LEGEND
- Učlanjen(a)
- 14.09.2009
- Poruka
- 8.464
Lepa rec, koja gvozdena vrata otvara...
Da je po mome, ja bih ovu izreku malo preinačio, tako da ona glasi:
Prava riječ i gvozdena vrata otvara!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Lepa rec, koja gvozdena vrata otvara...
Mene strašno nervira kad je neko ne ljubazan, drzak, namrgođen, a posao mu je rad sa ljudima. Koliko puta ste ušli u prodavnicu/butik da Vam nisu ni odgovorili na Vaše "dobar dan"? Koliko puta na šalteru, pozivajući tel. informacije bilo koje vrste, na ulici? To je samo odraz ne kulture i nedostatka kućnog vaspitanja...
Naravno, mali Bogovi...A o šalterušama i da ne pričamo, al' njima se može, jel'? :dntknw:
Mene strašno nervira kad je neko ne ljubazan, drzak, namrgođen, a posao mu je rad sa ljudima. Koliko puta ste ušli u prodavnicu/butik da Vam nisu ni odgovorili na Vaše "dobar dan"? Koliko puta na šalteru, pozivajući tel. informacije bilo koje vrste, na ulici? To je samo odraz ne kulture i nedostatka kućnog vaspitanja...
Slažem se s tobom. Kad uđem u prodavnicu, butik itd ne tražim od njih da me izljube i skuvaju mi kafu, ali jednostavno mora da postoji osnovni nivo kulture.
Najgore od svega je sto tamo gde je ljubaznost i kultura najvaznija u ophodjenju prema ljudima nje nema. Mene najvise izludjuju one sestre na salterima Doma zdravlja ili u bolnicama. Toliko bezobrazluka i nekulture nisam dozivela nigde sem tamo. Biti ljubazan ne mora da znaci da se dodvoravas nekome ili da time pokazujes neku svoju ljudsku osobinu, vec samo kulturu i vaspitanje. Ali, moram priznati da sam prijatno iznenadjena ponasanjem u opstinama ili bankama, jer tamo su uveli kodeks lepog ponasanja prema strankama......Sta se mora nije tesko jel?.........
Naravno da je potrebno, ali kod nekih ljudi ljubaznost ne pali. Ako si ljubazan prema onima koji to nikad nisu, misle da su "mnogo jaki" i da ih se plasis, posto takvi samo ne shvataju nista drugo. Razmisljaju na potpuno drukciji nacin.