Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.032
Lepa rec, koja gvozdena vrata otvara... :)

Sta mislite o ljubaznosti i koliko ste uopste ljubazni? Da li vas iritira kada je neko drugi neljubazan prema vama i da li cinite drugima ono sto ne zelite da cine vama?

Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.299

Sta mislite o ljubaznosti i koliko ste uopste ljubazni? Da li vas iritira kada je neko drugi neljubazan prema vama i da li cinite drugima ono sto ne zelite da cine vama?
Ljubaznost ne košta ništa, a mnogo znači,trudim se da budem ljubazan yes3 od neljubaznih ljudi dobijam koprivnjaču :beee: nečinim drugima ono što neželim da drugi čini meni i mojoj porodici yes3

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.590

Slažem se sa rečenicom Lepa reč i gvozdena vrata otvara,u većinui slučajeva takva reč mi uspeva jel sam po prirodi ljubazna.
I ne, ne iritira me kada je neko ne ljubazam prema meni jel to je samo odraz njegove kulture i vaspitanja.
Prema tome ne činim drugima nikada ono što nebih sebi učinila :)

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315

Naravno da razmišljam i mislim da jesam ljubazan :)
Trudim se da ne reagujem na neljubaznost drugih ali kada to počinje da se ponavlja nastaje problem
Lepa reč koja otvara gvozdena vrata bi trebalo da bude pravilo nešto što uvek treba imati na umu ali je svet nekada previše surov pa bih u tom smislu istakao kao podjednako važne jasnoću, staloženost i preciznost u izražavanju :)

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ljubaznost je lijepa ljudska osobina. Kada sretnem ljubaznu osobu, nastojim i sam biti takav. Nažalost, čini mi se, ljubaznost kod većine ljudi nije nešto što je programirano, pa da se uvijek tako ponašaju, bez obzira na okolnosti. Ja, na primjer, na neljubazan gest, teško mogu odgovoriti ljubaznošću. Naprosto ne znam zašto bih to radio? Hoću da kažem: sa ljubaznima sam ljubazan, sa neljubaznima sam neljubazan. Tako sam, valjda, skrojen.:)

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Ljubaznost je lijepa ljudska osobina. Kada sretnem ljubaznu osobu, nastojim i sam biti takav. Nažalost, čini mi se, ljubaznost kod većine ljudi nije nešto što je programirano, pa da se uvijek tako ponašaju, bez obzira na okolnosti. Ja, na primjer, na neljubazan gest, teško mogu odgovoriti ljubaznošću. Naprosto ne znam zašto bih to radio? Hoću da kažem: sa ljubaznima sam ljubazan, sa neljubaznima sam neljubazan. Tako sam, valjda, skrojen.:)

Pa stvar i jeste u tome da se ovakve stvari prevazilaze. U tome i jeste smisao lepe reči i gvozdenih vrata. Mada neko ima strpljenja više, neko manje, neko nema uopšte.
Poželjno je ipak da se nekad, kao što je to valjda Ana_ana rekla, da se izbroji do 5 ili do 10, ali da ne bude kao u Mi nismo anđeli ...1.....2......3.....4,5,6,7,8,9,10 booom :D

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.032
Naravno da je potrebno, ali kod nekih ljudi ljubaznost ne pali. Ako si ljubazan prema onima koji to nikad nisu, misle da su "mnogo jaki" i da ih se plasis, posto takvi samo ne shvataju nista drugo. Razmisljaju na potpuno drukciji nacin.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Pa stvar i jeste u tome da se ovakve stvari prevazilaze. U tome i jeste smisao lepe reči i gvozdenih vrata. Mada neko ima strpljenja više, neko manje, neko nema uopšte.
Poželjno je ipak da se nekad, kao što je to valjda Ana_ana rekla, da se izbroji do 5 ili do 10, ali da ne bude kao u Mi nismo anđeli ...1.....2......3.....4,5,6,7,8,9,10 booom :D

U suštini si ti u pravu. Teoretski jeste tako. No, život je jedno a teorija drugo. I crvendac_011 je potpuno u pravu - neljubazni tvoju ljubaznost doživljavaju kao svoju nadmoć.
A što se tiče brojanja do deset, i to je dobro i poželjno. No, već sam jednom reako. Ja ne mogu nekada da izbrojim ni do dva, a kamo li do deset;)

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
U suštini si ti u pravu. Teoretski jeste tako. No, život je jedno a teorija drugo. I crvendac_011 je potpuno u pravu - neljubazni tvoju ljubaznost doživljavaju kao svoju nadmoć.
A što se tiče brojanja do deset, i to je dobro i poželjno. No, već sam jednom reako. Ja ne mogu nekada da izbrojim ni do dva, a kamo li do deset;)

Pošteno ;)

Natrag