Moja tema za World Cup 2014

Učlanjen(a)
11.11.2012
Poruka
2.164
Mazic i utisak sudjenja Arg-Iran
iako ga vecina napada da je morao svirati penal za Iran, ja sam za to da je ispravno presudio, osim sto nije korner svirao :D
 
Učlanjen(a)
11.11.2012
Poruka
2.164
Rusija-Belgija
Ocekujem dobru utakmicu, zavisi mnogo od toga da li ce Kapelo nametnuti svoju sahovsku igru ili ce Belgija igrati onako kako ume. Rusija mora da pobedi, mada pitanje koliko mogu napadacki da igraju a i da cuvaju odbranu.
Igra se na Marakani, o njoj nema potrebe trositi reci, a sudi jako kvalitetan sudija, nemac Felih Brih. iako navijam za Belgiju nadam se daa ce suditi kvalitetno mada ima korene u belgiji i nije mi jasno zasto su bas njega postavili.
Koreja-Alzir
Igra se na jednom osrednjem stadionu, po nekom rasporedu 7. po redu. Postavili su za glavnog arbitra kolumbijca, slazem se sa procenom jer ako su ga negde mogli ubaciti to je ovde i mislim da ovde i da hoce ne moze unistiti utakmicu.
jasno je, ko pobedi ima solidne sanse, tj ikakve da prodje, ko izgubi ide kuci, nereseno ne odgovara ni jednima ni drugima.
USA-Portugal
igra se u Amazoniji, Maunasu, ko prati prvenstvo zna gde se stadion nalazi i koliko je daleko od svih drugih stadiona, bukvalno u srcu Amazonije. Igrane su do sada na njemu dve utakmice, Hrvati protiv kameruna i debi italija-engleska i svi kazu da je pakleno. Argentinac sudi, ne bi trebalo da bude problema, mada ocekujem da se unapred Portugalci zale.
Pritisak je velik, pogotovu na Portugalcima, porazom idu kuci dok i USA ako izgubi tesko da moze da se nada da ce proci. teska grupa sve je moguce.
 
Učlanjen(a)
11.11.2012
Poruka
2.164
Zanimljivost
Ako Argentina dobije u poslednjem kolu Nigeriju 1:0 a iran BIH 1:0, kuglicom ce se odluciti ko prolazi dalje.
Mejdusobni skor 0:0, a obe ekipe 1:1 gol razlika.
 
Učlanjen(a)
11.11.2012
Poruka
2.164
Kakva utakmica Brazil - Čile. Klasik prvenstva, došlo iz x u x kako je i predvideo Horhe Palares. Perfektno sudjenje Veba, ovim mecom je zaslužio finale da radi. Odavno nisam video ovakvo samopouzdanje i ovakav autoritet ali to je iskustvo premier lige. Nažalost, Maric još uvek nije dobio novi zadatak. Zna se da urugvaj sudi Kujpers, sutra Pedrosa i onaj Amerikanac. To su i sudije koje su se najbolje pokazale. Sve zavisi od rasporeda,ali po meni 40:60 da će Mazic dobiti meč. Uništilo ga ona žalba od Irana.

Brazil je prošao dosta srecno ovaj meč, zasluženo bi bilo i da je onaj šut Cileanaca išao ispod prečke u 120. minutu, ali to je fudbal. Lakše će biti Brazilu, ko god da dobije večeras.
Šanse su podjednake između kolumbije i urugvaja, ne očekujem ni približno ovakav spektakl ali bih voleo da me demantuju.
Sportski pozdrav.
 
Učlanjen(a)
11.11.2012
Poruka
2.164
Meksiko zaslužio da prodje. Koliko jedna lopta u fudbalu znači videlo se. Da nije bilo onog odbitka.....
Mada Van Gal je čudo, ima u sebi trenerski šmek. Roben tri puta pao, prvi put bi u Bajernu bi dobio penal, a ostalo pa ni to ne treba na prvenstvu da se sfira. Da mu je Pedrosa dao žuti za simulaciju rešio bi problem i roben ne bi smeo da pokuša opet.. Mislim da je ovim završio sudjenje pogotovu kad se Meksiko žali. Eh da je i ovu utakmicu sudio Veb ili Ricoli ili Nemac. Proensa ima ljude u Uefi rodjake i drže ga, valjda mu je ovo kraj. Šteta za Meksiko . Oočoa fantastičan, dve čudesne odbrane.
Sledi Kostarika Grčka. Valjda će Grci ispasti, nadam se. Sudi meni simpatični Frenklin,Amerikanac. Odavno ne postoji takav tip sudije sve do njega. Ne bi trebalo da bude problema.Za utakmicu jedino što može da je napravi kvalitetnom je da padne gol na startu. Ovako će biti isto, Grci autobus, Kostarikanci zavisi koliko se oslobode. Treba podsetiti po infu koji ja znam da su obe ekipe prvi put u borbi za četvrtfinale.
Specificna utakmica, po K slična meču Svajcarska Argentina, sa manjim K na ovoj utakmici.
 
Učlanjen(a)
11.11.2012
Poruka
2.164
Hvala Bogu ispadoše Grci a prodje Kostarika sa totalnim fudbalom (istina danas im nije dopušteno da pokazu u potpunosti). Večeras se videlo koliko je Grčka nemoćna, imaju igrača više i gol zaostatka i ništa da u ofanzivi. Da nemaju fizički potkovanu ekipu,pogotovu je par krila superioran ne bi ni dali onako srecan gol u devedesetom. Pogledajte sada kamere po Kostariki, ljudi su u transu, mala država ali puna ljubavi. Voleo bih da nastave u ispunjenju sna, mogu sa Holandijom, samo ako se fizički oporave. Popadali su bukvalno na kraju, neverovatna borba. Čestitke i Grcima, ali i ovo im mnogo. Ovo je oproštaj kapitena, legende reprezentacije ali imaju nove nade, ne bi trebalo da brinu i nadam se da će promeniti stil. Sudija odradio meč bez greške,jestejest utakmica bila napeta ali me je oduševila kondicija ovog Australijanca, jer sudio je poslednji meč grupne faze pre dva dana i evo sad opet. Verovatno će dobiti i meč za treće mesto.
Sportski pozdrav.
 
Učlanjen(a)
11.11.2012
Poruka
2.164
Francuska Nigerija.
Nemacka Alzir.
Teško da će u obe biti 1, makar ne posle regularnog dela. Moguće uz neki prelaz ili igru za live bet.
voleo bih da obe reprezentacije prođu pa da imamo Evropski klasik na mundijalu. Do sada jedan južnoamerički, jedan evropsko severnoamericki par i nadam se danas dobijamo evropski četvrtfinalni par. Veliki je uspeh ovo za obe afričke ekipe, žele sigurno da nastave svoj put ali budimo realni. Očekujem utakmice bez mnogo tenzija, jednu 3+, jednu 0-2 uz lagani posao za sudije.
Sportski pozdrav.
 
Učlanjen(a)
11.11.2012
Poruka
2.164
Argentina Svajcarska
Hicfild je napravio plan i realizovan je, da je imao sreće prošli bi. Tvrd meč, 2006. Je svajcarska igrala osminu sa ukrajinom i isto tvrd meč i išlo se na penale. Argentina ima mnogo sreće za sada, nisu imali igru i resenje za Svajcarsku.
 
Učlanjen(a)
11.11.2012
Poruka
2.164
Belgija Amerika
Strasan tempo, Belgija gaji takav stil pod vodjstvom Vilmotsa, ali svaka čast Klinsmanu, igrači protiv svake ekipe igraju napadački, nikog se ne plaše. Jednostavno takvo je prvenstvo, 10ak ekipa moglo da osvoji titulu,nijanse i sreća odlučuju.
Kao sto se vidi u temi ovoj, još pre prvenstva sam rekao da očekujem da Belgija mnogo pokaže, da imaju strašan tim, sa čim se mnogi nisu složili ali evo oni guraju. Mislim da će biti bolji od Argentine, da li će pobediti sve zavisi od sreće i nekih sitnih faktora.
Dva dana pauze pa cetri fantastična meča.
Sportski pozdrav.
 
Učlanjen(a)
11.11.2012
Poruka
2.164
Kolumbija Brazil
Jasno je, Skolari odigrao šta je hteo, Kolumbija neiskusna, vudecemo šta može Brazil posle ovih spleta okolnosti.
 
Natrag
Top