušu bezazlenom ljubavlju. Obuzmi čitav moj život jednom misli i jednom željom ljubavi, da mogu ljubiti ne zbog zasluga, ni zbog savršenstva, ni zbog kreposti, ni zbog svetosti nego jedino radi Boga.

(Thomas Merton)

Učlanjen(a)
23.10.2015
Poruka
442
Roditelji rade od 09-17. Treba im sat ranije do posla i sat nazad. Odsutni su od kuce 10h minimalno. Deca su prepustena sama sebi.
Nisu svi roditelji IT strucnjaci pa da mogu da imaju uvid u history web pretrazivaca. Deca danas nemaju paznju za vise od 2 minuta nekog sadrzaja. Dolazimo do toga je uticaj i oblikovanje raznih digitalnih sadrzaja dovelo do nasilja dece.
Skupstina, rijaliti programi su samo deo tog miljea.
Deca maltretiraju nastavnike, i prodju nekaznjeno. Vrzma im se po glavi, ako mogu drugi, mogu i ja. Setimo se nastavnice kojoj su izvukli stolicu.. sta se desilo sa malim, nista. Da ne zaboravimo da su trojica skoro u Novom Sadu spalili beskucnika. I.. Nista.. Idemo dalje.
Kriminalac, ups, zestok momak drzi predavanje u skoli, ne tako davno.

Sta ocekivati kada se kupuju diplome, a znanje NULA. E, takvi sa tim diplomama budu postavljeni na bitna mesta sa moigucnosti konacne odluke.

Ministri nemaju morala pa da daju ostavku, jos slusam kako su sve uradili ?! Sta tacno.
Postavili su po skolama dezurne ucenike. Mozes misliti. Deca treba da uce u skolama, ne da izigravaju obezbedjenje.

U moje vreme su po kvartu spartala 2 pozornika, koje niko nije smeo u oci da pogleda, jer su znali ko gde zivi. Sada dreca imaju velika prava, a obaveza nigde. Moze im se da rade sta zele.
Kada prave haos u stanu ili zgradi, komunalna ne reaguje. Kazu decija prava. E, pa Drustvo, to nam je, sto nam je. Sami smo hteli.

I posle je Amerika ne demokratska, jer maloletnik moze da zaglavi dozivotrnu. Ne kazem da tamo nema masakra, ali se zna sta ce da se desi. Ovde ce 7 dana da se pise, javlja o ovom gnusnom dogadjaju i idemo dalje. . Mir, mir, niko nije kriv.

Ovaj mali ima svoja prava, a sta je sa ubijenom decom. Gde su njihova prava.

Priznajem glup, sam, zato pitam.

Natrag