Ljubav na prvi pogled – mašta ili činjenica?

Član
Učlanjen(a)
18.06.2010
Poruka
5.646
ljubav na prvi pogled ..mislim da kod mene toga nema..mozda samo strast i privlacnost..za ljubav ce morati da prodje jos koji put pored mene..;)

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Na prvi pogled mogu samo da "skeniram" nekoga, i na svašta da pomislim! Za ljubav treba onaj džak soli... ;)

Član
Učlanjen(a)
29.05.2010
Poruka
466
Ljubav da se desi za samo 8.2 sekunde???????????:fool:

to je privlacnost na prvi pogled,ne ljubav!

Član
Učlanjen(a)
25.01.2010
Poruka
2.174
Da li postoji ljubav na prvi pogled

Da li postoji ljubav na prvi pogled

(MONDO) 29. novembar 2010. 17:46

Ljubav na prvi pogled se dešava u pet odsto veza i istraživanja pokazuju da je to više posledica pustih nadanja nego ičeg drugog.

v190519p0.jpg

Žene koje se odmah zaljube isto tako brzo se i odljube. Muškarci koji se zaljube na prvi pogled ostaju duže zaljubljeni. Zašto? Zato što se muškarci zaljubljuju u ženin izgled.

Pošto se fizičke karakteristike ne menjaju brzo, on je zadovoljan neko vreme. Žene se, pak, zaljubljuju u svoje mišljenje o muškarcu, do čega je nemoguće doći za pet minuta.

Kada žena otkrije da on nije toliko pametan, šarmantan, zabavan... kao što izgleda, osećanja prilično brzo isparavaju, piše Trejsi Koks u knjizi "Vrele veze".

Ljubav na prvi pogled može da se desi zato što ste spremni za to (trenutak je pogodan) ili zato što ste upoznali nekoga ko na prvi pogled ima najvažnije osobine sa vašeg spiska želja.

Neki stručnjaci misle da naša podsvest jednostavno bira osobe koje nas podsećaju na nekoga koga smo mnogo voleli (na bivšeg partnera ili čak na roditelje). U tom slučaju se javlja osećaj prepoznavanja zato što miris ili pokret odgovaraju nekomoe koga već znamo i volimo.

Naš mozak veoma vešto prepoznaje poznate elemente poput oblika lica ili neuhvatljivog mirisa. Kada ih primeti odmah počinje da obrađuje podatke i izaziva biološki odgovor u telu. Otkucaji srca postaju sve brži, krv brže struji i osećate se kao da ste popili šest čaša šampanjca.

U isto vreme, mozak oslobađa dopamin i serotin, koji nas čine srećnim i osećajnim.

Grozno, zar ne?

Pomislite da ste upoznali pravu osobu, a zapravo ste pali na tatine jagodične kosti, ili maminu boju glasa.

Dakle, ako čekate da vas 'strefi munja', previše gledate televiziju i bacite taj ljigavi ljubavbni roman! Kada i upoznate 'onu pravu osobu' toga verovatno nećete ni biti svesni u tom trenutku. Ali, biće vam prilično jasno posle nekoliko meseci.

To ne znači da se ne treba prepustiti strasti, ali nemojte isključiti mozak. Nije bitno koliko vas neko snažno privlači - ako vas ta osoba ne ceni zaboravite je odmah!

Bidite razumni i na prvih nekoliko sastanaka tražite znake upozorenja. Svi smo mi veseli optimisti koji žele da misle da su našli pravu ljubav.

Član
Učlanjen(a)
04.12.2010
Poruka
22
Istina,ljubav na prvi pogled postoji ali brzo i prodje.Cesto se zaljubim na prvi pogled ali me to ne drzi dugo.

Natrag