Metalna konstrukcija šator/hala

Član
Učlanjen(a)
23.04.2010
Poruka
38
Dobro, ne treba sad ni preterivati. Ja sam govorio o prosečnim vrednostima vetra i snega za ova podnevlja.
Ako ćemo da cepidlačimo, 15m iza objekta koji planiram da pravim je komšijski zidani objekat visine oko 7-8m, na 20m ispred objekta je 2m visoko zidano platno, a uz sam objekat (ispred) ću ja zidati nešto od betonskih blokova na 1,6m visine, sa desne strane objekta je komšijska dvospratna zgrada koja zatvara (zaštićuje) 13 od 16m mog objekta, jedino je sa leve strane malo veća čistina jer je plac pored mene (15-16m širine) bašta, ali ima dva ogromna drveta, a odma sledeći plac je delom platno, a delom gust voćnjak.

Da li i dalje mislite da može da se meri sa otvorenim terenom u ravnici, a da ne pričam o kotlini? ;)
 
Član
Učlanjen(a)
02.11.2009
Poruka
17
Mislim da se nismo razumeli, ja sam dao grubu procenu za ovu konstrukciju od nekih 30 kg/m2 ( ovo je jako gruba procena), tako da sa tom cifrom i površinom Vašog budućeg objekta od 224 m2 ukupna količina čelika bi iznosila 6720 kg.

Kao orjentacionu cenu čelika uzeo sam 1 €/kg , Vi ste uzeli oko 0.8 €/kg.

Što se tiče tih 500kg čelika više mislim da bi trebalo da pročitate zadnju rečenicu u mom prethodnom postu.

Što se tiče komentara :
Da ste temeljno pročitali temu i malo se bacili na računanje .....
Mogu samo da kažem da sam se do danas nekoliko puta "bacio na računanje" ozbiljnijih čeličnih konstrukcija tako da znam o čemu pričam.

Ipak je to Vaš novac i sa njim možete da pravite kakve god konstrukcije hoćete, ja sam samo komentarisao da bi pre dali izvođaču da napravi "jaču" ,a ujedno i težu konstrukciju, i tako Vam iz džepa izbije više novca (materijal koji bi platili), nego da platite nekom koji će to izračunati i time vam uštedi novac.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
23.04.2010
Poruka
38
Pročitao sam ja sve jako dobro i detaljno, vi niste.
Ne osporavam ja vašu stručnost, možda ste vi vrhunski stručnjak za to, ali ne vidim svrhu vaših postova. Mogu i ja lako da uzmem da računam bilo šta, ali kakav ću rezultat postići... E to je pitanje. Ako ste želeli da pomognete, mogli ste, a pošto niste, zaista ne vidim zašto pričate prazne priče koje zna i neko ko se u tu tematiku ne razume. Mogao sam ja da uzmem i 1kg i 1T po metru kvadratnom i opet bih se pitao da li je to dovoljno.

Zatim, ja nisam uzeo "oko" 0,8€ nego tačnu cenu od 87,25 dinara po kilogramu. Tačno je da ne znam da proračunam konstrukciju, ali znam da proverim cene, a vi opet ne čitate šta piše...

Slažem se ja sa vama da je tih 500€ za koje ste zapeli bolje dati da neko uradi proračun, ali ja da sam hteo da dam 500€ više, na ono što su mi rekli bez proračuna, ja ne bih ni postavljao pitanje ovde već bih platio nekome da mi to proračuna.

U svakom slučaju, radije bih platio proračun, nego se natezao sa pojedincima koji ne žele konkretno da pomognu već samo pričaju prazne priče.

Što se vas tiče, bez obzira šta ćete dalje da "šuketate", ja vam se obraćati više neću. I sami ste me citirali "Zamolio bih vas da budete konkretni sa odgovorima i bez izjava plati statičara, kupi gotovu halu ili plati nekoga ko to radi da ti uradi. Ja bih to prvi uradio da imam viška 15-ak hiljada €, ali nemam." Ja mislim da sam bio sasvim jasan i ne znam šta vi tu niste razumeli?! To baš i jesam napisao da bih izbegao takve kao što ste vi, ali takve je očigledno ne moguće izbeći.

Nije mi jasno šta je to sa vama ljudima! Ako želite da pomognete, pomozite, ako ne, jednostavno preskočite tem
u, zašto smarate ljude sa svojim praznim pričama!
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
02.11.2009
Poruka
17
Svako ima pravo na svoje mišljenje. Samo sam želeo da Vam dam savet kako da svoju konstrukciju napravite što jeftinije i sigurnije, jer na kraju krajeva to je jedino bitno. Neću vas više zamarati. Doviđenja i sve najbolje.
 
Član
Učlanjen(a)
25.01.2013
Poruka
27
Ne shvatam zašto se sporite i to oštrim rečima. Ako objekat ima dozvolu i projekat onda je u njemu sve sračunato. Ako to ne posatoji onda ni jedan profesionalac neće uzimati učešće u bespravne radnje, pogotovu ako je razlog dali dati ili sačuvati tih "prokletih" 500
 
Član
Učlanjen(a)
23.03.2013
Poruka
11
Spoljni okvir 60/60/2mm unutrasnji profili 40/40/2mm
za ovakve satore sam radio radionicke crteze za Svedsku kompaniju, po njihovim proracunima ovo je konstrukcija za vetar do 85km/h. Jako bitno je da li su ti temelji dobro dimenzionisani, mogu da ti uradim staticki proracun. TN2.jpg
 
Član
Učlanjen(a)
23.04.2010
Poruka
38
Hvala ti na konkretnom odgovoru.
Ako sam te dobro razumeo, cevi koje sam označio zelenom treba da budu 60*60*2, a plave 40*40*2 ili...? Smatraš da je debljina zida od 2mm dovoljna?
Koliko debele cevi bi trebale da bude ove označene crvenom bojom (može li armatura fi14 ili fi16mm) i koliki razmak da stavim od zelene do plave cevi, a koliko bi trebale debele da su one cevi označene žutom? Pretpostavljam da su ove žute i ove na krovu iste debljine, zar ne?
Kako vidim na crtežu koji si postavio, za ovakvu konstrukciju nije potrebno stavljati poprečne cevi (vidi crtež iz mog prvog posta, mislim na one cevi obojene narandžastom i crvenom bojom)?šator.jpg
 
Član
Učlanjen(a)
23.03.2013
Poruka
11
Na fotografiji se vidi sta treba, ram je 50cm. MONTAZA.jpg
Sator od cevi
Bilder 050.jpg
Obajašnjenje kako , zašto ne znam jer statiku nisam video.
SPECIFIKACIJA.jpg
Ili ovako nešto
Dimenzije.jpg
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
23.03.2013
Poruka
11
Cena za krovnu konstrukciju i PVC omotač


ROOF STRUCTURE AND COVER

Clear Span Width: 1500 cm
Length: 1500 cm
Eave height: 400cm
Ridge height: 700cm
Cover: 950g/sqm flame retardant PVC coated polyester fabric
Structure: Trussed steel frame structure with epoxy coating.
Main truss profiles 40x60x2mm (inner and outer), truss diagonals 30x40x2mm
Truss width: 50 cm Bay distance: 300 cm
Price: 5,600.00 EUR Cena bez prevoza i PDV-a
OPTIONS
Hot dip galvanization for steel structure: +1,000.00 EUR

Garanicija 1 godina

Od firme www.basboga.com.tr
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
01.04.2013
Poruka
1
vikinze , da li si siguran da netreba gradjevinska dozvola,i.t.d. ja sam cuo da to vazi u rvata neznam da li vazi i kod nas.
 
Natrag
Top